BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 7 miesiąc temu #633091 przez Paulaaa
Hej.

U nas nocka też ok. Zasnęła o 21 i co 3 godziny pobudka na karmienie. Wstała o 8.20. :)

Moja Amelka od paru dni robi zielone kupy! :angry: Jednego dnia zielona drugiego żółta. Nie wiem o co chodzi. Dostaje probiotyk. W ogóle po tym Bebilonie HA wali takie śmierdzące bączki. O kupach to już nawet nie będę mówiła. Za to buziaczek jest śliczny. :lol:

Kasia spróbuj zmienić smoki na 2. Może za wolno leci i się wścieka? U nas jak takie akcje są przy jedzeniu to zawsze chodzi o bąki.

Monia zdrówka. :)

Vini ale Zuzia ma włoooosy!! :lol: Cudna! :kiss:

My dziś na spacer nie idziemy. Muszę odgruzować dom. Młodą później wystawię na taras o ile padać nie będzie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #633097 przez [email protected]
Dzień dobry :) nocka ok,na szczęście bez zalanego łóżka :blink:

Monia Kasia Gabryś dostaję od 2 tyg diclofor i nie widzę żeby coś zmienił,nie wiedziałam że jest diclofor w kropelkach,ja mam w saszetkach

Vini jaka Zuzia śliczna i te włosy,razem z Adusią do reklamy :lol: pięknie wyglądacie :)

11 lata 7 miesiąc temu #633120 przez Monia_T
Chomiczka ja niestety też znam ból zapalenia pęcherza...biedactwo z tym siusianiem. A wstrzymywanie też nie jest dobre, ale jak to wytłumaczyć maluszkowi, którego pali od środka...
Do wanny się położę wieczorem, jak m wróci z pracy.

Aganobla ja mam w kroplach. Ale widac nie na wszystkie dzieci działa.

Iga zasnęła, ja chyba też wykorzystam tą chwilę na drzemkę.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 7 miesiąc temu #633138 przez xpatiiix3
Monia właśnie też tak myślę..

Vini jaka cudna Zuzia, a piękna po mamusi :)

Zagadka rozwiązania, wiem dlaczego M mnie zostawił, dla panienki którą mój brat wygrzmocił w kiblu w pogotowiu opiekuńczym... opowiadałam kiedyś Wam... No i kuźwa ona ma 15 lat... No to trzeba mieć na prawdę nie pokolei, żeby dla takiej dziwki <przepraszam, ale brakuje słów, żeby ją opisać> zostawić dziecko i dziewczynę... Szok po prostu, ale lżej mi, że już wiem.. :O

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #633150 przez kasia123m
vini no normalnie przecudna jest.,powinnas wyslac foty do jakiejs agencji reklamowej...no czad..przesliczna..te wlosy i te oczy...boskie :laugh:

Tosia zjadla 90 na raz i potem dojadla z 10...bez placzu..polezala w lozeczku..pogadala do ksiazeczki i karuzeli( choc malutko gada jak na moj gust)i drzemie.a mni sie udalo troszke kuchnie odsprzatac..a teraz pedze wyjmowac pranie.oj juz sie obudzila..nochal zatkany..ech..moze jeszcze podrzemie.o 12 jedznko i na pole bo o 13 odbieram mlodego z przedszkola.musze zawsze polowac na jakas mamusie bo niewjezdzam do przedszkola bo ospa.a wiadomo to sie kropelkowo roznosi.
piekna pogode na weekend majowy zapowiadaja.oj jak ja bym pojechala w gory..spacer dolina koscieliska...ech...ale chyba zamale dziecko na tak ostre powiertrze co?moze do ojcowa pojade..albo gdzies blisko krakowa..ale gory mi sie marza..ostatni raz bylam nad morksim okiem 7 czerwca..dzien po owulacji kiedy powstala Tosia.a potem mi nie bylo wolno..

Pati az sie "noz w kieszeni otwiera".porazka

11 lata 7 miesiąc temu #633174 przez xpatiiix3
Kasia no ja to w szoku byłam, no ale jego sprawa jak woli taka lafirynde jak to moja babcia mówi zamiast dziecka... tym bardziej, że panienka z Warszawy...

A i zapomniałam Wam opowiedzieć, wczoraj koleżanke z klasy rozbolał brzuch wyszłam z nią na korytarz ból w podbrzuszu co raz to silniejszy był poleciałam po dyrektorke i zadzwoniła po karetke, czekaliśmy a te pare minut jak godzina się wydawało.. biedna tak cierpiała z bólu się zwijała ;/ Wyobraźcie sobie rzucił ją chłopak w tamtym tygodniu i pytałam ją dyskretnie czy jest w ciąży ale miała dopiero co okres... była u gina w tamtym tygodniu i wszystko w porządku niby było... A dzisiaj napisała że miała 4godzinną operacje martwy jajowód i ciąża pozamaciczna... i jak kur... Ci lekarze badają, dziewczyna mało co nie zeszła, no i straciła dziecko, niestety ciążą pozamaciczna i nie miało szans... ojej.. idę jutro do niej porozmawiać pocieszyć trochę, a taka fajna dziewczyna, tylko na takich dupków jak ja trafia...

...
Aniołek [*]

11 lata 7 miesiąc temu #633227 przez Suzi
hej witajcie :)
Dla zainteresowanych info, ze ja nadal 2 pac, ale juz najgorsze nastroje zwalczyłam :) czekam spokojnie i w pokorze a czas pokoże kiedy do Was dołączę :silly:

No i muszę pochwalić nieziemską urodę mojej imienniczkiVini, Zuzanka wymiata!!!

Monia, zdrowiej, bo aż szkoda pogody na chorobska

A muszę sie pochwalić, ze dostałam wczoraj od Męzusia MEGA prezent na osłodę życia w poczekalni :lol: szczęka mi opadła :ohmy: i od razu nastrój się poprawił :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #633260 przez Martyna
Dzień dobry :)

u nas noc po szczepieniu bardzo dobra :) Robert zasnął o 20.30 i obudził się dopiero o 2.45. Jeszcze nigdy tyle nie spał. Nie wiem czy to po szczepieniu czy dlatego, że tyle czasu byliśmy wczoraj na spacerkach. Zjadł, zrobił mega kupę, że trzeba było bodziaka zmieniać i o 4 już spał. Niestety o 5.15 coś mu się stało i zaczął płakać, wzięłam go do nas do łóżka do cyca i zasnęliśmy do 7. Potem rozdawał nam uśmiechy i pogadaliśmy ;) a teraz znowu zjadł i śpi w łóżeczku. Mam nadzieję, że nic się już po szczepieniu nie wydarzy!!!

Monia biedna :( jak masz teraz możliwość to kimnij się razem z Igunią. Zdrówka dla Was Dziewczyny!!! oby szybko Wam przeszło.
Mnie bardzo boli głowa ale to chyba wychodzi mi stres związany ze szczepieniem.

Pati pamietaj zawsze, że to on stracił a nie Ty i Marcelek!!! Ty jesteś najwspanialszą Mamą dla Marcelka i na pewno swoim zachowaniem i działaniem zastąpisz Mu, może nie w pełni, ale na tyle ile to możliwe, tatę.
Wierzę w to, że kiedyś, może nie za rok i nie za dwa, ale na pewno spotkasz wyjątkowego mężczyznę, który pokocha Ciebie i Marcelka, za to jacy jesteście. A jesteście wspaniali i dobrze o tym wiesz!!!!!Buziaki dla Marcelka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

To straszne co spotkalo Twoja koleżankę!! współczuję!!

Chomiczka bardzo Wam współczuję!! nawet nie wyobrażam sobie jak Oluś musi się męczyć z tym siusianiem i Ty oczywiście patrząc na jego cierpienie. Oby szybko lekarstwo mu pomogło!! trzymam kciuki :kiss: :kiss: :kiss:
Jak Robert tak strasznie płacze to mnie tak serce boli i jestem taka wściekła na siebie, że nie mogę mu pomóc! straszne to jest jak się patrzy na płaczące dziecko i nie wiadomo co się dzieje i jak pomóc.

Kasia u nas czasami jest tak, że Robert je a po jakimś czasie zaczyna szarpać cyckiem, puszcza i znowu chwyta, po czym zaczyna płakać, a płacz czasami przechodzi w krzyk. Kiedyś myślałam, że nie mam pokarmu i dlatego się denerwuje, ale pokarm był i teraz wiem, że to znaczy, że nie chce już jeść i jest zmęczony. Wtedy muszę go pobujać na rekach i mocno przytulić i albo zasypia albo się uspokaja i znowu chce jeść i zasypia p

Vini Zuźka boska!!! rewelacyjna fryzurka i te oczęta wielkie :kiss: :kiss: :kiss: ślicznie wyglądacie!
Oby choróbska Was już omijały!!!

Dominia My raz w nocy przebieraliśmy się i teraz zanim zasnął kolejny raz :) nie wiem czy to po szczepieniu takie kupy wielkie czy to normalne.
Super, że dałaś radę w weekend!! ja ostatni raz prowadziłam chyba w listopadzie i bardzo się wystraszyłam bo miałam obniżoną koncentrację i nie zauważyłam samochody przy zmianie pasa i wymusiłam pierwszeństwo. Spłakałam się nieźle!!

Igorek cudowny, jak zwykle zresztą ;) :kiss: :kiss:

Pliszka tłumacz, tłumacz jak masz taką możliwość. Ja niestety nie będę mogła z Robercikiem siedzieć w domku. Teściowa zaproponowała ostatnio, że kilka tygodni po moim macierzyńskim z Nim posiedzi bo urlop trzyma dla Niego, porozmawiam też z moją Mamą żeby przyjechała na trochę i chyba jakąś opiekunkę teściowie zasponsorują aby Robercik zanim skończy roczek był w domku. No ale wszystko wyjdzie w praniu bo zawsze dużo mówią i obiecują, a działania nie widać.

To zapowiada się ciekawy tydzień :)
Udanego kolejnego pobytu nad morzem!! ależ Ci zazdroszczę!!!!!

Suzi wiem co przeżywasz, ja urodziłam 12 dni po terminie więc wiem cos na temat czekania i jakie to chwilami męczące. A 26 juz blisko i to ładna data :laugh:

Robercik właśnie wstał :) resztę nadrobie później

miłego dnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #633297 przez ola85
U nas dzisiaj super nocka :) Ostatnio zauważyłam że moje dziecko bardzo łatwo przestraszyć, jak np. pije cyca i ma oczka zamknięte i coś puknie czy stuknie, to magle straszny krzyk i zaraz ją uspokajam, to cyca dalej. Ale jak śpi głęboko to można nad nią tupać i nic.

Martyna - fajnie że Robercik dobrze zniósł szczepienie
Monia - wracaj do zdrowia kochana, swoją drogą to porażka że nie pomyśleli o jakiś lekach dla karmiących mam.
Chomiczka - a nie możesz powiedzieć stanowczo "nie" tej babci, czy teściowej, czy zagrozić że więcej nie przyjedziecie. Strasznie mi Was szkoda z tym płaczem.
Vini - dawno nie wrzucałaś zdjęć Zuzi, to teraz szok jak urosła :laugh: Fryzurka jak zawsze boska :laugh:
Dominia - u nas też rano była kupa po pachy, dziecko do mycia, a ubrania do prania (moje też :blink: )
Pati - biedna dziewczyna z tą ciążą pozamaciczną, oby kiedyś udało jej się mieć zaplanowane dzieciątko z fajnym facetem

11 lata 7 miesiąc temu #633311 przez xpatiiix3
Martyna no kiedyś musi się znaleźć ten jedyny :D I dziękujemy za buziaczki ucałuj Robercika też :kiss: Myślę, że uda Wam się utrzymać jak najdłużej Roberta w domku i nie będą potrzebne żłobki :) bo mnie to strach ogarnia, że musiałabym wysłać dziecko do żłobka..

Martyna, Ola A koleżankę na prawde tragedia spotkała, matko jak dobrze, że ja z nią wyszłam i po dyrektorkę poleciałam, bo ona nie chciała karetki oczywiście...

...
Aniołek [*]

11 lata 7 miesiąc temu #633357 przez Marlena1888
helloooo!
u nas nocka boska, kilka z rzedu juz tak ma :laugh: idzie spac o 23.15 a wstaje o 5.40 :lol: tylko cyce rano mam twarde i bolace :huh:
teraz spał sobie od 11 do 12.30 :woohoo: najlepsze jest to ze zostawiłam go na boku z nianią elektr. i po pół godz ja przychodze a on na brzuszku spi w najlepszeee! z dnia na dzien widac postepy!!!wow! :silly:

patii ten m ma nie pokolei w głowie!!! 15 l!!?? pojeb... typ!niech spada na drzewo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vini zuzia przesliczna!!!

milego dnia! :lol: my za chwilke ruszamy na spacerek :lol: :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #633426 przez drzyzgunia
Hej :)

Dziękujemy pięknie za komplementy ale i tak się czuje jak słoń 5 maja chrzciny małego do tego czasu raczej nie uda nam się schudnąć aby jako tako się prezentować :P My od od wczoraj mamy kryzys mały strasznie marudzi kupki robi bączki puszcza jak masuje brzuszek wcale nie jest lepiej...nie wiem o co kaman skok rozwojowy czy co?? ale ja już ledwo na oczy patrze wczoraj nawet pomyślałam, że wracam do roboty a S się małym zajmie...ale mały się uśmiechnął i głupie myśli mi uciekły z głowy :P niestety mały już co raz rzadziej chce ciągnąć cycka w sumie jest na mm i dokarmiam go tylko naturalnie załamałam się tak chciałam go karmić cycem :(

Monia kuruje się bidulko :(
Martyna to super, że po szczepieniu wszystko ok :0
Vini super zdjęcia masz piękną mała modelkę :) pozazdrościć :)

Suzi masz racja tylko spokój cię teraz uratuje :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #633447 przez dominia
Byliśmy z Igulkiem na mieście :) od Nas to jakieś 25 minut z buta z domu w jedną stronę ;) ale daliśmy radę :lol: załatwiliśmy to co trzeba i poszliśmy do lumpka dzieciowego :) Kupiłam Igulowi bluze, body i 2 bluzki jedną z długim i jedną z krótkim rękawkiem :)
Siostrzenicy M udało mi się kupić taką fajną tuniczkę z falbankami z siateczki na dole i teraz mam problem ;) tzn. nie wiem co zrobić ..
Bo Julia ma urodziny w sobotę i kupiliśmy jej już zestaw pisaków itd. i chyba nie włożę jej tego do prezentu bo nie pasuje tylko jako dodatek to będzie od cioci i wujka tak poprostu bez okazji, co o tym myślicie ???
Jaki On jest teraz grzeczny :ohmy: leżał w wózku i się gniótł, mamlał sobie rączkę i gadulił .. teraz leży koło mnie na narożniku i też gapi się po kontach i bawi się sam sobą, normalnie szok :ohmy: :lol:

Martyna dobrze, że Robercik po szczepieniu elegancki :)

uuu i chyba za bardzo Go pochwalilam :silly:
Dobra zajął się huśtawką :silly:

Patii dobrze, że zareagowałaś :ohmy: Masakra !! i co wycieli jej jajnik ??? Oby tylko mogła w przyszłości zajść w ciążę ;)
Co do M to on jest chyba chory ale na łeb :/
A jak Wam idzie finansowo ?? dajecie radę ??
Kiedy macie szczepienie ?

Ola no to miałyście z Lidusią dzisiaj kupsztala :lol: :lol:

Stanęłam dzisiaj na wadze !!! stressss był niezły ale waga taka jak przed ciążą więc jest nieźle :)
Miałam dzisiaj też ćwiczyć ale olataliśmy się z Igim po mieście to sobie odpuszczę :)

Jutro przyjeżdża moja przyjaciółka z Warszawy z Synkiem !!! Będziemy mieli z kim chodzić na spacerki :lol: :lol: ale się cieszę :lol:

Wam też wyskakuje jakiś ERROR ?????

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #633657 przez jadziatopol
Monia no nie wyglupiaj sie kobieto! co to za chorowanie??? szybko wracaj do zdrowia :kiss: ja tez nie lubie upalow z tego wzgledu ;) trzeba sie rozebrac i pokazac co sie wychodowalo ;)
Patii chyba skorzystam z rady Michasi :) przyjezdzaj tu do mnie...ty znajdziesz chlopa majetnego :blink: a ja bede miala fryzjerke na miejscu :lol:
Martyna super Robercik przechodzi szczepienia :) a tak sie balas :lol:
Marlena no to spryciarz :ohmy:
Vini Zuzka extra! duze oczka,bujna fryzka,pelne usta :lol: :kiss: podobna do cibie bardzo :)
Ola ja tez mialam kupsztalka na powitanie po same pachy :lol:
Dominia ale ci doobrze....ja tez chcialabym zeby ktos do mnie przyjechal.... :(
Kasia moze kolka? jej...nie znam sie i bardzo ci wspolczuje ;) biedna Tosia :(

Nocke mielismy cala przespana!!! Od 9 wieczorem do 6.30 rano (zadzwonil Radkowi budzik). Ale sie wyspalismy :lol:
ale mialam sen...snilo mi sie ,ze czekalam z kolezankami na posrednika nieruchomosci. Przyjechal elegancki facet z teczka...w plaszczu....taki pierdol bulke przez bibulke :lol: i opowiadal ,ze zaraz nadjedzie facet,ktory zamierza kupic kamienice w Krakowie...bardzo bogaty zyd...biznesmen...i zebysmy stosownie sie zachowywaly. Czekalysmy w napieciu. Ja jadlam kanapke z pomidorem i ten pomidor nagle przykleil sie do teczki tego posrednika....a on niczego nieswiadomy stal tak z ta teczka i opowiadal jaka to kultura jest wazna w zyciu codziennym....a ja nie moglam wytrzymac ze smiechu jak patrzylam na jego teczke z przyklejonym do niej pomidorem....i tak powstrzymywalam sie od smiechu z kolezanka...cala noc :lol: :lol:

[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #633707 przez Monia_T
Dzięki za wsparcie w chorobie...ale chyba jeszcze mi korzonki doszły :dry: No nic trzeba to przeczekać i przechorować z wątpliwą godnością ;)

Jadzia niezły sen! Kurde to jak wrócę do pracy to będę uważała na klientów jedzących pomidory podczas spotkania :silly:
Ale bym chciała kiedyś takiemu bogatemu Żydowi kamienicę sprzedać, prowizja by z tego była, że ho ho :woohoo:
Ale Ci dobrze z tym spaniem :lol: U nas standardowo... Iga zasypia przed 20, je o 1 i 5 po kilka minut. Fajnie mieć taką nockę bez przerwy na cyca, nawet takiego szybkiego...tylko spaaaać sobie jednym ciągiem :)

Pati tak czytam o tym Twoim byłym i śmiać mi się chce z gówniarza. Już nawet złość na niego mi przeszła taki żałosny jest...ehh dziewczyno ciesz się, że tak łatwo się od niego uwolniłas. Pomyśl sobie jak beznadziejne miałabyś z nim życie za kilka lat, a tak jesteś wolna i przyszłość stoi przed Tobą w całkiem jasnych kolorkach :laugh:
Biedna ta Twoja koleżanka, strasznie jej współczuję...

Suzi czekaj do terminu, później będziesz się martwić...tylko informuj nas co i jak bo Miki jest troszke z naszego wątku, tak na niego czekamy :lol:
Pochwalisz się co to za prezent??

Martyna świetni, że Robuś tak spokojnie przechodzi szczepienie :woohoo: Bardzo się cieszę, ucałuj maluszka od cioci :kiss:

Ola Iga też tak ma z hałasami. Jak śpi to można przy niej odkurzać, dzwonić do drzwi, szczekanie psa jej nie przeszkadza...a sa chwile, że ciche zamknięcie szuflady powoduje mega płacz. Dziś wystraszyła się jak smarkałam w chusteczkę...tak żałośnie płakała, że szok :ohmy: Biedne maluchy, chyba bardziej świadome na dźwięki i jeszcze nie wiedzą jak reagować.

Marlena fajnie masz z tym snem! Jaki asik z przekręcaniem :) Tylko nie kładź mu poduszki ani miękkiego koca pod główkę, skoro tak chętnie się obraca.

Drzyzgunia szkoda, że cycek się kończy, ale najważniejsze, żeby mały był zadowolony :)

Dominia zostaw te pisaki na Dzień Dziecka, to już niedługo :)

M jeszcze w pracy, dzwonił, że potrwa to dłużej. No ale juz jakiś czas temu zgodził się na te nadgodziny dzisiaj, kto mógł przewidzieć, że akurat się rozłożę...na szczęście Igula kochana, jest dziś spokojna i sporo śpi. Daje mamusi odpocząć :) Kinia pojechała z babcią do sklepu więc jesteśmy same :)

Oglądam sobie "Położne" i wzruszam się przy tych wszystkich porodach...jednak wspomnienia mojego własnego są świeże, a z drugiej strony czuję jakbym miała Igę od zawsze... :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka