BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670871 przez chomiczka
Hej,

Mały jak już zasnął o 22 tak pobudka dopiero o 6 i spano do 8. Także noc rewelacyjna, teraz się bawi. Zobaczymy czy dziś będzie lepiej czy znowu cały dzień będzie buszował.

My nie mamy stałego rytmu dnia jeszcze. Mały chyba jeszcze nie dszedł do siebie po przezyciach pierwszych trzech miesięcy. Reguła jest taka że rano jest w stanie się bawić 2 godzinki, potem jest zmęczony raz zaśnie, raz nie. Czasem potrafi przespać 4 godziny w ciągu dnia a innym razem nie śpi wcale. Kąpiel jest zawsze o 19 i regułą jest też to że kładę go wtedy "do spania", ale czy zaśnie od razu czy za 2 godziny to też wielka niewiadoma. Także każdy dzień jest inny i nigdy nie mogę być pewna jak będzie wyglądał. Mam nadzieję że się unormuje to kiedyś.

Kasia bardzo fajne dzieciaki, udały Ci się. Tosieńka ma taką minkę zawsze świetną, myślę że będzie rozrabiara, bo po minie już widać że ma ochotę coś spsocić :laugh: a jak Kacperek? kocha siostrzyczkę? pomaga przy niej? nie jest zazdrosny o nią? lubi się z nią bawić?? :)

Paula Amelka ze zdjęcia na zdjęcie coraz większa, bardzo się zmienia. Taka jest milusia jak się uśmiecha :)

Monia sto lat dla Iguni z okazji małych urodzinek :) Pamiętam ten dzień 3 lutego jak jedna za drugą się powypakowywały :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #670874 przez Suzi
dominia jestem jestem i tradycyjnie podczytuję Was zakulisowo :side: :woohoo:

Z laktacją mam tradycyjnie schizy, no niby wszystko ok, mleczko jest ale czy wystarczająco? Tego się zmierzyć niestety nie da :huh:

Mikus w nocy śpi ładnie, ma przerwy nawet 4 godzinne, budzi się 2 razy na karmienie i zasypia, natomiast w dzień tak co 2, czasem 1,5, jak mocniej przyśnie to co 3 godziny. Jeśli nie śpi to najchętniej wisiałby na cycu, więc juz nie wiem, czy to głód czy pieszczoty :unsure: :unsure: :unsure: na spacerze, jeśli się takowy trafi, jeśli nie śpi to jest ryk :( więc w sumie rzadko spacerujemy :( :( :( zamówiłam chustę, może pomoże, bo Mikulo najchętniej nie schodził by z rączkę. No niby tak do 3 go miesiąca może być, ale są wszak dzieci które tak swoich mam nie okupuja :unsure: pójście do wc czasami nie jest oczywistościa, zaparć się można nabawic :P

No i z wagą szału nie ma, ja wiem ze nie każdy musi być Pudzianem, no ale oczywiście wolałabym zeby więcej przybierał mimo, ze jest w normie, tej niższej ale normie, a skoro nie to może coś z kamieniem nie tak..... No i kółko się zamyka i schizy gotowa :P

Wasze dzieciaczki wszystkie przepiękne, takie juz duże, okraglutkie, interesują się światem. Aż przyjemnie popatrzeć i poczytać o nich, całusy dla Nich wszystkich od forumowej ciotki- klotki kwietniowej :kiss: :kiss: :kiss:

Aaa, no i wszystkim dziękuje za życzenia imieninowe :kiss: , bo chyba jeszcze nie dziękowalam :blink: :blush:

Aaaa, no i pytanie : jak u Was z @ po porodzie? Kiedy przyszła? Bo nie wiem czy mi sie na @ nie zbiera, bo juz jakoś czas nic nie było, a od wczoraj jakiś śluz podbarwiony na różowo się pojawil :dry: nieduzo ale jest

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #670941 przez Madlen
Wszystkie zdjęcia przepiękne.
Kasia 2010,utargowane na 30tys., diesel
Paula kolejna wstrząsająca historia..

Aga trzymaj się, cierpliwe oczekiwania na lepsze jutro na pewno będą wynagrodzone.

Jestem rozjebana psychicznie dzisiaj.
Wczoraj kłótnia z M.
Dziś byliśmy z Adasiem na pobraniu krwi.
Pielęgniarka jak go zobaczyła to się zasmuciła ..i jak ona ma mu pobrać krew na morfologię, ob i tsh. Z palca za mało na wszystkie badania, z rączki nie da rady. I wymyślili z laborantką, że z główki tylko się da.
Adaś się darł (nawet kazały, wtedy żyła lepiej wyjdzie), krew się lała, mi łzy leciały. Plamy krwi na kozetce..
Koszmar.

11 lata 7 miesiąc temu #670969 przez chomiczka
Madlen straszne jest to uczucie jak patrzysz na swojego maluszka jak cierpi i nie możesz mu pomóc. Jak mojego w szpitalu kłuli to też chyba ja więcej płakałam niż on. Nie martw się kochana dzieciaczki bardzo szybko o tym zapominają :)
Znowu kłótnia z M. Chyba potrzebna mu terapia szokowa ;)

Dziś kurier przyniósł kołderkę i podusię na małego Chomika :) mega mięciutkie i milutie, chyba sobie też kupię kołderkę z tej serii, można prać w 95 stopniach. Mega milusia i fajniusia. Chomik będzie teraz spał jak suseł :laugh: :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #671020 przez gabilee
czytałam pobieżnie więc wybaczcie :kiss:

monia u mnie to samo moja gin mi powiedzala ze pecherzyk pusty i nic z tego nie bedzie , ze wg @ powinnam byc w 9tyg a jestem w 4tc , ogolnie zmienilam lekarza i dzis jest Leoś :)

pati mimo , ze gowniana sytuacja byla z M. i to przezywalas i nic nie chcialas to w zyciu czasem tak bywa , ze czlowiek zmienia zdanie , ale badz rozsadna i nie pakuj sie w 2 dziecko , bo niestety ale sytacja finansowa ci na to mysle nie pozwala , a gumki nie kosztuja tyle co kolejny dzieciaczek , ALE ZYCZE CI SZCZESCIA :) miejmy nadzieje, ze jednak poszedl po rozum do glowy :unsure:

chomiczka to zas koniec "wakacji" z Olusiem miejmy nadzieje, ze skok rozwojowy szybko minie :D

monia moge przyjechac w srode ?
madlen , michasia i moina pasuje wam ?
bo juz nie dam rady sie tam zapisac bo na gdansk sie zapisalam ale raczej nie pojade

madlen ale mi szkoda Adasia to pobieranie krwi , dla dzieci powinno sie to jakos inaczej odbywac , ale pytanie jak :unsure:

aga bardzo ci wspolczuje mi leb peka i mam nerwy jak Leon doslownie chwile ryczy a co dopiero ty masz mowic ;/
mam nadzieje, ze to sie odmieni jak u Olusia chomiczki :)
i tak jak chomiczka mowi niech tesciowa pomoze a nie sie madrzy , bo tak najprosciej !

a ja mam "problem " z Leonem ;/ idzie ladnie spac wieczorem , budzi sie na jedzenie czasem o 1 lub 2 i potem o 4 , ale juz nie na jedzenie tylko na gadanie ! nie spi od tego czasu do 6-6.30 zje i dalej lezy , az wkoncu sam usnie do 8 masakra
padam , bo spie kolo niego ale bardzo czujnie
czy to skok?

monia buziaki dla Iguni z okazji 4 mcy :D
moj Leoś konczy dzisiaj 3 mce :)

chomiczka a co to za kolderka?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #671038 przez xpatiiix3
Kasia, buziaczek ,paulaaa dzieciaczki ślicznie rosną :D

Monia, Alina, pliszka gratuluje naszym 4 miesieczniakom <3

Gabi no my mieliśmy zaczęliśmy bez ale nigdy nic nie wiadomo, znam historie wśród kolegów jak chłopak dziewczynę palcem zaplodnil zawsze sprawdzał gumki czy cale nie pękły no i potem rak nie umył musiało dojść do testów dna żeby uwierzył ze to jego :)

A ja siedzę w szkole i się nudze, wf mamy, no i nudze się bo na cały rok zwolnienie miałam :P jeszcze matma i do domku, cały czas myślę o malutkim kaszlal mi od wczoraj no i w nocy i nad ranem wrzeszczał i płakał przeraźliwie, serce mi pekalo.. Na 16 do lekarza mamy..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 7 miesiąc temu #671040 przez chomiczka
Gabile kołderka i podusia Medical, antyalergiczna. Właśnie wyprałam i wygląda pięknie, jest taka milusia że sama mam ochotę sobie w niej pospać :)

do tej pory Olek spał w rożku, potem pod taką małą kołderką i doszłam do wniosku że już dorósł żeby mieć własną kołdrę i poduszkę z prawdziwego zdarzenia :lol:

Nie rozumiem waszych lekarzy, jak może lekarz powiedzieć że "nic z tego nie będzie"?????? :ohmy: a skąd on to ma wiedzieć? Nie kumam, ja poszłam dość wcześnie do gina, to był chyba 4 tc, zbadał mnie i powiedział że jest małe ziarenko i żeby przyjść za 2 tygodnie posłuchać serduszka :) powiedział tylko żeby się jeszcze nikomu nie chwalić bo ileś tam procent na takim wczesnym etapie ulega samoporonieniu. Wcale się tym nie przejęłam bo wiedziałam że mnie to nie dotycz, a on udzielił mi tylko informacji. Dziwni lekarze, ja bym na pewno poszła do takiego i pokazała mu dziecko. Powiedziałabym frajerowi żeby zajął się lepiej leczeniem krów a nie ludzi :dry:
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #671047 przez gabilee
a wlasnie nie bylismy na weekendzie , bo rano padalo i myslelismy ,ze tak bedzie sie utrzymywac i co ? :unsure: caly weekend byla zajebista pogoda
w niedziel pojechalismy nad zatoke pucka za Gdynie do Rewy pierwszy raz tam bylam i jestem mile zaskoczona jak tam fajnie spokojnie i milo :D wogole ostatnio stronie od wielkich aglomeracji i potrzebuje spokoju

11 lata 7 miesiąc temu #671053 przez gabilee
chomiczka ja spotkalam moja ginekolog byla i pokazalam jej Leosia , a ona do mnie a myslalam ze poronilas tak sie o ciebie martwilam ! masakra ! ale w dupie z nia , wazne , ze Leos zdrowy

tez mam taka kolderke :)

11 lata 7 miesiąc temu #671055 przez gabilee
pati to mam pytanie skoro wiesz, ze nie chcesz miec narazie dzieci i cie na to nie stac to po co robisz takie glupoty bez namyslu bez zabezpieczenia ? a potem sie dziwia niektorzy , ze o jestem w ciazy :)

11 lata 7 miesiąc temu #671065 przez Suzi
chomiczko, super wyglada ta pościel, mógłbyś podać jakieś namiary na nią? Ile kosztowała?

11 lata 7 miesiąc temu #671069 przez chomiczka
Suzi wygląda super i jest naprawdę cudowna. Wyprałam ją w 95 stopniach i nadal jest piękna. W necie też dużo pozytywnych opinii.

Ja kupiłam dokładnie tą u tego sprzedawcy:
allegro.pl/kolderka-antyal-90x120-40x60-...est-i3253845488.html

Gabile i jak jesteście zadowoleni z kołderki, Leoś szczęśliwy?? :)
Ja mam takie samo zdanie, chociaż Olek powstał właśnie przez moją lekkomyślność :) ale teraz bez zabezpieczenia ani rusz, choćbym nie wiem jak się zapomniała :)

11 lata 7 miesiąc temu #671075 przez kasia123m
Ja tylko na moment.Amelka sliczna.
My dzis po wizycie u rehabilit.mamy jutro juz ze skierowniem wizyte u glownego lekrza reh bo niestety jest kilk rzeczy ktore nie widomo czy by napewno sa prawidlowe.wiec jutro juz sie dowiem co dalej.dobrze ze nas wcisnela bo terminy na pazdziernik.zmykam krmic mala i potem ja do endo...:(

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #671081 przez gabilee
chimiczka ja mam jednak innej firmy , zaplacilam 149 zl , ale jest mega i wyglada tak jak twoja ma misia na koldrze i ale niebieksa lamowke naokolo podusi i koldry
Leon nie chce spac w nocy pod kocykiem tylko pod kołderka jak nie pod swoja to pod moja :P
jesli chodzi o przypadkowa ciaze a jakze upragniona prawda? to jednak jak ktos nie chce wiecej dzieci to chwile uniesienia nie sa wkazane :P

powiem wam , ze tak sie zapieralam nigdy wiecej dzieci ! a teraz jak Leon ma 3 mce to moglabym miec tak za rok 2 , ale ciaza mnie przeraza i to sie nie zmienilo wogole !

11 lata 7 miesiąc temu #671129 przez dominia
Chomiczka ja mam tą samą pościelkę :) ostatnio jak przebierałam to zauważyłam, że się mechaci .. tzn ten środek coś wychodzi ;) mam nadzieję, że to jednorazowo tak było bo ściągnęłam kuleczke tego wypełnienia

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka