BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu #597847 przez dominia
Pytałam mamy o to zapadnięte ciemiączko to mówiła, że faktycznie to to nienapojenie czy jakoś tak to się mówi ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597848 przez ola85
Martyna - ja daję tylko cyca
Pliszka - strasznie się uśmiałam z tego koperku z cyca :)
Alina - głosujemy na Nataszkę :)

My już po wizycie. Mała była bardzo dzielna. Doktor ją osłuchał i powiedział że ten kaszel to od spływającego katarku, ale że jest tego bardzo niewiele, czyli dzidzia już zdrowieje.
Ważymy już 4700 :)

A no i zapomniałabym najważniejszego napisać: przełożyliśmy to szczepienie z 4 na 11 kwiecień

11 lata 9 miesiąc temu #597864 przez Alina2408
ola to chyba najwieksza dziewczynka z twojej...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597883 przez [email protected]
Alina za głosowane :)

Ola ale duża córunia,pięknie rośnie :)

Princess mam nadzieje że pomogą szelki Adasiowi,długo je będzie nosił?

Madlen mój syn też mi nie daje nawet w kiblu spokojnie posiedzieć

Pati Marcyś duży chłopczyk :)

Satine Marysia sama słodycz :)

Pliszka Oluś jak zawsze szczęśliwy :)

Gabryś jak miał 10 dni to przewrócił się na brzuch a leżał na mojej poduszce i wrzeszczał,biedny wystraszył się a ja jeszcze bardziej,z brzuszka sam sie odwraca na bok i na plecy.
Na brzuszek mamy Delicol,trochę drogi w porównaniu do innych kropelek ale mam nadzieje że podziałają,od dzisiaj używamy

11 lata 9 miesiąc temu #597920 przez Madlen
Pliszka naprawdę ładnie rośnie Twój przystojniak :)

Satine rozrywkę masz pierwszorzędną, ja dziś w ramach rozrywki udałam się do Rossmana.
Pierwszy raz wyszłam z domu, pojechalismy samochodem ale czułam się jakbym wyszła na wolność.

Zrobiłam rozeznanie co do balsamow.

Pani w Rosmanie polecila mi recenzje.wrolimamy.pl/produkt/tolpa-derm...brzuch-uda-posladki/ Kupiłam, zobaczymy. Ponoć silniej działa niż te "zwykłe".
O Pharmaceris i Palmers też dobre opinie.

Polecała też ujędrniający z czarnej serii Ziaji, ponoć chwalony bardzo, więc Michasia myślę, że ten co wkleiłaś na rozstępy będzie ok.

Zamiast pasa poporodowego może być chyba pas neopronowy, taki do ćwiczeń?

Alina pomysłowa babka z Ciebie :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597968 przez honka_18
Hej mamuśki
Sorki że tak długo do Was nie zaglądałam, ale mąż miał urlop więc nie miałam czasu, u mnie poza moim zapaleniem gardła jest wszystko w porządku na szczęście Adaś się odemnie nie zaraził :lol:

Mój mały już nie jest taki mały :laugh: waży 5.600 kg i ma 60cm :lol:

xpatiiix3współczuje M pozostawie jego zachowanie bez komentarza
Ale za to Twój synuś słodki przystojniak i jaki już duży :lol:

Madlen ja Adasia zawsze zostawiam jak śpi, w tym czasie ide się kąpać, gotować itd robie wszystko to czego z nim zrobić nie mogę, przez pierwszy miesiąc zaglądałam do niego co 0,5h ale teraz sam mnie woła jak się obudzi :laugh:

Madlen ja mam nosidełko które jest od 3,5kg i Adaś je uwielbia ja z resztą też używam go bardzo często bo nie chce mi się wózka po schodach tachać jest usztywniane z tym że dzieci do 3 mieciąca muszą być noszone przodem do matki
prześle Ci link:
www.lascal.pl/products/m1-carrier

Princesswspółczuje, maleństwo się namęczy, a Ty przy okazji :( mam nadzieję że się przyzwyczai do tych szelek i przestaną mu dokuczać, trzymam za to kciuki

Ale szybko te Wasze dzieciaczki zaczęły się przewracać WOW mój Adaś jak go kładę na brzuszek to podsuwa sobie rączkę pod brodę i zasypia

Pliszka widać że z Olka śmieszek mały
a co do obkurczania macicy to ja sn rodziłam i w spodnie też się nie mieszczę
a po za tym po mimo stosowania diety i 300 brzuszków dziennie przytyłam 3 kg(a w pasie mam mniej 5cm) :unsure:

Jeśli chodzi o wypróżnianie to ja miałam zaparcia w ciąży a od porodu toaletę odwiedzam 2 razy dziennie

dziewczyny na ile kładziecie swoje pociechy na brzuszkach?
w uk jest to zakazane więc nie mam pojęcia ile czasu dziennie Adaś powinien w takiej pozycji lezeć

11 lata 9 miesiąc temu #598005 przez sylwia1986
Alinko głos oddany :)

Olu to ślicznie Lidzia przybrała na wadze. A mówił coś lekarz o karmieniach? Bo widzę u Ciebie jak i u mnie to jedzenie dziecka jest bardzo na żądanie.. Aż jestem ciekawa jak to u mnie za tydzień będzie wyglądało.

11 lata 9 miesiąc temu #598032 przez Martyna
Sylwia my jak wychodzimy z domu i jak wchodzimy do windy to Robert już śpi :) teraz wróciliśmy z krótkiego spacerku i dalej rozebrany w wózku śpi :) Bartusiowi na pewno tez się spodoba zobaczysz :)
W foteliku samochodowym też usypia :)

Dominia oby szybko przeszedł Igorkowi ten katar :) super, że z pępkiem już ok i ślicznie się wygoił :)

wytrwałości w nauce!!!

pierwszy skok rozwojowy jest około 4-5 tygodnia

tutaj masz informacje

www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/raz_bu...u_zycia_dziecka.html

www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dzieck...cia-niemowlecia.html

Pliszka dobry tekst lekarza :lol:

Alina całkiem możliwe z tym ciemiączkiem bo widzieliśmy to kilka razy wczoraj a wczoraj było strasznie, płakał i krzyczał. Odwodniony raczej nie mógłby być bo karmię go bardzo często i mam pokarm. Póki co obserwuję. Jak będzie się ciągle zdarzało to pójdę do lekarza.

A pokażesz nam się w nowych włoskach?

To się Nataszka pomęczyła, ale najważniejsze, że kupsko poszło :laugh:

Głos oddany :)

Ola widzisz niepotrzebnie się bałaś :) super, że wszytko w porządku i katarek i kaszel mijają :) ładna waga

Madlen już niedługo będziesz wychodziła na spacerki z Adasiem :) i będziesz miała więcej rozrywek.

Honka ładna waga :) dobrze że Adaś zdrowy :)
Robercik na brzuszku nie za bardzo lubi leżeć. Wytrzyma maksymalnie 10 minut ale jak zaśnie u mnie na brzuszku i go tak położę to potrafi nawet 3 godziny spać :) dziś spał tak ponad 2 godziny :)
Adaś jaki słodki pampuszek :)

11 lata 9 miesiąc temu #598048 przez kasia123m
Honka Adas przesliczny :laugh:

Pisze z tel jedna reke bo druga kiwam mala.boli ja chyba brzuch po wit c.teraz isza ale chwile wrzzask.i poczas piedow tez.wogole o wczzotaj moje dziecko je 60 ml i usypia tak twardo ze niefojada 30.potem.pewnie glodna.pasdne tu zarsz.oczy mi sie zqamytkqaja same

11 lata 9 miesiąc temu #598068 przez dominia
Honka ale już masz fajnego pucusia :) słodziutki :)

Pliszka Oluś oczywiście bez dwoch zdan cudny :)

Princess trzymam kciuki za Adasia zeby chociaz szybko sie przyzwyczail do tych pasow .. a jak dokarmiasz tylko raz mm w ciagu dnia to ja i tak uwazam to za duzy sukces !
Wczoraj czytalam gdzies, ze wystarczy nawet jeden posilek dziennie od Mamy i dziecko dostaje wszystkie potrzebne skladniki, ktore ma mleczko z piersi a nie ma mm :)

Martynka dziękuję za linki :) w sumie chyba juz przeszedl do tego etapu :) bardziej sie gapi i dzisiaj usmiechal sie do dziadka jak do Niego mowił :)

11 lata 9 miesiąc temu #598075 przez Marlena1888
hello mamusie!

Honka śliczna mamka z Ciebie! a synuś jaki już duży!!! słodziaszek do schrupania!

Pliszka cudowny chłopaczek z Aleksa:) ale urósł!!! :lol: :silly: a tak apropo :) kończę właśnie sagę o tatianie i aleksandrze :lol: którą zaczęłam w czasie ciąży ;Pteraz możemy pogadać na ten temat:) opowiadałam mojemu M że bardzo dokładnie opisuje 2wojnę światową :P i zaczął o dziwo czytać :P :lol: hehe bardzo ciekawa saga.. ;)

Princess współczuje dysplazji bioderek :( Biedny Adaś.

Satine jak ładnie sobie królewna lula :D

Jadziatopol ja miałam szczepionki 5w1 pentaxim i eurax(wzw b). Filipek dziś spokojny, wszystko w porządku, gorączki nie ma, mierzyłam temperaturkę i 36,9 st :blink: jedyne co zauważyłam to takie grymasy jak na płacz przez sen. dziś jak sobie drzymał w dzień koło mnie na łożu to z kilka razy miał takie coś, ale natychmiast gdy go głaskałam to przestawał i się uspokajał i spał dalej :woohoo: myślę że może te ukłucia w nóżkach go bolą jeszcze. mam nadzieję że przejdzie.

Michasia dzieki za linka do sklepu, naprawdę widzę super ceny :lol:

Madlen jak śpi Filipek w łóżeczku to zostawiamy i jak się obudzi to słychać :) przy otwartych drzwiach ;P

kasia dzięki za kciuki!! ja też mam nadzieję ze tosia fajnie zniesie szczepienie! :kiss:

mój bobas też potrafi się obracać hehe i już główkę coraz dłużej trzyma uniesioną :lol: już nie moge sie doczekac kiedy bedzie sam ja utrzymywał B) jutro mamy spotkanie przedchrzcielne bo w wielkanoc chcimy :blush: :woohoo: nie wiem czy musze ja tez isc czy M i chrzesni by wystarczyli bo nie chce zostawiac filipka z tesciowa jakos nie potrafie.. na dodatek laktator mi sie zepsuł.
pozdrawiamy :kiss: pa

11 lata 9 miesiąc temu #598081 przez Alina2408
madlen pamietam ze jak ja pierwszy raz wyszlam to nie wiedzialam jak isc tak sie dziwnie czulam... widze ze juz zaczynasz prace nad brzusiem :) ja tez jutro do rossmana jade ale nie po krem tylko pare innych rzeczy kupic...

honka to paczus pierwsza klasa z twojego syneczka...honka a jaki zapatrzony w mamusie szok normalnie :):)

martynka moja niunia dzis usnela jeszcze w przewijaku jak ja ubralam w spiworek hehe.. we wloskach pokaze sie jutro jak m bedzie w domku to oagrne je pozadnie i pokaze :)

kasia biedna tosia a masz kropelki jakies ???

marlena moze zabierzcie malca ze soba na spotkanie...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu #598085 przez ola85
Sylwia - waga małej ładna, ale 3 godziny wisiała mi na cycu, właśnie udało mi się ją trochę uspać, ale myślę że nie na długo... Lekarz mówił że jak dziecko głodne to karmić, położyć się z nią do łóżka, wszystko olać i niech pije ile chce. Mówił że u wielu matek karmienie piersią właśnie tak wygląda, zwłaszcza jak dziecko duże, ale żeby nie rezygnować.
Honka - śliczny duży chłopczyk

Jeszcze teraz mam wrażenie że od tej wizyty więcej kicha...
Lekarz powiedział że ma niewielką przepuklinę pępkową, ale że wiele dzieci tak ma i że mięśnie się zrosną same, ale ja poprosiłam M żeby kupił te plastry na przepuklinę jak będzie wracał z pracy. Miała któraś z Was podobny problem? Ja to też podobno miałam jak byłam dzieckiem i się zrosło.

11 lata 9 miesiąc temu #598111 przez michasia
Marlena ja jeźdźca miedzianego czytałam sama, Tatiane i Aleksandra praktycznie całego na głos. Jutro wyślę P do biblioteki, aby mi trzecią część przyniósł:)
P bardzo się spodobała ta książka, ale każdy błąd raczył zauważyć, że magazynki od tego i tego to mieszczą mniej naboi niż podano, i że Python i inna broń tam wymieniana powstała np. w latach 50-siątych i w ogóle kilka takich szczegółów:)

11 lata 9 miesiąc temu #598114 przez xpatiiix3
Pliszka jaki przystojniaczek z Olusia :)

Martyna no to super jak miło jak ktoś odwiedzi :) No a mój misio też już 3 dzień sobie gada ze mną :) i uśmiecha się non stop, a najlepsze jak cycka wypluje i szczerzy się wtedy hehe :D to takie słodkie :kiss: jestem mega przeszczęśliwa :) a linki jak znajde czas potem to poszukam, bo nie mam zapisanych, to wrzuce, bo dzisiaj non stop mały w powietrzu a dopiero cioteczka moja się nim zajmuje to mam czas poprasować także jak się uporam z tym to wrzucę :P

Michasia mój malutki dzisiaj już 5 razy przebierany... kurde to wszystko przez te pampersy 2 kupa bokiem nam wychodzi on ma takie chude nóżki że mu są za szerokie gumki w nóżkach a z kolei 1 już są za ciasne i w brzuszku i w nóżkach... :P Na rozstępy słyszałam że bardzo dobry sposób to ten eveline slim 3d serum na rozstępy i że naprawdę działa cuda :D także ja sobie zamawiam na allegro bo niestety nigdzie znaleźć nie mogę a kosztuje 11.90 plus wysyłka

Alina hehe no długaśny, ciekawe ile mierzy już jutro się dowiem na bilansie :) no a na chrzciny to powiem, że troszkę więcej niż trzeba niech płaci na syna...

Ola ale malutka już duża :) ładnie rośnie :P

Honka jaki śliczny maluch :D

Wyobraźcie sobie, że zadzwoniłam dzisiaj zapisać małego na usg bioderek i mam na jutro na 1.40 :D hehehe to jest dopiero ekspres :D a tak to dzisiaj dzień cały praktycznie na rączkach zabieram się zaraz za prasowanie :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka