- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- katarinka1
- Wylogowany
- budujemy zdania
No i ryk, koniec spania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Cuuuuuuuuuudownie.
Aga dziękuje za podpowiedź. O takim zagęstniku nie pomyślałam.
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kasia Tosia bardzo podobna do Kacperka,Kasia spróbujcie delicol,może zadziała na Tosie
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nic mi się nie chce jak patrzą za okno, w nocy znowu nas zasypało...
Igunia nad ranem miała problemy z brzuszkiem, była wzdęta, nie mogła ani prutnąć ani kupnąć, szarpała się i wyginała przy cycu. Pierwszy raz podałam jej bobotic, zasnęła a po niecałej godzince piękne pruty i kupol poszły Później znowu był cycuś i teraz śpi.
Mnie podbrzusze boli tak okresowo, może przyszła na mnie kolej i dostanę...
Ja krwawiłam ok 3 tygodni, później było kilka dni lekkiego plamienia, w sumie jakieś 4 tygodnie i koniec. Kasia długo to u Ciebie trwa...idź może lepiej do gina sprawdzić czy wszystko ok?
Katarinka ja jem prawie wszystko. No poza bigosem i fasolą Bardzo rzadko mamy problemy z brzuszkiem, takie jak dziś. I nie trafił nam się płacz z tego powodu na szczęście, raczej trochę marudzenia
Malutka śliczna
Jadzia ja nie zauważyłam zapadniętego ciemiączka. Iga dużo pije z piersi, raz na kilka dni trochę herbatki dostaje, chyba jej wystarcza.
Fajny pomysł z kąpaniem w pojemniku Mata super Ja Igę na naszą kładłam kilka razy, na początku miała ją gdzieś, ostatnio coraz bardziej jej się podoba
Dominia fajnie, że Igiemu przypasowała bujawka Nie wszystkie dzieci to lubią, moi znajomi kupili dla swojej córci a ona wieczny wrzask jak ją wkładali. Moja Igunia swoją na szczęście bardzo lubi, może się bujać nawet 30 minut, czasami w niej zasypia
Krechę na brzuchu mam, po pierwszym porodzie zniknęła dopiero po kilku miesiącach.
Kasia nie martw się Kacprem, na pewno sobie poradzi Kinia po wypadku i terapii miała stwierdzoną dysleksję, była zamknięta w sobie, nauka ciężko jej szła. A później poprawiło się tak bardzo, że śladu po dysleksji nie ma, ma świetne oceny i w ogóle radzi sobie w szkole. Na półrocze miała średnią 4,8 a myślałam, że nigdy tak dobrze jej nie pójdzie Na pewno Twój syn sobie da radę
Ale Tosia super główkę unosi
Aga ale miałaś super noc! Zazdroszczę
Sylwia ja urodziłam 3 lutego a pierwszy macierzyński dostałam 15 marca...i to po kilku interwencjach telefonicznych. Za to później dostałam też harmonogram wszystkich wypłat. Zadzwoń i wypytaj, wszystko można przez telefon załatwić.
Buziaczek biedna Zuzieńka, że taka chora. Wszystko przez tą pogodę, wirusy szaleją Życzę zdrówka.
Andzia dla Ciebie:
Tuż po narodzinach zdrowe dziecko traci 5–7 % swojej wagi.
W pierwszych 4 miesiącach życia przybiera średnio 120–225 g na tydzień.
W kolejnych miesiącach już tylko 90–150 g na tydzień.
Półroczne niemowlę przybiera jeszcze mniej – 50–80 g na tydzień.
Między 4. a 6. miesiącem życia niemowlę powinno podwoić swoją wagę urodzeniową, a około 1. urodzin ważyć 3 razy więcej.
Wczoraj w Carrefourze kupiłam 5 szt bodziaków z Disneya, bo są poprzeceniane. Śliczne z długim rękawem i ładnymi wzorami. No i jakość super a zapłaciłam 35zł. Weszłam też do 5-10-15 tam też przeceny, upolowałam okazje
Igunia się budzi. Zajrzę później
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
U mnie krwawienie było do 3tyg takie mieszane raz leciało raz nie, i od 3 dni znowu mam plamienia , ale żywą krwią i się zastanawiałam czy to nie okres, no ale kurde, to tylko plamienie i sama już nie wiem... potem doszłam do wniosku że to od wysiłku może jakieś resztki połogu wychodzą... hmm jutro mam wizyte popołogową to dopytam...
Dziewczyny śliczne dzieciaczki
Kasia co do pępka u dziewczyny się ciągle ślimaczył ten pępek i nie mógł się zagoić bo zakazili gronkowcem w szpitalu ją i mała dostawała w szpitalu 3dni antybiotyk... ale to nie złocisty tylko jakiś inny... może poproś rodzinnego żeby zrobili wymaz z pępka naposiew..?
O to miała pl.wikipedia.org/wiki/Staphylococcus_epidermidis
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Dzisiaj mój Syn dał mi się wyspać usnął o 22:30 wstał później o 2, 4 i 6:30 o 4 przebierałam mu pampka bo było nasiuśkane i myślałam, że się rozbudzi ale dałam Go do łóżeczka i spał sobie dalej ładnie
Patii jak tam ta mama M ??? odpisała Ci ?
Igor dzisiaj walnął z rana sporą kupę i poźniej tak prutał sobie pięknie jak motor i to bez większego wysiłku oby nie bolał Go dzisiaj wieczorem brzuś
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tosia caly czas lula na lezaczku...czasami zasteka..a ja pile zielona herbatke...Zab mnie dzis niemuli..moze sie zatrul...
niemogloby byc cieplo..nakarmilabym mloda i poszlabym po mlodego..gdzie ta wiosna...
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie też ta pogoda dobija Żeby chociaż tak nie padało Ile można siedzieć w domu Mimo to że noc przespana to ok. 9 się przytuliliśmy z Olciem w wielkim fotelu i obudził nas listonosz o 11:30 Uwielbiam jak tak mi usypia przy piersi wtulony
Chyba zrobię sobie kawę, bo inaczej cały dzień będę ziewać. Pozbawia mnie ta zima energii Wczoraj cały dzien oglądałam wszystkie odcinki "Kobiety na końcu świata" Martyny Wojciechowskiej. Trochę słońca i egzotyki. Chyba przestanę podnosić rolety żeby się nie patrzeć na ten śnieg...
Katarinka, ja już w ciąży zaczełam robić zakupy przez internet i się tego trzymamy Dla mnie to genialne, my zawsze kupujemy w a.pl, dostawa jest za darmo, ceny tez ok i owoce i warzywa zawsze bardzo ładne wkładają Nienawidzę chodzić po sklepach.
Ania śliczna
Zostawiam dziś wieczorem chłopaków i idę z koleżanką do kina
Aganobla, czytałam, że po wypiciu kawy trzeba odczekać minimum godzinę przed karmieniem i wtedy już tej kofeiny nie powinno być w mleku. najlepiej wypić zaraz po karmieniu, wtedy do kolejnego karmiena będzie ok.
- katarinka1
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dominia moja w nocy też nieźle śpi - dziś od 20 do 1.30, później 4.40 i 7 rano także sporo i ja pospałam.
Monia to tylko pozazdrościć. Ja też pomału rozszeżam diete by w końcu wszystko jeść.
Pati doczytałam co przeszliście z Marcelkiem. Przykro mi bardzo, ale ciesze się że już dobrze z Malutkim. A co do "tatusia" Marcelka to szkoda słów. Nieodpowiedzialny gówniarz. Dobrze, że Marcyś mamę ma dzielną i tak zakochaną w synusiu.
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Katarinka na szczęście wszystko już za nami
Idę ja dzisija po południu do księdza prosić, żeby mi dziecko ochrzcili w ten weekend bo nie chcę czekać dłużej jak takie rzeczy mi się dzieją...
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja myślałam, że pojawienie sie w domu dziecka to większa rewolucja, a jakos tak się wszystko bardzo naturalnie układa jakby Olus był z nami od zawsze. Między mną a Miśkiem tak super jak zawsze Od wielu tygodni nie opuszcza mnie dobry humor Do pełni szczęście brakuje tylko wiosny
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Igula w nocy też ładnie śpi, wczoraj jadła po 20-tej i zasnęła. Obudziła się o 1.30, później o 3.30 i 5.30. Zawsze tak ma, że najpierw zasypia na minimum 3,5 - 5 godzin a potem budzi się co 2-3 godziny. Ale taka cała nocka przespana to mi się marzy...
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jak zaplanowalam gina w pon to od rana czysta wkladka...wreszcie jakis pozytyw..
o...glodomorek sie obudzil..pedze robic mleczko