BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #423415 przez [email protected]
kasia mi pomoglo duzo herbatki z lipy z miodkiem od mamy z dzialki i tantum verde w spraju i do ssania.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #423447 przez chomiczka
Kasiu, ja przez to dopiero przechodziłam ;/ straszny ból gardła, gorączka, zatoki i okropny ból głowy, trzymało mnie prawie 2 tygodnie. Lekarz przepisał mi na gardło płyn do płukania (wypłukuje bakterie) właściwie po pierwszym użyciu odczułam ogromną ulgę. Płyn nazywa się octenidol, niestety zapłaciłam za niego 49 zł :( jeżeli szkoda Ci kasy na taki płyn to polecam płukanie gardła roztworem wody z dużą ilością soli, też likwiduje bakterie. Ja nie mogłam płukać solą bo miałam odruch wymiotny więc zainwestowałam w ten płyn. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie, bo ja się strasznie męczyłam.

Dzisiaj byłam rano u gina, liczyłam że poznam wreszcie płeć, niestety nie udało się, dzidziuś odwrócił się dupką :) więc czekam kolejny miesiąc. Jestem chyba ostatnią która nie zna płci :) ale za to byłam dziś w H&M i kupiłam cudowne spodnie ciążowe czarne i beżowe po 129zł. Są mega miękkie i wygodne, a do tego śliczne :) w pracy już się męczyłam w spodniach a teraz będę miała luksus :):)

12 lata 4 miesiąc temu #423455 przez andzia_zg
Chomiczka ja też jeszcze nie znam płci i tez mam nadzieje, że poznam za miesiąc :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #423457 przez bananamana
Witam dziewczyny :)
Mam na imię Patrycja i pragnę do was dołączyć :)

Termin rozwiązania przewidziany na 18 luty już nie mogę się doczekać na maleństwo
Serdecznie pozdrawiam

12 lata 4 miesiąc temu #423458 przez Marlena1888
Hej Patrycja :) rozgość się :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423463 przez Katriss
Ej ja też jeszcze nie znam płci, ale w środe mam wizyte wiec mam nadzieje ze uda się :D chociaż moja ciotka "wróżka" powiedziala że to bedzie dziewczyna a ona zna się na tym ponieważ wszystkim wywróżyła ciąże zobaczymy czy i tym razem udało jej się :P

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423464 przez andzia_zg
Hej Patrycja :-) Napisz coś o sobie. Ile masz lat, skąd jesteś :-)

Dziewczyny nie wiem jak Wam mija dzis dzień ale ja mam dziś masakrycznego doła. Rano miałam nawet dość dużo energii, posprzątałam mieszkanie,zrobiłam obiad.A po obiedzie trach...mój mąż co sobotę chodzi z kumplami grać w piłkę, więc jak wychodzi o 17:00 to wraca ok 20:00 Po obiedzie miał tel od innych kumpli żeby poszedł z nimi na piwo. No i oczywiście powiedział, że idzie... Więc od teraz do rana praktycznie jestem sama, bo oni pewnie nieźle pobalują i popiją. Takiego doła załapałam, że szok. Ach te hormony ;/ Raz śmiech, a zaraz potem dół na maksa. Nie mogę sobie znaleźć miejsca :(

Pisałyście też o wózkach i któras z Was wspominała też o X landerze. chciałam Wam powiedzieć jaka jest moja opinia o tym wózku. Kilka moich znajomych ma te wózki i bardzo narzekają. Po pierwsze tylko jeden model X landera ma spacerówkę obracaną w 2 strony, po drugie te wózki mają dość sztywną i kanciastą gondolę (znajome mówiły, że duży minus), a do tego nie sprawdzały się na wybojach, bo są wywrotne. Jedna kumpela miała tego na 3 kołach i mówiła, że tragedia.

Ale na różnych forach słyszałam też wiele dobrych opinii. Zależy co kto wymaga od wózka. Ile osób tyle opinii.

Ja tam dalej obstaję przy moim Tako Mohican Captiva. Podoba mi się też Mutsy ale niestety dużo droższy, a mi zależy na tym by kupić używany.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #423469 przez jadziatopol
dziewczyny dzieki za informacje....Kasiu rozwaze espiro. Szkoda,ze nic nie slyszalyscie o Graco....ale w sumie jeszcze mam czas.
Patrycjawitaj na forum. Napisz cos wiecej :)
Chomiczka ja tez nie znam plci...dopiero w przyszla srode bede wiedziec. Maz liczy bardzo na dziewczynke....wszystkie znaki na niebie rowniez wskazuja na dziewczynke :blink: a jak bedzie chlopczyk to bede sie rownie mocno cieszyc...najwazniejsze zeby bylo zdrowe :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #423473 przez bananamana
Jestem z woj. Śląskiego i za 19 dni skończę 27 lat :)
To moja pierwsza ciąża, ale jestem chyba troszkę uprzywilejowana bo mama moja to położna więc jak co służę pomocą :)
Sama też pracuję z dzieciakami jako fizjoterapeuta tak więc temat dziecko nie do końca jest mi obcy.

Co do płci maleństwa nadal nie wiemy co będzie na początku miałam przeczucie że chłopczyk ale ostatnio już nie jestem taka pewna :)

12 lata 4 miesiąc temu #423479 przez princess
Witaj Banana :) Widzę, że jesteśmy imienniczkami i mamy wyznaczony taki sam termin porodu :)

12 lata 4 miesiąc temu #423483 przez bananamana
No proszę jak miło kto wie może rzeczywiście nasze pociechy przyjdą na świat w tym samym dniu :)

12 lata 4 miesiąc temu #423504 przez kasia123m
Jadzia jeszcze czas.obcykamy wszystkie wozki i wtedy bedziemy szukac.
A wiecie cos o jedo?lzejszy niz xlander napewno.budka chodzila lepeij niz w espiro.dzis ogladalam.ale nie bylo Pani co by cos dogadala
Jedo 4ds cos tam cos tam.wersja alu.cena 1200na allegro.pisze z tel wiec nie dam rady linka wkleic.

12 lata 4 miesiąc temu #423513 przez Paulaaa
Młoda wreszcie padła. Jeny od 6 rano wcale nie spała. :angry:

Jem właśnie pierniczki z nadzieniem truskawkowym, małej chyba smakują, bo figluje w brzuchu, że aż miło. :)
Mąż już chyba się oswoił z myślą, że ''za chwilę'' będzie miał trzy baby w domu. :) No, ale żeby nie było mamy jeszcze pieska Yorka, chłopczyka, także nie jest sam. :P :P

Jest tyle wózków, że masakra. Ja generalnie o xlanderach słyszałam same pozytywne opinie. W rzeczywistości nie płacimy za wózek jako za stelaż itd. tylko za nazwę firmy na wózku. Jest bardzo dużo wózków podobnych i wizualnie i jakościowo do xlandera, a są znacznie tańsze.
Dla Oliwii na finiszu miałam xlandera xrun. Wózek nie jechał, płynął. Mimo trzech kół był baardzo stabilny, mogę chyba nawet powiedzieć, ze był to mój najlepszy wózek jaki miałam dla Oli (a na 3,5 roku miałam 13 wózków). :)

kasia123m choci Ci o JEDO FYN 4DS? allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2w1-kolekcja-201...tis-i2588828351.html
Ostatnio widziałam ten wózek na przystanku w wersji spacerowej. Powiem szczerze, że wpadł mi w oko. Ale generalnie nic o nim nie wiem. Wygląda ładnie. :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423519 przez [email protected]
Ja tez nie znam plci i moze dopiero 10.10 bedziemy wiedziec z połówkowego,mam nadzieje,myslałam ze wytrzymam do rozwiazania i bedzie niespodzianka ale chyba nie dam rady.

Witaj Patrycja :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423533 przez kasia123m
Paula tak wlasnie ten ogladalam...spacerowke zabudowalam oslona na nozki i nigdzie dziecku niepodwiewa...dlatego pytam czy cos o nim wiecie...kolor 214 jest fajny jakby dziewczynka byla...a moj maz mowi ze cmentarny...albo 242...musze poszukac opini o tych wozkach...albo ten szary z tym paskiem kwiatkow z boku..rozowo szarych..
zazylam przedtem pol apapu bo mysalam ze padne i duzo lepeij sie czuje..gardlo czuje ale nie az tak.jem miod z cytyna...pskine na noc tantum verde...rano znow czosnek i mam tylko nadzieje ze jutro bardziej mnie nierozloy..kicham co chwile i woda znosa...
witamy nowa mame:)

aganobla mowisz powaznie ze dalabys rady do porodu wytrzymac.Ja juz do poniedzialku niemoge...dobra jestes:P)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka