BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597401 przez michasia
a jeszcze chciałam zapytać wszystkie tygryski, czy smarujecie czymś rozstępy? macie coś sprawdzonego i dobrego?

słyszałyście może o tym? drogeriarodzinna.pl/pl/ziaja-rebuild-reduktor-rozstepow.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597432 przez Satine0
Ahoj :)

Madlen Niestety nie mam sposobu na tego wała :( Wisi taki brzydki, flakowaty...spodni nie zakładam bo go strasznie widać :( Karwasz twarz! Skóra wisi jak psu Pluto haha...

Moja Maryś przechodzi skok rozwojowy...w dzień prawie nie śpi, marudzi i w ogóle piszczeć się nauczyła :P

Mąż skręcił sobie kostkę tak więc mam pomocnika w domu :) Dziś będzie miał dzień z małą a ja się wezmę za sprzątanie ( moja rozrywka ). Czekam z niecierpliwością na weekend to będę miała wolne bo mama małej z rąk nie wypuści :D Pójdę sobie do fryzjera może bo nie długo lustra popękają :blush:

Michasia
Pani w aptece polecała balsam na rozstępy z Pharmaceris. Podobnież działa i na białe rozstępy. ;-) Ja z tej firmy używam poporodowego balsamu ujędrniającego :)

11 lata 9 miesiąc temu #597467 przez Paulaaa
Satine moja Amelka to samo. Śpi dziś po 20 min (sprzątam w locie). Co się wybudzi to nawet nie płacze, po prostu piszczy wręcz. :cheer:
Rano się do mnie uśmiechnęła. Pierwszy raz. :silly: Taki fajny szczerbaty uśmiech. :lol:

Chciałam iść z dziewczynami na dwór ale nie da się, bo jak nie śnieg to deszcz pada!! Czy w tym roku wiosny nie będzie?! :(

Niby śpi. Zobaczymy jak długo. Idę może zdążę zrobić sobie śniadanie...

11 lata 9 miesiąc temu #597555 przez Martyna
Michasia dziękuję za odpowiedź :)
własnie niech ta zima się kończy wreszcie!!!abyśmy mogły spędzać czas spacerując z Maluchami :)
W Warszawie mało przyjemnie :(
Ja raz niestety musiałam iść w szpitalu z Małym do łazienki bo nie było nikogo kto mógłby na Niego spojrzeć bo drugiej nocy byłam sama w pokoju. A na początku to nawet nie spalam tylko patrzyłam czy oddycha!!!

Michasia nie słyszałam o tym kremie. Ja w czasie ciąży i teraz używam z Bielendy Sexy Mama na rozstępy. Jestem zadowolona. Mam tylko po kilka po bokach brzucha, które pojawiły mi się na samym końcu ciąży jak brzuch mi odpadł.

Pliszka dziękuję :) dziś na razie spokój :) Robercik zasnął u mnie na brzuszku i teraz śpi obok na kanapie. Mam nadzieję, że wczoraj po prostu był marudny. Może przechodzi ten pierwszy skok rozwojowy bo od wczoraj się uśmiecha i zaczął gaworzyć :)
Jednak jak takie sytuacje będą się powtarzały to też zacznę dawać kropelki (mamy Espumisan) bo nie mogę patrzeć jak płacze i krzyczy. Serce mnie boli :(

Gabilee przypomniało mi się, że pisałaś coś o pasie poporodowym. Ja mam M i jak pierwszy raz założyłam po około tygodniu od porodu to wytrzymałam tylko 10 minut bo taki był ucisk i ból. Wszystko chyba było za świeże. Teraz jest super i noszę codziennie od rana do wieczora. Też mam kartkę z ćwiczeniami, która była załączona do pasa ale jeszcze nie ćwiczyłam bo po prostu nie miałam czasu. Muszę się zmotywować :) 4 kwietnia mam wizytę u gina i wskakuję później na rowerek i stepper :)

Satine mój Robercik też przechodzi właśnie :) wczoraj nie spał od 5 do 20!! w międzyczasie miał może ze 3 drzemki w sumie jakieś 1,5 godzinki. Dziś na szczęście póki co jest super!! śpi już prawie 2 godzinki na brzuszku :)
Z mężem to szczęście w nieszczęściu :) przynajmniej się rozerwiesz :lol:

Paula umówiłaś się w końcu na usg bioderek? czyli tez pierwszy skok rozwojowy??

11 lata 9 miesiąc temu #597574 przez Paulaaa
Martyna idziemy prywatnie, bo na nfz nie ma opcji się dostać. :angry:
A robimy w Medycynie Dziecięcej w Wesołej. :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #597603 przez Martyna
Paula spróbuj zapisać się w szpitalu ortopedycznym na Lindleya. Nam położna poleciła i bez problemu wtedy kiedy chcieliśmy nas zapisano.

11 lata 9 miesiąc temu #597611 przez Paulaaa
O Lindleya jakoś mi umknęło. Aż zaraz poszukam numeru w necie i zadzwonię.
Wy już byliście na usg czy jeszcze nie?

11 lata 9 miesiąc temu #597614 przez Martyna
mamy 26 albo 28 marca. Nie wiem czy się dodzwonisz. M był i zapisał osobiście, ale spróbuj.

11 lata 9 miesiąc temu #597623 przez sylwia1986
Martyna podobno lekarz na usg bioderek zerknie też na stopy..

Myślałam że werandowanie się Bartkowi spodoba, ale zaliczyliśmy dwie nieudane próby :( ja nie wiem jak będzie w przyszłym tygodniu na spacerkach.

11 lata 9 miesiąc temu #597638 przez Satine0
Sylwia Zobaczysz jak szybko na dworze zaśnie :P Ja też się bałam wyjść z małą bo werandowanie licho szło. Jak wyszłam nawet nie zauważyłam kiedy zdążyła zasnąć :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597696 przez dominia
Cześć Mamusie i Dzidziusie :)

My dzisiaj spaliśmy do 8 :) Tatuś między czasie był w domu się przebrać bo dzisiaj na zewnątrz wyjątkowo ciepło i trochę mu się tyłek przegrzał :silly:
Mama moja ma wolne dzisiaj i jest całkiem inaczej .. trochę się zajęła małym a ja poprasowałam Jego ubranka, wywiesiłam 3 prania, ogarnęłam grzechotki po Milenie akurat nie trzeba będzie kupować bo ona miała ich pełno :) a teraz zabieram się za naukę bo jutro ostatni egzamin a jeszcze nic nie ruszyłam ;)

Martyna Igi dalej ma katar :( i to nie taki mały .. są fazy co wcale mu nie furczy, ładnie śpi cichutko w nosku jest .. a jak się obudzi i gdzieś zacznie mocniej oddychać to masakra ;) mam nadzieję, że niedługo mu ten syf minie :(
Ja daję Igorowi herbatkę koperkową, lepiej się mu pierdzi a kupka to idzie bez żadnego wysiłku :) to, że karmię wyłącznie piersią nie przekreśla tego, że czasem dziecko można napoić :)

wiecie co .. :S moja mama pytała pediatrę o to usg bioderek .. i ona powiedziała, że teraz jeszcze nic nie widać ale do 3 miesięcy wypisze mi skierowanie i pójdziemy :S co lekarz to inna opinia i inne zdanie ;) no nic .. jak tak trzeba to poczekamy ..

Mój Syn chyba jeszcze nie miał tego skoku rozwojowego .. kiedy on powinien być ??

My werandowaliśmy się to Mały był tak samo niezadowolony jak i na spacerku .. byliśmy tylko raz na ulicy i tylko na 15 minut więc to może dlatego ;) teraz jak wyzdrowiejemy to też trzeba zacząć od werandowania żeby się przyzwyczaił do ostrego powietrza i króciutkie spacerki na początek :)

Iguń ma tak piękny pępuń, że mam ochotę Go po nim całować bez przerwy :) już prawie całkowicie się wygoił !! :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #597713 przez Pliszka
Paulaa, my tez sie zapisalismy bez problemu,dostalismy takie namiary
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #597735 przez Pliszka
dominia, martyna, moja mama jak karmiła piersią mojego brata i pytała się czy dopajać koperkiem to jej lekarz powiedział, że jakby dziecko potrzebowało herbatki koperkowej to by jej z jednego cycka leciało mleko, a z drugiej koperek :laugh: :blink:
Położne w szpitalu mówiły żeby mama piła koperek, ja go bardzo polubiłam, z łyżeczką miodu jest ekstra :)

11 lata 9 miesiąc temu #597795 przez Alina2408
marlena my kupilismy dxzisiaj 6 w 1 zobaczymy... no to chlopak ladnie przytyl... tez wiem ze jakos mierza dziwnie w szpitalu :P:P

monia piwo jak piwo ale bezalkoholowe jedynie babelki moga byc problemem ale u nas nie sa :)

marlena ja nie mam jeszcze okresu a kurcze wczoraj nie bylam u gina bo go zasypalo i nie przyjmowal cholerka teraz musze czekac tydzien :P

pati olej gowniarza... a marcelek juz taki dlugasny szok :):)

kasiu a moze tosia chlysnie sie czasem mlekim i troszke do noska jej poleci...

madle tez mam psy i tez musze z nimi wychodzic wiec robie to jak mala drzemie w lozeczku...

satine to pieknie moja sie tez juz prawie odwraca ale jeszcze troszke jej zostalo :)

micghasia to ladnie przybrala na wadze...

madle mnie na zaparcie po porodzie pomogl kefir i suszone morele...

jadzia ja nie robilam kupy przez dwa tygodnie po porodzie...

princess biedny twoj paczus... trzymajcie sie cieplo...

pati na haslo o koszt chrzcin to mu odpowiedz ze koszty finansowe to on ma comiesieczne a nie za raz i sie wykpi...

madlen wez malego w lezaczku do lazienki ja trak wieszam pranie itp :) a wiesz jak mala interesuja wieszane rzeczy :)

monia jak nie pijesz mleka to dopiero by cie przeczyscilo :P:P

martynka nie zauwazylam opadajacego ciemiaczka a moze jak sie twoje malenstwo denerwuje to z boku mu takie zylki wychodza i wyglada jakby sie ciemiaczko zapadalo??? ja nie podaje nic do picia malej ani wody ani herbatek...

pliszka alez cudnie odpowiedzial lekarz hahah

no wiec tak my wczoraj mielismy dzien lenia bo m mial wolne wiec bylo fajnie wieczorkiem wpadla znajoma i mi obciela wlosy szalu nie ma musze sie przyzwyczaic wygladam troche jak lew :P:P ale sa lzejsze :) mala od 4 meczyla sie bo nie mogla zrobic kupy wiec pocwiczylysmy nozkami na brzuszek i lekko pomasowalam i o 6 poszedl piekny kupsztal.... teraz od godzinki spi sobie slodko ale wlasnie zaczyna sie budzic no coz...o 15 przyhcodzi kolezanka zeby nia sie zajac a ja jej dzieckiem heheh bo ma klopot z angola coz tranzakcja wiazana... kupilam dzis szczepionke i zanioslam do przychdzni juz sie boje oczywiscie glupia ja zapomnialam o bioderkach bo po 15 mialam sie dowiadywac czy sie mozna zapiasac cholerka ale jutro m tez ma wolne to podjedziemy bo jedziemy na zakupki...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu #597808 przez Alina2408
a i prosimy o glosy...

www.bobovita.pl/home/klub/galeria/15792 dlaej prosimy o glosowanie wystarczy wejsc i kliknac glos na te fote :) dz\iekujemy :)

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka