- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Co u mnie?? Ino nic ciekawego Stary ten sam i jakoś nam się nieźle układa i nie ma co narzekać. Ja szprycuje się lekami i czuje słabo, dzisiaj pół dnia przespałam a na dodatek mam lekkie mdłości ( w ciąży nie jestem ) mam nadzieje że mi ten stan przejdzie bo mocy nie mam wcale a coś robić trzeba w domu. Za miesiąc mam badanie i jak pójdzie wszystko po mojej myśli to za 4 miech zaczynam starania. Szczerze powiedziawszy to słabo się czuje psychicznie i zmęczona jestem tym czekanie i wmawianiem sobie że będzie dobrze Przepraszam że wylewam wam swoje żale. Dzięki za pamięć
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Kasia a jak się teściowa czuje? Zazdroszczę (oj cos za bardzo ostatnio wszystkim zazdroszczę) tego domku Twoim teściom i Wam, że możecie sobie pojechać i tak blisko w góry macie. Jak wolisz Gdańsk, to możemy się teściami zamienić-będą dalej na codzień:)z drugiej strony dobrze, że są, bo tak jak ma Monia i Madlen chyba-bez nich tez nie fajnie.
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Zabrałam wczoraj małej drzemkę tą od 18 do 18.30. Wymęczyliśmy ją, zjadła o 19.30 o 20 kąpiel i 20.15 już spałaaaaaaa.
Wstała dziś o 6.40, ale zdecydowanie bardziej wolę ranne pobudki niż siedzenie do północy.
Kasia fotki super. Tosia ma takiego zadziora w oczach będziesz miała wesoło
Michasia te zdjęcia to świetna pamiąka dla Ani na potem
Bananamama oj jak zazdroszczę Wam tego morza. Malutka ślicznaaaa
Suzi zazdroszczę tego rozmiaru!! Jak tego dokonałaś??
Chomiczka Twój synek urzekł moje serce. Ma takie mądre oczka. Śliczności
Buziaczek no wreszcie widać Zuzankę. Śliczna i jaka duuuuża. Wycałuj
Satine powtórzę się, ale Marysia jest boooska
Anoda fajnie, że się odezwałaś. Cały czas śledzę Twoje losy na staraczkach i bardzo mocno trzymam kciuki.
Idę pranie wstawię. Słońce świeci to wywalę na taras
Dziś Bartul przyjeżdża z mamą do nas.
Miłego dnia!
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
M w pracy a my dalej we dwójkę sobie siedzimy.. ale ładna pogoda się robi
Michasia fotki superr :)macie fajową pasję Ania śliczna :)a my używamy pampersów pomarańczowych sleep and play od początku i dla nas rewelka
Kasia ale Ty chuda! jakbyś wogóle nie rodziła a Tosiulka i Kacperek cudni fajnie w górach.. a tam komnarów nie było?
satine ale ładne foteczki :)chyba masz niezłą maszynę do robienia fotek :)piękna Marysia:)
anoda będzie dobrze, zobaczysz!
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam już aniołeczka w domu
Madlen super marchewkowy Adaś
Monia super że spotkanie z Martynką i Marushą się udało. Gratulacje dla Kini fajnie że masz tego podejście.
Asiu Hubuś wymiata
Alina ale się uśmiałam z tego postu o trepie wybacz
Olu mój też woli mężczyzn nie wiem czy to dobrze
Dominia, Pati ja ostatnio jak jadłam bułkę z dżemem a miałam go na kolanach to mało brakło i by mi ją z ręki wyrwał i do buzi
Mrufka ja mam wrażenie że z apetytem u mojego dziecka jest odwrotnie i czasem 8 posiłków mu mało, ale to tylko cyc Adula słodziutka
Bananamama cudne zdjęcia rozmarzyć się można.
Suzi szalejesz, ciąża i macierzyństwo Ci służą
Resztę odpiszę później i postaram się wstawić kilka fotek z wczorajszej uroczystości
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Buziaczek, Satine, Michasia piękne dziewczynki
Kasiu Ochotnica super miejsce, my mamy niedaleko dziadków bo w Krościenku. Super zdjęcia dzieciaczków z dziadkami, a Ty faktycznie chudziutka
Poza pogodą która była do d reszta z chrzcinami się udała
Bartek z moją mamą
I tatą
No i tradycji stało się zadość - tort
- Marusha
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u nas weekend minął na przyzwyczajaniu małej do zasypiania samej w łóżeczku, niestety katastrofa nic nam z tego nie wyszło trzeba przy niej siedzieć... krzyk, lament i ból serca.
Na szczęście mąż mi pomagał, na zmianę ją kładliśmy, oczywiście on miał więcej zaparcia ale cóż może jeszcze będzie sama zasypiać.
Na chwilę obecną przestałam ją odbijać w nocy i przewijać, pomogło zasypia w mig
Od wczoraj mała mi się zaczęła kłaść spać na brzuchu ;/ zastanawiam się czy pozwalacie w nocy spać maluchom na brzuchu? wszędzie czytam aby nie i co ja ją s powrotem na plecy lub bok to po chwili mała już na brzuchu.
Śmiać nam się chciało bo jak już tak leżała, co jakąś chwilę podnosiła główkę sprawdzała czy my jesteśmy w łóżku, ziewała i spała dalej wglądało to jak by nas sprawdzała czy już śpimy
w sobotę też się przesiadłyśmy na spacerówkę mała wniebowzięta
byłam w smyku przeceny faktycznie godne polecenia, obkupiłam małą, mąż tylko patrzył na mnie czy koszyk nie będzie za mały ))
Alina dobry sposób na wymuszenie jakiejś reakcji napisać na forum
Paula moja miała czasem nawet drzemkę o 19ej i potrafiła spać do 5,6 rano, idąc spać o 20-21 ostatnio ją przetrzymałam od 17ej poszła spać o 20ej i wstała o 23,30 ;/ nie ma reguły...
Madlen Adaś cudny
mrufka zazdroszczę tego snu jeśli przybiera na wadze to myślę że nie masz czym się stresować
bananamana witam zdjęcia super widać że małej się bardzo podobało
chomiczka madlen zazdroszczę samozaparcia do ćwiczeń mi by się też przydało trochę ruchu oprócz spacerów bo stawy mi wysiadają, ale jakoś nie mogę się zebrać
my mamy dzisiaj dzień marudy
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Anoda ale fajnie ze juz niedługo będziecie mogli się starać o dzieciątko buziaki od Nas za wytrwałość i siłę jaka w sobie masz trzymaj się kochana
nie mam czasu każdemu z osobna odpisać no niestety ja przyjechałam do domu bo wizytę u okulisty mam i zostawiłam małego z mama M ale się martwię trochę bo nigdy z nią jeszcze nie zostawialam .. Tesknie juz za nim...
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Wreszcie mam chwilkę, by poczytać Oczywiście najpierw mi się przez 15 minut komputer konfigurował, no i byłam pewna że pewnie zaraz forum zawieszą ale na szczęście działa, więc nadrabiam Zobaczymy ile zdążę
Dominia, Monia - moja Lidzia też uwielbia patrzeć jak jemy. Ja myślę że to kwestia tego że człowiek jedząc musi wysyłać jakieś niewerbalne sygnały że to przyjemne i dziecko to odczytuje Ale to tylko taka moja teza
Mrufka - ja myślę że Adunia je w sam raz Śliczna dziewczynka Fajnie że się odezwałaś do nas
Jadzia - no to widać dzieciaczki miewają już swoje ulubione pozycje do spania. Ja dzisiaj w nocy próbowałam tą Twoją metodę, ale się nie udało więc podniosłam, przytuliłam, odłożyłam do łóżeczka i było ok. Liduś ma ten problem że potrafi się obrócić na brzuszek, a w druga stronę nie więc jak jej nie wygodnie w nocy to budzi się na przytulenie i przestawienie
Pati - może Marcelek po prostu teraz intensywnie rośnie
Chomiczka - jak przeczytałam o "zwłokach komara w łóżeczku" to mi się strasznie to spodobało
Bananamana - ślicznie wyglądacie Masz świetną figurę, a malutka cudna Fajnie że urlop się udał i pogoda jak widzę nie najgorsza
Suzi - gratuluję świetnej wagi
Chomiczka - śliczny niebieskooki Oluś, ale rzeczywiście drobinka z niego
Może to rzeczywiście jest tak że "Olusie tak mają " Choć ja znam jednego dorosłego Olka i miał 193cm wzrostu
Buziaczek - śliczna Zuzia Fajnie że udało się zdjęcia wrzucić
Satine - Marysia piękna panna I jak ładnie śiedzi
Kasiu - nie ma sprawy Fajnie że wyjazd się udał, choć trochę szkoda że Tosia marudziła w autku, może rzeczywiście z tym fotelikiem coś nie tak... Świetne zdjęcia, masz wspaniałą figurę kochana
Michasia - fajnie że wyjazd się udał kontrola... nie zazdroszczę, choć pewnie wszystko będzie w porządku No to niezła impreza się zapowiada Ania kochana pewnie zrobiła furorę w damskiej loży
Anoda - oby te 4 miesiące szybko minęły, byś mogła nam się pochwalić 2 kreseczkami Duuuużo zdrowia dla Ciebie
Sylwia - śliczny tort, śliczny Bartuś i śliczni dziadkowie A gdzie śliczni rodzice????? Pogoda Wam się chyba nie udała... a jak sala? było ok?
Marusha - ja też wczoraj złożyłam spacerówkę, oby pogoda dopisała i udało się ją wykorzystać, bo dzisiaj jakby ładniej
No to może jeszcze zdążę dwa słowa od siebie napisać...
W sobotę wieczorem byliśmy na imieninach kuzyna M, no i wszystko było ok, malutka trochę spała, trochę się śmiała i nagle dostała histerii. Nie wiem o co poszło ale zaczęła tak strasznie płakać... Łezki jej się lały i nie szło jej pocieszyć... No to my szybko w autko i do domu. Tam już było ok Strasznie mi jej szkoda było i kompletnie nie wiem co było przyczyną...????
W niedzielę zrezygnowaliśmy z wyjazdu do Krakowa. Strasznie u nas lało, a do tego bałam się czy z małą coś się nie dzieję, że poprzedniego dnia tak się rozpłakała. Przełożyliśmy to na następny tydzień, no cóż może się w końcu uda
Do tego jak byliśmy w makro to kupiłam jej oryginalne pampersy maxi 7-14kg. Chyba w dobrej cenie bo 99sztuk za 61zł. Przy zakładaniu wydawały się spoko, bo rozmiar idealny ale w nocy je przesikała, a nad ranem przekupkała
Za to noc u nas w miarę udana
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Michasia to ja juz trzymam kciuki za Twoje drugie i trzecie dzieciątko cukrzycy Ci nie życzę oczywiście, ale nie da sie ukryć ze to jej głównie zawdzięczam mój wagowy sukces bez niej moja silna wola była zawsze baaaaardzo słabiuteńka, rachityczna i anemiczna no i tym sposobem doszłam do rozmiaru 44, bomzawsze na dietę był jeszcze czas, od następnego tygodnia, weekendu, poniedziałku, po miesiączce, po feriach itd, itp. A jak przyszła ciąża a z nią cukrzyca termin rozpoczęcia diety był jeden : NATYCHMIAST , no i tak to zadzialało
Ania super, jaka duza bardzo lubię oglądać te Twoje foty z imprez, to mnie przenosi w inny świat zastanawialam sie kto u Was kogo tą pasją zaraził, Paweł Ciebie czy Ty Pawła? Kto kogo wciągnął w ten "biznes."? Fajnie jak razem można w czymś takim uczestniczyć, to chyba bardzo zbliża?
marusha ja kladę Mikusia w dzień na brzuszku, powiem Ci ze on śpi w tej pozycji najdłużej, na boczku czy plecach budzi sie bardzo szybko, na brzuszku moze spać i spac
sylwia no ja tez poproszę o fotki z rodzicami Bartoszek elegancki facecik
ola, ja zauważyłam ze Mikusiowi tez w domku najlepiej, w innych "okolicznościach przyrody" jest niepewny i poddenerwowany
kasia, super foty. kacperek cała babcia ( mam nadzieje ze sie nie obrazisz? ) Tosia zawsze roześmiana, aż sie wierzyć nie chce jak piszesz ze marudzi
Lecę, młodzian wola
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Ja też przyspieszyłam marchewkę, bo wydawało mi się, że zazdrościł mi jedzenia.
Alina w życiu nie pomyślałam, ze taka atmosfera może być w szkole. Ale i u mnie w firmie tez jest pełno dziwactw..
Adaś odkrył, że umie piszczeć. Wrr wrzask straszny. No ale wybaczam mu, skoro przesypia pięknie nocki po 12h bez papu..
Jadzia nie oddam go żadnej kobiecie
Hubcio wymiata Ależ on silny
Marcheweczke jemy drugi słoiczek, jaki wprowadziłyście drugie warzywo? Brokuł?
Co do spania mamy z 3 półgodzinne drzemki ostatnia ok 18
Mrufka Adaś podobnie sypia a je 160 ml 5 razy dziennie i ostatnio po 2 łyżki marchewki. Myślę, że Adula je tyle ile potrzeba. Jest śliczna.
Pliszka wysportowana babka z Ciebie
Banana witaj. Gdzie byliście?
Piękne kobiety z Was. Ale laska z Ciebie.
Ja szukam kwatery od 15 lipca, chcemy gdzieś bardzo blisko morza. Znacie coś?
Suzi-zazdroszczę rozmiaru!
Chomiczka gratuluję postępów. U mnie zahamowały. Wczoraj robiłam porządek w szafie i poryczałam się- w żadne spodnie nie wejdę- chodzę w getrach. W rozmiar 40 chciałabym wejść. Brzuch mam duży
Miałam chwilę przerwy, bo dopadło mnie krwawienie po leku od ginekologa Ciągle coś..
Wacu well mi niewiele dało, jeśli nie zero. Wracam do samych ćwiczeń. I skalpel chyba też.
Jak dam radę wieczorem jak mały już zaśnie.
Fajne te Twoje chłopaki.
Buziaczek pozdrowionka. Zuzia śliczna.
Satine ale czapeczka super
Wow Maryś już siedzi!
Michasia faktycznie sleep&play mniej chłonne i te paski po bokach mniej elastyczne. Co 3 h przebieram. Ale ładnie pachną i nam nic nie uleciało z niej jak na razie. Active baby najlepsze.
Brzuch spadł trochę od okresu popołogowego. Nadal jest beszczelnie wystający.
Tak przechlapane bez teściów. Adaś ma tylko 1 babcię.
Ania wygląda jak z innej epoki. Ciekawe czy byłabym szczęśliwsza żyjąc w tamtych czasach..
Anoda pozdrawiam
Kasia szczuplaczku fajna bluza. Widzę, że też jeszcze używasz gondoli x-landera
Ale widoki.. Córunia jak zawsze elegancka!
Sylwia ale czadowy strój Bartka :)Nie mogę się napatrzeć
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Adasiowi wczoraj wyszedł pierwszy ząbek! Taki synek zrobił prezent tacie z okazji urodzin Dziś rano zajrzałam mu do buźki a tam kolejna niespodzianka, wyszedł drugi do pary! I Adaś ma już po drugiej stronie dziąsła dwie dolne jedynki.
Nadrobię Was później, miłego dnia
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen Marysia posiedzi chwile ale jak ma podparcie A czapa z nad morza więc i Ty taką sobie upolujesz pewnie