- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Princess tak, karmiłam:) Pierwszy raz tak publicznie, bo wcześniej jedynie w rodzinnym gronie i raz w kościele na kazaniu, ale się owinęłam pieluchą:)a wczoraj to 2 razy w miejscu publicznym i nie spotkałam się z żadnym krzywym spojrzeniem czy coś
Pieluszki czasem kilka dni z rzędu tylko wielorazowe, a czasem prawie cały dzień na jednorazówkach. Na wyjazdy gdzieś dalej to jednorazówki i po nocy też, by ograniczyć spieranie kupek, bo bardzo tego nie lubię muszę kupić te bibułki-od 2 tyg się zbieram.
Ania już nawet wyrosła z 3 wełnianych otulaczy...muszę większe kupić, no i też mam kilka tych przesiąkających, formowanek, ale to staram się pilnować, bo z otulaczem, to za gruba warstwa jest. Ale tak na godzinę przed myciem, czasem na noc, bo też mniej sika wtedy. Ogólnie to nie byłoby dla mnie problemem tylko wielorazówek używać:)ale częściej trzeba je zmieniać.
Fajnie, że Adasiowi lepiej po tym mleczku. Kurcze, jak byłam mała, to mleko w proszku to było dobre tak na sucho nawet,a te teraz to nie do przełknięcia.
Jadzia dobre opisanie tego słowa, nie słyszałam nigdy takiego określenia i google też mi go nie chce wyjaśnić!
Princess ja słyszałam, że nie ma czegoś takiego jak złe mleko, albo za chude czy coś...podobno kiedyś tak się często mówiło, ale sprawdzono, że to nieprawda i że mleko jest zawsze takie, jakiego potrzebuje dziecko. Może mi łatwo w to wierzyć, bo nie doświadczyłam problemów z laktacją. Niewiem, ale ja ufam, że jest i będzie wszystko dobre i odpowiednie dla Ani.
A Ania tak jak już potrafiła przespać od 20-21 do 4-5 to ostatnio znów budzi się ze 2 razy w nocy, a wczoraj to w ogóle miałam wrażenie, że co chwilę. I tak jak zwykle,zaczyna się kręcić i tak stękać i przeciągać, to wczoraj budziła się z płaczem, jadła ze 2 łyki i spała i za pół godz znowu...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Michasiachodzi o swiekre? ja mam w googlach jak wpisuje to jest ciekawe
grzegorj.w.interia.pl/popraw/zmnort05.html praciotka -dawniej PRACIOTA
Paulaa niezly ten nietoperz jak czuje sie Oliwka?
A my wlasnie wrocilismy ze spaceru...prawie 4 godziny...nogi mnie bola jak cholera. Cos nie mam mocy moj Hubert spi caly dzien prawie..az zaczelam sie martwic
Dominia gdzie sie podziewasz?
Patii!!! Przepadlas juz calkowicie?
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
z okazji Waszego Święta życzę Wam dużo ZDROWIA, uśmiechu od ucha do ucha, wspaniałych przygód oraz samych słonecznych i udanych dni
Ola ZDROWIA!
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
z okazji Waszego Święta życzę Wam dużo ZDROWIA, uśmiechu od ucha do ucha, wspaniałych przygód oraz samych słonecznych i udanych dni
Ola ZDROWIA!
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Najlepsze życzenia dla wszystkich maluszków
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Monia pani wiesia=wiocha totalna.
Świetnie wyglądasz, jednak rozumiem kompleks brzucha. Bardziej obcisłe ubranie i ciążowy się staje.
Wczoraj byłam na urządzeniu vacu vell- niby 3 razy szybciej spala tłuszcz..
U nas też się postarali z becikowym, muszę z kawą podjechac do UM.
Igunia słodycz jeny ale głośniutka i taka rozwinięta już dziewczynka jak na swój wiek, a papucie wymiatają
Byłam u lekarza to lekarz do mnie "i co myślicie Państwo"
To mu powiedziałam co myślę. Że intuicja matki każe przełożyć szczepienie, że zrobiłabym badania krwi, również tarczycowe.
Powiedział, że oczywiście, że przełożymy. Adi miał jeszcze jedną krostkę na czole. Kazał dalej smarować, ale się dziś wygoiło. Pleśniawki tez poszły.
Mamy skierowanie na morfologię, ob, tsh. A we wtorek kolejne podejście.
Kasia Ale radosna i śliczna Tosia.
Adi nie przepada za leżeniem na brzuszku. Ja tez tak miałam i raczkować też nie chciałam ale całkiem dobrze chodzę a nawet tańczyłam kiedyś
Kasia a jak leżaczek rainforest? Adi lubi najbardziej wibracje. A te zabawki na razie szalu nie robią.
Aganobla no leci ten czas, rożek szybko wyszedł
Pati poszła na całość
No ale żeby kilku słów nie napisać na forum..
A Adaś był mierzony ze zgiętymi nóżkami. Wasze dzidzie też tak mierzone?
Jadzia no duży, tłumaczę się że 4420 było na starcie, je co 3h 150, a w nocy nie je. Czasem tak jak dziś 12 h. A ile Hubi waży/mierzy?
Zdjecie Adiego dla Ciebie
Znów zazdroszczę widoków, cudownie tam macie..
Co do krzesełka bez zabawek bym wybrała. Do zabawy ma inne rzeczy.
Princess haha ale zarośnięty Adaś
Paula ale Ami słodko się ubrudziła Cudna kruszynka. Adi też tak trzyma pieluszkę,rozkłada ją i szuka misiów na niej. Uwielbia wszystko co misiowe
Michasia w skrócie: chleb pełnoziarnisty (nie na noc), płatki owsiane,chude mleko, otręby, twarogi zwykły, wiejski, chuda szynka, warzywa wszelakie najlepiej do każdego posiłku, dobre tłuszcze niezbędne! kurczak, ryba (byle nie smażone w głębokim tłuszczu), oliwa z oliwek, olek kokosowy, orzechy włoskie, jaja. Ryż, makaron- ciemny.
Rano zjeść do godziny po przebudzeniu, kolacja do 1,5h przed snem proteinowa. Nie zmniejszać drastycznie kcal bo organizm się przyzwyczai, waga będzie stała i efekt jojo.
Po ćwiczeniach na szybko owoce suszone, a do godziny proteiny, inaczej trening bezwartościowy. I wody ile wlejesz
Buziaczki dla śliczej Aniusi
Nie szkoda Ci życia na spieranie kupek, sorry ale w imię czego to?
dla naszych lutowych i nielutowych szkrabów
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
]Jadziu, nietopera nie chciało mi wyjaśnić. wujek google był pewny, że chodzi mi o nietoperza. świekre znałam.
Madlen Adi przytył jakieś 3,5kg, tak? Ania tez już ponad tyle przybrała.
Madlen w imię ekologii i ekonomii. Później też powinno był łatwiej przestawić na nocnik.
A tak mi się nie chce spierać, że przeważnie przed włożeniem do pralki na szybko to robię. to 10min co ok.3 dni, także niedługo, tylko sama czynność średnia.
Adaś rzeczywiście duży chłopak.
Dziewczyny po cc, jakiej długości jest Wasza blizna?
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zmieniliście wózek? To chyba inna spacerówka...?
Buźka w zupce przesłodka
Michasia widzę, że Ania pierwsze jedzonko na Starym Rynku Urocza jest i jaka duuuuża przy kuzynie
Od teraz będę się wciskać w gacie Bridget Jones
Princess od różnych lekarzy słyszałam, że pokarm matki nigdy nie jest za słaby. Zawsze jest odpowiedni akurat dla dziecka. Raczej chodzi o intensywność laktacji i przyswajanie przez dziecko.
Karmienie naturalne to ciężka praca, dużo wyrzeczeń, kryzysy laktacyjne, przystawianie czasami co godzinę, itd...chyba nie ma matki, która po prostu przystawia i bez problemu karmi co kilka godzin a dziecko zadowolone przybiera i robi super kupy.
A teściowa głupoty gada. Nawet jak matka je chleb i wodę to przez pierwsze miesiące z jej organizmu pobierane są wszystkie ważne wartości do mleka. Mięso wcale nie jest niezbędne zwłaszcza jak się je białka roślinne.
Dobrze, że znalazłaś idealne mleko dla Adasia, to też jest sztuka A skoro tą Humanę robi się w 70 stopniach, to może późej będzie mogła dłużej stać gotowa?
Fajne fotki z pikniku
Madlen jaki on fajny!!!!!!!!Wcale nie wygląda na tak dużego Super chłopiec
Dziś się w Twoje rejony wybieramy, bo obiecałam Kini na Dzień Dziecka getry w pasy, a wiadomo, że rynek w Fordonie na lumpy najlepszy Może coś dla siebie też znajdę...
Iga dała dziś pospać, kochana moja Teraz cycusiuje i pewnie jeszcze trochę zaśnie. Pogoda do d...chcieliśmy z dziewczynkami na lody jechać jak Kinia wróci z urodzin kolegi, ale chyba nic z tego nie wyjdzie
Miłego dnia
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Chomiczka sama widzisz jak karmisz Olusia w wózku, podkładasz poduszkę żeby był wyżej a moja teściowa chciała karmić Igora na płasko a do tego mu się jeszcze ulewa i dla mnie to był szok, że tak można podawać dziecku jeść
Monia nie przejmuj się, że Ci tak chamsko gadają, że przytyłaś .. w końcu urodziłaś dwójkę dzieci !!! a dla mnie bardzo ładnie wyglądasz
Ja znowu mam jakąś taką dziwną figurę po ciąży nic mi się nie podoba jakoś tak nijak na mnie leży
Haha z biodrami ostatnio usłyszałam od kuzynki, że ja bioder nie mam i jestem wąska jak nie wiem w sumie ją rozumiem bo ona rozjechana w biodrach jak byk ale widocznie chciała mi pojechać tylko, że jej się nie udało
Igunia piękna jak zawsze chyba oczka się jej ładnie zmieniają na jakiś kolorek prawda ???
Kasia Tosia cudo
Aga jaki słodki maleńki Gabryś
Paula jak Oliwka ?? byłyście u lekarza ?? lepiej już ? o teraz doczytałam, ale jak dzisiaj ? lepiej już ??
Jadzia jestem Jaki Hubercik mafiozo a Bartuś jak zwykle przystojniak
Princess jaki Adaś słodziutki jak tam zmiana mleka ? widać już jakąś zmianę ?
Michasia ale Ania już duża śliczna dziewczynka i gratulujemy Ani skończonych trzech miesięcy
Paula Ami jaka superaśna
Jadzia jak dzisiaj z pokarmem ?? Hubuś dalej się rzuca na cyce ? może już trzeba coś dołożyć .. mi mówią co chwilę, że zaraz będę musiała wprowadzić mleko bo będziemy wiecznie na cycku wisieć narazie jest nieźle więc jestem przy swoim chciałam karmić min. te 3 miesiące, już karmię 3,5 i bardzo się z tego cieszę jakoś nie wyobrażam sobie teraz dać butli, pewnie jak już będę musiała to będzie mi smutno i przykro, to jest jednak taka nasza słodka chwilka
Michasia u mnie też było kilka pięknych nocek z jednym karmieniem ale niestety szybko wróciliśmy do karmienia 2 razy już się przyzwyczaiłam ale wiadomo, że jak się do dziecka pierwszy raz wstaje o 4-5 rano to radość dawać jeść może niedługo Igowi się znowu odwidzi
Madlen Adaś piękny !!!! i nie gadaj, że za duży bo przecież książkowo się rozwija podziwiam Cię z tymi ćwiczeniami i trzymam kciuki za dojście do formy
Z okazji dnia dziecka życzę Naszym Maluszkom tym dużym i tym małym wszystkiego co najlepsze !!!!!!!!!
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Igusia sliczna.pieknie gada.ja co wlaczam kamere to Tosia przestaje gadac kurde...hehe.
Paula jak dziewczynki?
Domina gdzie sie zgubilas?
Madlen ja tez musze Tosi to tsh zrobic...napisz jak dziecku sie robi tsh?z palca? Bo jak z zyly to musze poszukac innego laboratorium bo u nas z nic zadna z tych babek sie dziecku w reke niewkluje bo nieumieja.szkoda meczyc dziecka...
Ide sie ubierac bo znow zaspalismy...o 9,30 sie obudzilam
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dominia cholero jedna.... W końcu wróciłaś