BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 7 miesiąc temu #652458 przez Alina2408
chomiczka gabilee ja tez probowalam blokowac uwierzcie mi ale niestety ten moj brzdac sie odkrecal a jak pozwolilam jej usnac to myk glowke przekrecalam i cpala tak juz dalej :) bunt to jej druga natura...

pati jejku nie dosc ze mloda to ja tak mecza... mam nadzieje ze juz po wszystkim...

jadzia haha ty masz srake a ja pomarancze na koncach takze ez jeszcze walcze hahah :):)fajnie ze sie udalo spotkanie z krycha...

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #652461 przez Alina2408
a tu kochane zdjecie mojej kolezanki mopsiej ze spotkania :) natunia :)

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #652464 przez ola85
Witajcie,
U mnie pierwsza noc bez karmienia :) Mała zasnęła tuż przed 23 i spała do 6. Miała co prawda 2 przebudzenia koło 12 i 2, ale tylko pomarudziła nie otwierając oczu i dalej zasnęła :)
U nas dzisiaj znowu ma być bez prądu, ale że wstałam o 6, to już większość rzeczy porobiłam :blink:
Madlen - mój ginekolog bardzo odradzał mi ten zastrzyk antykoncepcyjny, mówił że po nim albo długo nie ma okresu, albo pojawia się okres permanentny
Pati - i tak że dajesz radę z tą szkołą to jesteś megadzielna :) Biedna koleżanka, oby szybko urodziła
Chomiczka - u nas główka jest ok, ale za to zauważyłam że jak kładę małą na brzuszku i ma główkę skręconą w lewo to obraca ją w prawo od razu, bo nie chcę na lewej stronie leżeć. Ma natomiast problem z odwróceniem w drugą stronę (tzn. z prawej na lewą)
Alina - fajnie że spotkanie z psiakami się udało :) Ale sen straszny. Myślę że nic Ci nie jest, ale jak masz wątpliwości to najlepiej spytać gina. Nataszka jest cudna :kiss:
Kasiu - ja szczepiłam jak Paula i Dominia
Jadzia - fajnie że impreza i Krychy się udała, no i znalazłaś chrzestną :)

11 lata 7 miesiąc temu #652468 przez chomiczka
Jadzia super że znaleźliście sobie znajomych, będziesz miała do kogo gębę otworzyć, chyba że Krycha Cię do głosu nie dopuści :silly: na pewno będzie szczęśliwa że zostanie chrzestną Huberta, pewnie się mocno też zdziwi :blink:

Gabile nie widać tego leżaczka?

Pati nie martw się o koleżankę, ja też miałam skurcze co 2 minuty przez 6 godzin!!! Rozwarcia nie było jakieś 3 godziny, za to potem jak się zaczęło, to nie wiedziałam kiedy rozwarcie było już pełne :blink:

Kurde przegrałam z małym. Za raz jak go położyłam przekręcił głowę znowu na prawo, jak próbowałam mu przekręcić z powrotem na lewo to on przez sen znowu swoje... i tak kilka razy, próbowałam mu podłożyć coś, ale nie wiem jak, boję się że i tak się odwróci i się przydusi :dry: więc wyszło na jego i spał na prawej stronie :dry:
No i zbudził się o 3.30 i spać już nie chciał :cheer: co za dzień.

Dzisiaj mama przyjeżdza do Olusia, bo ja mam zabieg usuwania pieprzyka na brzuchu. Cieszę się że chociaż na chwilę wyrwę się z domu, ale z drugiej strony trochę się boję :dry: chociaż myślę sobie że tak jak poród to nic na pewno mocniej mnie nie zaboli. Jak to przeżyłam to już nic mnie chyba nie zdziwi :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #652472 przez kasia123m
Ndrobie Was potem...chyb nie m rady...gonie do kibla z nerwow.tak bardzo boje sie jej szczepic.boje sie ze szczepionk uszkodzi mi dziecko.moj syn m cechy autystyczne...a jesli i jej to cos w glowie popsuje...cl sie trzese.
Pliszka czy Ty juz szczepilas?

11 lata 7 miesiąc temu #652479 przez Marlena1888
hello!

kasia ja miałam 5w1 pentaxim i po szczepieniu żadnej gorączki i oki :)

Alina ale okropny sen..dobrze że to tylko sen :blink: myślę że to pewnie okres dostałaś, ja też na początku miałam takie plamienie tylko.

Gabille Tobie też powodzenia u gina życzę;P widzę że masz zamiar trochę odreagować ;P fajnie, a gdzie planujesz wrócić do pracy? ;P

jadzia fajnie że spotkanie się udało :)widzę że krycha równa babka :laugh:

a ja byłam wczoraj u gina, wszystko ładnie zagojone, wziełam wkońcu papier na becikowe:) ale mi się śmiać chce, pokazałam Filipkowi zabawkę i tak się wpatrywał wpatrywał jak zahipnotyzowany :lol: aż tu nagle - paffff- śpi :lol: cudaczek :woohoo:

honka wkońcu do nas napisałaś! :) daj zdjęcie Adasia:) dawno go widziałyśmy:) ale pewnie już urósł :)a czemu się na cyce obraził hehe :blink: ?

katarinka ślicznotka z Ani!!! :kiss: a z rocznicą komunii się nie spotkałam żeby dawać jakieś mega prezenty, coś symbolicznego myślę dla małej :silly: jeśli malutka wymusza noszenie to myślę że trzeba konsekwentnie tj piały dziewczyny jej tego oduczuć. powolutku będziesz ją zostawiać przy karuzelce lub na macie i się oduczy ;)

dominia jaka uśmiechnięta;) ładnie wyglądasz, jaka sylwetka :lol: a tatuś i synek widać jacy szczęśliwi :silly:

patii no to zrobił kupkę raz a porządną :lol: ale współczuje Ci takich nocek nie przespanych i na dodatek jeszcze szkoła..szacun bebe :cheer: :lol:

monia Filipek ma dalej to samo.. rozkojarzenie przy cycu, krzyk, rozpychanie- norma, i mam wrażenie że tak jakby się nie najadał bo co wszystko zje oderwać od cyca nie mogę i płacz a za chwilę się uspokaja sam, ssanie rączek praktycznie cały czas- wczoraj nawet na śpaniu wsadził sobie palca do buzi aż się zakrztusił :huh: i sie obudził przy okazji eh :unsure: kiedy to się skończy.. :P

drzyzgunia obfite @ ponoć norma po porodzie więc nie martw się :blink: :woohoo:

nocka taka sama jak wczoraj :ohmy: poszedł spać o 21.30, o 3 pobudka i spał do 6.30.no a ja dalej dziś sama na stanowisku.. M ma służbę i wróci jutro rankiem. jutro odwiedzają nas znajomi :woohoo: mają 7letnią córcie Julkę i 16mies. synka Kacperka;P już nie mogę się doczekać :laugh: może zrobię jakąś sałatkę hehe
ale zimno- jak to moja teściowa mówi zimna zoska jutro hehe a potem upały już :silly:
miłego dnia dziewczyny :)

11 lata 7 miesiąc temu #652487 przez sylwia1986
Dzień dobry ;*
W końcu błękitne niebo z rana :)

Dominia fajne foteczki z urodzin, kuzyn podobny do Ciebie jak brat ;) a Igul jak zwykle uroczy :) :kiss:

Katrinka ja też tak zareagowałam jak Ty na tą straszną wiadomość. A z rocznicą komunii powiem szczerze że po raz pierwszy się spotykam.. Co do wymuszania płaczu, to ja jestem miękka, ale mam chustę i w niej noszę Bartka w czasie takich akcji. Ania z kuzynką pięknie :kiss: :kiss: :kiss:

Honka fajnie że do nas zajrzałaś i Ty o nas nie zapomniałaś, bo z tego co widzę przeszłaś na styczniówki :blink:

Ola dziś pogoda lepsza więc spacerek uda się zaliczyć, my mimo wszystko byliśmy wczoraj na zakupach, bo inaczej nie byłoby obiadu, i uwaga zjadłam dwa krokiety z pieczarkami :lol:

Madlen to dziwne z tymi zdjęciami :S a te promocje też tak pokrętnie piszą, tak jak na pieluchy w lidlu że pampersy tańsze są tylko w rozmiarze 3 i 5.

Gabi już wracasz do pracy?

Pati też mam wrażenie że wszystko jest w ulanym mleku, moje ubranie to dzienna norma. Do tego koce, rogal do karmienia, na szczęście meble jeszcze ocalały :lol: a ze szkołą jestem pewna że dasz radę, gratuluje 5 z polaka :lol:

Ola, Alinka właśnie Was sobie wyobraziłam tańczące i śpiewające nad łóżeczkiem :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Alinka ale okropny sen :ohmy: ale z tym zsikaniem łóżka to dobre :lol: :lol: :lol: mi się teraz kilka dni pod rząd śni stara szkoła - liceum, że pisze jakieś klasówki, nawet próbną maturę, ale to pewnie przez to ze mój brat teraz zdaje :lol:

Gabi, Chomiczka mój za to tak wierzga główką na lewo i prawo, ze już ma z tyłu taki wytarty pasek włosów i na skroniach z jednej i drugiej strony też.

Jadziu super że podwieczorek się udał, macie znajomych z którymi możesz porozmawiać "normalnie" po naszemu :lol: a z tymi włosami to faktycznie co Cię podkusiło, przecież miałaś takie ładne :)

Alinka Natunia ślicznotka :kiss:

Ola gratuluje nocki :) fantastycznie, takie coś cieszy, też nie mogę się takowej doczekać.

Chomiczka więc 1:0 dla Olusia? :lol: kochana nie martw się, zabieg pewnie pójdzie szybko i sprawnie, a pieprzyk na brzuchu? żeby tylko później nie bolało.

Kasiu nie denerwuj się tak, powiedz lekarce o swoich wątpliwościach niech dokładnie zbada Tosie, a na pewne rzeczy i tak wpływu nie mamy, wszystko będzie dobrze.

Idę bo mój dzieć już prawie godzinkę sam leży na macie i chyba mu się znudziło, bo zaczyna marudzić. Miłego dnia :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #652490 przez Monia_T
Hej

Jak czytam, że udaje Wam się utrzymać w nocy dzieci w jednej pozycji to jestem w szoku :ohmy:
Iga dziś w nocy zdjęła sobie półśpiochy, przewędrowała pod przewijak, a kocyk wypchnęła za szczebelki przez małą szparę pod ochraniaczem...czy tylko ja mam taką ruchliwą artystkę?

Alina ślicznie Natka wyszła na tej fotce :laugh:

Kasia ja szczepiłam infanrixem, goraczki nie było, ale za to objawy poszczepienne...

Jadzia to wchodzicie do "elyty" :silly: fajnie, że spotkanie się udało. Omijaj juz lepiej sklepy z farbami do włosów...;)

Ola super noc :lol: Ja biorę Igę do cyca jak słyszę, że się wierci lub nie śpi, może też muszę poczekać i okaże się, że ona wcale nie chce jeść... :lol:

Chomiczka ja miałam usuwany duży pieprzyk na plecach. Nic nie boli, tylko takie "dziwne" uczucie, czujesz, że jedzie Ci tym skalpelem ale tylko taki jakby ucisk, nic bolesnego.

Katarinka obie dziewczynki urocze :woohoo:

Madlen fotki możesz sama pokadrować sobie do wybranego rozmiaru w Picassie. Wybierasz 9*13 czy 10*15 i odpowiedni fragment zdjęcia zaznaczasz. Ja jak robię fotki małym aparatem to mimo, że zaznaczone w ustawieniach i tak trzeba sprawdzać. Tylko jak robię lustrzanką to jest ok.

Gabilee ja weszłam do rodziców jak miałam 20 lat, bo pies piszczał i chciał wyjść...to dopiero trauma... :P

Wczoraj miałam 5 kup w promocji, zaległe od piątku wyszły, już bez rozwolnienia. Każda w świeżego pampka, a jak :)
Dziś zapowiada się ładna pogoda, pójdziemy sobie na spacer tylko ciekawe ile Iga w gondoli bez ryku wytrzyma...albo znowu na rączkach spacer będzie. Dobrze, że wózek mogę jedną ręką bez problemu prowadzić.
Wczoraj kupiłam kolejną butelką...zaraz będe sprawdzać co moja córcia na to...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 7 miesiąc temu #652535 przez Paulaaa
Cześć :)

Kasia wyluzuj. Wiem, że się denerwujesz. Pediatra na pewno nie zaszczepi Ci Tosi jeśli ją zbada i będzie coś nie tak. Jestem pewna, że Tosia dobrze zniesie szczepienie i NIC jej nie będzie. Spokojnie kochana :)

Jadzia super, że podwieczorek u Krychy był udany. Teraz aby do następnego :silly:

Alinka, Nataszka sliczna :kiss:

Chomiczka 1:0 dla Olcia :woohoo: Następnym razem może Ci się uda. :silly: Powodzenia na wizycie :)

Katarinka Ania urocza. :kiss:

Moja mała nie uleży w jednej pozycji dłużej niż 5 min. Lata po łóżeczku jak szalona. Idzie spać z głową tam gdzie powinna być, a w nocy jak wstaje do karmienia to muszę zapalać światło i jej szukać. Głową kręci tak, że z tyłu ma wytarty pasek. :S

11 lata 7 miesiąc temu #652541 przez dominia
Dzien dobry :)

U nas nocka w miare ok :) Ig obudzil sie o 7 iles juz nie pamietam ;) byl grzeczny i dal mamie podrzemac jeszcze do po 8 :)
Jednak jak sie zarwie nocke to przy dzieciach ciezko ja nadrobic ;)

Jadzia noo juz sie martwilam gdzies polazla :) super, ze u Krychy spotkanie sie udalo :) Hubi bedzie mial chrzestna :) a chrzestnym kto bedzie ? Bartek ?

Kasia nie martw sie, ja tez sie balam bo maly mi charczal a lekarka powiedziala, ze to nie katar tylko chrzastki tak warcza bo nie sa jeszcze tak uksztalcone jak powinny ;) podobno dzieci w tych czasach juz tak maja ;) i zaszczepilismy i Igorowi NIC nie bylo :) wiec spokojnie nic sie nie denerwuj :*

11 lata 7 miesiąc temu #652621 przez kasia123m
Wrocilm.u mojej lekarki nie bylo miejsc.kazali mi przyjsc popoludniu nadprogramowo do mlodego lekarza.bardzo go lubie i ciesze sie ze do niego ide.Tosi zaropilo dzis jedno oko rano.charczy jk lezy...oddycha przez nos ma pusty i ngle rzezi jaakby katar miala...a dwalyscie w dniu szczepienia bobotic...a probiotyk?bo nie wiem czy jej dawac...

11 lata 7 miesiąc temu #652646 przez Alina2408
chomiczka my zainwestowalismy w te tak zwane bezpieczne waleczki niestety w takiej formie jak oni opisuja sie nie sprawdzily bo mala byla w stanie sie przekrecic ale za to jak trzeba bylo ja troche przyblokowac to sprawdzily sie idealnie bo moglam je tak ulozyc ze nie bylo szans zeby sie natka udusila... z pieprzykiem to sie nie martw to nie boli pewnie bedziesz miala znieczulenie miejscowe...

kasia spokojnie nie moze byc zle... bez nerwow...

marlena u nas dzis piekne sloneczko ale chlodnawo ze spacerkiem czekamy az m sie wyspi po robocie...

sylwia pewnie przezywasz mature brata :) ja zauwazylam ze natka mi sie sni co noc ostatnio ale zawsze jest tam taka malutka malutenka...a spiewanie weszlo mi w krew :):) moj m sie wczoraj usmial ze mnie jak spiewalam do malej tnczac zakietem wymachujac a on wszedl oczywiscie nie zauwazylam wiec mial ubaw po pachy...

monia my tez ostatnio mamy etap krotkich spacerow w wozku bo pozniej ryk...

my tez dzis odkrylismy ze mala precyzyjnie obraca sie w poprzek lozeczka tak sobie z rana fiknela :P:)

11 lata 7 miesiąc temu #652710 przez Madlen
Jadzia miło poczytać o Twoim podwieczorku :)
A sraką się nie przejmuj, poradzisz coś zapewne :)

Ola ja nie miałam @ w ogóle po tym zastrzyku. Nie zależy mi na tym, wręcz nienawidzę @. Tyle dni z życia do bani. I na płodności też mi już nie zależy do końca życia :)

Alina śliczna Natunia :)

Monia mam program JPEGcrops tam też można kadrować, ale na ujęciach, gdy Adaś jest mocno zbliżony (bez tła) stracę i tak niestety.

11 lata 7 miesiąc temu #652849 przez honka_18
gabilee uszkiem to się nie przejmuj, ale jak śpi wyłącznie na jednym boczku to główka do normy nie wróci, zacznie się mocniej odkształcać, spróbuj może przewracać go na drugi boczek jak zaśnie, jak tak Adaśka przewracałam teraz sam główkę obraca we wszystkie strony j ma ładną okrąglutką, miał dołek z prawej str od urodzenia

Madlen to super nocki masz a Adasiem oby to już sie nie zmieniło, mój zasypia 20.00-20.30 a budzi się najpóźniej o 5.30
A mój Adaś zaczął się budzić w nocy po chrzcie hehe dzisiaj przespał całą noc :laugh: więc chyba się rozregulował bo za dużo wrażeń jak na takiego maluszka, bo to teściowa przyjechała, szwagier ciągle go rozpieszczali, za oknem ponad 30 stopni ( szkoda że tylko tydzień :( teraz jest zimno że kurtkę przeprosiłam :P ) i jeszcze w dzień poprzedzający byliśmy na urodzinach 3 latki

chomiczka według amerykańskich naukowców za śmierć łóżeczkową odpowiedzialna jest nie do końca ukształtowana część mózgu która kształtuje się w życiu płodowym, więc ułożenie dziecka w łóżeczku raczej jakoś specjalnie na to nie wpływa ( no chyba że dziecko na brzuszku śpi to wiadomo że z oka nie można spuścić)

moja siostra ma lewe ucho sterczące :P ale to po babci, jak była mała to zawsze miała czapkę na głowie żeby uszy były ładne

Marlena jak miał 2 tyg to cyce mu nie starczały, po karmieniu płakał bo był głodny a ja się bałam bo mi powiedzieli że jak nie zacznie przybierać na wadze to to szpitala pójdzie :( więc mm go dokarmiałam, jak poczuł smak mm to z cyca mu nie smakowało, odciąganym pluł na wszystkie strony :( teraz jast z niego mały grobasek :laugh: waży prawie 7 kg i ubranka w większości ma na 74

sylwia zaczęłam na forum styczniówek pisać bo Adaś należy to tych starszych styczniowych maluszków i kiedyś przy skoku rozwojowym spanikowałam i tam napisałam i się zadomowiłam
Was też podczytuje ale jak M jestw pracy to nie starcza mi czasu żeby odpisać :(

Monia WOW zdolna ta Twoja córcia :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: mój Adaś taki ruchliwy nie jest

Paulaaamojemu ten łysy pasek już zarasta włoskami :)

11 lata 7 miesiąc temu #652882 przez xpatiiix3
No ja dopiero wróciłam byłam na chwilkę w szpitalu tylko co urodziła więc widziałam maluszka a jaki słodki :) cudo <3 aż łezkę w oku miałam potrzymałam chwilkę i poleciałam :) malutki Oliwierek ma 3300g i 55cm, urodził się jakoś po 11 chwilę dokładnie nie wiem :) o 9 było już 4cm no i potem poszło szybko :) ze znieczuleniem i cięciem niestety biedna z lodem między nogami leżała jak przyszłam...

Alina Nataszka słodziutka <3

Marlena daje radę jakoś trzeba, w sumie to się przyzwyczaiłam do nocnego wstawania i tego, że od 5 nie śpie :)

Sylwia dziękuje :) no a mój nie ulewa tylko jakąś dziurawą buzie ma bo jak pije z butli to bokiem mu wycieka hehehe temu wszystko zalane :P

Mój łobuziak Marcelutek to tak samo ma tylko ma plamkę z tyłu okrągłą wytartą a jak idzie spać w łóżeczku to albo w poprzek albo prawie, że do góry nogami :)

A ja dzisiaj na praktykach obstrzygłam starszą panią 82 lata hehe i 5 dostałam za zaliczenie sama od początku do końca chwilę to trwało bo wiadomo wprawy takiej ogromnej nie mam ale udało się :)

Idę teraz odpocząć chwilkę, no i czekam aż mój synek wstanie, żeby go nakarmić bo cyce eksplodują :P heehe

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka