BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #423160 przez princess
Moniczko, szkoda, że trafiłaś na takiego kogoś. Najważniejsze, że Ty jesteś silna, masz mamę i dasz radę :) Jak dzidzi się urodzi to pałka pewnie zmięknie. I nikogo nie dołujesz, każda z nas pisze o sobie więc nie krępuj się.

Madlen, kiedy wybierasz się na zwolnienie? Nie musisz się tak męczyć. Co do podróżowania autobusem to ja wczoraj cały dzień jeździłam MPK, na szczęście w porze, gdzie nie ma wielkich tłumów, ale po południu wracałam i wsiadłam do zatłoczonego autobusu. Ludzie nawet nie dali mi dojść do kasownika, bałam się, żeby tylko żaden debil nie trącił brzucha.

Paula, super wieści :) Macie wybrane imię dla córci?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423165 przez buziaczek18
Witaj Moniczka,życie nie jest lekkie ale czasami bywają takie dni że świeci słońce,i życzę wam tego z całego serca żeby było dobrze ,a narazie nie myśl o niczym tylko o dziecku i o sobie,bo to jest teraz najważniejsze,princesa pytasz co z dziąsłami ,bolą mnie strasznie i zęby i dziąsła chyba mam zapalenie dziąseł,już dziś wziełam 2 apapy i nic,psują mi się od korzeni a po za tym są strasznie słabe ,,nawet otwarcie buzi sprawia mi ból ,ale tak to jest jak człowiek się boi dentysty ,we wszystkich ciążach to samo ,bolą zęby po 3 naraz te popsute i dziąsła, :( :( :( Paula gratuluję córeczki i cieszę się razem z tobą, :) :) uciekam bo rano muszę wstać a i tak nie usnę bo bolą mnie te cholerne zęby :( :( :( :( ,wam życzę spokojnej nocki,dobranoc....Moniczka rozumiem cię bo ja też wiele przeszłam ale narazie musi być tak jak jest czy tego chcę czy nie ,ale mam faceta młodszego od siebie o 8 lat i też jest różnie uwierz mi ,pisz czasami trzeba się wyżalić.

12 lata 4 miesiąc temu #423173 przez Madlen
Princess dopiero wróciłam do pracy, bo lepiej się poczułam w 2 trymestrze. Najgorsza ta jazda autobusami. Ale M. jak ma wolne to mnie zawozi. Wybiore może jakąś drogę naokoło, by mieć szansę usiąść. Ciekawe czy w 9 mcu ktoś nam ustąpi miejsce w autobusie/tramwaju/gdziekolwiek?

12 lata 4 miesiąc temu #423182 przez Paulaaa
Dzięki dziewczyny. :)
Jestem taka podjarana, że chyba nie zasnę dziś. :P

princess będzie Amelia. Oliwia od pół roku chodzi i mówi tylko o Amelce, także nie ma innego wyjścia, musi być Amelcia. :)
Madlen uważaj na siebie.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423190 przez mrufka
Paulaaa gratuluję córuni super że zdrowiutka. Imię bardzo ładne mnie osobiście się bardzo podoba też myślałam nad tym imieniem ale niestety w Częstochowie jest kojarzone głównie z osiołkiem Amelką na Jasnej Górze :laugh:

Moniczka witaj w lutowych mamusiach, przykro że na takiego faceta trafiłaś :( Może jak maleństwo się urodzi to dojrzeje do bycia tatą.

Madlen pewnie to przemęczenie też tak raz miałam straszne uczucie.

jadziatopol wózek nie jest fajny miała go moja kumpela strasznie się prowadzi, przy każdym skręcie musisz podnosić ten ciężar, pod krawężnik to samo prowadziłam go raz i podziękowałam no i właśnie ta gondola.

buziaczek przy bólach zębów najlepiej wybrać sie do dentysty, może spróbuj ssać kostkę lodu, do tego płucz sobie jamę ustną płynem z fluorem, koleżanka miała straszne problemy w ciązy z zębami wiem że to jej przynosiło jakąś ulgę brała też paracetamol i wapno. Ogólnie wapno powinno się brać w ciąży albo wypijać jedną szklankę mleka np. mojej babci przy 3 dziecku w wieku 24 lat poleciały wszystkie zęby przez brak wapnia.

Mi dziś synek jakiegoś wirusa załapał chodzi i pociąga nosem, pół dnia przespałam razem z nim taka pogoda kijowa że nic się nie chce. Muszę wam powiedzieć że nie dałam syna do przedszkola stwierdziłam że i tak siedzę w domu a serce by mi chyba pękło jak pomyślałam że jakieś obce baby będą się nim tam zajmować i zrezygnowałam, ma kontakt z rówieśnikami więc jest ok za dwa lata do zerówki pójdzie a na razie z mamunią :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #423252 przez michasia
Dave też Ci bardzo gratuluję, bardzo się cieszę, że maleństwo rośnie i że tak szybko Wam się udało. Widać poprzednie Maleństwo musiało przygotować miejsce temu.

Jadziatopol dziewczyny pisały, że wózki, które nie mają osobnej gondoli, tylko wkładkę do rozłożonej spacerówki, raczej nie są dobre. Nie myślałaś o by kupić używany wózek ale np. X-landera, czy innego dobrego? W tej cenie można coś kupić i często trafiają się prawie nie zniszczone.

Paula śmieszny musiał być ten Twój mąż:), fajnie, że od razu sukienkę kupiliście:)
Madlen zastanawiałam się gdzie pracujesz. Mi brakuje czasem dziewczyn z pracy, bo bym sobie pogadała z nimi, ale żeby wrócić do pracy, to by mi się nie chciało rano wstawać i w ogóle, skoro mogę nie pracować. Fakt, że ciągle mam coś do roboty w domu, więc też mi się nie nudzi, ani nic.

Moniczka, mam nadzieję, że Ci się ułoży. Bez pomocy partnera pewnie będzie Ci ciężko, ale wierzę, że Maleństwo wynagrodzi wszystkie trudy:)

12 lata 4 miesiąc temu #423256 przez jadziatopol
dzieki dziewczyny za informacje na temat tego wozka...chyba jednak zdecyduje sie kupic tutaj wozek. A co myslicie na temat graco ?
www.target.com/p/graco-urban-lite-stroll...m-vance/-/A-13932537

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423267 przez princess
Buziaczku, skoro Apap Ci nie pomaga to nie truj już dzidzi. Jeśli masz zapalenie dziąseł to są na to pasty, płukanki i preparaty. Mi na krwawiące dziąsła pomogło mycie zębów miękką szczoteczką, zmiana pasty na Lacalut, płukanie płynem Lacalut, częstsze nitkowanie i smarowanie maścią Solcoseryl zmienionych miejsc. Powinno się ograniczać cukier, płukać np. Septosanem. Ja na Twoim miejscu poszłabym do dentysty.

Madlen, też mnie to zastanawia. Czasem znajdzie się ktoś uprzejmy, ale rzadko. Jeśli chodzi o dojeżdżanie do pracy to głównie przez to nie wrócę do pracy w ciąży. Jeżdżę 24 km w jedną stronę, ale to nic w porównaniu z jakością drogi. Na ten odcinek drogi mówią... trakt poronny. Tyle dziur i nierówności - po prostu mistrzostwo świata. I jeździć tą drogą 2x dziennie, to naprawdę zaszkodziłoby dziecku. Fajnie miały moje koleżanki z pracy mieszkające na miejscu, spacerkiem do pracy, tak to można robić do późnych tygodni ciąży. Do pracy muszę wstawać tak jak Ty, o 5.30, do domu wracam po 16. Pracy też nie mam lekkiej. Nie wyobrażam sobie teraz powrotu...

Mrufko, z tym wapnem też nie można w ciąży szaleć, bo niestety ale obciąża nerki, a jak ktoś ma jeszcze tendencje do kamieni lub piasku to już w ogóle.

12 lata 4 miesiąc temu #423303 przez kasia123m
Jadzia a espiro vector pro.na pompowanych kolach z osobna gondola.nowy z 1200zl,uzywany z 500
www.tosia.pl/sklep/product/p/1916/espiro-vector-pro.html

Ja ogladalam xlandera.xlander move byl najlepszy ale nie jest to wozek tak zebym powiedziala o ten.i dlatego nadal szykam.jeszcze jednym jezdza.ale teraz niemoge sobie przypomniec co to za wozek.bo tylko jakies 3 literki sa z boku.jak sobie przypomne to wkleje link.Ja bede najpierw patrzec na uizywane,ale takie z krakowa i okolic bym mogla jechac i obejzec.Ostatnio sie konczyl maxi cosi,dwa byly z angli.jeden kosztowal niecale 600.ale nie mial spiworka na spacerowke a my w zimie jezdzic bedziemy.Ale naprawde uzywany mozna fajny kupic.

12 lata 4 miesiąc temu #423311 przez Paulaaa
Hej dziewczyny.
My już po śniadaniu. :) Dzień wolny od przedszkola, a Oliwia wstała o 6:50 i ni cholery nie chciała iść spać. :(
Zrobiłam właśnie porządek w jej pokoju. 6 worków zabawek do kosza. :cheer:

Ja rozważam albo Boldera allegro.pl/implast-3w1-wozek-bolder-sd-e...lik-i2606127380.html albo xlandera XQ allegro.pl/x-lander-xq-zestaw-3w1-z-xcar...-wa-i2615101872.html Zostało jeszcze sporo czasu. Może pojeździmy po sklepach i coś innego wpadnie Nam w oko. Zobaczymy... generalnie to są moje typy. :)

Idę ogarniać dalej. Gości dziś mamy.

Miłego dnia. :) :)

12 lata 4 miesiąc temu #423330 przez Marlena1888
hello kobietki!
jak tam wyspane? mnie wczoraj odwiedzili znajomi i rozpaliliśmy grila :) poszliśmy spać przed 1.00 :)ale fajnie pośmialiśmy, koleżanka dała nam gryzaczek wodny - do wyprawki jak znalazł :)
paulaa gratuluję dziewczynki, śmiesznie to musiało wyglądać jak mąż liczył na siusiaczka :)
a dziś wieczorkiem jedziemy na grila do znajomeo na domek letniskowy ;) chyba nadrobię kg.. heh. narazie 4kg przytyłam od początku a teraz widzę, że będę tyć.. ale to normalne no nie. taki człek nie przyzwyczajony- pierwsza ciąża ;P
pozdrawiam i wesołej soboty! :*

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423333 przez vini-miki
Czesc dziewczyny :)

Paulaaa gratuluje coreczki!!! Jejuuu ja tez chceeee!!!

Michasia, gratulacje dla mezusia i uklony dla mamy, jeziu jak pomysle o swojej, ze mialaby teraz do szkoly z checia :) poginac, to niewiarygodne w tym przypadku :D

Dave sliczna dzidzia, raz jeszcze tone szczescia dla Was :)

Witam Moniczka :) glowa do gory i do przodu :) zycze pomyslnych rozwiazan :)

Dziewczyny, moj mezus jednak nic nie czuje :(, i niewiem czy to taki wybryk tylko byl, ze az tak mocno odczuwalam te ruchy, czy to przez to, ze wiecie no, "od srodka" czujesz, to w koncu moze ci sie zaczac wydawac, ze i cos cie po rece pukpuka :) ech tam, jeszcze sie doczeka :)
U mnie teraz rewolucja w sypialniach, rozpoczelismy remonty i jest taka rozpierducha ze hej, ale mamy juz jeden pokoik zrobiony :) nasza nowa mniejsza sypialenke :) wczoraj wytapetowalismy, pozniej Pawel rozkrecal wieeeelka szafe w starej sypialni, musial przeniesc do drugiego pokoju w czesciach i tam na nowo skrecac, to samo z lozkiem :D ale o 22 moglam sie juz polozyc do wyrka> Dzisiaj tylko wszystkie rzeczy z szafy, ktore leza teraz na podlodze z powrotem na polki :) i to wlasnie zadanie na dzis :D 3 godziny zleci jak nic. Pozniej zabieramy sie za pokoj chlopcow, ale to przyszly tydzien chyba, bo teraz P. pracuje w sobote i niedziele :( bidny

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423361 przez [email protected]
Dzien doberek.Dzisiaj mam wolne,musze tylko obiad zrobic i pojde do mamay.Zapomnialam wam napisac,kupilam fajne leginsy Branco niestety 65zl,sa grube i cieple nie takie jak w H&M cienkie,beda na jesien i cala zime,maja regulowana gumke+guzik,juz w nich chodze bo spodnie jeszcze za duze 36rozmiar i spadaja z bioder,dziwne.

kasia fajny ten espiro,ja tez uwazam ze mozna kupic uzywany wózek,moja bratowa tak zrobila i kilka kolezanek i nie dla tego ze brakowalo kasy,po prostu kupili gondola+spacerówka nowy a pozniej byli nie zadowoloni to srzedaja na allegro a pozniej kupuja cos fajnego,mam kolezanke ktora ma juz piaty wozek i skonczylo sie na Quinny speedi,u mnie w rodzinie tez sprzedali xlander ale nie pamietam jaki model i kupili Speedi,jezdzi super i jest wygodny dla dziecka bo ma spora spacerowke,patrze tez na Mutsy Urban Rider tylko nie wiem czy bede umiala jezdzic ze skretna tylnia osia :unsure:

Paulaaa nie chce cie wprowadzic w bład ale chyba czytalam opinie o bolder i sporo nie zadowolonych,cos sie dzieje z materiałem,mi sie b.spodobal w kolorze morskim,niebiesko-zielony.

Dziewczyny mogłby ktos nam zaproponowac testowanie wózkow,co wy na to?

12 lata 4 miesiąc temu #423378 przez buziaczek18
Hej dziewczynki,Mrufka i Princessa dziękuję za rady ,popytam w aptece coś z tych specyfików ,spisałam już nazwy mam nadzieję że cos tam dostanę niedrogiego,ja właśnie sie uporałam ze sprzątaniem poodkurzałam i pomyłam podłogi a mam co robić mam 60 m ,już nie mam siły ,rano zawiozłam mojego 7 latka na zbiórkę pojechali do Duniejowa,i wracają ok 19 ,mój mały 2 latek jest u teściów na sobotę niedzielę a 5 latka ogląda bajki a najstarsza 14 latka u babci ,jest chwila oddechu ,zaraz biorę sie za objadek ,bo mąż będzie z pracy ok 14 gotuję dziś barszczyk biały,zęby mnie dziś tylko ćmią dzięki bogu ,miłego dzionka zajrze wieczorkiem... :) :)

12 lata 4 miesiąc temu #423408 przez kasia123m
Laseczki co moge sobie zafundowac na bolace gardlo i glowe.czuje sie jakbym nie wiem jaka goraczke miala.zatoki tez czuje.dowialo mi wczzoraj.zjadlam czosnek,wypilam herbate z sokiem malinowym,zazylam 1rutinoskorbin.nie mam cytryny bo moze z miodem na lyzeczce?co jeszcze?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka