- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Michasia pięknie wyglądacie,jaka Ania już duża
Vini miałaś przeprawę z choróbskami
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Vini no to mieliście z tymi chorobami .. oby jeszcze te gluty z nosów odeszły i będzie dobrze
co do wizyty to szkoda gadać jestem NIEZADOWOLONA ..
Mogłam wcale nie iść, dopiero wtedy jakbym przestała karmić ..
To coś to zrost .. kazał smarować clotrimazolum i jakby coś to kiedyś utniemy :/ jak mi będzie przeszkadzał ten 'cycek' [sam to cos tak nazwał] bo On stwierdził, ze dalej jestem w połogu bo karmie :/ i pytał czy biorę wapno .. a ja, że nie .. to też kazał brać bo później nikt na stare lata nie będzie mnie w wózku woził normalnie żal i tyle ..
Pytam o tabletki anty to mi dał skierowanie na usg żeby wykluczyć ciąże i wtedy pomyślimy o antykoncepcji .. masakra .. chyba muszę iść prywatnie
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie miałam internetu więc mam trochę do nadrobienia. Moja mała ma na zmianę: dzień śpiocha, dzień głodomora i dzień bawienia Muszę też kupić parasolkę do wózka, bo mała nie przepada za słońcem.
Drzyzgunia - dobrze że po szczepieniu ok no i bioderka super. Bardzo ładnie wyglądacie
Chomiczka - moja też jak wymiotuje to czasem się zdarza 2 razy pod rząd. Ja też miałam mały kryzys z M. na początku jak się mała urodziła, po prostu w pewnej chwili byłam masakrycznie zmęczona i potrzebowałam wsparcia. U nas rozmowa pomogła
Monia - śliczne zabaweczki Igusi
Pati - jestem pewna że jeszcze sobie życie z jakimś fajnym facetem ułożysz Marcelek już bardzo wydoroślał
Madlen - muzyka i trząchanie zawsze się sprawdza Moja mała tez lubi jak jest głośno
Dominia - Igorek będzie dumny, że mama jest świetnym kierowcą
Jadzia - świetna mata jakbyś w Polsce wyniosła dziecko z gołymi nóżkami, to by Cię baby spojrzeniami zabiły, a przecież skoro nam jest ciepło to dzieciom tym bardziej
Paula - no to mieliście ciężką noc. My mamy tak że z M. zawsze chodziliśmy koło 11 spać, a mała zasypia koło 12, czasem tą ostatnią godzinę to ja i M dosłownie oczy na szpilkach a dzieciątko ubawione i chętne do zabawy.
Mrufka - śliczna Adusia
Aga - to zabrzmi pewnie głupio, ale te kupy są bardzo zielone? Mo może taka uroda Gabrysia. Satine kiedyś pisała że kolor oliwki to jeszcze norma. Śliczny, uśmiechnięty Gabryś
Kasiu - ale fajne fotki, aż mi na Kraków ochota przyszła
Jadzia - plaża, morze...ja też chcę
Monia - to rośnie Ci prawdziwa modelka
Alina - Lidzia też strasznie lubi grzechotki
No i tyle doczytałam... teraz muszę do dzidziusi
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia 100 lat kochana! i zebys za te 100 lat wygladala tak jak na tym zdjeciu!!!
Vini ojej...ale cie nie bylo babo! to mialas maly sajgon ...podziwiam cie...jak ty dajesz sobie rade z trojka dzieci !? ale Zuzka juz urosla moj Hubek tez chce juz siedziec i lekarz tutaj powiedzial,ze jak chce to zeby mu nie przeszkadzac ale tez zeby nie zachecac i na sile tego nie robic...pozwolic dzialac dziecku
Michasia ale ladnie z Anulka wygladacie
Chomiczka Olus biedny...tak sie nacierpi maluszek ucaluj go od cioci
A my wczoraj pojechalismy na lad...wyjechalismy poza zatoke i tam to temperatura o 10 stopni wyzsza niz u nas. Wystarczy most przejechac i upal! Hubek wczoraj w samym bodziaku bez skarpet..bez niczego Bylismy w Polskim kosciele bo tam chcemy zalatwic chrzest. Bylo okolo 11 osob...taka mala polonia. Upal byl nie do zniesienia wiec postanowilismy,ze ochrzcimy Hubka w San Francisco ...tam tez jest polski kosciol i nie jest tak goraco. Spalismy 8 godzin bez przerwy!!!!!!!
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Ehh .. Teraz im zazdroszcze .. Wtedy to bym karmila ze 3 lata
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Satine Ale Marysia podobna do twojego m filmik to swietna pamiatka...zaluje ze nie zrobilam Marysia piekna i tobie gratuluje 2kg...to dopiero poczatek ! jaz juz zaczelas to juz pojdzie
Dominia to nie wiedzialam a ja chyba wtedy okresu nie dostalam co myslalam bo teraz nie mam nic...to byl koniec chyba pologu taki krwisty bo w ciazy chyba nie jestem ale by byly jaja!
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Chomiczka - myślę że nie jesteś w ciąży współczuję teściów
Martyna - trzymamy kciuki za Roberta
Suzi - najważniejsze że wszystko ok też myślałam że rodzisz
Dominia - dziwny ten lekarz i wcale się nie dziwię że jesteś niezadowolona
no i dobrnęłam do końca i malutka znów wzywa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Suzi ale by ci Mikolajka wyciagneli cale szczescie ,ze pojechalas do tego drugiego szpitala i ze wszystko z Mikusiem w porzadku
mnie przed chwila Hubert ugryzl w sutka zabolalo! co robic? boje sie karmic!
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Robercik strasznie płakał ale M szybko go utulił. Byliśmy 2 razy na spacerku i ładnie spał i teraz też już spi. Na razie wszystko jest w porządku , Robercik się uśmiechał i gaworzył i jadł normalnie. Oby dalej tak było.
Przepraszam ze Wam nie odpowiem ale stres mnie wykończył i padam. Jutro się odezwe i dam znać co u nas,
dobrej nocy
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Michasia ale z Ani już panienka ślicznie wyglądacie
Monia 1000000lat!!!! zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń!!!
suzii oj bidulko uparciuszek siedzi w brzuszku hihi ale już lada chwila edzie po tej stronie łatwego i pozytywnego porodu!!!!!!!!!!
Dominia ja też idę 3 sierpnia na wesele do szwagierki i tak jak Ty chce już wtedy być na mm ;P
Satine Marysia ślicznulka fajna 1 kąpiel my zawsze kąpiemy na leżaczku
Chomiczka ja też niecierpię takich złotych rad i uwag...chyba wszystkie teściuwy tak mają.. moja tak samo.. masakra ile nerwów musimy zjeść. znam to i jednoczę się w bólu
jadziatopol ja też kocham wiosnę!!!ja che nad morzee...
kasia wspaniała rodzinka!!! a na tle krakowa poprostu rewelka!!! ps figurantka z Ciebie
patii mój fifi ma tak samooo, identyko i też bobodent tylko pomaga i przytulanie..
za chwilkę resztę nadrobię bo fifi się obudził
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Vini jak fajnie, że się odezwałaś oj biedaki odchorowali trochę.
Michasia jak świetnie wyglądacie z Anulką, a jaka już duża
Ola no kiedyś musi się znaleźć jakiś fajny facet haha chyba zacznę szukać na jakichś portalach randkowych dzisiaj reklama leciała to tak się śmiałam, że by się przydało zarejestrować, może ktoś poleci na 20-letnią mamuśkę Oczywiście żarcik z tym portalem
Dominia no to bez kitu do dupy gin, a z tymi murzynkami to ciekawe też tak chcę chociaż nie powiem, żebym miała odpowiedniego faceta to bym mogła rodzić i chodzić w ciąży co 2 lata bo powiem szczerze, że zaczyna mi brakować brzuszka i tego kopania, ale oczywiście z Marcelkiem przy boku
Martyna dzielny Robercik
Marlena ja u swojego zauważyłam, że widać przez dziąsełka według mnie że ma ciut spuchnięte i jakby z milimetr brakowało do przebicia się tych ząbków, ciekawe ile to potrwa i czy to na pewno to może ja sobie wkręcam ale poważnie według mnie tak to wygląda takie białe gulki ma na dziąsełkach na dole w miejscach jedyneczek a na górze nic.. Doam że wcześniej jak oglądaam to nic nie było...
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
mrufka adusia słodziutka ta czuprynka!!!!! a ja na chrzcinach robiłam rosół na 2 schab ze sliwka a ciepłe danie to filet nadziewany warzywami i serem zołtym w sosie szpinakowym
dominia co bedzie ci gin. wycinał bo jakos nie doczytałam.. ja ide we srode i tez sie boje!
ostatnnio zauwazyłam skoki rozwojowe u filipka łapie grzechotke w rece juz sam sie nia bawi oraz na brzuszku trzyma główke z dobre kilka minut!!!!! duma mnie rozpiera ze hej!!!! my wczoraj mieliksmy 15 os na obiedzie (z nami 17 ) takze drugie chrzciny ale fifi dostał blender od mojego chrzestnego i koperte hehe a od innej cioci fajne nowe ciuszki!
milej nocki
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja niestety rozłożona na maxa ale spacer z Igą zaliczyłam Na powietrzu lepiej mi się oddycha, chociaz zejście z gondolą i później powrót z rozsadzającym czaszkę bólem głowy były średnio przyjemne Poszłam za radą Chomiczki i kupiłam ciasto, nie bawiłam się w pieczenie
Satine też chciałabym zobaczyć 2 kg na minusie, ale póki co na chceniu się kończy
Dominia 3 miesiące to nie za długo, Igi wkrótce skończy.
Ja na pewno będę karmić do pół roku, może nawet do roku, zobaczę jak uda mi się to połączyc z pracą. Pewnie zostanę przy nocnym, rannym i wieczornym cycu, a w dzień może na mm przejdziemy...zobaczymy. Mnie karmienie nie męczy i nie sprawia problemów. Wręcz przeciwnie, bardzo lubię te chwile przy cycu, nawet jak zdarza sie dzień nieprzerwanego tankowania
Suzi jakbym czytała moje przejścia w szpitalu-rzeźni gdzie za nic nie chciałam rodzić, a chcieli mnie zmusić Współczuję, ja dopięłam swego i urodziłam w "moim" szpitalu, wszystko odbyło sie sprawnie w miłej atmosferze, obsługa rewelacja. Co prawda musieli bujnąc moje skurcze oxy, bo tętnem Igusi był problem i przez to bolało jak skur... ale za to cała akcja trwała bardzo krótko i poza bólem wspominam to ze wzruszeniem Nie daj się kochana, rodź tam gdzie Tobie pasuje Ja nadal trzymam kciuki za szybki i szczęśliwe rozwiązanie
Aganobla domyślam się co przeżyłaś przy dzisiejszej kupie...Igunia bujała się rano w bujawce, wzięłam ją na ręce a ona mokra aż po szyję, dodam, że nie od sików...patrzę na bujawkę a tam okichana wkładka i pokrowiec pod nią. Wzięłam osrańca pod prysznic bo nie było jak jej inaczej umyć
Milka ja od początku używam Nivea i nas nic nigdy nie uczuliło, więc nie pomogę.
Vini ale wam się nazbierało tych chorób Biedne chłopaki.
Podziwiam Cię, bo jak byłam w Holandii, to tak jak jedzenie było paskudne, tak słodycze tam mieli wyborne...ja ważyłabym tam ze 100kg a ty marne 57kg...nie dobijaj.
Michasia i jak Ci się sprawdzają wielorazówki? Ja przy Kini przez 4 miesiące używałam tetrówek, prałam, gotowałam, prasowałam, mąż mi przy tym dzielnie pomagał, ale powiedziałam sobie "nigdy więcej!". Dla mnie to była masakra, ciekawa jestem jak u Ciebie?
Ta zamienianka była w MCKu i na ich stronie była informacja o tym.
Śliczna Anulka
Dominia dziwny ten doktor Ja pigułki dla karmiących dostałam bez problemu. A tego cycka czy jak mu tam nie mógłby od razu usunąć? Wiadomo, że nic przyjemnego mieć takie dodatkowe coś...chyba rzeczywiście zainwestuj w prywaciarza.
Ola ja wczoraj kupiłamw Smyku parasolkę, bo okazało się, że tam najtańsze i z filtrem UV mają. Dziś chyba z 20 minut kombinowałam jak to dziadostwo zamontować a potem ustawić, ale wygrałam walkę Iga też krzywi się na słoneczko
Jadzia mi się bardzo podoba jak bobaski bez skarpet leżą w wózkach i będę tak Iguni robić latem. Uważam, że niemowlęce stópki są najsłodsze na świecie! Fajnie masz z tymi upałami...ehh chciałabym juz takie lato. A z drugiej strony jak pomyślę, że w takie gorąco trzeba się rozebrać i pokazać te wszystkie fałdy tłuszczu to chyba wolę zimę
Martyna ucałuj Robercika, dzielny facecik
Marlena nowy awatarek? Śliczny
Pati, Marlena bardzo możliwe, że to ząbki Znam kilka dzieciaczków, którym tak szybko wyszły, tylko niestety wtedy są dużo słabsze. U jednej mojej znajomej synusiowi tak szybko wyszły i od razu ząbek z próchnicą był...malutki nie miał roczku jak do dentysty z nim chodzili.
I tak się kończą moje urodziny w chorobie...czuję się coraz gorzej, masakra
Jeszcze raz dziekuję za pamięć mamuśki
Miłej nocki
- vini-miki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Vini ale wam się nazbierało tych chorób Biedne chłopaki.
Podziwiam Cię, bo jak byłam w Holandii, to tak jak jedzenie było paskudne, tak słodycze tam mieli wyborne...ja ważyłabym tam ze 100kg a ty marne 57kg...nie dobijaj.
Monia, ano slodycze masakryczne maja, ja juz tylko najzwyklejsze kupuje jakies herbatniki czy niewyszukane ciacha oby tylko zaspokoic potrzebe haha, ale jak Pawla wypuszcze do sklepu to nakupuje tych smieci, i ktos zjesc musi. A ta waga to ja wiem czy taka fajna, ja jestem liliput to nie bardzo tak 57kg przy 154cm wzrostu
zdrowka dla ciebie
ide juz tez do wyrka, jeszcze tylko naczynia umyje