- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dominia zdrówka oby Igusiowi nic nie było.
Egh, wakacje rozmarzyłam się my w tym roku mamy zaplanowane tylko kilkudniowe wypady a to w Pieniny, a to w góry Świętokrzyskie, a mieszkamy u stóp Beskidów więc góry u nas królują . Morze może w przyszłym roku, bo to od nas szmat drogi.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Oj my nad morze w przyszły weekend i już nie mogę się doczekać...od nas ok 4h jazdy wiec mały mi prześpi drogę tym bardzie że chcemy wyjechać ok 4 akurat po jedzeniu misia:)
Bartek dzisiaj trochę mamie odpuścił i nawet jest znośny Dzisiaj już bardziej ogarnięci jesteśmy nawet posprzątałam Ale śpi jak zając po całe 20 minut masakraaaa....
Dominia zdrowia !!!!
Martyna zazdroszczę takich tatusiów jak Twój...na mojego też z grubsza nie narzekam staram się przynajmniej ale drażni mnie jego podejścia od momentu pojawienia się Bartka na świecie...w czasie ciąży byłooo super...tyle mi obiecywał a teraz zgoła coś innego przedstawiam mi swoją osobą...
Jadzia i ja sie w sumie zastosowałam do rad twojego lekarza i w sumie Bartek obudził mi się dopiero o 3 na jedzenie...było kilka pobudek wcześniej ale sam smok wystarczył raz mnie zrobił w karola obudził mnie wrzask (ulubiony sposób budzenia mamy) podałam mu smoka i poszłam robić mleko wracam a mój syn śpiii
Bartek wcina tyle mleka zawsze przy skoku a normalnie e 120ml co 3h w nocy ma dłuższe przerwy tylko
Marlena moja mama mojej chrześnicy w 6mc dawała kanapki siostra ja wróciła ze szpitala córki ni poznała mały zapaśnik sumooo...Dlatego ja Bartka muszę chronić przed moją mamą nigdy z nią nie wiadomo co jej wpadnie do głowy...z kolei mój siostrzeniec po 2mc z babcią nie mieścił dupska w nocnik musieli mu kupić nowy bo się przewracał grubasek
Alinka obyyy poszedł sobie w diabły...ale wiem co przeżywasz ja miałam podobnego menagera w pracy okropni są faceci wyższym stanowisku....
a staram się małemu gotować sama Bartkowi o wile lepiej smakują a ja mam radochę że potrafie gotować
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia na ostatnim zdjęciu Igunia wygląda jakby miała z 10 miesięcy ostatnie dwa dni jest ok bo je 2-3 razy w nocy,daję mu kaszkę na noc,wczoraj nie chciał kachy bo chciał szybko spać przy cycu,obudził się o 22 i zjadł 40 ml kaszki,poprawił cycem i lulu,czasem budzi się co godz ale mam nadzieję że to już za nami
Ugotowałam truskawki w szerokim garnku,wygotowane truskawki wywalam albo zjadam,pod koniec dodałam 0,5kg cukru na 2kg owocu,możesz dać więcej jak chcesz bardzo słodki,zbieram pianę sitkiem żeby się nie popsuł sok,wlewam gorący do butelek po bobofrutach,butelki muszą być suche albo sparzone wrzątkiem,nie gotowałam dodatkowo butelek ale wiem że można to zrobić
Paulaa jaka długa jest Ami
Satine pięknie rośnie królewna
Jadzia ucałuj Hubuniowe golony
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oluś mój mi się wydaje taki akuraśny, ma troszkę wałeczków, przechodzimy na rozmiar 74, bo 68 juz sie robi za mały, a jest w dziesiątym centylu
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Synuś jak usnal po ciezkich meczarniach tak spal 3 godziny ! pozniej bawil sie 3,5 h i teraz padl o 19 mam nadzieje, ze sie obudzi bo o 20 kapanie i trzeba o ludzkiej porze isc spac
Sciagnelam mleko do butli, jak mnie nie bylo i maly jadl z butelki to mu sie nie ulewalo, dzisiaj z tym przeszedl samego siebie !
Mowia, ze nawet wtedy tak sie nie slinil
Ja chce na wakacje ale nie mam pojecia gdzie pojedziemy o ile pojedziemy ..
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciesze sie ,ze niektorym pomoglo to co napisalam...a tym co nie pomoglo zycze cierpliwosci
Od Princess dostalam poradnik jak sobie radzic z maluszkami,ktore nie chca spac w nocy i powiem wam ,ze moj pediatra chyba wzorowal sie na tej ksiazce. Przeczytalam wczoraj i wiele ciekawych informacji tam jest ,ktore przydaja sie by zrozumiec o co w tym wszystkim chodzi. Ja napisalam bardzo skrotowo. Ja pierwszy raz sie wyspalam od nie wiem jak dlugiego czasu Hubert tez spal od 21-ej (sam usnal z pieskiem-szmatka)....obudzilam sie o 3 w nocy ,zeby sprawdzic czy jest ok....lezal w poprzek lozka tulac pieska wiec musial sie przebudzic lekko jak zwykle pewnie o 1-szej i zasnac...ale ja tego nie slyszalam i spalam ...obudzil sie dopiero o 5 ....szeroko otwarte oczka i gadulil cos tam zalac sie ze jest glodny ....nakarmilam go u siebie w lozku i od razu przenoslam go do jego lozeczka (zawsze czekalam az gleboko usnie i dopiero wtedy go przenosilam)....nie spal...pokrecil sie ,pokrecil, przytulil pieska i zasnal po 10 minutach . Szok! i spal do 8!!!!ja tez ta metoda jest cudowna! teraz tez go polozylam do lozeczka i sobie cos tam gaduli...cycka dopiero dostanie o 11-tej nie wczesniej...chyba ze bedzie sie bardzo upominal. Tak wiec jestem wdzieczna mojemu lekarzowi baaaaaaaaaaaaaardzo i Princess rowniez
Monia wiem dzieki ,ze pomyslalas o mnie....niestety ja juz nie wierze,zeby to przeszlo w Izbie Reprezentantow...bo tam wiekszosc to Republikanie a oni nie popieraja tej reformy....no ale moze zdarzy sie jakis cud mowisz,ze Igunia nie idze na ten sposob? spryciulka...nie da sie oszukac raczka jak swiadectwo Kingi?
Sylwia co do karmienia to doktorek mowil,ze mozna kaszke zaczac wprowadzac dopiero jak dziecko skonczy 5 miesiecy (karmione wylacznie piersia)
Aganobla golony wycalowane ciesz sie z twojej nocki rowniez w koncu nie byla taka zla
Paulaa Ami sliczna
Dominia kuruj sie kobieto trzymaj sie kochana
Patii jeszcze raz gratuluje swiadectwa zdolna bestia z ciebie
Princess dzieki jeszcze raz za ten poradnik a jak Adas sypia? zasypia sam w lozeczku?
Ola ja tez od wczoraj karmie go jak sie obudzi a potem zabawa ...teraz walczyl ze mna chyba 20 minut zanim usnal...nie udalo sie niestety w lozeczku....na rekach mi usnala ja go szybko sru do lozeczka...ale byl tak padniety ze sie nie obudzil a liczylam na to ze sie troche przebudzi bo o to chodzi...no trudno...ale nie byl to cycek jak zawsze
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam wrazenie, ze Igor sie budzi w nocy bo faktycznie jest glodny .. Rzuca sie na cyca, 5 minut najedzony i spi dalej
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
pliszka moja ma do kapieli kaczuszke barcelony bo kolezanka byla w zeszle wakacje i nie mogla sie oprzec
pliszka u nas dzis byl losos zapiekany mniam...
drzyzgunia najgorsze ze ten facet ma o sobie wielkie mniemanie wszystkim wszystkiego naobiecuje a nic z tego nie ma jest nieslowny i rzadzi tak ze szkola na tym traci no ale coz zobaczymy...
pliszka my mamy juz pelen 68 i juz kupujemy na 74 ale sa luzne tylko szkoda kupic na chwile wiec jak zakupki to na 74
to my sie chwalimy otoz mala dzis jadla kaszke bananowa i ciagle pchala paluszki wiec wlalam ja w butelke i uwaga moje dziecko wciagnelo powoli nawet bardzo ale zassalo z butelki 60 ml kaszki pozniej kapiel i cycus ale poszla kaszka i to z butelki normalnie
a i jeszcze kupilam malej podusie z myszka mini w biedronce tak do karmienia zeby sobie podkladac takiego jasia i bodziaka w 5.10.15 bo w tej malej leczycy u nas jest www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/body-5t2432?c=2995 o takie kupilysmy to rozowe oczywiscie jest w takim zarowiastym rozu neonek moj
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A i jeszcze się super ucieszyłam, bo udało mi się upolować na allegro nowego dinusia dla Olka: allegro.pl/coolclub-pajacyk-dinozaur-roz...owy-i3324157290.html
To był nasz ulubiony strój w rozmiarze 62 Wiosną traktowałam to ubranko troszkę jak kombinezonik, a że rozmiar trochę zawyżony to jeszcze nad morzem Olek występował jako dinuś i wygląda w tym uroczo Teraz na jesień będziemy mieli większego dinka W smyku już ich nie ma niestety.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Pati dałaś czadu ze świadectwem. Gratulacje
Alina przykre co piszesz, jaki jest powód takiej atmosfery w szkole?
Monia też chcę jechać, to M. wymyśla..
Igunia rozkoszna, widać, że będzie wszędzie jej pełno. Na spokojną nie wygląda
Satine widzę, że Maryś będzie miała mnóstwo pięknych zdjęć. Ta pasja Ci wychodzi bardzo
Paula oryginalnie Ami "leży"
Dominia oby przeszło szybko i bezboleśnie.
Jadzia w końcu odetchniesz, ja nie wyobrażam sobie wstawać już w nocy. Przyzwyczaił mnie do dobrego mój synek.
To jesteśmy po 1 marcheweczce
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ola chyba Cie dzisiaj nie bylo ????
Igul jest kapany od 3 dni w krochamlu, dolewam go troche do wanienki i skorka super, jakies mini odparzenia zniknely i nawet wysypka mniejsza
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Mi pediatra na pierwszej wizycie też polecał dodać krochmal do kąpieli. Zamiast tych oilanów wszystkich.
Natomiast do twarzy bardzo chwalę Atoperal krem.
Buźkę ma już ok. A może to też zasługa powrotu do "dzieciowego" proszku.
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
pliszka super dinuś
Alina no to super i jaki smoczek wybrała do kaszki? z jakiej firmy? a jednak musiała jej bardzo posmakować hihihihi piękny bodziak a jaśka podkładasz do siadania na leżaczku tak?
Dominia kuruj się współczuje, ale słyszę że po tym leku puszcza oby całkiem przeszło
na kolację mieliśmy dziś pizze od szwagierki bo piekła, wyszła jej znakomita a na popicie mamy szampanka.... hihihi bye dobranoc
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Igunia dziś poznała się z Martynką Marushy. Ile się ten mój Okruszek naprodukował...gadała buzią, rączkami, nóżkami, całą sobą...a Martynka zdystansowana nie zwracała na nią uwagi, olała koleżankę No cóż, może następnym razem lepiej im pójdzie
Pogoda dopisała, mała dziś sporo spała, teraz tez po kąpieli super zasnęła na noc. Plus taki, że nigdy nie muszę jej na rękach usypiać. Żeby tak jak wieczorem w dzień sama w łóżeczku zasypiała...ehhh no ale nie może być "idealna:
Sylwia dobrze, że pralka naprawiona...ja bez wynalazków typu pralka, zmywarka nie potrafię funkcjonować...nie ma to jak byc wygodnym
Paulaa pozycja Ami boska Na luzaka Uwielbiam ją
Ola Iga też łapie pozycje do spania, ale sama sie wieczorem usypia. Wczoraj zasnęła na noc na brzuszku i miałam opory zostawić czy nie...zostawiłam ni było ok
Marlena u mnie drugie dziecko i to pierwsze jakoś zdowe wyrosło mimo, że rygorystycznie żadnych schematów nie przestrzegałam. Truskawki uczulając, ale nie wszystkich, więc jak mu nic nie jest to luzzz Na prince polo to bym się jednak jeszcze nie zdecydowała Najważniejsze w rozszerzaniu diety to zdrowy rozsądek i intuicja mamy
Alina ja kupiłam niekapka z Canpola, ale tam trzeba mocno zassać i Iga nie zajarzyła tego. A mam też "pierwszy kubek" z Tomme Tippe po 4 miesiącu i troche lepiej jej idzie Sama trzyma, bierze do buźki, chwilami nawet zasysa, jest nadzieja
Dominia zdrówka życzę Oby Igi nie złapał. Pliszka ma racje z tymi przeciwciałami..Iga miała kontakt z rotawirusem i bardzo delikatnie go przeszła, najprawdopodobniej dzięki cycusiowemu mleczku
Pliszka co lekarz to opinia Przy mm można po 4 miesiącu rozszerzać, ale można od 5 zacząć. Sliczny ten pajacyk
Drzyzgunia gdzie jedziecie? Cieszę się, że Bartuś spokojniejszy
Aganobla dzięki za przepis, wypróbuję Wersję mniej słodką
Asia ja też mam ten poradnik od Princess muszę poczytać Super z tym jedzeniem i spaniem Musze jakąś przytulankę Iguni kupić...
Madlen ja juz na fb pisałam, powtórzę się...Adaś jest taki duży i poważy! Szok...a przecież najmłodszy u nas
Ale po tym jak spotkałam dzis Martynkę na żywo, to w wielkości ma konkurencję Z niej też duża dziewczynka, pasowaliby do siebie
Jak tam Twój kryzys...przeszedł?
Świadectwo Kini ok Średnia 4,4. Mogłoby być lepiej...ale ja nie jestem z tych co wymagają samych piątek...jestem zadowolona
No i dostała jakieś nagrody i dyplomy za konkursy plastyczne
Igunia bardzo dziękuje za komplementy wszystkim Cioteczkom
A ja kolacje zajadam...zrobiłam cebularze z serem na cieście francuskim...bomby kaloryczne, wiem ale takie pyyyszne...nie mogłam się powstrzymać bo by mi język do tyłka uciekł