- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia, powiedz , masz juz wysokie krzeselko dla Igusi? bo ja sie rozgladam za krzeselkiem i nie wiem szczerze mowiac jakie kupic. Tu sa przerozne wiadomo od 60$do 1000$ z tym ze te za tysiac to jakis chory design pozniej wkleje Szok! nie dalabym centa za nie. Nie chce kupowac za drogiego ale chcialabym,zeby bylo wygodne. Masz jakies na oku?
Z tym spotkaniem w takim ukladzie nie mozemy za dlugo czekac....zebym wrocila zywa do domu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z krzesełkami jestem na etapie porównywania i oglądania. Wkrótce trzeba będzie coś wybrać
No 1000$ to w życiu bym nie dała Nawet 500 to kosmos. Jutro wrzuce Ci co mi się podoba, co prawda ceny u nas też zabójcze
Bujawka jest naprawdę godna polecenia, u nas sprawdziła się w 100%
Spokojnie, wrócisz żywa...tylko nie mówione ile potrwa dochodzenie do siebie
Zresztą po tej abstynencji w ciąży i karmieniu to spodziewam się, że na początku upiję się kieliszkiem wina. Trzeba będzie potrenować, żeby dojść do wprawy
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co myslisz na temat Fisher Price?
www.amazon.com/Fisher-Price-Rainforest-H...gh+chairs+for+babies
czy lepiej tansza wersje bez zabawek?
www.amazon.com/Fisher-Price-Adorable-Ani...gh+chairs+for+babies
Musze zobaczyc jakie sa w Pl ...przypuszczam ,ze macie wiekszy wybor. moze kupie na allegro i moja świekra mi przesle ? Zabojcze jest to slowo! świekra
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak tam dziś kupkowe sprawy?
Chomiczka no to nasi chłopcy idą podobnie z jedzeniem i przybieraniem na wadze. Bardzo się cieszę, że Olek jest już spokojny i zadowolony z życia co z resztą widać na zdjęciach. Jesdank ten 3 miesiąc to prawda
Wybudzać na karmienie kazała mi położna jak pierwszy raz przylazła. Adaś wtedy przez tydzień w ogóle nie przybrał na wadze i jak jej jeszcze powiedziałam, że śpi 6 godzin to się za głowę złapała i powiedziała, że koniecznie mam go budzić co 3 godziny na karmienie. No i się jej posłuchałam. Raz spróbowałam i podziękowałam. Obudziłam małego i potem był marudny i miał problem z zaśnięciem. Więcej tego nie robiłam a on na drugi dzień zaczął sam się domagać jedzenia co 3 godziny. Chyba musiał odespać przyjście na świat.
Co do lekarza to właśnie wkurzył mnie z tym mlekiem. I tak jak mówisz, w tej kwestii zdałam się na siebie. Dałam dziś małemu Humanę. I co? I ani razu po niej nie ulał. Potem dałam Bebilon i ulewanie było jak ta lala. Na noc dam mu Humanę i jak do rana nic się nie wydarzy to już całkowicie na nią przejdziemy. Tylko Humana ma jeden a w sumie dwa minusy, bo trzeba ją przyrządzać w 70 stopniach, czyli zanim się schłodzi to chwilę trzeba poczekać. I druga kwestia taka, że jest trudno dostępna. W żadnym supermarkecie jej nie widziałam. M zamówił ją w aptece ale tam jest drogo i nie ma większych opakowań niż 350. W poniedziałek zadzwonię na infolinię, żeby się dowiedzieć, gdzie w Olsztynie dostanę Humanę. Jak nie to kłania się zamówienie większej ilości przez internet.
Co do pediatry to na razie nie będę go zmieniać, w Olsztynie jest mało pediatrów na NFZ a ten jest blisko nas. Chodzimy tam na szczepienia i ważenie. Jak będę potrzebowała konsultacji w jakiejś konkretnej sprawie to mam fajną panią doktor, kiedyś była u nas w domu prywatnie, zawsze w razie w mogę się do niej zwrócić.
Aganobla właśnie słyszałam o Nanie, że jest spoko i dużo dzieci go dobrze toleruje Jak okaże sie, że Humana się nie przyjmie to spróbujemy Nan
Monia nie przejmuj się! Ja też wyglądam jakbym dalej była w ciąży hehe w końcu regularnie, przez 9 miesięcy przybierałyśmy na wadze i teraz co najmniej drugie tyle musi to z nas schodzić ja tam mówię do M: zobacz jakie mam rozstępy na brzuchu i nogach, jaki mam wielki brzuch i nadwagę ale za to jakiego mamy synusia i tak samo Igunia, przeurocza i śliczniutka i jaka gaduła
Kasiu tak przy dysplazji staww biodrowych panewki się później wykształcają i głowy kości udowych, dlatego dziecko mus mieć szeroko rozstawione nóżki, żeby stymulować stawy do prawidłowego rozwoju. Ja też miałam dysplazję i do 12 miesiąca życia mama zakładała mi poduszkę Freyki i szynę... Nigdy się tego nie wyleczy w 100 %, ja do dziś odczuwam dolegliwości, no. strasznie mi biodra strzelają, często bolą razem z kręgolem.
Tosia jaki wesołek
Jeśli chodzi o pełzanie to Adaś ostatnio przez sen się obraca. Rano zaglądam do łóżeczka a ten leży w poprzek
A tu jeszcze wrzucam z serii śmiesznych fotek, wygrzebałam, Adaś w moich okularach
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co to świekra???
Mi się podobają takie
allegro.pl/praktyczne-krzeselko-stolik-d...lay-i3255863280.html
i takie
allegro.pl/longlife-tapicerka-4-kola-krz...zek-i3262139171.html
Koleżanka miała podobne i świetnie się sprawdzało.
Oczywiście przeglądam też inne Brałam pod uwagę takie tradycyjne
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-2w1-ki...013-i3253420521.html
ale jednak te pierwsze dla mnie są ciekawsze i bardziej praktyczne.
Princess ale Adaś śmiesznie wygląda Zwłaszcza z włosami, słodziak mały
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z Humana niestety jest ciezko...a 16 lat temu mialam jeszcze wiekszy problem ,zeby ja zdobyc. Dobrze,ze Adasiowi podeszla...bo nie kazdemu dziecku podchodzi Humana. Ja tez zastanawiam sie jakie te nasze maluszki beda mialay charakterki? kim beda w przyszlosci? jak bedzie wygladac ich zycie? a dzieki kupki juz zolte i wczoraj tylko 3 a dzisiaj jak na razie 2 za to chce mnie zjesc...pozrec. Rzuca sie na moja piers jakby nie jadl tydzien! co pol godziny ,co godzine mnie doi
Monia świekra to staropolskie okreslenie mamy meza ja bede świekra dla Iguni jak wszystko przebiegnie po naszej mysli
krzeselka super...szczegolnie to drugie mi sie podoba. Szkoda,ze tu takie dziadostwo jest. W PL nie mialabym problemu z zakupem. Tez mysle,ze to tansze jest lepsze...bo zabawki mozna osobno kupic dzieki za porade
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W Stanach tyle nowości, takie ekstra rzeczy co do PL lata świetlne później docierają, ale w kwestii dzieci to bida z nędzą...wybór wózków, krzesełek...wybierz coś na allegro świekra Ci wyśle
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zamówiłam Adasiowi takie ustrojstwo na Dzień Dziecka allegro.pl/lezak-stojak-pianinko-3w1-int...jny-i3237951505.html
Wczorajszy wypad nad jeziorko
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Wszystkie dzieciaczki takie słodziutkie, że chyba mamy najsłodszy wątek na całym forum!
Princess mam nadzieję, że ten lekarz, który Ci pomógł tez Adasie dobrze poprowadzi i zaraz będzie można odrzucić szelki. A jak z tymi pieluszkami? stosujecie?
Adaś z włosami superowy!
A właściwie dlaczego zamieniłaś dotychczasowe mleko na takie trudno dostępne, nie chciałaś spróbować Enfamilu albo jakiegoś nan, czy coś, co można łatwo kupić?
Madlen fajny taki trener i przystojny, choć jak w googlach mi wyskoczył, to rzeczywiście tak trochę pedałowato wygląda:) Ale pewnie mądrego dużo powiedział. Czyli jak z tym jedzeniem? Jeść często, ale co? z piciem też mam problem...
zazdroszczę zaparcia...podziwiam za taką determinację w odchudzaniu.
Kasia i jak z katarem u Tosi? Ach te Twoje szerokie biodra i duży tyłek...jakoś nie rzuciło mi się, byś była nieproporcjonalna w tych miejscach.
Monia chyba ludziom na wzrok pada. Aż z ciekawości na warsztatach będę się przyglądała Tobie chyba, czy masz jakiś brzuszek, bo naprawdę na świadomej mamie, to wyglądałaś super i w ogóle bym nie powiedziała, że gdzieś jest Cię za dużo!
Jadzia moja teściowa czasem mówi, że ona nie teściowa tylko świekra, więc te kawały o teściowych jej nie dotyczą...(jasne!)
Kasia, Monia, Princess widzę, że stojaczki popularne:)
My wczoraj mieliśmy 4 rocznicę ślubu.
Ania z kuzynem
i z tatą wczoraj
a parasolki wózkowe przydają się też gdy kropi:)
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Monia, Ami miała takie oczy jak oglądała ze mną Igunię. Zdziwienie się malowało na jej buzi. Iga cudna, ślicznie gaduli.
Jadzia, Hubercik taki dorosły w tej spacerówce Teściowa to jeszcze nietopera
Princess, Adaś śliczny U nas po bebiko były kłopoty brzuszkowe, po nanie chlustała, bo ulewaniem tego nazwać nie można. Później był enfamil A.R po którym nie ulewała za to nie mogła zrobić kupy oraz wysypało ją na buzi jakimiś krostami. Był jeszcze Bebilon HA do czasu aż te plamy z buzi zeszły i teraz jedziemy na Bebilonie. Ulewa, ale nie chlusta. No i trzy a nawet cztery kupy dziennie są.
Ja dziś za zgodą pediatry podałam Ami zupkę jarzynową. Dosłownie pięć łyżeczek. Nie smakowało jej. Więcej było na bodziaku niż w brzuszku.
I w spacerówce, na razie w domu tylko
O tak sie rozkłada. Na płasko całkowicie. Na zdjęciu chałowo widać bo buda zasłania.
Chętnie bym ją już w spacerówce woziła ale wydaje mi się za mała na nią
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Do pieluszek podchodziliśmy dwa razy. I za każdym razem przeciekały wydaje mi się, że wokół nóżek są za luźne, poczekamy jeszcze. A wy już cały czas stosujecie?
Mleko zmieniłam na Humanę bo słyszałam dużo pozytywnych opinii, również na forach internetowych no i jakoś mam dobre przeczucie co do tego mleczka. A że trudno dostępna, szkoda ale jak Adasiowi przypasuje to będziemy jakoś łatwić
Porównałam składy Humany i Bebilonu. Humana ma więcej węglowodanów za to mniej tłuszczów, Bebilon odwrotnie. Jak porównałam witaminy i minerały to aż się zdziwiłam, w Humanie wszystkiego jest prawie o połowę więcej! Co ten Bebilon taki ubogi? I jeszcze jedna rzecz, Bebilon od początku mi śmierdział taką goryczą, a jak spróbowałam to myślałam, że haftnę. Humana bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, bo pachnie bardzo delikatnie i smak ma łagodny. Adaś pijąc Humanę uśmiechał się i co najważniejsze, nie ulewa! Mam nadzieję, że tak już zostanie i moje słoneczko lepiej się poczuje
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na zdjeciu wyglada super! Sliczny i tak sie zaokraglil Te nasze dzieciaczki wszystkie maja teraz najpiekniejszy okres. Wszystkie takie pucusie . Lezaczek stojaczzek super!
Michasia Anulka juz taka duza swietne to zdjecie pod parasolem
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu
Paulaa heheh...ale Ami upackana zupka swietne foto do spacerowki chyba faktycznie jest jeszcze za malutka. Ta spacerowka taka duza sie wydaje wieksza jest od mojej na pewno. Jeszcze chwilka i Ami bedzie jezdzic. tesciowa to jeszcze NIETOPERA? heheheh...dobre. Tego jeszcze nie slyszalam! sama nie wiem co jest lepsze swiekra czy nietopera ? :blink:czy to od nietoperza bo niedowidzi i niedoslyszy ?
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa