- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Cieszę się, że piszecie maila do rządu w sprawie urlopu macierzyńskiego, ja za każdym razem jak o tym pomyślę to ciśnienie mi skacze jak nie wiem ;/ Trzeba coś zrobić, a nie siedzieć z założonymi rękami, aczkolwiek wydaje mi się że to i tak nic nie da i tak nikt się z nami nie liczy.
Anoda to bardzo dobre wieści, że już na wiosnę zaczniecie starania o maluszka to bardzo piękny okres i na pewno wszystko dobrze się skończy. Trzymam kciuki.
Alina na bieżąco oddaję głosy, jak sprawa wygląda z ilością głosów, jesteś w czołówce?
xpatiix3 faktycznie młodziutka jesteś też bym tak chciała. Fajnie mieć taką rodzinkę, u mnie też zawsze była pełna chata i nigdy nie chciałabym być jedynaczką chociaż ma to swoje i dobre i złe strony jak wszystko też mam 2 braci więc nie miałam nigdy problemu z młodszą siostrą podkradającą kosmetyki
Ja też miałam ostatnio załamkę i ciężkie dni. W pracy wszystko działa mi na nerwy, szybko można mnie wyprowadzić z równowagi. Oczywiście wszyscy mnie wykorzystują jak zwykle, nie ważne że jestem w ciąży. U mnie w pracy to tacy sami egoiści, najlepiej żeby wszystko ktoś robił za nich, najczęściej wszystko jest pilne, na już, na wczoraj, a ja latam jak walnięta. Za 2 tygodnie idę do gina i poproszę już o zwolnienie bo nie daje rady.
Ostatnio wkurzyłam się w sklepie bo były straszne kolejki, ja źle się poczułam i postanowiłam pierwszy raz skorzystać z kasy pierwszeństwa. Nigdy z tego nie korzystałam bo uważałam że jeszcze mogę sobie chwilę postać w kolejce. Ale z drugiej strony skoro nie będę miała becikowego ani 12 mcy macierzyńskiego ani NIGDY NIKT nie ustąpił mi miejsca w tramwaju to dlaczego mam nie skorzystać. Oczywiście nie obyło się bez głupich min głupich bab i złośliwych komentarzy ;/
Wczoraj przeżyłam znowu traumę związaną z moim uzębieniem;/;/ dopiero wyrwałam zęba i się cieszyłam że już ok a tu taki klops. Meega spuchła mi twarz w pracy z lewej strony, do tego stopnia że nie mogłam buzi otworzyć. Po powrocie do domu opuchlizna powiększyła mi się 3 razy i taki potworny ból temu towarzyszył że płakałam z bólu ;/ Pojechaliśmy szybko do dentysty. Okazało się że 8 mi się wyżyna i mam tam taki kaptur z dziąsła pod który może dostać się jedzenie i wtedy tak się dzieje. Oczyścił mi te dziąsła i dał antybioty (ZNOWU!!) Jak to się powtórzy - a jest duże prawdopodobieństwo to trzeba będzie 8 usunąć! Jestem załamana, kolejny raz biorę antybiotyk w ciąży, martwię się o małego, nie chce znowu w ciąży usuwać zęba ;/ czy ta opuchlizna mu nie zaszkodzi jakoś ;/ od wczoraj jeszcze nic mi to nie zeszło z buzi, nie mogę nic jeść ;/ Ciąża przebiega prawidłowo, z dzieckiem w porządku tylko te kły się buntują nie wiem co mam robić. Siedzę dziś w domu i odpoczywam, do pracy w tym tygodniu chyba nie wrócę bo nie dam już rady.
Mam pytanie do tych z was, które miały może podobny problem. Ostatnio na badaniu lekarz powiedział mi że mam małego polipa na szyjce, powiedział żeby w ogóle ise tym nie martwić bo on sam powinien zniknąć ;/ ja w ogóle nie wiem co to jest ten polip ;/ czy to możliwe że on powstał wtedy jak brałam antybiotyk - duomox?? Bo teraz znowu na tego zęba muszę go brać i boję się że znowu mi tam coś wyrośnie
Ufff też wylałam swoje żale wreszcie. Moja mama mówi że bardzo lubiła być w ciąży, że to taki przyjemny okres. Ja uważam inaczej, ciągle nawet jak jest ok, człowiek martwi się czy to dziecku nie zaszkodzi, czy to. I tak wkoło macieju, czytam te fora ile niebezpieczeństw się czai na każdym etapie ciąży ;/ sfiksować można.
Chciałabym żeby był już luty a maluszek cały i zdrowy z mamusią
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
A jakiego płynu używasz? Czytałam że w ciąży można meridol albo dentofresh. To cieszę się że jakoś udaje Ci się uniknąć komplikacji, może mi też się uda. A tą szałwią jak często płuczesz??
Dzięki za odpowiedź, bo już myślałam że usuwanie będzie konieczne
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A te kasy pierszeństwa w marketach zawsze zajęte przez nieuprawnionych klientów. Zresztą nie wiem na jakiej zasadzie to działa.
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
Ból kieszonki dopada co jakiś czas i mija potem wraca...bynajmniej tak wygląda u mnie:). Musisz czesto wypłukiwać jedzenie jak tylko jest okazja...wodą :)ja mam już taki nawyk:):)mam nadzieję że Ci przejdzie:) Trzymaj się
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mrufka odezwij sie....
Dzyzgunia tez....
Ja cukier po obiedzie 118,wiec nastepnym razem do stekow musi byc kapusta kiszona...
Mlody lezy oglada bajke a ja razem z nim.niby narazie go brzuch nieboli...oby.
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
A ja wczoraj byłam w sklepie i po prostu szok młoda kobieta stanęła z wózkiem przed kasą żeby ludzie nie zajęli kolejki i wpuściła mnie pierwszą i się uśmiechnęła do mnie, no chyba jednak jest jakiś szacunek w tej Polsce dla kobiet w ciąży aż miło mi się zrobiło, bo akurat się spieszyłam, musiałam na przerwie iść coś kupić do jedzenia ,bo padałam już ze zmęczenia, zresztą wczoraj wszystko wypadało mi z rąk taki jakiś dzień
I mówicie ,że mały podobny do mnie, no troszkę, ale to bardziej synuś mamusi, ja to tatusiowa córeczka
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pytanko do mamuś od pieluszek wielorazowych, zamawiać te? allegro.pl/markowy-bulk-zestaw-12-12-coo...iel-i2787066351.html Dodatkowo chcę zamówić wkłady bambusowe, co najmniej 10-15 sztuk.
Princess, super te zestaw, chyba sama też kupię Chyba niedrogo. Panie położne nam mówiły jeszcze o takch chusteczkach, które się wsadza do środka i jak dziecko zrobi kupkę, to się tę od razu ją wyrzuca z chusteczką, co wydaje mi się bardzo komfortowym rozwiązaniem
Mówiły nam też, że te wielorazowe pieluszki najlepiej wprowadzić ok. 2 miesiąca życia, bo na początku maluch ma taki przerób, że ciężko nadążyć z praniem
Madlen, nasza gondolka ma 79x33x20 cm
www.tosia.pl/sklep/product/p/130/emmalju...mart-duo-combi.html#
Pewnie rzeczywiście nie będziesz miała z tą swoją gondolką problemu, mnie trochę nastraszyła koleżanka, bo jej synek przestał się mieścić w kombinezoniku do gondoli jak miał 2 miesiące Ale ona miała jakiś dziwny ten wózek. W każdym razie uczulała mnie na to, żeby szukać jak największej gondolki i się na to bardzo zafiksowałam
pati, rzeczywiście masz wesolutko
Kupiłam sobie koszulkę na najważniejszy dzień w życiu
allegro.pl/koszulka-do-porodu-i-karmieni...a-s-i2768758080.html
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Marta będę robić dokładnie tak samo, polecę do sklepu po narzędzia i zabieram się za pędzlowanie oby się udało. Jeszcze raz dzięki za rady
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiu nie martw się, wszystko jakoś powoli sie poukłada. Raz na wozie a raz pod, ot takie nasze życie.
Alina głosy oddane, trzymamy kciuki za wygraną
Xpatixx super masz rodzinkę
Mi się w nocy śniło że urodziłam bliźniaki. Jednego w sylwestra a drugiego w Nowy Rok i lekarz za cholercie nie chciał im wpisać jednej daty urodzenia. Smieszny sen
Poza ty mieliśmy z mężem wczoraj małą róźnice zdań dot. imienia. Podoba nam się Bartek, z tym że mi bardziej Bartosz a mężowi Bartłomiej no i klops...
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chomiczka a można wiedzieć dlaczego jeszcze pracujesz? Premia? Naciski ze strony szefa? Problemy po macierzyńskim? Ciekawa, rozwojowa praca? Czy nie chcesz w domu siedzieć?
Pliszka wózek b.ładny, solidny, ile za komplet 3 w 1?
Koszula też piękna, droga.