BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 tygodni temu #507474 przez mamcia2013
Tragedia na grudniówkach :( jejku nie wyobrazam sobie tego :( :( współczucia.

A my dziś byliśmy na 50 leciu, wszyscy się zważyli (mama,tata,szwagier :D) hehe ale będą zdychać :P
W ogóle to jakaś padnięta jestem.
Miłego wieczorka Kochane.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #507486 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny, też czytałam tą smutną wiadomość na grudniówkach i zaczęłam się bać, a święta mijają powoli mogłyby już minąć, dziś wróciliśmy do domu, teściowa nie obyła się z komentarzem na temat tego że nie było nas w domu tylko byliśmy u rodziców moich, ale mój mąż nie był jej dłużny. A tak w ogóle to jestem jakaś taka rozbita, zaczynam się bać porodu ;/ a Franek zaczyna tak kopać że staje się to mało przyjemne;/

pozdrawiam Was :)

12 lata 2 tygodni temu #507589 przez aksa
hej hej ho laski!

jak Wam minął pierwszy dzień Świąt? my się wysiedzieliśmy u brata m,o 00.30 byliśmy w domu :dry:

noo i wlazłam dziś na wagę przyłączam się do klubu 7 z przodu :cheer: , miałam nadzieję,że nie przytyję więcej niż 12kg ale widzę,że to nierealne teraz jestem na + 8,5kg a w tej ostatniej fazie chyba najwięcej się przybiera??

ach i brzuszkiem też się pochwalę,tydzień temu w poniedziałek mierzyłam się i było 96cm a m mnie wczoraj zmierzył iiiii 101cm!! :laugh: :S 5cm w trochę ponad tydzień :S

mamcia hehe to będziesz miała polewkę ze skacowanej rodzinki :silly:

AniaCzajka mój bąbel jeszcze aż tak mocno nie dokazuje ale pewnie wszystko przede mną,może spróbuj puszczać młodemu jakąś muzykę??i metodą prób znaleźć taką która go uspokaja?? my z m od niedawna tak robimy i to niesamowite,przy niektórych szaleje a przy innych siedzi cichutko :laugh: - i to miły sposób spędzania czasu już we troje :blink:
a ze świrką ehh brak mi słow do tej kobiety :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 tygodni temu #507593 przez 25malinka
Hej brzuchatki
Wczoraj przyjechała do nas siostra z mężem i córką,posiedzieliśmy do 18 a potem pojechałam z mężem do teściowej i byliśmy w domu o 22,
Dziś jeszcze nie wiem co będziemy robić,narazie siedzimy w domciu,może pozniej przyjedzie siostra mamy ale nie wiadomo
aksa hehe ja też mam już 7 z przodu a w brzuszku też jakoś ze 100 będzie,

12 lata 2 tygodni temu #507597 przez Agnieszka86
dzień dobry!

U mnie te święta takie mało świąteczne, jakieś bure, bez wyrazu... a myślałam, że będzie tak pięknie bo to nasze pierwsze święta w trójkę...

AniaCzajka Zosia też zaczyna wiercić się w sposób mało przyjemy, czasem aż boli. A gdzie tam jeszcze do końca, przecież ona jeszcze urośnie! Mój obwód brzucha stanął 3 tygodnie temu w miejscu i nadal mam 108 cm. Mnie też ostatnio dopadł jakiś kryzys, ale nie strach przed porodem, tylko brak siły na ciążę. Wszystko mnie już boli, butów mnie mogę sama założyć, no i tak mi strasznie duszno... Kocham tą małą istotkę ponad wszystko, ale dolegliwości ciążowe zaczynają mnie przygniatać...:(

Dobrego dnia Wam życzę Słoneczka :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #507643 przez koticz
Cześć lalki!!!

My dziś idziemy z wizytą do mojej przyjaciółki,jutro do taty J,a w piątek jeszcze nas znajomi nawiedzą,tak,że się nam święta przeciągają aż do weekendu :cheer: hehe a ja już nie mam sił!!!

Jagoda wczoraj pierwszy raz kopnęła tatusia w rękę :kiss: taki mu chyba prezent zrobiła świąteczny :kiss:

Miłego dnia i duuuużo sił!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #507644 przez xxElaElaEeexx
Hej mamuśki.

Ja przed chwilą wróciłam z kościoła,zjadłam rosołek i leniuchuje.Facet dziś od 7-22 w pracy dorabia się hehe wziął sobie fuchę stróża i pilnuje swojego zakładu pracy. :) Ale zapakowałam mu tyle jedzenia ,że będzie miał co robić oprócz oglądania tv :lol:

My z rodzicami po południu jedziemy do rodzinki :) Znowu się najem :huh:
Normalnie w tamtym tygodniu ważyłam 71kg ,a dziś już 74kg, czyli 8kg na plusie :S :woohoo: :blush:

Do ślubu zostały mi tylko 3 dni ,a ja jakoś nie zdaję sobie z tego w ogóle sprawy i wcale się tym nie przejmuje.Chyba jestem nienormalna :lol:

A dziś już zaczynamy 29tydzień :kiss:
To chyba temu mała tak o 5 rano szalała ,aż nóżkę było czuć ...Jakie to słodkieeee.... :kiss: :kiss: :kiss:
Miłego dnia kochane :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #507686 przez Gosia27
Hej kobietki, a my u teściów. Tzn sama siedzę bo R pojechał z tatą do szpitala. Jakoś tu tak smutno, tym bardziej, że ŚWIRKA bardzo zmizerniała...

My czujemy się dobrze. Posiedzieliśmy do 2 w nocy z siostrą i szwagrem. Powiedzieliśmy jaka jest sytuacja z naszą maleńką...R poczuł odrobinę ulgi...

No i tak jakoś. Święta i po świętach...

U nas +1 kg do przodu. Obwód pasa bez zmian :lol: a mała nieźle dokazuje.

Bawcie się kochane :kiss:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #507791 przez Beata 26
Agnieszka86 napisał:

dzień dobry!

U mnie te święta takie mało świąteczne, jakieś bure, bez wyrazu... a myślałam, że będzie tak pięknie bo to nasze pierwsze święta w trójkę...

AniaCzajka Zosia też zaczyna wiercić się w sposób mało przyjemy, czasem aż boli. A gdzie tam jeszcze do końca, przecież ona jeszcze urośnie! Mój obwód brzucha stanął 3 tygodnie temu w miejscu i nadal mam 108 cm. Mnie też ostatnio dopadł jakiś kryzys, ale nie strach przed porodem, tylko brak siły na ciążę. Wszystko mnie już boli, butów mnie mogę sama założyć, no i tak mi strasznie duszno... Kocham tą małą istotkę ponad wszystko, ale dolegliwości ciążowe zaczynają mnie przygniatać...:(

Dobrego dnia Wam życzę Słoneczka :kiss:

U mnie 106 cm w brzuszku! Na wage stane jutro, strach sie bac. Aga, Cytuje Twoj wpis, poniewaz i ja zaczynam czuc sie zmeczona ciaza, mimo calego szczescia i radosci z cudu pod serduszkiem. Hormony tez mnie chyba wykoncza. Fizycznie wrak. Niech juz bedzie marzec.
Calusy przejedzone mamusie;*

12 lata 2 tygodni temu #507820 przez Depeche
U mnie juz dawno bylo 110 cm. Nawet mąż woła na mnie "słoniątko", takie mam ruchy. Do tego jestem wiecznie śpiąca. Właśnie wstałam z drzemki, po prostu powiedziałam mojemu,że ma mi lózko poscielić i poszłam spać w dziecka łóżku. Dziś już nie mialam sily isc gdziekolwiek w gosci, jest strasznie slisko, a ja tak chetnie bym pospacerowała. Mam wrażenie , że służby odśnieżające zrobiły sobie równiez święta, a to chyba nie o to chodzi. Co do jedzenia, to jak wiecie miałam do siebie wyrzuty, że w tym roku nic nie robiłam. Niepotrzebnie. Moja matka tak mnie zaopatrzyła, że i tak nie damy rady i pies będzie dojadał.

12 lata 2 tygodni temu #507894 przez aksa
a to my z 7 na początku i 101cm w brzuszku :silly:

Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #507897 przez andzia_zg
Cześć laseczki i brzuchalki.

Dotarłam w końcu do domu. Ale te Święta szybko minęły...nawet nie wiedziałam kiedy...
Piszecie o dolegliwościach ciążowych... niestety dopadły i mnie... :-( Od paru dni miałam problemy ze spaniem tzn z leżeniem,a teraz to już całkiem. A najgorzej jest od Wigilii. Wróciliśmy po Wigilii od teściowej, zmierzyłam brzuchala i położyłam się spać, bo rano mieliśmy wyjeżdżać do moich rodziców. Ale niestety długo nie pospałam. Po godzinie snu obudziłam się z bólem brzucha i tak już było do rana. Na boku jeszcze jako tako, ale na plecach nie było szans leżeć. Praktycznie męczyłam się do rana. Rano zmierzyłam brzucha i po nocy było 1cm więcej :S Do Rodziców jechałam jak zombie. Ale wypiłam kawkę i jakos wytrzymałam.Wieczorem położyliśmy się to było to samo... dopóki leżałam na lewym boku było ok, a tylko próbowałam sie przewrócic na plecy to pojawiał się ten ból. Czułam wtedy jakby rozrywanie brzucha i mega ciągniecie. Więc nocka polegałą na tym, że jak tylko zaczynałam drętwieć leżąc na lewymn boku to musialam łazic po domu żeby odpoczął mi lewy bok i wtedy dopiero moglam się znów połozyć. Więc kolejna nocka niezbyt przespana. Ciekawe jak będzie dzis. Ale czuje ze jak tylko probuje się położyc na plecy to znów boli. A to jeszcze 2 miesiące. Więc dolegliwości ciążowe dają się w kość :S Poza tym czuję się juz mega ociężała, nie mam siły załozyc sobie skarpetki na nogi i buty :S A brzuch coraz większy :S Aż boje sie pomyślec ile dodatkowych kg mi przybyło przez te Święta :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #507900 przez andzia_zg
aksa wow...ale laska z Ciebie :lol: super wyglądasz :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #507910 przez aksa
andzia dziękuje :blush: :kiss:

ojj ja też mam problemy ze spaniem :dry: ale to raczej dzięki mojemu małżowi bo....zgrzyta zębami!! :cheer: masakra :dry: dentysta mu powiedział,że to przez stres i faktycznie jak tylko się pojawia na horyzoncie jakiś nowy projekt tak jest pospane :huh:
i kawa nie pomaga- nie moge jej pić bo mam mega zgagę
hehe a jeśli chodzi o ubieranie skarpetek to i ja mam problem :P chyba teraz to dopiero się zacznie.....

12 lata 2 tygodni temu #507921 przez patrycja85
hej cioteczki:)

święta święta i po świętach:) ale odpoczęłam na maksa:) mi też coraz ciężej. i ruchy małego przestają być milusie i zaczynają boleć:) ale powiem wam że wczoraj byliśmy u mojego dziadka, który ma już 5 prawnuków i Ignacego w drodze:) w każdym razie moja kuzynka była ze swoim synkiem, którego rodziła w marcu tego roku. jaki już fajny:))) silny i taki rozumny już:) na następną gwiazdkę nasze dzieciaczki takie będą:)

przez całe święta myślałam o tej grudniówce. to jest jakaś masakra...

aksa-ale laska jesteś:)

andzia-nie kładź się na plecach. ta rehabilitantka ze szkoły rodzenia mówiła że w tej pozycji najbardziej obciążamy kręgosłup w odcinku lędźwiowym i od tego może cię boleć brzuch bo obciążony jest cały pas na tej wysokości. żeby odciążyć trzeba się położyć na boku ze zgiętymi nogami a między nogi włożyć poduchę-najlepiej między uda i kolana. nie gwarantuję że od razu po 15 min przejdzie ale mi pomaga a ja bardzo cierpię przez kręgosłup. a jak już bardzo chcesz na plecach to nogi trzeba na poduchę ale tak żeby zgięte były kolana-zeby lędźwia dotykały materaca. może ci pomoze...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka