- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Satine - no rzeczywiście niegrzeczna ta baba była... Maryś ślicznie waży

Martyna - to chyba fajnie się z tą praca udało że pół etatu i do tego opiekunka

Na pewno nie martw się tym siadaniem... Jak już załapie o co z tym siadaniem chodzi to ciągle chcę tylko siedzieć, a dla kręgosłupa w tym wieku to nie za zdrowe

Marusha - dzięki za odpowiedz

Aganobla - ja jem truskawki. Zaczęłam od kilku sztuk i było ok

Pati - gratulacje, piękna średnia

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

U mnie to z truskawkami było tak ze mały z 2 miesiące miał może niecałe i zjadłam cale opakowanie takich hmm no szklarniowych czy jak one tam i nic to za dwa dni znowu i tak sobie jem

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak wyszliśmy o 8 rano tak wróciłam po 15

Martyna ja najprawdopodobniej wracam do pracy w listopadzie i do końca roku pół etatu a od nowego roku chyba przejdę na cały etat, muszę teraz porozmawiać z sąsiadką z budowy czy i za ile podjęłaby się opieki nad Bartkiem.
Pati no gratulacje

Dominia piękny zakup

Satine cóż za bezpośredniość

Alina oj powrót do pracy wcale nie będzie łatwy

Aganobla też już jadłam truskawki, pomarańcze, z warzyw hmm botwinkę, pieczarki, muszę spróbować fasolkę i kalafiora.
OLUŚ GABRYŚ buziaki z okazji małej dużej miesięcznicy

Bartek dostał od cioć z pracy leżaczek bujaczek i właśnie ciśnie w nim już drugą kupę, mam nadzieje że nie chce go ochrzcić jak Igusia prześcieradła

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Olus i Gabrys wszystkiego najlepszego

Suzi ale zostalas przylapana

Monia ale film

Martynarady dobre ma ten doktor ale zobaczymy czy skuteczne

Dzisiaj podalam mu owsianke Gerbera..kupilam wczoraj i zrobilam ja na swoim mleku...zjadl 6 lyzeczek

Oni zalecaja powolne wydluzanie okresow karmienia w ciagu dnia i nie pozwalanie na spanie przy cycku....zaczynam to dzisiaj wprowadzac w zycie..zobaczymy

Marusha Martynka slicznie siedzi

Patii gratulacje kochana! teraz smigaj do taty odpoczac od tego wszystkiego i tak jak pisza dziewczyny nie rob glupstw!!!

Aganobla ja od poczatku jem truskawki

Satine co za babsztyl!!!! szok!!!to tylko w Polsce jest chyba mozliwe. Za to lubie stany,ze tu nikt nikogo nie ocenia, nie patrzy krzywo, nie komentuje. Nawet Bartek mowi ,ze w szkole w Pl dzieciaki dokuczaja od malego bo sa tego nauczone .....a tu nikt z nikogo sie nie wysmiewa...od poczatku uczone sa tolerancji,akceptacji i to mi sie podoba.
Madlen cale szczescie,ze sie odezwalas ...juz myslalam,ze przepadlas na tej silowni

reszta za chwilke

nie pamietam ktora z dziewczyn pytala,czy na zdjeciu z Hubkiem jest moj tata.....

jeszcze raz daje

to Radek z Hubusiem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- aga27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
1.w nocy Ewa je raz cycucha, roznie bo albo ok 1, albo 3, albo 5
2.ok 7 rano cycuch
3.ok 10 butla z 120 mm bo nie starcza mi cycuchow na wszystkie karmienia
4.ok 13 zupka jarzynowa tzn z marchewka, ziemniakiem, ciut pietruszki i ciut selera, odrobina masla i kleiku ryzowego, zaczelam od podawania samej marchewki
5. ok 16jabluszko tarte
6. ok 18 cycuch
7. ew butla ale to juz nie zawsze, z reguly mamy 6 posilkow dziennie
za jakis czas sprubuje dawac kaszke, bo w pradniku z bobowity wlasnie od warzyw i owocow, zalecaja i z reszta ta pediatra kazala mi najpierw jablko potem zupka,i jeszcze karmie cycem, a wiadomo im mniej karmien tym slabsza laktacja, a szkoda by bylo konczyc, bo jest to jednak wygoda.
moja mała tez strasznie chlapie w kapaniu, juz od dawna.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58922 [/url]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58921 [/url]
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
aga moja nie je za duzo tych innych pokarmow cyc musi byc...
pati te objawy to sobie pewnie wciskasz w umysl a przypadkiem gdzie sie nie obejrzysz to wszyscy w ciazy i w filmach tez...

martynka no wlasnie nie mieli ale wole nie ryzykowac... mala bedzie juz miala prawie rok i 8 miesiecy wiec juz bedzie spora dziewczynka...ja jem praktycznie wszystkie cytrusow jeszcze unikam jakos mi sie tak utarlo ale ostatni ziarlam i to doslownie ziarlam czeresnie...
aga hahah to ladnie dal ci popalic po takiej przerwie...
sylwia lezaczek tez u nas dzilal kupkajaco

jadzia az musze w razie czego sprawdzic czy mala tez nie usnie jak sie w nocy obudzi...
a my bylysmy na zakonczeniu szostych klas bo w zeszlym roku bylam wychowawczynia obecnie konczacej klasy i powiem ze jestem zniesmaczona ich obecna wychowawczyni jakby zasugerowala zeby nieco mnie olali miedzy nauczycielami tez kiepska atmosfera tylko z rodzicami niektorymi i sprzataczkami mi sie najlepiej rozmawialo... natka zrobila furore a najbardziej usmialam sie z wivce ktora sie zdenerwowala bo pan burmistrz i wiceburmistrz jak szli na sale i pozniej na poczestunku rozmawiali tylko ze mna i z natka

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Martyna masz mistrza, tyle odpisałaś

Nie denerwuj się postępami Robcia

Fajnie, że przypasowało Ci z pracą i opiekunką

My jedziemy nad morze, czego się bać?
Powiem Ci wiekszy hardcore...jak Kinia miała 5 miesięcy pojechaliśmy z nią na 2 tygodnie do Zakopanego na Sylwestra

Oluś, Gabryś

Satine durna sucha krowa...ja bym jej odpowiedziała co nieco...A Marysia jak moja Iga wielkością i wagą

Patii piękna średnia

Marusha i co ze żłobkiem, dajesz ją? Jutro ok 13 będę z Kinią na placu zabaw na Wyspie Młyńskiej, no chyba, że coś nagle wyskoczy to dam Ci znać smsem. Pasuje Ci?
Aganobla a ile razy Gabryś je w nocy? Iga budzi się różnie, czasem tylko raz, ale zdarza się 2 lub 3 razy...z tym, że zawsze kilka minut intensywnego ssania i zasypia

Jak robisz sok? Nigdy nie robiłam, a teraz mam czas i miejsce w piwnicy...

Dominia to udane polowanie w lumpie

Ola ja mam ochraniacz na całe łóżeczko, a Iga wędruje na wszystkie strony i robi coś takiego:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Sylwia fajny prezent Bartuś dostał

Asia chyba wypróbuję te rady amerykańskiego doktorka

Radek spoważniał i to bardzo

Iga miała dziś 4 drzemki każda po minimum godzinę,szok...na szczęście teraz już śpi, zobaczymy jaka będzie nocka...

A tu mój czupurek zaraz po przebudzeniu

Alina brawo dla Natki za zachowanie

Przykre, że taka atmosfera...olać ich, teraz jesteś na macierzyńskim nie myśl o tym

My za jakieś 2-2,5 tygodnia zaczynamy rozszerzanie diety, A teraz cycuś rządzi

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Aga tutaj inaczej...zalecaja zaczac najpierw od kaszki i ona nie ma zastepowac karmienia piersia tylko ma byc jako dodatek....a dopiero pozniej warzywa,owoce i mieso.
Alina ale atmosfera w pracy..wspolczuje

Ich teoria jest taka,ze dzieci karmione butelka nie spia cala noc dlatego,ze jedza mm i kaszke na noc ale dlatego ,ze nie sa przyzwyczajone do zasypiania z sutkiem w buzi ....i jeszcze pediatra mowil mi cos takiego,zeby nie mylic karmienia na zadanie z "z cyckiem dobrym na wszystko"

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moja cwaniara juz spi.dostala mleko n noc,zzjdla 60 i nie chciala.wiec M dorobil 60 i pol lyzecki kaSzki...sprobowala i wszamala wszystko i jeszcze chciala...takie male a cwane.
- drzyzgunia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Faktycznie na skrobałyście dzisiaj tych postów a postów hahhaha....a małemu daje kaszkę na wieczór zawsze...a słoiczki chyba jadł juz wszystkie możliwe na ten wiek

Pati gratulacje i udanego weekendu z głową

Marusha Martynka piękna dziewczynka zdolna tancerka

Alinka co za ludzie ehhh masakra i proszę wraca do pracy jak tam taka atmosfera jak struna napięta...
Ola ja mam w szczebelkach z jedne strony koc poprzeplatany a z drugie strony taka spiralkę do łóżeczka póki co działa i młody mi tak kopytek swoich nie wsadza...a też wędruje po łóżku jak wariat...ostatnio S go znalazł z nogami na poduszce
Monia mój w sumie przez cały dzień pospał mi dopiero o 15 do 17 i cały dzień wył skok jak nic i o 20 zjadł aż 210 ml kaszki zawsze tak je przy skoku

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marusha
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
gluten podaje od dwóch tyg, kupiłam kaszę 8 zbóż i na razie nic więcej, powoli będę wprowadzać warzywka jak mała skończy 5,5 miesiąca czyli w sumie za tydzień

pati gratulacje zdolna bestia z Ciebie

Aga ja też czasami jem codziennie truskawki, małej nic nie jest a ja nie mogę się pohamować, ostatnio też jem czereśnie

Martyna ja jem teraz już wszystkie warzywa i owoce
Satine nic nie poradzisz na wredne babsztyle

Alina moją najbardziej interesują stópki w wannie

jadzia wypróbuje Twoją metodę zobaczymy

Monia jasne tylko Ty mnie jak coś zaczep bo ja ludzi z daleka nie poznaje bo nie mam soczewek muszę zamówić

jeśli chodzi o żłobek narazie rezerwuje miejsce co się wiąże z opłatą, ale jeszcze w lipcu małej nie puszczę, w sierpniu będę ją przyzwyczajać, zresztą zobaczę co wyjdzie z tą moja robotą ;/
jadzia moja na szczęście nie usypia po karmieniu jakoś tak się wyregulowało że karmię ją zawsze po drzemce średnio co 2,5 -3 godziny
ale teraz w nocy się wybudza dwa razy do tej pory był raz może faktycznie to przez zęby chociaż ja tam nic nie widzę ;/
Jadzia wyspać to się wyśpimy w grobie

drzyzgunia możemy podać sobie rękę ja dzisiaj cały dzień w szlafroku

dzisiaj mała zasnęła 21 zobaczymy jak minie nocka,
dobranoc idę się kłaść bo jak będzie tak jak wczoraj to za godzinę pobudka ;/
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

jak to przeczytalam to wydaje sie to byc bardzo logiczne i rozsadne ale co z tego wyjdzie?

Drzyzgunia Bartki maja apetyt

Marusha no to masz dobrze z tym,ze nie zasypia ci przy karmieniu..to co robisz? sama sobie zasypia w dzien?