BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691337 przez Monia_T
Aga27 nie wiem jak Ci pomóc...pocieszę Cię trochę, że moja wyginała się w C i zaraz potem zaczęła się przewracać na brzuszek...

Dominia ja też się obżarłam...makaron ze szpinakiem i serem...plus dokładka :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A tu oczęta mojej Iguni :)
A tu dziewczynki moje kochane :laugh: [/hide]

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #691343 przez dominia
Monia Igunia będzie miała brązowe oczka :lol: to po mnie :silly:
bo mój Syn dalej ma niebieskie i chyba już takie mu zostaną :) po mamusi ma tylko uszka .. reszta po Tatusiu :S nie żebym była zazdrosna :blush: ale nawet włoski ma blond a my z siostrą rodziłyśmy się 'czarne' :)
T. mówi, że córka za to będzie Moja :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #691350 przez Monia_T
Dominia ja się łudziłam, że druga będzie choć trochę "moja"...ale obie tatusiowe :silly:
Oczy za nim, karnacja za nim, dotąd dobrze. Ale uszy mogły mieć moje bo m ma odstające i dziewczynki też :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #691354 przez Alina2408
no i juz tyle napisane co pogoda do d... to wszystkie bazgrola hehehe

my kolejny raz juz dzis spimy a wiecie jakie jest na to prote lekartwo?? no mama zdjela z okien firanki i natka lezala i ogladala deszcz i liscie powiewajace za oknem a mam z tata gadala i natka uciela drzemke dobrzeze mam sie ocknela ze jakos cicho no i przykryla swojego bobaska spioszka :P:P

ola moja to juz nozki na szczebelki zaklada...

monia tez mam tak ze co chce sie zabrac za cos do roboty to mam glosne a natka wlasni kima :P:P ona dba zeby mamusia sie nie przepracowala :):)

satine te moskitiere mozna zaslonic bo tam jest odpieta jedna czesc co wiecej caly ten daszek mozna zdjacv i zostaje takie mini lozeczko turystyczne :):) na dzialce zdejmowalismy zeby byl lepszy przewiew :)

pati a moja sama sie nie podnosi ja ja wole trzymac lezaca ale jak ja ktos bierze na kolanka to oczywisceie sie nie opiera tylko probuje sama...

aga nie wszystkie musimy sie zawsze smiac kurcze jak piszesz to zastanawiam sie czy nie powinnas isc do lekarza... chociaz moja tez miala taki moment ze na samolot robila a brzuszek to nauczylam ja na nim lezec przez to ze na kolanach w poprzek kladlam ja na brzuszku i to jej sie zaczelo podobac i na brzuszku mi troche polezy ale tez plecki woli i na boki sie buja...

monia alez ona ma juz brazowe oczyska moja ma takie zbrazowiale... pewnie beda piwne jak moje i marka :):)

satine a wlasnie maryska to jak ma te oczeta???

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691359 przez dominia
Monia to nic, dziewczynki mają długie włosy więc nie będzie tak widać :) a poza tym jak będą chciały to kiedyś sobie zrobią zabieg :)

W wydarzeniach mówią o różyczce w Polsce w ciąży :huh:

Moje dziecko śpi już ponad 2 h :S co On będzie robił w nocy ?
Jak wstanie to się chyba rzuci na Cyc :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #691364 przez ola85
no to czytam dalej:
Buziaczek - fajnie że się odezwałaś :)
Chomiczka - poszukujesz dywanu od dwóch lat? To Kochana niezłą perfekcjonistką jesteś... We Wrocławiu to z chrztem raczej nie powinno być problemów, pomimo że nie macie ślubu.
Maruska - ja bym chciała tak rano wyglądać :) Martynka ślicznie tańczy :) Powodzenia na rozmowie ws. nowej pracy :) Ślicznie siedzi dziewczyna :)
Suzi - gratuluję Mikusiowi ukończenie 2 m-cy :kiss: :kiss: Ale Wam chłopak urósł :ohmy: Śliczności :kiss:
Princess - śliczny Adaś :)
Satine - Marysia super :kiss:
Aga27 - wiesz dzieciaczki chyba tak mają. Mojej też udawało się przewracać z plecków na brzuszek, a teraz zapomniała... pewnie za jakiś czas sobie przypomni...
Wiesz moja się tak różnie wygina że też nie doradzę...
Monia - cudne te Twoje córy
Mi dzisiaj M powiedział że malutka ma oczka dokładnie po mnie. Kolorem i takie okrągłe :)

A te Wasze dzieciaczki to tak całkiem siadają same? Bo Moja Liduś musi się czegoś rączkami złapać i wtedy się podciąga.
Siedzieć uwielbia, ale ja się boje ją sadzać, to ją pod paszkami podtrzymuję.
Ostatnio też usilnie próbuje wykonać figurę Iguni. Na razie opiera i prostuje jedną nóżkę i próbuje oprzeć drugą, ale jeszcze nie do końca wychodzi.

11 lata 9 miesiąc temu #691365 przez Monia_T
Dominia mi tam to nie przeszkadza, po prostu mają i już :laugh: Dla mnie i tak śliczne :lol:

Alina Iga podrzuca nóżkami przewijak w łóżeczku, więc jak leży muszę go zdejmować :laugh: A girki na barierce to obowiązkowo :woohoo: rozwalona jak stara :silly:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691368 przez dominia
Monia no proste ! piękne dziewczynki macie :) :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691398 przez Satine0
Alina U nas też się to odpina i wtedy jest moskitiera :) mamy podobne spacerówki :) A oczy ma dalej takie jakie miała :D z plamką.

11 lata 9 miesiąc temu #691442 przez Suzi
dominia, przezierność karku :silly:

No to stres, niewątpliwie :(

monia, satine, oczęta Waszych panienek mieszczą caaaaaały świat :lol: piękności
Ja tez mam tylko męzowe dzieci, kurcze, żadne tak od początku do końca nie jest podobne do mnie i tylko do mnie :angry: jakieś słabe geny czy co? :silly:

Mikuś też ma dzień śpiocha dziś, aż sie boje co w nocy będzie wycinał :cheer: , spankiem uczcił drugą miesięcznicę :side:

Dobrze ze tu moje kwietniówki nie zaglądają, bobym dostała opr za to ze Wam pokazuję Mikiego a na "rodzonym" wątku ni hu hu.
No ale jak sie ma dwa rodzone wątki, to nie zawsze sie po równo obdzieli :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #691461 przez chomiczka
ola nie to nie perfekcjonizm tylko skrajna upierdliwość ;)

Dominia ja też mam brązowe a m niebieskie, byłam pewna że olek tez będzie miał brązowe bo to niby mocniejsze geny, ale są niebieściuteńkie i takie chyba zostaną :)
Te parametry to pic na wodę, musiałby wyjść naprawdę mega źle np 5 żeby się martwić. Pamiętam jak mi lekarz robił to za każdym razem co innego wychodziło. Na pewno będzie dobrze.

Igula piękne ma oczątka, a Marysia wydaje mi się będzie miała brązowe :)

Byliśmy w sklepie i pojeździliśmy wózkami, cadetem i xlander xmove. W tym sklepie są takie podłogi z kamieni i belek specjalne do testowania wózków. Ten candet bardzo fajnei sobie radził, naprawdę ma dobra amortyzację. Wiadomo że xmove lepiej, ale to taka krowa wielka i te koła ogromne... no wiem że to zaleta ale skłaniam się ku lżejszemu i zgrabniejszemu wózkowi. Więc zamawiamy cadeta w piątek :) wygodny, lekki, zwrotny, nie skrzypi, nie telepie się :)

Suzi
bo na kwietniówkach nie ma takich super programów do zameszczania zdjęć :P a jak chcą zobaczyć Mikiego niech pofatygują się do nas :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #691467 przez Suzi
chomiczka, właśnie :lol: jest to najwłaściwsze wytłumaczenie :blink: :woohoo: :side:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691540 przez jadziatopol
dziewczyny ...piekne dzieki za zyczenia ! :) Hubus dziekuje :kiss:
Wstalam rano otwieram forum a tu jak za dawnych czasow :cheer: tyle stron do nadrobienia ,ze az milo :lol: Przeczytam zaraz :) Weszlam dopiero do domku...bylismy na wizycie u lekarza.Dal nam wytyczne jezeli chodzi o zywienie. Mam przestac karmic w nocy kiedy sie budzi. Ma juz przesypiac cala nocke bez karmienia. Czasem jak sie budzi to zauwazylam,ze nie jest glodny a ja niepotrzebnie daje mu cycka ;) Od dzisiaj mamy dawac kaszke raz dziennie a za dwa tygodnie 2 razy dziennie. Kaszka moze byc zrobiona na mm albo na moim mleku...wszystko jedno. Za 2 tygodnie zaczynamy dawac sloiczki z owocami i warzywami a za 6-7 tygodni z miesem :)

Monia dziewczynki przecudne i uszka tez :kiss: :kiss:
Marysia ciekawe ma te oczka ...takie wyjatkowe :cheer: :kiss:

Ja mam niebieskie oczy a Radek brazowe i myslelismy ze na 100% Hubert bedzie mial brazowe a tu niebieskie jak ocean :cheer: :lol:

zaraz musze nadrobic posty i ogladnac wszystkie zdjecia maluszkow i filmiki. Mam nadzieje,ze Hubi pozwoli mi na to :)

Marusha Martyna swietnie tanczy :lol:
Alina ale Nataszka sliczna :kiss: nogi ma dlugie :cheer: laska bedzie :)
Suzi Mikus to juz facet a nie noworodek :lol: alez on urosl :cheer: a na tym pierwszym zdjeciu to cala mama :cheer: :kiss:
Madlen gdzie ty jestes??? :angry:
Princess ale kawal faceta z Adasia! :cheer: kiedy on tak urosl??? co to za pordanik? ciekawa jestem :) ja sie boje ,ze jak nie dam cycka to mi nie usnie ;) dowalilam z tym ,ze za kazdym razem jak jest zmeczony to dostaje cycka i zasypia w sekundzie.....gorzej jak juz nie bede karmic to co wtedy?

Wlasnie probowalam dac mu kaszke i niestety nie chce....ma taka mine jakby kupe jadl :lol: wypluwa i koniec ;) ja tez sprobowalam i wcale sie mu nie dziwie....to jest obrzydliwe i czuc zelazo w tym jak cholera ;)

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #691548 przez dominia
Chomiczka
super, że wybraliście wózek :)
Jak Oluś się czuje ? :)

Jadzia super, że zaczynacie dawać coś innego :lol: my idziemy 5 lipca na szczepienie to akurat zapytam co i jak :)

11 lata 9 miesiąc temu #691599 przez Monia_T
Asia dobrze, że dostałaś dokładne wytyczne :laugh: My zaczynamy rozszerzać dietę od 10 lipca, żeby już po 5 miesiącu było a przed wyjazdem nad morze 2 tygodnie, to się Igula przyzwyczai :laugh:
A jak chcesz podać kaszkę? Hubi zaakceptował butelkę? My na bank z łyżeczki będziemy :silly:

Chomiczka super, że wózek pasuje :laugh: A ile ta przyjemność będzie kosztować? Navingtony są chyba dość drogie...?

Iga ma oczka jak moja babcia :laugh: Ciemnostalowe wpadające w brąz. Chyba będą jeszcze ciemniejsze :laugh: Kinia też ma piękne brązowe :laugh:
A ja, hmmm kolor nieokreślony :silly: Najczęściej zielone, czasami szare, czasami niebieskie :silly:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka