- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Princess moja mama zaczyna pielęgniarstwo. Jest od 27lat pielęgniarką i zawsze było jej szkoda, że nigdy nie poszła na studia, bo zaraz chciała męża i dzieci. Ale teraz się w końcu zdecydowała.
Ja chcę iść od października zrobić magisterkę z agroturystyki. Kierunek mało pokrewny do leśnictwa, choć jakoś tam można powiązać, ale stwierdziłam, że zawsze chciałam mieć mgr a nie tylko inż. więc chce zrobić z czegokolwiek, a agroturystyka wydaje mi się łatwa. Okaże się w praniu.
Tak się napatrzyłam dziewczyny na te Wasze wszystkie ciuszki, które kupujecie, że mimo, że chciałam poczekać do wizyty, to dziś uległam pokusie i kupiłam 2 ciuszki, później wrzucę fotki.
Witaj Moniczka.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witaj Moniczko Co do zgagi to nie podpowiem, bo mi nic nie pomagało. Napisz coś więcej o sytuacji z partnerem i ogólnie o sobie
Marlena, to dobrze że sprawa skończyła się pomyślnie. Oby mnie nie odwiedziła taka kontrola, bo ja nie przebywam pod adresem zameldowania heh.
Anoda, ja jak tylko się położę to zaraz czuję maleństwo. Rano czuję dopiero jak zjem śniadanie i chwilkę pochodzę.
Michasia, fajnie, że Twoja Mama ma możliwość zrobienia pomostówki. Też chciałam iść na pielęgniarstwo, ale musiałabym zrezygnować z pracy, żeby studiować dziennie. Na leśnictwo też chciałam iść, ale u mnie nigdy nie było i musiałabym dojeżdżać do Warszawy albo Tucholi. Od zeszłego roku otworzyli leśnictwo na uniwerku w moim mieście ale tylko dziennie niestety.
- Moniczka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Sylwka super focia.
Princess to super uczucie wiedzieć, że z dzidzią ok..
Michasia bravo dla męża
Dave fantastycznie!!
Witam nowe mamusie. Moniczka, życzę Ci z całego serca, żeby sytuacja się poprawiła.
Ja dziś wracałam autobusem z pracy. Tłok, duszno, korki, stałam.. Nagle zrobiło mi się niedobrze,totalne osłabienie, hałas w uszach, gorąco i czarno przed oczami. Jakimś cudem po omacku po jakimś czasie, nie wiem może 2-3 minuty to trwało, wydostałam się z autobusu, usiadłam i przeszło. Przed ciążą miałam to raz w życiu, ale straszne uczucie. Osłabienie po tym, ból głowy, kołatanie serca. Czytałam, że przyczyną zasłabnięć może być problem z sercem (po badaniach u kardiologa,zdrowe), anemia (wyniki ok) albo nerwica...
A może przemęczenie..
Na szczęście weekend, po ciężkim tygodniu w nowej starej pracy..
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_artykul,4416.html
babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_artykul,5185.html
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Wszystko jest ok. Doktor 100% wykluczył rozszczep kręgosłupa (moja pierwsza córa ma). Komory mózgowe w normie, wszystko cacy.
Dzidzia waży 194gr i ma 13 cm.
A najważniejsze, że jest DZIEWCZYNKĄ. Moją drugą wymarzoną córeczką. Już teraz nic mi do szczęścia nie jest potrzebne.
Mężuś troszkę zawiedziony był kiedy oglądał USG i gadał sam do siebie ''No pokaż malutki jajeczka'', na co Pan dr powiedział ''Nic z tego. 99% dziewczynka, o tu jest cipka.'' Taki zszokowany był, że walnął ''Cooo? Jak to?'' Szybko się ocknął kiedy malutka pomachała mu rączką, tak ładnie pokazała wszystkie pięć paluszków.
Wracając weszlismy do smyka i kupiliśmy już jedna sukieneczkę.
Chyba dzis nie zasnę z podniecenia.
Młoda się myje, jak zaśnie to pokażę wam fotki mojej Melci.
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anoda dzis czuje dzidzie caly dzien,ale sa dni,ostatnio byly dwa ze byla cisza.dzis czulam 2 kopniaczi na dole brzucha.puk.fajnie.
Upieklam sobie ziemniaczki w piekarniku i zjadlam z maselkiem i sola mniam.nie wiem jak ja teraz zjem kolacje.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anoda sa dni,ze dzidzio szaleje , bryka...ale bywaja dni,ze ledwo co czuje....i wtedy sie denerwuje.
Moniczkawitaj na forum. Przykro mi,ze twoj partner jest tak niedojrzaly i ze musisz wysluchiwac tyle przykrych slow w tak pieknym i waznym dla ciebie okresie. Moj eks maz pokazal swoja niedojrzalosc dopiero po porodzie. Od 9 lat jestem przeszczesliwa z mlodszym facetem od siebie . I powiem tylko,ze wiek nie swiadczy o dojrzalosci. Nie ma reguly niestety. Trzymaj sie kobieto....mysl teraz o swoim dzidziusiu i o sobie.
Davegratuluje dzidzia i ciesze sie ,ze wszystko ok
Paulaa gratuluje coreczki i ciesze sie razem z Toba!!!
A ja dziewczyny od 2 dni odczuwam tak przerazajacy ból w miednicy ...promieniuje do nogi i bola mnie wszystkie stawy. Druga noc juz nie spie....wstac z lozka nie moge. Czytalam,ze miednica sie rozrasta i towarzyszy temu bol w stawach. Tez odczuwacie cos takiego?
I male pytanko o wozek. Wiem,ze wiekszosc z Was preferuje xlandera....ja tez bym chciala ale niestety musze okroic wydatki i kupic nieco tanszy.Co myslicie o tym?
allegro.pl/hit-wozek-baby-merc-s7plus-me...cja-i2592532999.html
- Moniczka
- Wylogowany
- gaworzenie
Nie przejmuje się już będę patrzeć tylko na siebie i dziecko
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
jadziatopol z tym bólem w miednicy mam to samo. Promieniuje mi na lewą nogę i już drogi dzień utykam jak chodzę. W nocy też jak leżę na plecach to później strasznie mnie boli jak chcę się przekręcić na bok. Ale właśnie dziś mi ginek powiedział, że tak ma być. To nic złego i nie mamy się czym martwić. Tylko ze no boli. Ja nie mogę normalnie chodzić, a już o szybszym chodzie to mogę zapomnieć.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam usg dopiero 18 wrzesnia polowkowe....i dowiem sie wreszcie czy wszystko dobrze z moim dzidziem. Juz sie nie moge doczekac. Pierwszy raz zobacze swoje dziecko na porzadnym sprzecie
- Katriss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mnie wczoraj strasznie brzuch bolał tylko dziwnie co rusz w innym miejscu wieczorem az zaczęłam bać sie, rano tez wstałam z lekki bolem ale pozniej troche przeszło
a na zgage jeszcze działa siemię lniane i zsiadle mleko
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Dzięki dziewczyny bo ja od 3 dni mało czuję Małego, trochę się uspokoiłam.
Co do wózka to mój jak na razie numer jeden dino.sklep.pl/nowy/mutsy-4-rider-2011-po...newborn-p-10854.html
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jadziatopol nie polecam tego wozka,nie pamietam ktos o niego wczesniej pytal,kiepska gondola.
Madlen uwazaj na siebie w tych autobusach,mi chyba pomalu przechodza omdlenia,mam za soba lezenie na trawie i lawce na przystanku ale zawsze mialam szczescie bo byl maz ze mna,nie wiem co bym zrobila sama,najgorzej bylo w Zakopcu,brakowalo mi powietrza,myslalam ze sie udusze.