- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
My juz lezymy, Ig tyle zjadl, ze az mnie cyc boli teraz lezy u siebie w lozeczku, znalazl misia na ochraniaczu i jest nim zachwycony
Princess super wygladacie i Ty i Adaś !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Adaś jest dziś marudny, spał tylko 20 minut ma gorszy apetyt. Zwalam to na ząbkowanie. Skubaniec jak tylko się go weźmie na ręce to się śmieje i zagaduje, odłożę do leżaczka czy łóżka to od razu ryk.
Jak ja uwielbiam ten czas, pełno pysznych owoców i warzyw, właśnie piję koktajl arbuzowo-malinowy
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Ami miała dzień marudy! Tylko ręce ją interesowały. W łóżeczku ryk, w wózku ryk. Leżaczek parzył.
W pewnym momencie myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok.
Mało zjadła. Praktycznie nie jadła, bo jakies 30-40 ml co 2,3h.
O 20 wykąpałam ją, zjadła 200ml kaszy i śpi wreszcie.
Takie upały ewidentnie jej nie służą...
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulaa to rzeczywiscie chyba upal nie sluzy Ami...ale nocke mialyscie ladna. Jak Ami moze zasypiac tak wczesnie. Ja chociaz Hubka poloze o 20-tej to sie zaraz obudzi to nie jego pora.
a tu na poprawe humorku
www.jibjab.com/view/aOWP0oalTuGk4ZCWj5vpRQ
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
paula sprawdzilam cukinia po 6 miesiacu mozna dawac wiec spokojnie
banana moja ostatnio tez podobnie sie wyrobila w lozeczku
sylwia serdecznie dziekujemy
dominia dziekujemy...
chmiczka ja tez nie wyobrazam sobie zycia bez mojej mamy...
buziaczek ale siostrzyczki super
tez zyczymy wszystkim trojeczkom wszystkiego naj z okazji miesiecznicy
pliszka to synus pieknie sie zachowal podczas szczepienia a pani doktor fajna rzeczywiscie to rzadkość teraz....ja dzis sie zmobilizowalam do pocwiczenia na wioslarzy krotko bo pozniej mialam mega spiecie z m... ale tez juz cos...
ola to twoje ksiezniczka jest prawie o 10 cm wieksza od mojej
pliszka moj brat tak sie w zeszlym roku zaparl ze pobiegl w maratonie...
princess dziekuje ale doczytalam ze cukinie mozna podawac po 6 miesiacu wiec zrobie w sloiczki i poczekaja miesiac... ale masz mini nic dziwnego ze twoj skarb taki dumny
chomiczka chyba nie masz wyjscia i musisz go jakos zlamac moze cos go wystraszylo...
paula dzis i u nas bylo troche marudzenia...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
nie no teledysk odlotowy ale sie usmialam...
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Princess jeju jakie slodziaki !!
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale Nataszka ma spanko
Chomiczka kurcze , wspolczuje ci tych spacerow....tez zmykalabym predko do domu. Moze Olus znowu jakis skok przechodzi? albo upal moze? albo zabki? a na zdjeciach wyglada na taiego spokojnego i radosnego a tak daje ci popalic czasem ,ze az trudno uwierzyc spryciarz maly podziwiam cie kochana...ja pamietam jak raz Hubert mi zaczal wyc bez powodu to nie wiedzialam gdzie sie schowac
Princess ale super!!!!!!!!!!!1 piekne malutkie 2 zabeczki! ale chcialabym zeby juz Hubek mial zabki super!!!! i u gory tez juz ida?
Anoda milo ,ze nas czasem podczytujesz juz sie nie moge doczekac kiedy nam dasz znac,ze jest fasolka albo fasolek
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Asia topol faaaajna para z Igusi i Hubercika
dziś 5 miesięcy kończy Igusia, Oluś i Nataszka - duuużo uśmiechu i zdróweczka od cioci
Leoś i Bartuś o was też pamiętam- buziaczki od cioci
Princess śliczne zdjęcie Adaś jak pięknie rośnie:)
Banana jakiego Daga ma fajnego bodyguarda śliczna
Buziaczek jakie śliczne dziewczynki! Zuzia jaka duża
Pliszka, mój M ostatnio miał egzaminy sprawnościowe i 3 km zrobił w 12,40 min
maratonn podziwiam dla mnie to jest ,meeega przedsięwzięcie na które trzeba poświęcić kupe siły i czasu.. ale jesteś pozytywna babka ale jak to mówią nie ma rzeczy nie mozliwych 3mam kciuki żeby marzenie Ci się ziściło
Satine mój je 6 razy dziennie po 160ml.
Fifi już śpi, więc idę się kąpać i lulu. fajna pogoda dzis posiedziałyśmy z szwagir=erką na polku, poplotkowałyśmy Fifi dziś grzeczniutki i mniejszy apetyt dziś miał. jadł po 130 ml..
teraz jest na etapie łapania i ściskania paluszków, przekręcania się na różne strony i pozycje i często robi mostek codzień czymś nas dzieci zaskakują
dobranoc
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie miałam nastroju, a nie chciałam Wam smęcić na forum...
U nas spokojnie i wesoło Igulka namiętnie ćwiczy robić miny Mamy ubaw jak otwiera buziaka, robi wielkie oczy albo pokazuje nam języczek
Śpi ładnie, w dzień nawet całkiem sporo ostatnio, aż jestem zdziwiona,że mimo to w nocy śpi.
Igunia spróbowała marcheweczki jako pierwszego posiłku i smakowało Minki śmieszne robiła ale zajadała chętnie.
Tu jest filmik uwieczniający pierwszą marchewę
A kolejny był groszek i aż krzyczała mi żebym jej szybciej łyżeczkę podawała
Jejku napisałyście tyle, że szok!
Postaram się wszystkim odpowiedzieć, więc sorki, ale mój post zajmie chyba całą stronę bo chcę jeszcze trochę fotkami zaśmiecić
Po pierwsze serdecznie dziękuję w imieniu Igusi za życzenia
I wszystkim naszym współjubilatom życzymy wszystkiego co najpiękniejsze
Asia Hubciu boski Jaki zdolniacha, szok jak szybko robi postępy Ahh Igunia uwielbia te maile od niego
No i nasze Romeo&Julia boskie Już wiem, że Igula musi być brunetką...
Anoda ja cały czas czekam na dobre wieści od Ciebie I życzę Ci jak najlpiej
Michasia to zdjęcie w loży dam...szok Wygląda naprawdę jak z innej epoki A powiedz mi, bo ciekawa jestem...o czym Wy tam rozmawiacie w tej loży? Bo chyba nie o smartfonach itp... Anusia śliczna
Ola kiepsko z teściową...ja chyba powiedziałabym czego oczekuję. No ale ja nie mam teściowej...
Pliszka jaki Oluś słodki Filmik z karmienia ekstra Fajną lekarke trafiłaś. Moja tez rozsądnie do tego podchodzi, nic na siłę. Na razie nie szczepimy, a na 9 sierpnia mam wizytę u tej konsultant od szczepień.
Marlena buziaki dla Fifiego z okazji 5 miesięcy Moja Iga też cwaniara, zauważyłam, że wie czego chce...chyba w taki wiek nasze maluchy wchodzą
Sylwia Bartuś to już "kawał chłopa" Fajniutki jest
Madlen wyobraziłam sobie Ciebie w średniowieczu, jak taka Meridę Waleczną, tylko w ciemnych włosach. Oj wpierdal by dostali te wszystkie pożal się boże chłopy od Ciebie
Ja z mojego nosidełka jestem bardzo zadowolona Najlepiej jakbys wypróbowała i wsadziła Adasia w jakieś. Ono starczy Ci na dłuższy czas, bo nasze maluchy bardzo przystopują teraz z przybieraniem na wadze. Twój też
Nad morze do Gdańska, bo chciałam tak, żeby szybko dojechać, a wiadomo jak wygląda podróż jak się Gdynie minie Do Gdańska to mi półtorej godzinki zajmuje, a tam bedąc można autem na jakąś boczna plaże podjechać...tak planujemy
Ja nie trzymam się poradników na siłę...pierwsze dziecko wykarmiłam i zdrowo się chowa. To całe zamieszanie z glutenem też dopiero od niedawna jest...jeszcze 10 lat temu po 4 miesiącu się kaszkę dawało i dzieci zdrowo rosły. Teraz takie chuchanie, dmuchanie...wg mnie trochę przesadzają. Oczywiście w granicach rozsądku ale własna intuicją się kieruję. Na razie daję słoiczki po 4 miesiącu, później będziemy się "rozszerzać"
Bananamama śliczna Twoja Dagusia Iga od ponad miesiąca na brzuszek się przewraca, ale z powrotem nie umie. Na szczęście lubi na brzuszku i często tak zasypia Bałam się tego na poczatku, ale śpi tylko na materacu i nawet ja ją odwrócę to zaraz myk i na brzuch, więc zostawiam Piesek fajniusi Mój też Iguli pilnuje
Ola jaka Lidusia duuuża Słodziak mały, naprawdę urocza jak takie bobo z gerberka
Chomiczka wizualnie wózek ok. Wyłóż dno złożonym na kilka razy polarem, zrobi się taki miękki materacyk i będzie ok. Iguni nie podobało się jak tego nie było, musi mieć miękko pod dupką. A może musisz zrobić tak jak ja...Iga darła się dopóki nie włożyłam jej raz od poczatku spaceru przodem do świata. Od tego momentu spacery to meeega przyjemność. No i na wpół siedząco, żeby widziała. A jak zasypia to kładę ją na płasko.
Nie martw się tym co lekarz powiedział, będzie dobrze. Niektóre dzieci mają płaskie główki. Może jak będzie się więcej kręcił na boczki to się zmieni. ja uważam, że jesteś rewelacyjną mamą Miałaś bardzo ciężko, a wszystko znosisz Podziwiam Cię A Oluś jest suuuper
I nic nie zaniedbałaś...ja też zapominam ciągle o witamince, a u Iguni stwierdzili za małe ciemiączka, tak jakby miała nadmiar wit D...uważam, że wszystko jest w normie, dziecko to nie tabelka...wszystko sie wyrówna.
Satine Maryś jaka dama w tym wózku Teściowa to się na leczenie nadaje
Dominia boszzzzz...36 za duże No jak kiedys byłam młoda i szczupła to przeżyłam coś takiego, ale to dawno i nieprawda...piękne to czasy były...
Igi za gruby??? Niemowlak karmiony piersią nie może byc za gruby. Sprawdź go na centylach, na pewno jest ok. Mami cycuś lubi mleczko, wie co dobre
Kasia ładne te fotki. I dzieciaki super A jak Ci się jeździ na takich małych kółkach z przodu po górach?
Alina można cukinię, jest delikatna i nie uczula
Buziaczek jaka słodka Zuzia Bardzo się zmieniła. Śliczna jest
Paulaa Iga też ma takie dni marudera, od tej pogody chyba. Dziś u nas koszmarny zaduch. A wczoraj jak wyszłam na spacer to po kilku minutach biegiem do domu, bo zerwała się burza piaskowa. Igę zakryłam kocykiem aż po czubek głowy, ja miałam pełno piachu w oczach...masakra.
Princess słodziak z tego Twojego blondaska 2 ząbki..ale mu szybko idzie Jak blender, próbowałaś?
Wyglądasz na bardzo szczęśliwą na tej fotce
Bardzo się cieszę, że wszystkie Wasze maluszki tak spokojnie przechodzą szczepienia Widać tylko u nas jest inaczej, oby żaden dzieciaczek ani rodzic nie musiał tego przechodzić.
Chyba nadrobiłam wszystko Jeśli kogoś pominęłam, sorki.
Asia wrzuciłas mój ulubiony filmik Hubi i Iga w Grease są the best
Dobrze, a teraz jeszcze garstka fotek Okruszka Nie mogę się powstrzymać przed fotografowaniem...ale naprawdę baaaardzo ograniczam ilość zdjęć wrzucanych do Was i na fb. Bo ja fotek Iguni mam już prawie 2500 Kinie też tak fotografowałam, zboczenie mamuśki
No i prawie cała strona moja
Miłej nocki
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Alina na pewno powiedział to w impulsie.. niech zmieni tą pracę na jakąś o normalnych porach bo to udręka nie tylko dla niego... i wszystko bedzie jak dawniej. 3 maj się!
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
dominia jadzia dzieki no niestety nie wiem czy powodem jest przemeczenie czy cos innego ale ja wysiadam powoli...
jadziu natunia tak spi od 2 miesiaca zycia heheh
monia iga boska tez mam kilka fot tylko kabla nie chce i sie teraz szukac...
marlena o prace nie tak latwo ale generalnie uwazam ze to go nie usprawiedliiwa ma swoje lata i niech nie zwala winy na innych...
ech moze jutro bedzie lepiej ale zadra mi zostaala...
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Princess jakie ząbki słodkie Super
No dobra..teraz juz chyba koniec na dziś
Dobranoc
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Gratulacje da wszystkich 5-miesięczniaków i dla Leosia też
Kurcze, lada moment i pół roku będzie, a później roczek...leci ten czas.
Monia Igunia jak zawsze słodka. No właśnie a takie rzeczy jak groszek czy kalafior nie powodują wzdęć u maluszków? Niedługo czas zacząć się przygotować...
Monia loża dam powstaje na czas trwania pojedynków:) Należałoby oczywiście rozmawiać na temat pięknych szat rycerzy oraz ich kunsztu:D Loża jest po to, że jak jest np.jakiś spór odnośnie ciosu, to damy rozstrzygają, w gruncie rzeczy jak się rozgadamy, to niewiadomo co na placu boju się dzieje:)
Ja w tym roku wyjątkowo zasiadłam, bo na XIIIw robimy mieszczan, więc niższy stan=także żadna dama ze mnie. Ale już na XIVw jestem ą ę, taka pani rycerzowa że hoho.
(na XIII też kiedyś byłam, ale P przytył 20kg, kolczuga jakaś ciasna się zrobiła i teraz rycerza nie robi. A na XIV inna kolczuga)
Princess ale ząbki, wow:) pięknie widać. całe 2 ząbki, super. A Ty też pięknie wyglądasz. Zeszczuplałaś!
Alina ja też dziś po spięciu. Dupy wołowe nie faceci...
Chomiczka Ania też ma często takie spocone stópki. Witaminy jak u każdej.
MMM...ale Tomek, z kolegą się chyba lepiej ćwiczy, co? choć mi takie brzuchy się nie podobają!
Dominia wow, taki rozmiar, marzenie.
banana miałam kiedyś Kamę, która miała podobny pysk.
Buziaczek śliczne córeczki. Zuzia kochana.
Pliszka fajnie, że szczepienie ok i że taka fajna lekarka. Ale Ty masz energii kobieto!!!Synek chyba do Ciebie podobny, co?
Ola z Lidki kawał baby:) ładnie rośnie jeszcze kilka cm i bedzie mierzyła połowę mnie, do połowy wagi, to jej jeszcze duuużżżooo brakuje:)