- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Miesiące i tygodnie ciąży
Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Takie coś znalazłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziś tak ponuro, ale jeszcze u mnie nie pada ;D
od dziś zaczynamy remonty drugiego pokoiku, jedziemy do rzeszowa na mega zakupy itd.
byliśmy wczoraj u rodziców i dostaliśmy obiadek na dziś hihi zupkę grochówkę wojskową i kopytka ;)hi
miłego dnia :*
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
gabilee normalnie ciarki mi przechodziły jak czytałam Twojego posta. Masakra co za słuzba zdrowia. Zamiast pomóc to mogą jeszcze zaszkodzić. No i ten tekst, że poroniłaś. mówić coś takiego bez badania - to się nadaje do opisania gdzieś w gazecie. Paranoja. Chyba każdy glupi wie co dla kobiety oznacza słowo poronienie i takich słów nie mozna mówic ot tak sobie, tym bardziej bez badania. Takiego to bym chyba obdarła ze skóry. ale dobrze, że wkońcu miałaś to usg i maluszek sobie fika.
Leż teraz duzo, bierz leki, odpoczywaj i kompletnie nic nie rób. Skarbek w brzuchu najwazniejszy. Zobaczysz, że krwiak się wchłonie. Dziewczyny też tak miały i juz jest ok. Masz tu ogromną grupe wsparcia. Jesteśmy z Tobą.Buziaki
Marlena1888 co ten ZUS znowu chce od Ciebie? To po tej kontroli co wtedy Cie nie było w domu?
Wiesz... wystraszyłam się trochę, bo jakby np u mnie była kontrol to by mnie na bank nie zastali bo inny mam adres zameldowania, inny mam adres zamieszkania, a mieszkam z mężem w wynajmowanym mieszkaniu i tu sie nie meldowałam bo nie wiem jak długo to będę mieszkała. Jeśli przyjdą pod adres zamieszkania (u teściowej) to na bank mnie nie zastaną trochę się boję, bo na ostatniej wizycie już lekarka mi mówiła, że obawia się kontroli ZUS za te zwolnienia
kasia123m ale fajny ten worek bardzo pomysłowe rozwiązanie
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja byłam we wtorek na wizycie. Miałam USG takie gorszej jakości, bo przeważnie miałam to w gabinecie i później szłyśmy do gabinetu obok na lepsze. Ginekologicznie powiedziała, że wszystko bardzo dobrze. Na USG pokazała rączkę, mówiła, że widać 5 paluszków, później kość biodrową...ale ja tam nic nie widziałam. Długo szukała serduszka, bo łożysko zasłaniało. Ale się znalazło:) Puls 152 Pierwszy raz miałam mierzony. Myślałam, że to słychać uderzenia serca, a słyszałam tylko jakieś takie szumy wody.
za 3 tygodnie, czyli w 20.t.c. mam zrobić sobie połówkowe prywatnie.
Wiecie co, lubię te wizyty. Babka zapytała jak się czuje i czy mam jakieś bóle. Z taką pasją mówiła o tym, że właśnie na dobrym USG (poleciła centrum gnekologiczno-położnicze i od razu powiedziała cenę), że tak fajnie już widać wszystkie szczegóły. Babka która od tylu lat pracuje w zawodzie, a cieszy się razem z rodzicami jak widać serduszko i rączkę. Mierzyła jeszcze główkę i chyba 5,5cm, tak zrozumiałam.
No nic, zaraz zadzwonię się umówić do tego centrum Victoria.
Tez mnie wczoraj bolał brzuch tak jakbym okres miała dostać, ale przeszło na szczęście. Zabiegana ostatnio jestem, bo ciągle dużo do zrobienia.
Miłego dnia:)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jednak trafiłam do szpitala krwawiłam nad ranem mimo , że lezalam , jeszcze mnie nie zbadali zobaczymy co powiedza...
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze tak jak mowicie chca mnie zatrzymac tydzien w szpitalu mowia ze lezenie w domu to nie to samo co w szpitalu
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
My dziś zaspałyśmy do przedszkola. Obudziłyśmy się o 9:30. Biegiem się ubrałyśmy, mycie ząbków, kanapka w łapkę dla Oli i poleciałyśmy.
Idę zjeść jakąś kanapkę. Mała się już obudziła i czas na śniadanko. Kopie jak szalona.
gabilee może i lepiej, że trafiłaś do szpitala. Tam masz opiekę 24godziny na dobę. Trzymam kciuki za Ciebie i za małego. Będzie dobrze.
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Gabille nie no przesada.. będzie dobrze, bądź silna i dasz radę, :* jesteśmy z Tobą ;*
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Z nudów parę dni temu zrobiłam cewe fotoksiążkę A4 ze ślubu i dziś ją otrzymałam pocztą Fajnie wyszła Aż mi się humor poprawił
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
andzia_zg też zamawialiśmy taka foto książke coś pięknego i jaka pamiątka na lata
Dziewczyny możedoradzicie koleżanka będzie niedlugo rodzila i zastanawia się z jakiej firmy najlepiej kupić podklady oraz takie majtki poporodowe macie juz cos wypróbowanego albo poleconego? dzieki za odp