BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424404 przez jadziatopol
mrufka ciesze sie,ze masz corę :) nie martw sie...wszystko bedzie dobrze , zobaczysz :)
Kasia tak to czasem bywa...dzieci plataja figle juz w brzuszku. Moj syn tez ukrywal przede mna co ma miedzy nozkami....chcial mi zrobic niespodzianke.
Paulaa a co sie Oliwii dzieje oprocz tego,ze ma odruch wymiotny? jakies inne objawy? na pewno jutro bedzie lepiej.....nie martw sie

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424445 przez [email protected]
kasia nie pamietam chyba pisalas o przeciwcialach,moze bylas szczepiona? mozna znalezc w karcie ucznia,ja bylam szczepiona na rozyczke w podstawówce ale to bylo 19lat temu i przeciwciala mam,najwazniejsze ze dzidzia rosnie :)

niika gratuluje synka :)
mrufka gratuluje córci :)

jadzia szczesliwej podróży,szybko zleci i nie dlugo bedziesz z mezem

12 lata 4 miesiąc temu #424457 przez jadziatopol
Kasia ja tez nie bylam szczepiona na rozyczke nigdy...moje roczniki nie byly szczepione (wieki temu) ....nawet nie wiedzialam i przy pierwszej ciazy cala sie trzeslam z nerwow....i oczywiscie co? mialam 15 lat na zaszczepienie sie i nie zrobilam tego...zawsze odwlekalam to w czasie i efekt jest taki,ze znowu sie denerwuje.Ale badzmy dobrej mysli :)
Aganobla dziekuje za te mile slowa....od razu mi lepiej

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #424469 przez kasia123m
Jadzia bedzie dobrze.zobaczysz jak szybko zleci czas do konca listopada.pomysl sobie ze niedlugo zobaczysz dzidzie.bedziesz spokojniejsza ze wszystko ok.a z ta rozyczka to mam tylko nadzieje ze syn z przedszkola nieprzywlecze.3 lata nie bylo rozyczki w przedszkolu wiec oby teraz tez nie.
Szkoda ze dzidzus wczoraj nam nie pokazal co ma miedzy nogami.zastanawiam sie tez czy dobrze zrobilam odwlekajac hematologa.ale to znow trzeba jechac do szpitala.pozazywam zelazo,za dwa tyg zrobie morfologie a za 2,5 do niego pojde i zobaczymy.kurcze katar mnie nadal meczy.teraz druga dziurke mam zatkana.znow rano czosnek zjem.kiedy ten katar sie skonczy.acha a zelazo dostalam jakies tardyferon fol czy cos takiego.2 razy po 1tabletce.sporo.ale hemoglobinke mialam 10,2 a hematokryk cos kolo 30.noi te zarane plytki 110tys lioczonee recznie.ostatnio bylo 117.

12 lata 4 miesiąc temu #424503 przez anoda89
Hej z ranna :). Ja właśnie po śniadanku. Jak się dzisiaj czujecie?

niika gratuluje synka :)
mrufka gratuluje córeczki :). Ciesze się że z maleństwami wszystko dobrze :).

kasia to się wczoraj naczekałaś. Szkoda że dzidzia nie pokazała co tam kryje. Na następnej wizycie może się już dowiesz. Na anemie pij sok z buraków i dużo produktów z witaminą C, tak mi położna kazała bo też za szybko mi spada.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424506 przez niika
Jadzia z M. podobają nam się Olivier, Kacper. Mi podoba się jeszcze Fabian ale M. się nie widzi.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424548 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Wieczorkiem nie było mnie na forum, bo po wizycie chodziłam jak nakręcona i nie mogłam spokojnie usiąść na tyłku. Dopiero o 21:30 usiadłam przed TV i obejrzałam na TVN "Lekarzy"

jadziatopol wszystko się ułoży. zobaczysz, że do listopada czas szybko zleci i wytulkasz męża.Wiem, że to ciężkie, bo sama ryczę wdomu jak np mężą wyślą na kilka dni na jakąś delegację,a u Ciebie to dużo dłużej. Ale głowa do góry. Zanim się obejrzysz,a czas zleci. Przytulam żebyś się nie smuciła. I nie denerwuj się podróżą. Będzie ok :-)

niika super, że już poznałaś płeć :-) coś dużo chłopców urodzi się w lutym :lol:

mrufka jaka córcia już duża :lol: A Ty się tylko nie smuć. Porobisz badania i wyniki, pobierzesz żelazo itp i wyniki sie unormują. Niestety w ciąży tak zwykle bywa,że często brakuje żelaza itp. Dzieciątko od nas wyciąga wszystkie witaminki itp. Zobaczysz, że wszystko się unormuje :-) Oszczędzaj się a będzie ok. Waga też się unormuje. Trzymam kciuki,że wszystko szybko się unormuje.

kasia123m moje maleństwo niestety też było ułożone dupcia w dole, nisko w miednicy i nie dało rady podejrzeć co ma między nogami, mimo, że strasznie jest ruchliwe.Ruszało wszystkim, tylko nie chciało wziąć nóżek i odsłonić co tam kryje. Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie w końcu poznamy płeć :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #424556 przez niika
Mrufka ja też miałam problemy z żelazem ale na początku ciąży. Lekarz kazał mi brać witaminy prenatal i po nich mam świetne wyniki. Może zacznij też je brać

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424558 przez Satine0
Hej dziewczyny :)
Ja już po wizycie. Niestety płci dalej nie znam :( Z maluchem wszystko dobrze. Serduszko bije jak powinno. Ładnie się ruszał figlarz albo figlarka :P heh

Jedyne co to mam ciśnienie na granicach normy. Dostałam tabletki na zbicie. Do tego muszę założyć zeszyt i mierzyć je 4 razy dziennie.

Zaraz wstawię fotę :) Chociaż za dużo nie widać :( Jakieś takie ujęcie średnie hehe

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424564 przez andzia_zg
Satine0 ale wstydniś/wstydnisia z Twojego maleństwa, że tak długo się chowa :silly: Już mogłoby odpuścić i pokazać co tak ukrywa hihi :silly: Ale dobrze, że rozwija się prawidłowo :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #424566 przez anoda89
Satine słodkości :). Fikołki chyba maleństwo robi :). Na następnej wizycie na pewno poznasz płeć. Dobrze że dzidzia ładnie się rozwija.

12 lata 4 miesiąc temu #424568 przez Paulaaa
Cześć dziewczyny!

Jeny ja znowu rano wylądowałam w łazience. :( Najpierw o 6 rano i drugi raz o 10. :angry:

mrufka gratuluję córeczki. :) Odpoczywaj dużo, na pewno wszystko się ułoży.
Kasia szkoda, że dzidzia nie chciała pokazać kim jest. Na pewno na następnej wizycie się dowiesz. :)
jadziatopol Oliwka chyba się czymś zatruła. Całą niedzielę wymiotowała. Nic nie jadła, bo nawet po łyku wody wymiotowała. Wczoraj było lepiej, ale odruch wymiotny miała cały czas. Wieczorem wmusiłam w nią pół miseczki rosołku. Dziś wstała i już jest normalna. Zjadła jajeczniczkę na śniadanie, o 10 trochę rosołku z wczoraj.
Szczęśliwej podróży kochana! :) Zobaczysz jak czas Ci szybko zleci do Listopada.
Satine0 szkoda,ze i Twój dzidziuś nie chciał pokazać kim jest. Może na następnej wizycie. :)
Co do ciśnienia to i ja mam, a raczej miałam to samo. U mnie obyło się bez tabletek, ale mierzyć trzy razy dziennie muszę do dziś.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424571 przez Satine0
Anoda robił fikołki robił :) nawet teraz czuje jak figluje ! :P

Wlaśnie zaliczyłam pierwsze ciążowe rzyganko... fee.

zobaczcie dziewczyny jak super filmik :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #424638 przez [email protected]
Hi mamusie :)

Satine dzidzia dobrze sie rozwija to najwazniejsze a plec pewnie poznamy juz wszystkie na nastepnej wizycie :) super film

12 lata 4 miesiąc temu #424649 przez andzia_zg
Satine0 super filmik :lol:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka