- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Satine - no rzeczywiście niegrzeczna ta baba była... Maryś ślicznie waży
Martyna - to chyba fajnie się z tą praca udało że pół etatu i do tego opiekunka
Na pewno nie martw się tym siadaniem... Jak już załapie o co z tym siadaniem chodzi to ciągle chcę tylko siedzieć, a dla kręgosłupa w tym wieku to nie za zdrowe Też planuję zakup ochraniacza na całe łóżeczko
Marusha - dzięki za odpowiedz
Aganobla - ja jem truskawki. Zaczęłam od kilku sztuk i było ok Nie dziwię się że jesteś wykończona
Pati - gratulacje, piękna średnia
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
U mnie to z truskawkami było tak ze mały z 2 miesiące miał może niecałe i zjadłam cale opakowanie takich hmm no szklarniowych czy jak one tam i nic to za dwa dni znowu i tak sobie jem
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak wyszliśmy o 8 rano tak wróciłam po 15 prawie dniówka i moja pierwsza samotna podróż z Bartkiem, chciałam jeszcze wejść do pepco, ale tego byłoby za wiele
Martyna ja najprawdopodobniej wracam do pracy w listopadzie i do końca roku pół etatu a od nowego roku chyba przejdę na cały etat, muszę teraz porozmawiać z sąsiadką z budowy czy i za ile podjęłaby się opieki nad Bartkiem.
Pati no gratulacje można? można ! udanego weekendu.
Dominia piękny zakup a z tym autem nie zazdroszczę.. Przechodziliśmy przez to.. Zamieniliśmy na inny model i jest dobrze
Satine cóż za bezpośredniość
Alina oj powrót do pracy wcale nie będzie łatwy to masz rozkminkę, jak większość pracujących mamusiek..
Aganobla też już jadłam truskawki, pomarańcze, z warzyw hmm botwinkę, pieczarki, muszę spróbować fasolkę i kalafiora.
OLUŚ GABRYŚ buziaki z okazji małej dużej miesięcznicy
Bartek dostał od cioć z pracy leżaczek bujaczek i właśnie ciśnie w nim już drugą kupę, mam nadzieje że nie chce go ochrzcić jak Igusia prześcieradła
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olus i Gabrys wszystkiego najlepszego
Suzi ale zostalas przylapana
Monia ale film lezka mi sie w oku zakrecila
Martynarady dobre ma ten doktor ale zobaczymy czy skuteczne Jak na razie nocka przespana cala Najpierw zaleca podanie kaszki ryzowej podanej na wlasnym mleku lub na mm a za 2-3 tygodnie podanie sloiczkow (tylko sloiczkow)z warzywami i owoce...a za 6 tygodni miesko Kaszka przez pierwszy tydzien tylko rano oprocz tego piers oczywiscie a po tygodniu rano i wieczor kaszka....podana tylko lyzeczka
Dzisiaj podalam mu owsianke Gerbera..kupilam wczoraj i zrobilam ja na swoim mleku...zjadl 6 lyzeczek wczoraj stosowalam sie do zasad mojego doktorka i ostatnie karmienie zrobilam o 21.30 i polspiacego od razu wlozylam do lozeczka....pokrecil sie pokrecil i usnal...w nocy obudzil sie 2 razy i zaczal marudzic ...wstalam ,obrucilam go na boczek, nakrylam i polozylam reke na pleckach...tak trzymalam moze 3 minuty i zasnal...drugi raz tak samo.....i w koncu wstal o 6 rano i zjadl sniadanko na razie super! ja go wczesniej niepotrzebnie do siebie bralam i dawalam mu cycka a on tak na prawde nie chcial jesc tylko sobie usnac z cyckiem w buzi
Oni zalecaja powolne wydluzanie okresow karmienia w ciagu dnia i nie pozwalanie na spanie przy cycku....zaczynam to dzisiaj wprowadzac w zycie..zobaczymy
Marusha Martynka slicznie siedzi moj Hubert mial takie nocki,ze spal cale...potem sie cos zepsulo i tak niestety zostalo...moj pediatra sie smieje,ze nie popsulo sie samo ale sama go nauczylam,ze jak sie budzi to od razu cycek...jak placze to od razu cycek..cycek dobry na wszystko no i ma racje...pora to zmienic
Patii gratulacje kochana! teraz smigaj do taty odpoczac od tego wszystkiego i tak jak pisza dziewczyny nie rob glupstw!!!
Aganobla ja od poczatku jem truskawki
Satine co za babsztyl!!!! szok!!!to tylko w Polsce jest chyba mozliwe. Za to lubie stany,ze tu nikt nikogo nie ocenia, nie patrzy krzywo, nie komentuje. Nawet Bartek mowi ,ze w szkole w Pl dzieciaki dokuczaja od malego bo sa tego nauczone .....a tu nikt z nikogo sie nie wysmiewa...od poczatku uczone sa tolerancji,akceptacji i to mi sie podoba.
Madlen cale szczescie,ze sie odezwalas ...juz myslalam,ze przepadlas na tej silowni kryzys?...hmmm...znam to chyba oby minal jak najszybciej
reszta za chwilke
nie pamietam ktora z dziewczyn pytala,czy na zdjeciu z Hubkiem jest moj tata..... to Radek nie moj tata to pewnie dlatego,ze pisalam o tym jak bylismy u taty na imieninach a potem wstawilam fotke Radka z Hubim bo raczej nie wyglada na mojego tate ...hahahhahah
jeszcze raz daje
to Radek z Hubusiem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- aga27
- Wylogowany
- gaworzenie
1.w nocy Ewa je raz cycucha, roznie bo albo ok 1, albo 3, albo 5
2.ok 7 rano cycuch
3.ok 10 butla z 120 mm bo nie starcza mi cycuchow na wszystkie karmienia
4.ok 13 zupka jarzynowa tzn z marchewka, ziemniakiem, ciut pietruszki i ciut selera, odrobina masla i kleiku ryzowego, zaczelam od podawania samej marchewki
5. ok 16jabluszko tarte
6. ok 18 cycuch
7. ew butla ale to juz nie zawsze, z reguly mamy 6 posilkow dziennie
za jakis czas sprubuje dawac kaszke, bo w pradniku z bobowity wlasnie od warzyw i owocow, zalecaja i z reszta ta pediatra kazala mi najpierw jablko potem zupka,i jeszcze karmie cycem, a wiadomo im mniej karmien tym slabsza laktacja, a szkoda by bylo konczyc, bo jest to jednak wygoda.
moja mała tez strasznie chlapie w kapaniu, juz od dawna.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58922 [/url]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58921 [/url]
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
aga moja nie je za duzo tych innych pokarmow cyc musi byc...
pati te objawy to sobie pewnie wciskasz w umysl a przypadkiem gdzie sie nie obejrzysz to wszyscy w ciazy i w filmach tez... :P swiadectwa jeszcze raz gratuluje jestem z ciebie dumna...
martynka no wlasnie nie mieli ale wole nie ryzykowac... mala bedzie juz miala prawie rok i 8 miesiecy wiec juz bedzie spora dziewczynka...ja jem praktycznie wszystkie cytrusow jeszcze unikam jakos mi sie tak utarlo ale ostatni ziarlam i to doslownie ziarlam czeresnie...
aga hahah to ladnie dal ci popalic po takiej przerwie...
sylwia lezaczek tez u nas dzilal kupkajaco
jadzia az musze w razie czego sprawdzic czy mala tez nie usnie jak sie w nocy obudzi...
a my bylysmy na zakonczeniu szostych klas bo w zeszlym roku bylam wychowawczynia obecnie konczacej klasy i powiem ze jestem zniesmaczona ich obecna wychowawczyni jakby zasugerowala zeby nieco mnie olali miedzy nauczycielami tez kiepska atmosfera tylko z rodzicami niektorymi i sprzataczkami mi sie najlepiej rozmawialo... natka zrobila furore a najbardziej usmialam sie z wivce ktora sie zdenerwowala bo pan burmistrz i wiceburmistrz jak szli na sale i pozniej na poczestunku rozmawiali tylko ze mna i z natka :P ale i tak wrocilam zniesmaczona i bylo mi przykro... nauczka na przyszlosc... mala zachowywala sie tam genialnie mimo ze dosc dlugo to trwalo ale za to juz dwa razy mi sie obudzila teraz z placzem... pewnie przezywa...
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Martyna masz mistrza, tyle odpisałaś Ja jem prawie wszystkie owoce i warzywa. Łącznie z młodą kapustą, kalafiorem, truskawkami a dziś też czereśniami. Nie próbowałam kiszonej...może wkrótce.
Nie denerwuj się postępami Robcia Ma jeszcze czas Zobaczysz, że sam zacznie jak poczuje się gotowy
Fajnie, że przypasowało Ci z pracą i opiekunką
My jedziemy nad morze, czego się bać?
Powiem Ci wiekszy hardcore...jak Kinia miała 5 miesięcy pojechaliśmy z nią na 2 tygodnie do Zakopanego na Sylwestra I było super Mimo śnieżycy, ogromnego mrozu, jazdy pociągiem 13 godzin...
Oluś, Gabryś z okazji Waszych 4 miesięcy z nami
Satine durna sucha krowa...ja bym jej odpowiedziała co nieco...A Marysia jak moja Iga wielkością i wagą
Patii piękna średnia
Marusha i co ze żłobkiem, dajesz ją? Jutro ok 13 będę z Kinią na placu zabaw na Wyspie Młyńskiej, no chyba, że coś nagle wyskoczy to dam Ci znać smsem. Pasuje Ci?
Aganobla a ile razy Gabryś je w nocy? Iga budzi się różnie, czasem tylko raz, ale zdarza się 2 lub 3 razy...z tym, że zawsze kilka minut intensywnego ssania i zasypia
Jak robisz sok? Nigdy nie robiłam, a teraz mam czas i miejsce w piwnicy...
Dominia to udane polowanie w lumpie
Ola ja mam ochraniacz na całe łóżeczko, a Iga wędruje na wszystkie strony i robi coś takiego:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Sylwia fajny prezent Bartuś dostał I jak, ochrzcił?
Asia chyba wypróbuję te rady amerykańskiego doktorka To ten starszy o którym pisałaś?
Radek spoważniał i to bardzo
Iga miała dziś 4 drzemki każda po minimum godzinę,szok...na szczęście teraz już śpi, zobaczymy jaka będzie nocka...
A tu mój czupurek zaraz po przebudzeniu Już tylko kilka takich dłuższych włosków jej zostało, reszta się wytarła
Alina brawo dla Natki za zachowanie A, że się nią zacgwycali wcale sie nie dziwię, przecież jest urocza
Przykre, że taka atmosfera...olać ich, teraz jesteś na macierzyńskim nie myśl o tym
My za jakieś 2-2,5 tygodnia zaczynamy rozszerzanie diety, A teraz cycuś rządzi Na szczęście u mnie mleko nigdy się nie kończy
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aga tutaj inaczej...zalecaja zaczac najpierw od kaszki i ona nie ma zastepowac karmienia piersia tylko ma byc jako dodatek....a dopiero pozniej warzywa,owoce i mieso.
Alina ale atmosfera w pracy..wspolczuje sprobuj w nocy nie karmic moze akurat Natka usnie
Ich teoria jest taka,ze dzieci karmione butelka nie spia cala noc dlatego,ze jedza mm i kaszke na noc ale dlatego ,ze nie sa przyzwyczajone do zasypiania z sutkiem w buzi ....i jeszcze pediatra mowil mi cos takiego,zeby nie mylic karmienia na zadanie z "z cyckiem dobrym na wszystko" hahahha...jakby zgadl co ja robie....jak tylko Hubus marudny to ja lece z cieplym cycuchem i juz usmiech na twarzy a to bledne kolo....dzisiaj jest tylko cycek do karmienia i cycki mi pekaja. Zrobily sie jak kamienie....a Hubus o dziwo daje rade. Co prawda nie chcial mi zasnac o 10-tej ale poszlismy na spacerek i zaraz spal mowil jeszcze ,ze te dzieci ktore karmione sa czesto w ciagu dnia budza sie w nocy na karmienie i ze jak nie odzwyczaje go od tego to moge miec problem z jego snem az do 3-4 roku zycia wole wiec zastosowac sie do jego zalecen w koncu trzeba sie wyspac
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja cwaniara juz spi.dostala mleko n noc,zzjdla 60 i nie chciala.wiec M dorobil 60 i pol lyzecki kaSzki...sprobowala i wszamala wszystko i jeszcze chciala...takie male a cwane.
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Faktycznie na skrobałyście dzisiaj tych postów a postów hahhaha....a małemu daje kaszkę na wieczór zawsze...a słoiczki chyba jadł juz wszystkie możliwe na ten wiek ale najbardziej smakują mu te zupki, które ja mu gotuje ostatnio byłam w szoku bo zjadł cały słoiczek "mojej" jarzynowej i domagał się jeszcze
Pati gratulacje i udanego weekendu z głową
Marusha Martynka piękna dziewczynka zdolna tancerka noo i jak już pięknie siedzi...mój by chętnie siedział ale jeszcze się gibie na boki
Alinka co za ludzie ehhh masakra i proszę wraca do pracy jak tam taka atmosfera jak struna napięta...
Ola ja mam w szczebelkach z jedne strony koc poprzeplatany a z drugie strony taka spiralkę do łóżeczka póki co działa i młody mi tak kopytek swoich nie wsadza...a też wędruje po łóżku jak wariat...ostatnio S go znalazł z nogami na poduszce
Monia mój w sumie przez cały dzień pospał mi dopiero o 15 do 17 i cały dzień wył skok jak nic i o 20 zjadł aż 210 ml kaszki zawsze tak je przy skoku Igunia słodka jest te jej oczy zniewalają
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marusha
- Wylogowany
- pierwsze słowa
gluten podaje od dwóch tyg, kupiłam kaszę 8 zbóż i na razie nic więcej, powoli będę wprowadzać warzywka jak mała skończy 5,5 miesiąca czyli w sumie za tydzień
pati gratulacje zdolna bestia z Ciebie
Aga ja też czasami jem codziennie truskawki, małej nic nie jest a ja nie mogę się pohamować, ostatnio też jem czereśnie takie pyszne
Martyna ja jem teraz już wszystkie warzywa i owoce
Satine nic nie poradzisz na wredne babsztyle
Alina moją najbardziej interesują stópki w wannie
jadzia wypróbuje Twoją metodę zobaczymy
Monia jasne tylko Ty mnie jak coś zaczep bo ja ludzi z daleka nie poznaje bo nie mam soczewek muszę zamówić zresztą jak coś to się będziemy zdzwaniać, ale głupio by mi było dzwonić do Ciebie gdzie jesteś a Ty byś stała koło mnie )
jeśli chodzi o żłobek narazie rezerwuje miejsce co się wiąże z opłatą, ale jeszcze w lipcu małej nie puszczę, w sierpniu będę ją przyzwyczajać, zresztą zobaczę co wyjdzie z tą moja robotą ;/
jadzia moja na szczęście nie usypia po karmieniu jakoś tak się wyregulowało że karmię ją zawsze po drzemce średnio co 2,5 -3 godziny
ale teraz w nocy się wybudza dwa razy do tej pory był raz może faktycznie to przez zęby chociaż ja tam nic nie widzę ;/
Jadzia wyspać to się wyśpimy w grobie
drzyzgunia możemy podać sobie rękę ja dzisiaj cały dzień w szlafroku
dzisiaj mała zasnęła 21 zobaczymy jak minie nocka,
dobranoc idę się kłaść bo jak będzie tak jak wczoraj to za godzinę pobudka ;/
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jak to przeczytalam to wydaje sie to byc bardzo logiczne i rozsadne ale co z tego wyjdzie? zobaczymy
Drzyzgunia Bartki maja apetyt i wiedza co dobre moj Bartek jak byl maly to tez wskuwal wszystko i w mega ilosciach!
Marusha no to masz dobrze z tym,ze nie zasypia ci przy karmieniu..to co robisz? sama sobie zasypia w dzien?