BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670145 przez Satine0
Cześć czołem :)

Wszystkiego najlepszego z okazji DNIA DZIECKA dla waszych maluchów !!

Madlen
Nie ma za co :) Niech Adaś się zajada i zdrowy rośnie :D

U mnie teściowa...do jutra. Jakoś żyje i mam się nawet okej. Całe szczęście za dużo nie marudzi :blush:

My dziś byliśmy nad morzem...szkoda tylko, że zimno i straszna mgła :P Wrzucam fotę Marysi. Niewyraźna, ale i tak cudna :D

a tu z pradziadkiem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #670159 przez chomiczka
Monia gratuluję Ci tej cudownej bobaski!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: wspaniałe wspomnienia :)

11 lata 7 miesiąc temu #670163 przez Marlena1888
hej!
kurcze opisałam się i strona mi zgasła :dry:

Monia Igunia słodko gaduli!!! :) cudaśna :)

Jadzia a z Hubka piękny macho :)
krzesełko też wybrałabym bez zabawek żeby się nie rozpraszał przy jedzeniu :)

Paulaa ale świetnie wygląda Amka z marchewkowymi usteczkami :lol:

Michasia ale z Ani ślicznota!

a ja dziś wybrałam się na zakupki i kupiłam Filipkowi zabawkę - tańczącą, grającą i świecącą kaczkę :lol: narazie frajdę ma M :) haha ale schowałam jak troszkę podrośnie będzie jak ulał :) kupiłam też 2 książeczki o zwierzątkach bo myślę mu czytać na dobranoc i gryzaczek :) aa i jeszcze łyżeczki z biedronki ( fajne są z puchatka) i herbatkę malinkę z dziką różą z hippa :) :) :blink:
Lecę się kąpać i spanko bo Fifi ostatnio ma niespokojne noce, co chwilę się budzi :( dalej ten skok...
miłej nocki dziewczyny :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #670167 przez Marlena1888
ups zapomniałam,
Wszystkiego najlepszego kochane dzieciaczki, żebyście pięknie i zdrowo rosły :lol: :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #670177 przez kasia123m
Igusia i Marysia sliczne panienki..:))

a ja dzis zlapalam Tosie jak gadulila z tata..oczywiscie jak wlaczylam komorke to po chwili przstala ale filmik wam wrzuce:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670183 przez Paulaaa
Dzieci śpią, chwila dla mnie :woohoo:

Monia cudne wspomnienia. :) Ja swój teścik mam schowany głębooooko na pamiątkę :blink:

Satine śliczna Marysia :)

Kasia jak Tosia fajnie gaduli. :)

Musze kupić nosidełko. Nasza córka non stop chce być na rękach. Na podwórku w wózku poleży max. 15 min. Chce chodzić i oglądać wsio. B)
Ręce cierpną a przecież będzie coraz cięższa. :S

Dobrej nocy!

11 lata 7 miesiąc temu #670209 przez jadziatopol
Kasia ale Tosia swietna!!! Jak pieknie gaduli :lol: :kiss: ona ma zabojczy usmiech :lol:
Satine Marysia sliczna :)
Marlena ja tez mysle o ksiazeczkach juz :) ale ostatnio widzialam taka ksiazeczke z rogami do gryzienia (z gumy). Jest mala i szeleszczy :) chyba mu na razie taka kupie.

milego dnia dziewczyny :) i slonca wam zycze duuuuuuuuuzo :)

[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #670219 przez Paulaaa
Cześć

U nas nocka ok. Mała zasnęła standardowo przed 22. Jedzonko o 4 i wstała o 7.40. :)
Czy Wasze dzieci mają już wyrobiony rytm dnia? Tzn. drzemki o tych samych porach itd.

Słońca brak. :pinch:

Idę dopić kawusie.
Miłego dnia!

11 lata 7 miesiąc temu #670227 przez Marlena1888
Asia ja już taką książeczkę kupiłam Filipkowi i jest zachwycony:) wygniata na wszystkie strony, telepie bo grzechocze i piszczy a w obrazki (jest 6 str ;)) mógłby patrzeć godzinami bo są fajne kolorowe- na początku bardziej się wpatrywał bo coś nowego a teraz mniej ale cały czas ją lubi gryźć ;) a teraz kupiłam takie krótkie bajeczki na dobry sen.

a Fifi spał dziś 6 godz w nocy przerwa i 2 godzinki spanka:) więc luzik hehe
będę póżniej bo płacze mój głodomorek:)
miłej niedzieli :)

11 lata 7 miesiąc temu #670284 przez dominia
Dzień dobry :)

U nas nocka nawet, Ig nie mógł usnąć i padł dopiero po 22 ;) wstał o 1 na karmienie później gdzieś koło 4 i spaliśmy do 8:50 !!!!! Tatuś tylko troszkę narzekał bo znalazł się prawie na ścianie szafy :silly: nic mu na to nie poradzę, że boję się żeby Igor nie spadł z łóżka i śpi na środku :)

Monia Cudnie wyglądacie z Igunią :kiss:

Satine właśnie wczoraj o Tobie myślałam jak tam żyjesz z teściówką :) ale jak nie jest tak źle to dobrze :) Marysia piękna ! :kiss:

Kasia Tosia supcio :kiss: mój M ostatnio nagrał jak Igor z Nim gaduli :) piękne to jest :)

Dzisiaj jedziemy do Rzeszowa po skuter teściowi .. wkurzył się na swojego starego pieprznął o szopę i dzwonił do Tomka czy mu 'kupi' :) M od razu coś tam wymyślił żebyśmy jakoś na tym wyszli bo w tym tygodniu będzie kruchutko z kasą .. niestety rachunki przyszły ;)

Miłej niedzieli Kochani :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #670315 przez bananamana
Czesc dziewczyny musze was nadrobic co pewnie latwe nie bedzie :)
Mielismy w tym tyg goscia przyjechala od Dagusi pra babcia na kilka dni wiec nawet nie wlaczalam kompa jak juz to tylko na chwilke :)

Musze sie wam pochwalic dziewczyny Dagusia pierwszy raz w środe sama odwrócila sie na boczek :) Aż sie poplakalam ze wzruszenia :) a jaka przy tym zadowolona byla :D Same zobaczcie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

jak was nadrobie jak bede miala chwilke to poodpisuje :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670389 przez Madlen
Dziękujemy za miłe słowa :)

Michasia tak ok 3,5kg
Oj cięzko dziś żyć eko
Specjalnie zmierzyłam 16-17 cm

Monia dzięki, też mi się nie wydaje żeby był gruby, ale taką solidną budowę ma.

Kasia u nas też prawa ręka aktywniejsza.
Nie zapinam w foteliku, Wierzga tylko w nim na razie ;)
ale Tosieńka gaduli fajnie.

Tsh chyba z palca, ale ciężko niby pobrać z palca i wolałabym z żyły..

Monia niesamowite, wracając do ciąży czułaś na 100%, że Igunia jest?
W którym to było tyg?

A jak myslisz top nosidełko do ilu kg się nada?

A zdjęcie -promieniejesz kobieto!

Ja rok temu jeszcze nie byłam w ciąży ale usilnie się starałam :)

Banana bravo dla Dagusi. Słodka laleczka. :)

Wczoraj M. przywiózł z Wawy nowy samochód, pojechaliśmy do Myślęcinka, a tam tłumy.
No i kupiłam Adasiowi balonik misia. Uwielbia wszystko co misiowe. A to na pieluszce dziwi się misiom, a to na pościeli się wpatruje w nie, na balonikach, karuzeli, maskotkach.
Gada do nich heh. A zaczęło się od karuzeli z misiami.
Balonik też zrobił furrorę. Misio przykleja się do sufitu i Adi jak leży w łóżeczku db go widzi:) Albo okręciłam mu wstążkę dookoła rączki. Machał nią a balonik tańczył. I była zabawa heh

11 lata 7 miesiąc temu #670427 przez jadziatopol
Wstaje o 6 z nadziejea,ze wreszcie zrobie sobie kawke i poczytam posty...a tu ciusza.....tylko 5 postow do nadrobienia :( Hubus zasnal o 21:30 i spal do 5:30! :lol: jestem tak wyspana,ze nie moglam dluzej spac. Wstalam i pisze :lol:

Marlena to extra :lol: to widze,ze ta ksiazeczka to dobry zakup. Dzisiaj pojade i kupie :lol:
Madlen ale super Adas!!! Tez nie uwazam ,zeby byl grubiutki. Jest w sam raz :) Ale ten balon to rzeczywiscie mu radosc sprawil :lol:
Banananaama oj...takie male rzeczy a ciesza...wiem :) Ja tez zawsze mam lzy w oczach jak Hubert cos nowego zrobi :) Dagusia sliczna :kiss:
Dominia wrzuc filmik z zIgorkiem :)
Paulaa dorbze,ze pytasz bo tez sie zastanawialam nad tym. My nie mamy jeszcze ustalonego rytmu. To znaczy po staremu...godzina,poltorej zabawy, godzina spania i tak w kolko az do 3 po poludniu. O tej porze mamy stala drzemke 2-3 godzinna :)

Tak mnie slonce spalilo wczoraj ,ze boje sie dzisiaj wyjsc na zewnatrz ;) Nasmarowalam sie Hubusiowym kremem z filtrem 50 i wygladam jak rak ;) nie zdarzylo mi sie to przez chyba 20 lat :cheer: B)

Milej niedzieli dziewczyny :)

[/url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670466 przez Monia_T
Cześć

Pogoda dzis bajeczna, chyba mamuśki korzystają ;)
My byliśmy ponad 3 godzinki na spacerze. Później była hand made pizza, teraz luzik :)
Banana gratulacje i całuski dla Dagusi :laugh: Mnie też ogromnie cieszy każdy najmniejszy postęp :)
Madlen pierwszy lekarz w 6tc stwierdził, że pęcherzyk pusty i nic z tego nie będzie. Drugi w 8tc jak pojechałam z krwawieniem do szpitala powiedział, że poroniłam i przyjmuje mnie na czyszczenie. Ja płakałam, trochę histeryzowałam i pytałam czy na pewno...ryknął mi, że tam nic nie ma, dziecko nie żyje, nie ma go, ale skoro się upieram to zrobi beta hcg i będę miała czarno na białym, że płód obumarł...na drugi dzień w wynikach wyszło, że beta wzrosła i na usg inna lekarka stwierdziła, że pięknie serduszko bije. A ten stary cap dzień wcześniej by mi Igunię wyłyżeczkował...
Nosidełko wg mnie tak do 12-13, teraz bardzo wygodne, ale Iga dość lekka.
Dzięki :)
Co za autko kupiliście? Pochwal się... :)
Igunia dostała balonik Myszkę Minnie jak byliśmy w Ciechocinku i też uwielbiała :laugh: Hel ulotnił się chyba po tygodniu.
Jeszcze info dla Ciebie...u mnie na osiedlu w Stokrotce są pampersy baby active mega paka (rozm.3 150szt, są też większe) za 64,99zł. Nie są nigdzie rozreklamowane jako promocja czy coś...po prostu stoją z boku a cena fajna :)

Paulaa rytm dnia...hmm...pobudka o 5-6, koło 8-9 robi się śpiąca i pada. A później to zależy od jej nastroju, pogody i tego co ja mam do załatwienia. Zasypia jak w zegarku między 19.30-20 i to jest stały punkt dnia :laugh:

Kasia słodko Tosia gaduli :)

Asia ślicznie Hubi spał :) Zaszalałaś z tym kalifornijskim słońcem :blink: najlepsza maślanka, ale tam pewnie nie ma :silly:

Dominia Wy kupujecie tacie?

Marlena ja właśnie szukam takiej książeczki dla Iguni.

Gabilee i jak, będziesz we wtorek na warsztatach?

Idę starszej córci jedzonko przygotować :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670490 przez jadziatopol
Monia ta historie pamietam jak kiedys opowiadalas i az ciezko uwierzyc .....patrz jaki instynkt ! :ohmy: cale szczescie ,ze siebie posluchalas a nie starego buca! dzieki temu mozesz tulic Igunie :kiss: a kochana, zdziwisz sie pewnie ale mamy maslanke :lol: :laugh: hahahha i czesto ja kupujemy :) nie jest oczywiscie taka dobra jak polska ale jest :lol: chyba kupie dzisiaj bo wygladam jak rak ;) dobrze,ze dzisiaj nie ma takiego slonca powedrowalo nad Polske :) dzisiaj jade po ta ksiazeczke...kupic ci? :)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka