BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #424003 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny.
Ale mam dziś stresa. Mam dziś wizyte i nie mogę sobie znaleźć miejsca.Chciałabym juz usłyszeć, że wszystko jest ok. Smutno mi tylko, że nie będę dziś miała usg :dry: a tak bym chciała zobaczyć maluszka... Trzymajcie kciuki.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424006 przez anoda89
Cześć dziewczyny:)). Ja się dzisiaj chyba ja nigdy wyspałam:)) Na chrzcinach wczoraj trochę posiedzieliśmy bo założenie było że idziemy na 2-3 godziny a wróciliśmy po 18 ale fajnie było:). Pojadłam trochę i się pośmiałam z dzieci bo był DJ a dzieci tak szalały.

Paulaaa dobrze że córcia czuje się już lepiej. Pewnie jakiś wirus.

Satine moja koleżanka od początku ciąży ma problem z puchnięciem. Lekarz kazał jej odstawić sól.

anuska już kiedyś pisałam że na ból gardła woda z solą do płukania a na karar to woda morska.

andzia trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści :).

12 lata 4 miesiąc temu #424065 przez bananamana
anuskami na bol gardla pani w aptece polecila isla moos na opakowaniu pisze ze to na chrypke ale juz po jednej tabletce jak reka odjal tak ze polecam podobno juz w I trymestrze mozna brac te tabletki sa do ssania i w smaku nawet nie takie zle :)

12 lata 4 miesiąc temu #424077 przez anuska0987
dzięki dziewczyny za odp

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424093 przez [email protected]
Hej dziewczyny :)

juhhuuu to juz 17 tydz

andzia na pewno posluchasz serduszka swojej dzidzi :) daj znac po wizycie,bedzie dobrze

12 lata 4 miesiąc temu #424104 przez anoda89
aganobla gratuluję wejścia w 17 tydz ciąży :).

Jaka tu cisza, jak nigdy :laugh:. Mamusie korzystają z ostatnich ciepłych dni:)).

12 lata 4 miesiąc temu #424109 przez niika
aganobla również gratuluję, ja w 17 tydz wczoraj weszłam :)
dzisiaj mam wizytę, nie mogę się doczekać :)
czy wy jeśli chodzicie prywatnie to gin to musicie prędzej się umawiać na konkretną godz czy po prostu idziecie w tych godz co przyjmuje?

12 lata 4 miesiąc temu #424111 przez anoda89
niika mnie lekarz na każdej wizycie sam zapisuję na godz, pyta się tylko czy pasuję bo ja chodzę z mężem. Gratuluję 17 tyg ciąży :).

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424122 przez [email protected]
niika gratuluje 17tyg :) daj znac po wizycie, pytalas o detektor oddechu,chcesz kupic? ja tyle czekalam na dzidzie i jeszcze troche poczekam na konkretne ruchy,wtedy bede wiedziala ze wszystko ok,czasem umawiam sie z miesiecznym wyprzedzeniem ale najczesciej dzwonie w dniu wizyty i umawiam sie na godz a i tak najczesciej sie czeka,duzo ciężarówek :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424130 przez niika
dziękuję :)
aganobla myślałam, że jak bym to kupiła to by mnie uspokoiło, ale po przeczytaniu kilku opinii rozmyśliłam się, bo dziewczyny pisały, że ciężko wyczuć tętno maluszka, a wtedy wpada się w jeszcze większą panikę, a znając mnie oszalałabym..

mój lekarz dziś z rana pracuje w przychodni i nie wiem o której kończy, żeby zadzwonić i się umówić :/ zadzwonię może koło 13-14, a jeśli nie odbierze to po prostu pojadę, mam nadzieję, że mnie przyjmie :)
mam nadzieję, że poznam dziś płeć :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424136 przez [email protected]
niika bylam u gina tydz. temu i za nim znalazl puls dziecka to ja juz bylam spanikowana ze cos jest nie tak,musimy byc cierpliwe,pozniej przyda sie przy dzieciach :)

12 lata 4 miesiąc temu #424138 przez Satine0
Ja mam wizytę jutro :P Ciekawe czy się dowiem co będę miała. Doczekać się nie mogę.

12 lata 4 miesiąc temu #424145 przez kasia123m
Ja dzis kolo 19,nie wiem o ktorej Mrufka.trzymajcie kciuki zeby byly dziewuchy:)

Na przeziebienie jem czosnek raz dziennie,cytryne z miodem,herbate z sokiem malinowym.w sobote zazylam pol apapu bo od gardla az musialam goraczke miec.noi tantum verde.dzis juz duzo lepeij.na noc masc majerankowa pod nos.

Zmykam po mlodego.bylam na lumpeksie i kupilam taki pojemnik zyrafe na pieluchy co sie wiaze do lozeczka.pozniej cykne fote.lece.

12 lata 4 miesiąc temu #424148 przez princess
Andzia, niika, Kasia, powodzonka na wizytach :)

Jak się dziś czujecie?

Gdzie się podziewa Gabilee?

Teraz trochę rzadziej będę na forum, wczoraj przeniosłam się do mamy na 2 tygodnie, mąż wyjechał na poligon, więc sama w domu nie będę siedzieć tyle czasu. Pozdrowionka :)

12 lata 4 miesiąc temu #424191 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Ja już po wizycie i jestem w siódmym niebie :-) Miałam dzis nie mieć usg ale poprosiłam lekarkę i podejrzałam maluszka :lol: Było ułożone buźką do nas,rączki miało założone za główką, a nóżki skrzyżowane akurat tak, że stópki idealnie zasłaniały to co między nogami więc nie było szans żeby zobaczyć płeć. Widać maleństwo czeka na kolejną wizytę za miesiąc, na której będzie też mąż i się wtedy pokaże :silly: Lekarka mówiła, że jest bardzo ruchliwe i ze szybko poczuję ruchy, bo maleństwo rośnie bardzo szybko. A jak jeszcze usłyszałam serduszko to byłam w siódmym niebie :lol: Jestem przeszczęśliwa :lol: Najchętniej skakałabym z radości. :lol: A od poprzedniej wizyty przytyłam tylko niecały kg.

Ze szczęścia mogłabym dziś przenosić góry :-)

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka