BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692480 przez [email protected]
Prezes właśnie wstał :) tyle jeszcze nie spał od 11.15 a jest 16.20,zjadł i nie odbił,zarzygał mi całą bluzkę i stanik :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #692482 przez ola85
trochę mi się to "zaraz" przedłużyło :blink:
Satine - no rzeczywiście niegrzeczna ta baba była... Maryś ślicznie waży :)
Martyna - to chyba fajnie się z tą praca udało że pół etatu i do tego opiekunka :blink:
Na pewno nie martw się tym siadaniem... Jak już załapie o co z tym siadaniem chodzi to ciągle chcę tylko siedzieć, a dla kręgosłupa w tym wieku to nie za zdrowe :blink: Też planuję zakup ochraniacza na całe łóżeczko :)
Marusha - dzięki za odpowiedz :)
Aganobla - ja jem truskawki. Zaczęłam od kilku sztuk i było ok :) Nie dziwię się że jesteś wykończona
Pati - gratulacje, piękna średnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #692508 przez xpatiiix3
jedziemy zaraz zasne malutki śpi tylko wsiedliśmy i padł :P a mi oczy się zamykają na sile zapałki by się przydały :D

U mnie to z truskawkami było tak ze mały z 2 miesiące miał może niecałe i zjadłam cale opakowanie takich hmm no szklarniowych czy jak one tam i nic to za dwa dni znowu i tak sobie jem :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 5 miesiąc temu #692510 przez sylwia1986
Ufff w końcu Was nadrobiłam mamusie :lol:
Jak wyszliśmy o 8 rano tak wróciłam po 15 :blink: prawie dniówka :laugh: i moja pierwsza samotna podróż z Bartkiem, chciałam jeszcze wejść do pepco, ale tego byłoby za wiele ;)

Martyna ja najprawdopodobniej wracam do pracy w listopadzie i do końca roku pół etatu a od nowego roku chyba przejdę na cały etat, muszę teraz porozmawiać z sąsiadką z budowy czy i za ile podjęłaby się opieki nad Bartkiem.

Pati no gratulacje :lol: :lol: :lol: można? można ! :lol: udanego weekendu.

Dominia piękny zakup :side: a z tym autem nie zazdroszczę.. Przechodziliśmy przez to.. Zamieniliśmy na inny model i jest dobrze :)

Satine cóż za bezpośredniość :dry:

Alina oj powrót do pracy wcale nie będzie łatwy :S to masz rozkminkę, jak większość pracujących mamusiek..

Aganobla też już jadłam truskawki, pomarańcze, z warzyw hmm botwinkę, pieczarki, muszę spróbować fasolkę i kalafiora.

OLUŚ GABRYŚ buziaki z okazji małej dużej miesięcznicy :kiss: :kiss: :kiss:

Bartek dostał od cioć z pracy leżaczek bujaczek i właśnie ciśnie w nim już drugą kupę, mam nadzieje że nie chce go ochrzcić jak Igusia prześcieradła :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692594 przez jadziatopol
Ja pierdziele ! Ale dziewczyny popisalyscie :lol: przeczytalam wszystko i nie pamietam ;)

Olus i Gabrys wszystkiego najlepszego :kiss: :kiss: :kiss:
Suzi ale zostalas przylapana :lol: :P
Monia ale film ;) lezka mi sie w oku zakrecila :(
Martynarady dobre ma ten doktor ale zobaczymy czy skuteczne :cheer: Jak na razie nocka przespana cala :lol: Najpierw zaleca podanie kaszki ryzowej podanej na wlasnym mleku lub na mm a za 2-3 tygodnie podanie sloiczkow (tylko sloiczkow)z warzywami i owoce...a za 6 tygodni miesko :) Kaszka przez pierwszy tydzien tylko rano oprocz tego piers oczywiscie a po tygodniu rano i wieczor kaszka....podana tylko lyzeczka :)

Dzisiaj podalam mu owsianke Gerbera..kupilam wczoraj i zrobilam ja na swoim mleku...zjadl 6 lyzeczek :lol: wczoraj stosowalam sie do zasad mojego doktorka :blink: i ostatnie karmienie zrobilam o 21.30 i polspiacego od razu wlozylam do lozeczka....pokrecil sie pokrecil i usnal...w nocy obudzil sie 2 razy i zaczal marudzic ...wstalam ,obrucilam go na boczek, nakrylam i polozylam reke na pleckach...tak trzymalam moze 3 minuty i zasnal...drugi raz tak samo.....i w koncu wstal o 6 rano i zjadl sniadanko :lol: na razie super! ja go wczesniej niepotrzebnie do siebie bralam i dawalam mu cycka a on tak na prawde nie chcial jesc tylko sobie usnac z cyckiem w buzi ;)
Oni zalecaja powolne wydluzanie okresow karmienia w ciagu dnia i nie pozwalanie na spanie przy cycku....zaczynam to dzisiaj wprowadzac w zycie..zobaczymy :)
Marusha Martynka slicznie siedzi :kiss: moj Hubert mial takie nocki,ze spal cale...potem sie cos zepsulo i tak niestety zostalo...moj pediatra sie smieje,ze nie popsulo sie samo ale sama go nauczylam,ze jak sie budzi to od razu cycek...jak placze to od razu cycek..cycek dobry na wszystko :cheer: no i ma racje...pora to zmienic :lol:
Patii gratulacje kochana! teraz smigaj do taty odpoczac od tego wszystkiego i tak jak pisza dziewczyny nie rob glupstw!!! :blink:
Aganobla ja od poczatku jem truskawki :lol:
Satine co za babsztyl!!!! szok!!!to tylko w Polsce jest chyba mozliwe. Za to lubie stany,ze tu nikt nikogo nie ocenia, nie patrzy krzywo, nie komentuje. Nawet Bartek mowi ,ze w szkole w Pl dzieciaki dokuczaja od malego bo sa tego nauczone .....a tu nikt z nikogo sie nie wysmiewa...od poczatku uczone sa tolerancji,akceptacji i to mi sie podoba.
Madlen cale szczescie,ze sie odezwalas ...juz myslalam,ze przepadlas na tej silowni :blink: kryzys?...hmmm...znam to chyba :cheer: :blink: oby minal jak najszybciej :)

reszta za chwilke :)

nie pamietam ktora z dziewczyn pytala,czy na zdjeciu z Hubkiem jest moj tata..... :lol: to Radek nie moj tata :lol: :lol: :lol: to pewnie dlatego,ze pisalam o tym jak bylismy u taty na imieninach :blink: a potem wstawilam fotke Radka z Hubim :blink: bo raczej nie wyglada na mojego tate ...hahahhahah

jeszcze raz daje :blink:

to Radek z Hubusiem

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url]
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692708 przez aga27
Czesc dziewczyny.Widze ze przewija sie temat karmienia,napisze wam jak mnie doradzila pediatra, u nas to wyglada mniej wiecej tak;
1.w nocy Ewa je raz cycucha, roznie bo albo ok 1, albo 3, albo 5
2.ok 7 rano cycuch
3.ok 10 butla z 120 mm bo nie starcza mi cycuchow na wszystkie karmienia
4.ok 13 zupka jarzynowa tzn z marchewka, ziemniakiem, ciut pietruszki i ciut selera, odrobina masla i kleiku ryzowego, zaczelam od podawania samej marchewki
5. ok 16jabluszko tarte
6. ok 18 cycuch
7. ew butla ale to juz nie zawsze, z reguly mamy 6 posilkow dziennie

za jakis czas sprubuje dawac kaszke, bo w pradniku z bobowity wlasnie od warzyw i owocow, zalecaja i z reszta ta pediatra kazala mi najpierw jablko potem zupka,i jeszcze karmie cycem, a wiadomo im mniej karmien tym slabsza laktacja, a szkoda by bylo konczyc, bo jest to jednak wygoda.

moja mała tez strasznie chlapie w kapaniu, juz od dawna.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58922 [/url]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58921 [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #692709 przez Alina2408
marusha ja w dzien jak mi usypia to tez klade w lozeczku... gratuluje miejscowki... a moja sie nie podciaga...ale za to dzis lizala sobie nozke...

aga moja nie je za duzo tych innych pokarmow cyc musi byc...

pati te objawy to sobie pewnie wciskasz w umysl a przypadkiem gdzie sie nie obejrzysz to wszyscy w ciazy i w filmach tez... :P:P swiadectwa jeszcze raz gratuluje jestem z ciebie dumna...

martynka no wlasnie nie mieli ale wole nie ryzykowac... mala bedzie juz miala prawie rok i 8 miesiecy wiec juz bedzie spora dziewczynka...ja jem praktycznie wszystkie cytrusow jeszcze unikam jakos mi sie tak utarlo ale ostatni ziarlam i to doslownie ziarlam czeresnie...

aga hahah to ladnie dal ci popalic po takiej przerwie...

sylwia lezaczek tez u nas dzilal kupkajaco :):)

jadzia az musze w razie czego sprawdzic czy mala tez nie usnie jak sie w nocy obudzi...

a my bylysmy na zakonczeniu szostych klas bo w zeszlym roku bylam wychowawczynia obecnie konczacej klasy i powiem ze jestem zniesmaczona ich obecna wychowawczyni jakby zasugerowala zeby nieco mnie olali miedzy nauczycielami tez kiepska atmosfera tylko z rodzicami niektorymi i sprzataczkami mi sie najlepiej rozmawialo... natka zrobila furore a najbardziej usmialam sie z wivce ktora sie zdenerwowala bo pan burmistrz i wiceburmistrz jak szli na sale i pozniej na poczestunku rozmawiali tylko ze mna i z natka :P:P ale i tak wrocilam zniesmaczona i bylo mi przykro... nauczka na przyszlosc... mala zachowywala sie tam genialnie mimo ze dosc dlugo to trwalo ale za to juz dwa razy mi sie obudzila teraz z placzem... pewnie przezywa...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692712 przez Monia_T
O ja Cie!!! Ale postów :) Nie narzekam, wręcz przeciwnie :laugh:
Martyna masz mistrza, tyle odpisałaś :lol: Ja jem prawie wszystkie owoce i warzywa. Łącznie z młodą kapustą, kalafiorem, truskawkami a dziś też czereśniami. Nie próbowałam kiszonej...może wkrótce.
Nie denerwuj się postępami Robcia :) Ma jeszcze czas :) Zobaczysz, że sam zacznie jak poczuje się gotowy :)
Fajnie, że przypasowało Ci z pracą i opiekunką :)
My jedziemy nad morze, czego się bać?
Powiem Ci wiekszy hardcore...jak Kinia miała 5 miesięcy pojechaliśmy z nią na 2 tygodnie do Zakopanego na Sylwestra :silly: I było super :woohoo: Mimo śnieżycy, ogromnego mrozu, jazdy pociągiem 13 godzin... :blink:

Oluś, Gabryś :kiss: :kiss: :kiss: z okazji Waszych 4 miesięcy z nami :laugh:

Satine durna sucha krowa...ja bym jej odpowiedziała co nieco...A Marysia jak moja Iga wielkością i wagą :)

Patii piękna średnia :)

Marusha i co ze żłobkiem, dajesz ją? Jutro ok 13 będę z Kinią na placu zabaw na Wyspie Młyńskiej, no chyba, że coś nagle wyskoczy to dam Ci znać smsem. Pasuje Ci?

Aganobla a ile razy Gabryś je w nocy? Iga budzi się różnie, czasem tylko raz, ale zdarza się 2 lub 3 razy...z tym, że zawsze kilka minut intensywnego ssania i zasypia :)
Jak robisz sok? Nigdy nie robiłam, a teraz mam czas i miejsce w piwnicy...:)

Dominia to udane polowanie w lumpie :laugh:

Ola ja mam ochraniacz na całe łóżeczko, a Iga wędruje na wszystkie strony i robi coś takiego:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sylwia fajny prezent Bartuś dostał :laugh: I jak, ochrzcił? :silly:

Asia chyba wypróbuję te rady amerykańskiego doktorka :laugh: To ten starszy o którym pisałaś?
Radek spoważniał i to bardzo :woohoo:

Iga miała dziś 4 drzemki każda po minimum godzinę,szok...na szczęście teraz już śpi, zobaczymy jaka będzie nocka... :S
A tu mój czupurek zaraz po przebudzeniu :) Już tylko kilka takich dłuższych włosków jej zostało, reszta się wytarła :)

Alina brawo dla Natki za zachowanie :) A, że się nią zacgwycali wcale sie nie dziwię, przecież jest urocza :woohoo:
Przykre, że taka atmosfera...olać ich, teraz jesteś na macierzyńskim nie myśl o tym :blink:

My za jakieś 2-2,5 tygodnia zaczynamy rozszerzanie diety, A teraz cycuś rządzi :lol: Na szczęście u mnie mleko nigdy się nie kończy :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #692724 przez jadziatopol
Monia czupurek pierwsza klasa!!! :lol: :kiss: sliczna Igunia :kiss:
Aga tutaj inaczej...zalecaja zaczac najpierw od kaszki i ona nie ma zastepowac karmienia piersia tylko ma byc jako dodatek....a dopiero pozniej warzywa,owoce i mieso.
Alina ale atmosfera w pracy..wspolczuje ;) sprobuj w nocy nie karmic moze akurat Natka usnie :)
Ich teoria jest taka,ze dzieci karmione butelka nie spia cala noc dlatego,ze jedza mm i kaszke na noc ale dlatego ,ze nie sa przyzwyczajone do zasypiania z sutkiem w buzi ....i jeszcze pediatra mowil mi cos takiego,zeby nie mylic karmienia na zadanie z "z cyckiem dobrym na wszystko" :blink: hahahha...jakby zgadl co ja robie....jak tylko Hubus marudny to ja lece z cieplym cycuchem i juz usmiech na twarzy a to bledne kolo....dzisiaj jest tylko cycek do karmienia i cycki mi pekaja. Zrobily sie jak kamienie....a Hubus o dziwo daje rade. Co prawda nie chcial mi zasnac o 10-tej ale poszlismy na spacerek i zaraz spal :) mowil jeszcze ,ze te dzieci ktore karmione sa czesto w ciagu dnia budza sie w nocy na karmienie i ze jak nie odzwyczaje go od tego to moge miec problem z jego snem az do 3-4 roku zycia :cheer: wole wiec zastosowac sie do jego zalecen :blink: w koncu trzeba sie wyspac

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #692732 przez Monia_T
Asia a jak usypiać w ciągu dnia bez cyca? U nas też cycuś jest dobry na wszystko i Iga ma go często, gęsto :silly: Chętnie oduczyłabym jej, że cycuś to uspokajacz, przytulanka żywy smoczek ;)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692751 przez kasia123m
Ale Igusia slodiutka...nic tylko wycalowac. :laugh:

Moja cwaniara juz spi.dostala mleko n noc,zzjdla 60 i nie chciala.wiec M dorobil 60 i pol lyzecki kaSzki...sprobowala i wszamala wszystko i jeszcze chciala...takie male a cwane.

11 lata 5 miesiąc temu #692780 przez drzyzgunia
Hej w końcu mam chwile mały dzisiaj megaaaaaaa marudny padma na ryjek dosłownie dzisiaj aż się wstyd przyznać ale cały dzień spędziłam w piżamie po prostu nie dałam rady sie jakoś ogarnąć :blush: :blush: :blush: :blush:
Faktycznie na skrobałyście dzisiaj tych postów a postów hahhaha....a małemu daje kaszkę na wieczór zawsze...a słoiczki chyba jadł juz wszystkie możliwe na ten wiek :) ale najbardziej smakują mu te zupki, które ja mu gotuje ostatnio byłam w szoku bo zjadł cały słoiczek "mojej" jarzynowej i domagał się jeszcze :):):):)

Pati gratulacje i udanego weekendu z głową:)
Marusha Martynka piękna dziewczynka zdolna tancerka :) noo i jak już pięknie siedzi...mój by chętnie siedział ale jeszcze się gibie na boki :)
Alinka co za ludzie ehhh masakra i proszę wraca do pracy jak tam taka atmosfera jak struna napięta...
Ola ja mam w szczebelkach z jedne strony koc poprzeplatany a z drugie strony taka spiralkę do łóżeczka póki co działa i młody mi tak kopytek swoich nie wsadza...a też wędruje po łóżku jak wariat...ostatnio S go znalazł z nogami na poduszce
Monia mój w sumie przez cały dzień pospał mi dopiero o 15 do 17 i cały dzień wył skok jak nic i o 20 zjadł aż 210 ml kaszki zawsze tak je przy skoku :laugh: :laugh: :laugh: Igunia słodka jest te jej oczy zniewalają :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692818 przez Satine0

11 lata 5 miesiąc temu #692821 przez Marusha
Martyna
gluten podaje od dwóch tyg, kupiłam kaszę 8 zbóż i na razie nic więcej, powoli będę wprowadzać warzywka jak mała skończy 5,5 miesiąca czyli w sumie za tydzień ;)

pati gratulacje zdolna bestia z Ciebie ;)

Aga ja też czasami jem codziennie truskawki, małej nic nie jest a ja nie mogę się pohamować, ostatnio też jem czereśnie ;) takie pyszne ;)

Martyna
ja jem teraz już wszystkie warzywa i owoce

Satine nic nie poradzisz na wredne babsztyle ;)

Alina moją najbardziej interesują stópki w wannie ;)

jadzia
wypróbuje Twoją metodę zobaczymy :)

Monia jasne tylko Ty mnie jak coś zaczep bo ja ludzi z daleka nie poznaje bo nie mam soczewek muszę zamówić ;) zresztą jak coś to się będziemy zdzwaniać, ale głupio by mi było dzwonić do Ciebie gdzie jesteś a Ty byś stała koło mnie ;))

jeśli chodzi o żłobek narazie rezerwuje miejsce co się wiąże z opłatą, ale jeszcze w lipcu małej nie puszczę, w sierpniu będę ją przyzwyczajać, zresztą zobaczę co wyjdzie z tą moja robotą ;/

jadzia moja na szczęście nie usypia po karmieniu jakoś tak się wyregulowało że karmię ją zawsze po drzemce średnio co 2,5 -3 godziny

ale teraz w nocy się wybudza dwa razy do tej pory był raz może faktycznie to przez zęby chociaż ja tam nic nie widzę ;/

Jadzia wyspać to się wyśpimy w grobie ;)
drzyzgunia możemy podać sobie rękę ja dzisiaj cały dzień w szlafroku ;)

dzisiaj mała zasnęła 21 zobaczymy jak minie nocka,

dobranoc idę się kłaść bo jak będzie tak jak wczoraj to za godzinę pobudka ;/

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692822 przez jadziatopol
Monia ano tak jak wieczorkiem :) w tym poradniku co dostalam radza polozyc polsenne dziecko po karmieniu jak jest tak przyzwyczajone do lozeczka i zostawic ,zeby samo usnelo....jezeli nie chce to po 5 minutach nalezy przyjsc...poglaskac, polozyc raczke na pleckach i potrzymac przez chwile i wyjsc...i tak wydluzac ten okres w miare mozliwosci...az dojdzie do tego ,ze nie bedziemy musialy wogole przychodzic. Radza tez dac pieluszke albo pluszaczka...zawsze tego samego. Z raczka na pleckach to akurat u nas dziala :) teraz nie karmilam Hubka 4 godziny... nawet sie nie upomina bo mamy co robic...bylismy na spacerku, potem w domu troche pobrykal, dostal kubeczek z woda...potem pojechalismy po Bartka i tak zeszly prawie 4 godziny...zaraz jak sie obudzi to juz na 100% bedzie glodny :) oprocz tego,ze mam wydluzyc w miare mozliwosci oczywiscie pory karmienia w ciagu dnia to mam nie pozwolic mu na dlugie drzemki...2h to maksymalnie. Hubek akurat ma jedna poltoragodzinna najdluzsza po poludniu...a reszta to po pol godziny do godziny :)
jak to przeczytalam to wydaje sie to byc bardzo logiczne i rozsadne ale co z tego wyjdzie? :blink: :silly: zobaczymy ;) :lol:
Drzyzgunia Bartki maja apetyt :lol: i wiedza co dobre :P :lol: moj Bartek jak byl maly to tez wskuwal wszystko i w mega ilosciach! :lol:
Marusha no to masz dobrze z tym,ze nie zasypia ci przy karmieniu..to co robisz? sama sobie zasypia w dzien?

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka