BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #423581 przez Paulaaa
Hej Wam. :)
Nie śpimy od 5:45 :( Oliwia rano wstała z bólem brzucha, chyba się czymś zatruła (tylko nie mam pojęcia czym!). Wymiotowała mi trzy razy, trochę bąków puściła i tyle. Dałam jej kropelki na brzuszek, rumianku trochę wypiła i śpi teraz.
Jestem pół przytomna. A pojechał do sklepu po świeże bułeczki, bo już głód się odzywa.
Kurcze malutka wczoraj od 22 do 24 tak wariowała w brzuchu! :) Chyba ta czekolada z pierniczków tak na Nią podziałała. Urzęduje bardziej po lewej stronie. :)

Może później jak Oliwka się lepiej poczuje to pojedziemy do rodziców...

Miłego Dnia. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #423624 przez Katriss
Hej kobietki wczoraj wieczorem miałam cudowną niespodziankę, serie kopniaczków od maluszka. Byłam prze szczęśliwa az się wzruszyłam, piękne zakończenie dnia :lol: i dzid rano też parę kopniaczków na pobudkę było niesamowite :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423630 przez anoda89
Hej dziewczyny. Ja tylko na chwilę bo idziemy dzisiaj na chrzciny. Wczoraj byłam u mamy a wieczorem byliśmy na ślubie znajomych a potem zahaczyliśmy o MC Donalda:). Nie chcę mi się dzisiaj tyłka z domu ruszać. Nie wyspałam się i nie mam ochoty nigdzie wychodzić.

Witam nawą mamusie na forum:)))

Paulaa biedna jesteś ale może połóż się i prześpij, jeśli masz taką możliwość.

Na dziąsła może dentosept, chyba tak to się nazywa. To jest płukanka ziołowa.

12 lata 4 miesiąc temu #423674 przez mrufka
Hej mamuśki :kiss: Wstałam w dobrym humorze choć jakaś zmęczona mam niskie ciśnienie 80/40 może przez to wypiję kawusię więc może trochę się podniesie. Rano również jak Katriss miałam serię kopniaczków już są coraz bardziej wyraźniejsze nawet mój M poczuł. Jutro w końcu wyczekiwany dzień idę na wizyte więc trzymajcie kciuki za mnie i Kasie żeby były zdrowe dziewuszki a teraz mykam ubierać Kubusia i lecimy na obiad do mamy mam nadzieję na jakieś pyszności i ciacho. :laugh:

Miłej niedzieli wam życzę :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #423681 przez mrufka
A właśnie dziewczyny czy któraś z Was wie coś na temat wózka Dorjan bo mam okazję tanio bardzo kupić ale sama nie wiem wygląda mi na porządny i solidny mam po synku ale jak go obejrzałam to troszkę zniszczony jest jazdy po lesie zrobiły swoje :angry: no i tak sie rozglądałam za używanymi i znalazłam ten.

twojedziecko.net/pl/wozki-dzieciece-3-w-...butterflay-2012.html

ten kolor jest do sprzedaży
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423690 przez [email protected]
Hej mamusie,jakos szaro za oknem az nic sie nie chce,biore sie do gotowania.

mrufka jak masz okazje go zobaczyc to moze warto kupic,ja widze pierwszy raz,wyglada ok

12 lata 4 miesiąc temu #423719 przez Marlena1888
hej kobietki! wczoraj nie pojechaliśmy do kolegi na domek, zostaliśmy w domku i tu M rozpalił znów grilla. przyjechała siostra z chłopakiem, szwagierka z narzeczonym i tak siedzieliśmy do 1.30.. ale dziś już lepiej się czuję :)wylegiwałam się do 11.00:P heh:) i na śniadanko mieliśmy kanapeczki z masełkiem i swoim serem białym, pomidorkami i papryczkami z ogródka ;_) mmmm:)
a ja mam ruchy mojego synusia bardziej po prawej stronie ;)
dziś spędzimy dzień w domku, bo niegdzie nie chce nam się ruszać..:) aa
a mój M w pracy złapał kontuzję kolana- coś z wiązadłami :(, jutro jedziemy do rudnej małej k. rzeszowa na wizytę do lekarza.. i razem na chorobowym wylądowaliśmy ;D
miłej niedzieli :*

12 lata 4 miesiąc temu #423755 przez bananamana
Ale wam fajnie dziewczyny ze czujecie juz ruchy malenstwa, u mnie to nie dosc ze jeszcze nic brzucha nie widac to narazie nie czuje ruchow i gdyby nie bol piersi i rewolucje zoladkowe w pierwszym trymestrze to bym nie wiedziala ze w ciazy jestem. Juz nie moge sie doczekac pierwszych kopniakow podobno piekne uczucie :) no nic pora teraz na odrobine lenistwa. A bylam dzis na tzw gwarkach w tarnowskich gorach pochod byl jesli jest ktoras z okolic polecam ale kolejne za rok pozdrawiam was dziewczyny cieplutko :)

12 lata 4 miesiąc temu #423771 przez niika
cześć dziewczyny.
czy któraś z was używa lub używała detektora tętna płodu?
albo wie coś na ten temat, czy warto sobie coś takiego kupić?

12 lata 4 miesiąc temu #423805 przez Satine0
Cześć dziewczyny!
Ale się rozpisałyście. Nie było mnie trochę czasu bo niestety w czwartek jechałam na pogrzeb. Mojemu mężowi zmarła babcia :(

Puchną wam stopy? Bo mi strasznie...nie wiem co jest grane. Może za wcześnie na puchnięcie. Może to od gorąca, albo za mało pije.

12 lata 4 miesiąc temu #423813 przez kasia123m
Satine puchly mi w tamtej ciazy jak byly wielkie upaly ale to juz byl z 7mies.a kiedy robilas badanie moczu?i bylo ok?kiedy masz wizyte u lekarza?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423821 przez Satine0
Wizytę mam we wtorek...posiew robiłam w tym tyg. jakoś. Miałam wcześniej bakterie...ale nie wiem czy od tego to się robi. Może ma znaczenie to, że jestem puszysta.

"Nasilająca się opuchlizna jest przyczyną zbyt długiego stania, siedzenia w niezmiennej pozycji, upalnych dni latem lub zbyt dużego przyrostu masy ciała"

Wszystko jasne... ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #423965 przez anuska0987
Cześć dziewczyny nie było mnie dawno od wczoraj jestem przeziębiona gardło mnie boli i katar .Dziewczyny co bierzecie na bul gardła i na katar bo ja w aptece dostałam tylko tantum verde

12 lata 4 miesiąc temu #423978 przez Marlena1888
hello !
wczoraj byliśmy z M na dniach krzeszowa, aleee było dzieci z rodzinkami i na wózki si napatrzyłam hihi :) dużo było mutsi cosi.mieliśmy zostać na de mono ale zimno było i nie czekaliśmy do 21.30.
ja dzidzi ruchy czuję raczej wieczorkiem, :)
miłego dnia lutówki :**

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423995 przez Paulaaa
Hej dziewczyny.

Moja córcia dziś już na szczęście lepiej. Zjadła teraz małe śniadanko i bajki ogląda. Mam nadzieje, że dziś nie będzie powtórki z wczorajszego dnia!

Wiecie co, ja ruchy małej czuję jakoś od 15 tyg. wczoraj zaczęłam 17 i nie ma chwili, żebym nie czuła, że się rusza. Wszystko nasiliło się bardziej po Piątkowym USG. Zaczęła szaleć na całego. :) Wczoraj rano jak leżałam na plecach to tak się wsunęła w lewą stronę (bok), że aż zabolała, a A. krzyczał ''zobacz jaka gula Ci odstaje''. :)

Satine0 mi stopy puchły w pierwszej ciąży, ale to już na samym końcu.

kasia123m Dziś masz wizytę u gina? Na którą? Trzymam już kciuki za Ciebie i za mrufkę :laugh: :laugh:

Chciałam Wam pokazać moją Amisię, ale nie mam ładnego zdjęcia. :( Lekarz porobił mi foty główki,komór mózgowych i kręgosłupa. :( Łeeee :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka