BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #424203 przez anoda89
andzia ciesze się razem z Tobą :). Super że dzidzia dobrze się rozwija i tak się wierci.

Czekam na wieści po kolejnych dzisiejszych wizytach. Trzymam za wszystkie kciuki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #424280 przez michasia
Andzia super. Fajnie, że lekarka się zgodziła i pokazała Ci Twoje dzieciątko. Ale widać Maleństwo nie planowało odwiedzin i nie było przygotowane na pokazanie co jest między nóżkami:)
Czekam na pozostałe relacje z dziś.
Satine też nie mogę doczekać się jutra. Czy będzie USG czy nie i czy będzie widać płeć czy nie.
Mąż jutro ma urodzinki, to mogłaby być niespodzianka.
Dziś byłam rano na zakupach, ale właściwie połowy nie kupiłam. Teraz robiłam biszkopt do ciasta i piekę ciasto czekoladowe do tortu. Kolacji nie robię, bo to tylko urodziny. U nas na podwórku jest 10 osób. We wrześniu ma imieniny kuzynka, później ciocia urodziny i imieniny, mąż urodziny, kuzynki córka urodziny i ja na końcu imieniny. Także ciągłe obżarstwo...Marzec też mamy taki obfity, i jeszcze termin na 1.03, ale może urodzę w brata urodziny:)
Zaraz idę jeszcze ścianę mężowi pomóc malować i może się weźmiemy za tapetowanie jego pracowni. Fajnie remontować takie surowe pomieszczenie, bo efekty byłej graciarni, a tego co teraz jest są kolosalne:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424296 przez [email protected]
andzia fajnie ze jednak widzialas malenstwo :) ciesze sie ze wszystko dobrze.

Dalej czekam na znak od dzidzia,we wtorek tak mnie zaskoczylo a teraz cisza.

12 lata 4 miesiąc temu #424302 przez jadziatopol
Andzia ciesze sie ,ze z twoim dzidziem wszystko w porzadku. Skoro tak z gracją zasłaniało co ma miedzy nóżkami to moze dziewczynka :)
Trzymam kciuki za pozostale dziewczyny :)
A ja ostatnio jestem cala podenerwowana.....caly weekend przeplakalam bez wiekszego powodu....to znaczy moj wylot sie zbliza i mocno to przezywam...bo znowu bede bez meza......juz zaczynam tesknic za nim...i lzy same ciekna po policzkach......w domu atmosfera napieta. Wczoraj moj m poklocil sie z moim tata....pierwszy raz w zyciu. Szkoda,ze mi nie oszczedzili tego stresu. Mysle ,ze to wszystko jest spowodowane nerwowa atmosfera...moim wylotem (lece pojutrze a moj m zostaje z moim tata do konca listopada)....brakiem pieniedzy i tym,ze znowu jestesmy na rozdrozu i nie wiemy gdzie zyc czy tu czy tam. Ja oszaleje dziewczyny. Po wczorajszej ich glosnej dyskusji mam ochote juz wracac :( ale wiem,ze bede czula sie bardzo...bardzo samotna. Oczywiscie mam syna 15-letniego,ktory z duza empatia slucha moich problemow czasem (nie za bardzo sie chce dzielic z nim i go obciazac niepotrzebnie)......ale to nie to samo. Bede musiala sama sobie radzic...chodzic sama na wizyty i do szkoly rodzenia...a w nocy przytulac sie do pluszaka...ech....do tego wszystkiego dochodzi ciagle myslenie i martwienie sie o dzidzie...bo juz ponad miesiac temu mialam wizyte...i jeszcze musze czekac tydzien...... :(
a martwie sie,ze przez te moje humory, placze, nerwy moge zaszkodzic dzidziusiowi.
Dziewczyny ....przepraszam,ze sie tak rozpisalam ale nie mam z kim porozmawiac :( Wybaczcie mi prosze :( i trzymajcie kciuki za lot

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #424319 przez anoda89
jadzia wszystko się ułoży, zobaczysz. Ściskam kochana na pocieszenie i przesyłam buziaki :kiss:. Zawsze możesz nam się wyżalić, przecież po to jesteśmy :). Czas szybko leci i ani się obejrzysz a już mąż będzie z Tobą.

Czekam na wieści z wizyt :unsure:. Dziewczyny chyba świętują :).

12 lata 4 miesiąc temu #424333 przez jadziatopol
Anoda dziekuje Ci za tak cieple slowa...nawet nie wiesz jak tego potrzebowalam :)
juz mi troszke lepiej :)
a dziewczyny chyba faktycznie swietuja...wyjatkowa cisza na forum :dry:

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #424334 przez Madlen
Cześć dziewczyny.

Nie było mnie tu trochę już... Ale żyję ostatnio pracą. Wstaję o 5.30, a po powrocie padam. Zobaczymy jak długo dam radę. W pt mam wizytę u gina :) Już nie mogę się doczekać.
Michasia pracuję w Policji, właściwie to służę..

12 lata 4 miesiąc temu #424337 przez jadziatopol
Madlen podziwiam Cie,ze jestes w stanie sie zmobilizowac i pojsc do pracy....chyba musisz kochac swoja prace :) jak sobie dajesz rade?

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #424346 przez Madlen
Dzieki, lubię. Tym bardziej, że teraz mam "normalne" godziny pracy. Mam jedyną okazję tymczasowo poznać pracę wewnątrz firmy, w innym wydziale. Bo w stanie nieciążowym pracuję w terenie.
Zmobilizowałam się, by .. nie dostać w głowę od tego ciągłego leżenia, tycia, wsłuchiwania się w swój organizm i wymyślania. Muszę iść do ludzi i zająć się czymś pożytecznym. I psychicznie o niebo lepiej. :)

12 lata 4 miesiąc temu #424349 przez niika
ja dopiero wróciłam do domu ;)
wizytę miałam przed 17, z dzidziusiem wszystko dobrze, ma 11 cm (bez nóżek), waży 208g, serducho biło jak dzwon :kiss:
i......jest chłopcem :) :) :)

12 lata 4 miesiąc temu #424359 przez jadziatopol
Madlen masz racje :) praca pomaga na wszystko. Ja tak zaluje,ze tydzien przed zajsciem w ciaze sama zrezygnowalam z pracy. To byl najwiekszy blad jaki popelnilam w zyciu. Niestety nie cofne czasu.
nika gratuluje chlopczyka! kawal chlopa z niego :) Jakie imię?

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424367 przez mrufka
Hej dziewczyny ja tylko na chwile zdać relacje z wizyty bo jestem padnięta i marze już tylko o poduszce :laugh: Więc córa jest nadal córą na początku nic nie chciała pokazać kręciła się wierciła ale w końcu rozłożyła nóżki :) rozwija się prawidłowo serduszko ślicznie bije ma crl 15 cm i waży 220g :) Niestety zemną jest trochę gorzej mam przepisanych pełno badań, mam mało chodzić oszczędzać się. Lekarka bardzo martwi się moją wagą bo przy każdej wizycie ważę coraz mniej teraz jestem 7 kg na minusie a mówi że powinnam mieć już z 4 na plusie jeśli nie przytyję choć 2 kg do 1 października to dostanę skierowanie do szpitala, a co najlepsze to ja naprawdę dużo jem :( do tego mam nadżerkę, niskie ciśnienie, łożysko na przedniej ścianie ehhhh a już myślałam że jest wszystko dobrze :dry:

Madlen super masz pracę, jesteś w drogówce czy jakieś kryminalne zagadki :unsure:
jadzia trzyma kciuki za lot :kiss: anoda ma rację czas szybko zleci i ani sie obejrzysz a będziesz ze swoim M :)
niika i andzia super że z waszymi maleństwami wszystko dobrze :)
kasia jak tam u ciebie kochana?

Jutro wkleję zdjęcie usg

12 lata 4 miesiąc temu #424375 przez Paulaaa
niika gratuluję synka! :) Macie wybrane imię? :)

Tak mnie A. wkurzył! Chciałam sobie M jak miłość oglądnąć to nie mogę, bo On musi jakieś badziewie oglądać w tv!!! :angry:

Oliwia niby lepiej, ale daje ma odruch wymiotny. Dziś przy kąpieli wmusiłam w nią pół miseczki rosołku, drugie pół wylała do brodzika. Także kąpiel była rosołowo-arbuzowa. :P Śpi od 19.30. Oby jutro było lepiej, bo zaczynam się martwić...

Kasiaaaaa czekam na sprawozdanie z wizyty! Jest córa?? :) Ja tu cały czas kciuki trzymam :P

12 lata 4 miesiąc temu #424377 przez Madlen
Gratulacje, patrol interwencyjny.

12 lata 4 miesiąc temu #424387 przez kasia123m
Hej laseczki.weszlam do lekarza pzred 21.dzidzus zdrowy.pomachal mojemu synkowi.cala reke pokazal.ale tak byl ulozony ze nadal fige wiem.godzina byla jaka byla i lekarz mowi ze musialby porzadnie pobudzac dziecko zeby sie przekrecilo bo pupa w miednice wbite.i dupa.wymiary sie zgadzaja z tyg ale co i ile to nic nie wiem.plytek krwi 95tys czyli malo,anemia oczywiscie.dostalam jakies zelazo i mam przyjsc za 3tyg.pojde za 2,5 bo niewytrzymam.chcial mi dac skierowanie do hematologa bo anemia i malo plytek ale czekamy jeszcze 3tyg.
Mrufka ciesze sie ze masz potwierdzona core a reszta sie ulozy.wiazne ze dzidzius ok.
Andzia super ze ok.
Waze niby 50kg.rozyczka znow sie przerazil.i co ja mu poradze.skad ja moglam wiedziec ze nie mialam.przeciez bym sie zaszczepila.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka