BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 6 miesiąc temu #692299 przez ola85
Alina - no rzeczywiście trudny wybór
Monia - wow to wybuchowa pobudka była... Moja malutka dziś pospała aż do 6.40 :ohmy: ale oczywiście nie obyło się bez karmienia o pierwszej i o piątej ;)
Jak ja Co zazdroszczę tego głaskania. Moja Liduś taka mniej delikatna... Ciągnie mnie za koszulę włosy, nos :silly:
Filmik bardzo wzruszający
Aganobla, Chomiczka - buziaki dla Waszych 4-miesięczniaków :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Marusha - to widzę że zaczęłaś wczesne podawanie glutenu. Tak się powinno robić, ale mnie na samą myśl o tym strach obleciał... chyba jednak zaczekam, sama nie wiem :S
co do usypiania to u nas było super, dopóki ja nie zaczęłam jeździć popołudniami do pracy... Jakoś tak poprzestawiało jej się to karmienie, że zasypia mi ślicznie koło 20 - 20.30 i budzi się parę minut po 21 gotowa do zabawy...
Co do tego siadania to bardziej chodziło mi o to czy podnosi się już całkiem sama czy się czegoś chwyta?
Martyna - pięknie urósł Wam chłopak :) Moja mała też ma podobnie ostatnio. Przesypiała mi pięknie 7h w nocy, a teraz się na cyca budzi co 3 :S

Zaraz dokończę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #692355 przez Martyna
Udało się!!! przeczytałam wszystko!!! chyba :)

Monia dziękuję :) tort rzeczywiście pyszny ;)
to prawda zaszaleję z tymi frankami :laugh: rozpusta że hej!! u Was super!!!

My na szczęście przyzwyczailiśmy Roberta do hałasu. jak śpi to nawet obok odkurzyć można :)

Dziewczynki śliczne!!!!do Kini zaraz się już będą w kolejce ustawiać i plecak jej nosić po szkole :) a Twój R będzie szalał oj będzie szalał!!!

Kinga i marchewkowe kaszki :lol:

Nasz też tak chlapie, że cała łazienka zalana :) Mały ma radochę a my przy nim :laugh:

to się nazywa ochrzczenie :laugh:

Dziękuję, nie pomyślałam, że to może być kolejny problem z laktacją. Duży duży ten mój Synuś :)

Obejrzałam i ścisnęło mnie :(

Suzi dziękujemy :) tak my już mieliśmy 16 czerwca, ale niestety nie było mnie na forum :(

świetny ten Twój program :lol: :lol: uśmiałam się zdrowo!!!

Mikuś cudo!!! :kiss: :kiss: jak już urósł!!!

super, że coraz lepiej u Was!!! lipiec już tuż tuż!!!

Dominia dziękujemy :)
to straszne!!! bardzo mi przykro!!

Oby Twojemu T udało znaleźć się szybko dobrą i mniej wyczerpującą pracę. On się wykańcza a Ty przy nim!!!

No u nas tez wczoraj marudzenie!!! rozumiem Cię

To rzeczywiście pojadłaś ;) jak u Ciebie nic w 3 miesiącu nie było widać :lol: :lol:

Robert też czysty tatuś, nawet ostatnio na spacerze jakaś Pani mówi "o jaki piekny królewicz, olaboga czysty ojciec", albo kolega w pracy "ale Leszek"

Drzyzgunia u nas podobnie, Mały musi mnie lub M widzieć i najlepiej jeszcze słyszeć, w przeciwnym razie marudzenie a potem nawet płacz.
Współczuję sytuacji z S. Mój chce uczestniczyć we wszystkim co się dzieje. W sobotę jedziemy do moich rodziców i ja zostaję tam na tydzień z Małym. Im bliżej wyjazdu tym M coraz smutniejszy. Wczoraj po pracy sam się z nim bawił, a dziś już zapowiedział,że jak wróci to mam nakarmić Małego i iść na zakupy :)

Dobrej pogody!!

Pliszka dziękujemy :) dobrze, że z Olusiem ok :kiss: :kiss: idę dziś do Smyka :) dzięki za informację o promocjach ;)

Michasia dziękujemy :) a gdzie zdjęcia??!!! uwielbiam je oglądać!!

Jadzia dziękujemy ;) super, że pojechałaś do Taty i super Was przyjął ;)
Spóźnione, najserdeczniejsze życzenia dla Hubusia!!! dużo zdrówka i uśmiechu :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Buciki extra :)

na zdjęciu to Twój Tata?

A jak się obudzi i będzie chciał jeść?
najpierw kaszka? nie warzywka? kaszka na mleku jako jeden posiłek? rano czy wieczorem?
przepraszam za te pytania ale muszę zacząć coś podawać bo niedługo do pracy!!

Aneta ja jeszcze nic nie podaję, ale zacznę w sobotę od marchewki

Kasia ja bym w Internecie nie kupowała. Przecież nie musisz kupować w Aparcie, możesz znaleźć złotnika, który Ci zrobi.

na zęby mamy Bobodent ale jeszcze nie używaliśmy

Alinka Nataszka cudo!!! ciężka sytuacja, nie zazdroszczę.

Buziaczek super, że się odezwałaś :kiss: :kiss: :kiss: dla Zuzi i czekamy na zdjęcia

Chomiczka super, że Oluś grzeczny i w końcu możesz się cieszyć macierzyństwem!! wózek ładnie się prezentuje oby się sprawdził w boju :)

my w sobotę grillujemy :laugh:

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: dla Olusia

Marusha to tez zaszalejesz z tymi frankami ;) Martynka boska!!! :kiss: :kiss: i te jej oczka :kiss:
Ja w nocy po karmieniu już nie przebieram ( no chyba że jest kupa) i od razu ładniej mi zasypia bo się nie wybudza.

Do odbicia trzymam dosłownie 2-3 minuty u mnie na brzuszku, nawet jak nie odbije to nic się nie dzieje.

Filmik super!!! roztańczona rodzinka :lol: i jak pięknie siedzi :) u nas póki co Robcio nawet się jeszcze nie podnosi i nie wiem czy to dobrze czy zacząć się martwić

A jak podajesz ten gluten? ze swoim odciągniętym mlekiem?

Princess Adaś jaki już duży :kiss: :kiss: oby pozbył się tego dziadostwa!!!

Monia, Ola na 20 lipca moja bratowa ma termin :)

Sylwia powodzenia na chrzcie :kiss: :kiss: :kiss: dla Bartusia!!

tyle czekać na serwisanta???masakra tyle czasu bez pralki!!

Powodzenia na rozmowie!!!!trzymam kciuki.

Do mnie szef wczoraj dzwonił i od 21 sierpnia idę na rodzicielski i będę pracowała na pół etatu.

Jestem też zadowolona bo mamy już opiekunkę dla Małego, dziewczynę mojego brata - chrzestnego Roberta :) już jesteśmy dogadani :)

Czekamy na wieści jak w pracy a po chrzcie oczywiście na relację :)

Satine Mary super tancereczka :lol: :lol:

takie komentarze nie na miejscu

Pati czekamy na ten pasek ;) Marceluś super :kiss: :kiss: :kiss:

Aga bardzo Ci współczuję!!! mnie jeden dzień marudzenia wykańcza a u Ciebie tak non stop. Nie wiem jak Ci pomóc. Oby szybko minęło!!!!

Ola mój nawet nie zaczyna siadać, nie podciąga się nie łapie, nic, nie wiem czy już się martwić czy czekać jeszcze.

Pewnie Lidzia się wystraszyła :( :kiss: :kiss: My jakiś czas temu kupiliśmy ochraniacz na prawie całe łóżeczko ( bez jednego krótszego boku). czasami Mały tak się kręci na boczku i odbija nóżkami, że o 180 stopni potrafi się obrócić :)

No ładnie rośnie na maminym cucku ;)
mi dziś Pani doktor powiedział, że po ukończeniu 4 miesiąca podawać gluten. Ja myslałam że jak będzie miał jakieś 5,5 miesiąca

Aganobla :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: dla Gabrysia
Madlen oby było już dobrze. Super, że Adaś tak ładnie śpi. Robert też wody nie chce pić, z herbatkami nie próbowałam bo podobno to sam cukier.

My zawsze w sierpniu jeździliśmy nad morze. Niestety w tym roku nie pojedziemy, trochę się boję.

Paula a jak zaczęłaś podawać słoiczki? od czego? i w jakich ilościach?

11 lata 6 miesiąc temu #692370 przez Alina2408
jadzia hubek i tak duzo przesypia sam w nocy wiec to twoje nocne karmienie chyba nie jest do konca :):)

monia widocznie rzeczywiscie przyjemne skoro nawet jej kupa nie przeszkadzala...zmiana ma dotyczyc urlopu na poratoanie zdrowia rzad chce po 20 latah a zwiazki ostatecznie zgodza sie na 10 i wtedy mi zabraknie pol roku zeby moc na niego pojsc... zdecydowalam ze jednak ide na ten roczny na poratowanie zdrowia od wrzesnia i koniec bo co tu zrobic...

pati tak mysle ze to szykujesz sie na okres...

monia no wlasnie nie chcialam pati tego wypominac ale chyba wie jak szybko o wpadke cholerka pati z glowa!!! blagam bo kurcze no w leb dostaniesz...

monia tez plakalam jak to ogladalam moj marek nie wytrzymal do konca...

aga a lubi te kaszki???

marusha sloiczki.. bo na razie nie mam dostepu do dobrych warzywek...jezeli chodzi o usypianie to moze glaskanie jej pomoze mnie jak sie czasem mala wybudza to nie biore jej tylko robie po swojemu cichucichu ciiiii i spi sloneczko dalej...

suzi i wywolalas heheh i przylapana normalnie....

paulaa mnie tez panie wlasnie polecily dentinox i juz pisalam dziewczynom ze bardzo dobry... natce to nawet smakuje wrecz :P:)

dominia niestety samochody maja to do siebie ze lubia sie psuc...

martyna kaszelek pewnie od katarku...

chomiczka zyczenia dla olusia...

satine trzeba bylo odpowiedziec ze grubsi przynajmniej nie maja tylu zmarszczek i nie wygladaja jak wysuszone sliwki...

martynka ale zes naskrobala...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 6 miesiąc temu #692381 przez Marusha
Martyna toś się rozpisała ;)

zastanawiałam się jak podawać bo w sumie daje jej tylko jedną łyżkę na razie tej kaszki glutenowej i stwierdziłam że szkoda odciągać i kupiłam bebiko bo tego mleka to tylko 30 ml na jedną łyżkę kaszki.

jeśli chodzi o podnoszenie to się nie stresuj dziewczynki szybciej się rozwijają :)

Alina głaszcze ją śpiewam i robię ciii nie pomaga, trzymam za rękę wydaję mi się że musi się po prostu zmęczyć i wtedy zasypia.
W dzień leży w leżaczku to ma ograniczone pole manewru i zasypia w mig :) może w dzień też powinnam ją układać do łóżeczka? hmm

Ola jeszcze się sama nie podnosi muszę dać jej rączki aby się podciągnęła ;)

normalnie nie wierzę dostałam telefon że jest miejsce dla Małej w żłobku od lipca...szok ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #692387 przez [email protected]
Mamy karmiące jecie truskawki? wczoraj spróbowałam 7 sztuk takich z ogródka nie pryskanych,pyszne były,słodkie :silly: zrobiłam 15 butelek soku :)
Gabryś śpi od 11.15 spacer 2 godz,zjadł na śpiocha i dalej śpi :cheer:

Alina wczoraj jadł pierwszy raz kaszkę,zjadł 80 ml i dalej nie chciał,zobaczymy dzisiaj,może potrzebuje kilku dni żeby się przyzwyczaić...wolałabym nic mu nie podawać prócz cyca ale nocki mnie wykańczają od 2 miesięcy

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #692392 przez xpatiiix3
Dominia okaże się z czasem mi to te testy to niewiarygodne są niby nie jestem ale jak poczytałam o hmm plamieniu implantacyjnym to teraz schizy mam w razie w mam jeszcze jeden zrobię za parę dni kur.. W dodatku mnie mdli od paru dni ja chyba juz sama sie nakręcam zobaczymy narazie odpukać nic nie ma...

Alina oby było tak jak mówisz no ja to chociaż do końca roku bym mogła poczekać,wiadomo szkoła :P potem wola Boża niech się dzieje co chce hehe kupiliśmy zapas gumek sobie xD

Świadectwo z wyróżnieniem 5.3 hehe zaszalalam :D najwyższą średnia w szkole :)

Kurde mój mały ma szybka przemianę materii glodzilla je i je i mało tyje... Też tak chce dzisiaj oszamał 180 mm i dale wisk mamo chce jeszcze to piciu dałam...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 6 miesiąc temu #692396 przez chomiczka
Pati gratulację! ale dziewczyny mają rację, z głową, nie sztuką jest narobić dzieci a potem nie mieć pieniędzy na chleb dla nich. Przerabiałam to kiedyś w rodzinie wielokrotnie i wiem jak to jest.
Ja jak robiłam test po 3 tygodniach od zapłodnienia wyszedł negatywny!!!! dopiero po miesiącu wyszła druga kreseczka i to taka prawie niewidoczna. Na razie się nie martw. Mi po ciąży trochę mdłości zostały, np jak jadę samochodem to od razu mnie mdli jak na początku ciąży, nigdy wcześniej tak nie miałam, więc to nic nie znaczy.

aganobla
wszystiego najlepszego dla Gabrysia :) o której godzinie rodziłaś? ja od 3 nad ranem do 12.15 :)

11 lata 6 miesiąc temu #692399 przez Martyna
Alinka też nie mieli kiedy zmieniać!! rozpisałam :) ale na wszytsko chyba odpowiedziałam ;)

Marusha a długo już podajesz ten gluten? codziennie? zaczęłaś od glutenu? czy podawałaś najpierw jakieś warzywko albo owoc?

oo to super, ja nawet nie składałam papierów do żłobka bo w pobliżu tylko 3, które przyjmują dzieci po 20 tygodniu

wiem, że dziewczynki szybciej się rozwijają ale mimo wszystko jak tak piszecie o swoich dzieciaczkach, że tyle już potrafią to zaczynam się stresować

Aga ja jem truskawki, zaczęłam chyba od 3 czy 4 i teraz jak nie codziennie to co drugi dzień jem i to nawet sporo.

Mamy karmiące piersią: A jakie jadacie owoce i warzywa?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #692404 przez [email protected]
Chomiczka we wtorek wieczorem się zaczęło a w środę o 5.50 przyszedł na świat Gabryś :)

Martyna jem wszystko,kapuśniak z młodej kapustki jadłam u mamy miesiąc temu i nic się nie działo :) ostatnio jem dużo fasolki szparagowej,botwinki,kalafiora jeszcze nie jadłam

11 lata 6 miesiąc temu #692410 przez chomiczka
aganobla mnie o tej godzinie jeszcze porządnie nie zaczęło boleć, dopiero od 7 był hardcore ;) całe szczęście że mamy to już za sobą :lol: :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #692424 przez Martyna
Pati GRATULACJE!!!!!

Aganobla ja kalafiora jadłam i było ok. Własnie mam ochotę na kapustę i fasolkę szparagową

11 lata 6 miesiąc temu #692443 przez kasia123m
Martynka a czemu w tym roku nad morze nie?my się wybieramy w sierpniu..cala noc jazdy...ale damy rade:)a o podnoszenie się nie streseuj..Tosia jak jej dasz dwie raczki sama się nie dźwiga..jakos reh nie widzi w tym nic zlego.Mowila mi ze jak przyjdziemy za dwa miesiące to Tosia będzie już pewnie obracać się na boki,z brzuszka na oplecy i odwrotnie noi na brzuchu krecic wokół własnej osi...i tyle powinna umiec.

chomiczka sto lat dla Olusia:)

pati powtórz test za jakiś czas...Gratuluje świadectwa..kurde genialna jesteś dziewczyno:)) :lol: :lol:

Aganobla wszystkiego naj dla Gabrysia:)

ja chyba dziś nie dam Tosi kaszli..bo mnie się zdaje ze robi po niej zielone kupy..wzielam ten poradnik bobo vity i kaszki sa na drugim etapie..a najpierw warzywa i owoce...dziś dostala pierwszy raz marchewke..jak się krzywila..i plula...hahaha

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #692450 przez dominia
Aga ja zjadłam truskawek dość sporo :cheer: i Igusiowi nic nie było, widocznie tak samo uwielbia trussskawy jak ja B)

Patii GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! teraz należy Ci się wyjazd do Taty :) :kiss:

Byłam dzisiaj w lumie, na chwilkę wstąpiłam z Mamą a Ig został z Olą w samochodzie bo spał :) i kupiłam 6 nowiuśkich super śliniaczków :) :lol: :lol: :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #692458 przez xpatiiix3
dziękuję dziękuję :) ok lece ja na dworzec do M jadę :)

Wiec życzę miłego weekendu no i buziaki dla 4miesieczniakow :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 6 miesiąc temu #692467 przez dominia
Zapomniałam dodać, że jedna sztuka kosztowała 50 groszy !!! :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka