- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Aksa ja wiem, że my tu możemy dobrze radzic. Ale jak lekarz powie to od razu wszystko widzimy w czarnych kolorach. Moja mała w 29 hbd miała ledwo 950g (wyszłam z gabinetu i wybuchłam płaczem...) tydzień później wyszło na USG 1322g. Każde USG wykonywał inny lekarz na innym aparacie.Granica błędu wynosi +/-200g. Teraz dzieci przybierają najszybciej na masie. Także ja wierzę, że wszytsko się unormuje. I synuś będzie jak malowany. Ściskam Cię kochana. Ja to bym wszytsko oddała żeby tylko Zosia miała zdrowe serduszko...
Ulfolka co do obniżonego brzucha. A więc tak,obniżający się brzuch to jeden z wielu objawów przepowiadających poród. Ale że to Twoja druga ciąża to więzadła przymaciczne już nie są tak mocne a tym bardziej że pierwsze dziecko rodziłaś 2 lata temu jak się nie mylę. Więc ma prawo ciagnąć brzuch w dół, no bo niestety już ciało nie jest takie elastyczne, sprężyste itd...
Unbrekable cieszę się że z malutką wszytsko ok. Czasem dzieci obracają się w ostatnim momencie, ale jak już masz świadomość tego że będzie planowane cc to niech już tak zostanie. A z tego co mi wiadomo. Każdy facet będący w związku małżeńskim ma prawo do uzyskania 2 tygodniowego urlopu-opieki na małżonkę. Bez gadania.
Co do mężów. Mój R robi wszytsko żeby tylo było mi dobrze. Jak już wypije to nie robię halo, bo przecież nie mam zamiaru go ograniczac. Ale teraz jak jestem w ciąży to wyjątkowo się stara. Sprząta, gotuje..itd. A jak mam doła to przychodzi i mówi że mam mu zaufać.
Dobra lecę odebrać wyniki HIV i posiewu moczu.
AAA Andzia podwyższone leukocyty we krwi u kobiet ciężarnych to norma. Ja są w moczu to jakaś infekcja jest.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Kropek nadal uparcie wypina się dupcią na świat. No cóż, chyba muszę powoli nastawiać się na cc. Jeżeli na kolejnej wizycie (06.02) nadal będzie bez zmian, to ustalamy termin porodu . Kropeczek od samego początku- podobnie jak u Visannetki - według USG jest "starszy" o ok. 1-2 tygodni, więc najprawdopodobniej przyjdzie na świat pod koniec lutego. Obecnie waży ok. 2800 g , taki klocuś z niego . Wszystkie pomiary ok, rozwija się harmonijnie. Podczas badania miał czkawkę i puszczał bańki buźką . Aaaa i lekarzowi udało się ślicznie uchwycić buźkę z profilu . Niesamowite, że w brzuszku siedzi taki mały człowieczek
Wyniki badań ok, dziś zawiozłam materiał na GBS- obecność paciorkowca.
Dostałam "listę" niezbędników do szpitala dla mnie i dziecka- co za czasy, nawet lewatywę sobie muszę kupić , a dla Kropka pieluszki, płyn do kąpieli, oliwka, krem przeciw odparzeniom, szczoteczka do włosków, chusteczki nawilżające
Muszę też zapytać lekarza, bo napisane jest, że dla mnie mają być też takie pieluchy jednorazowe dla dorosłych- a ja sobie kupiłam takie duże podkłady poporodowe z Belli- może też to będzie ok?
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Unbreakable co za wredny typ
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
moim zdaniem pracodawca nie może odmówić ojcu urlopu ojcowskiego, to ojca prawo i może niego skorzystać a pracodawca musi na to wyrazić zgodę czy mu to się podoba czy nie
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chichi fajnie że u was wszystko ok, a Kropek duży i taka jego uroda:P mój syn też byl duży nie przejmuj się , co do podkładów to Bella chyba jest ok
ja wlaśnie przed chwilą wróciłam , nalatałam się po tych sklepach ale w końcu udalo mi się kupić fajne zaproszenia , nawet z mężem zahaczyliśmy o dzieciowe sklepy i popatrzyliśmy wózki i materace co myślicie o tych? :
dino.sklep.pl/nowy/wozki-wielofunkcyjne-...3e94695e536eb1e1a08e
www.babyactive.pl/2012/03/elipso/
www.sklepikdzieciecy.pl/grander-red-alu-...ny-tutek-p-1891.html
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
kika jakby sie spreciwil to podejrzewam, ze moglby sie pozegnac z praca... a na to nie mozemy sobie teraz pozwolic...
Kurcze spalam godzine. Wlasnie sie obudziłam.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Chichi fajnie że u was wszystko ok, a Kropek duży i taka jego uroda:P mój syn też byl duży nie przejmuj się
Dzięki za uspokajaczka Kika
Tylko uparciuch nadal nie chce się odpowiednio ułożyć...
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
A to prawda, że ten urlop ojcowski mozna wykorzystac w ciągu 2 lat?
chiczi nie martw sie... moj młody tez jest wielki, wiec obie będziemy miały małych Pudzianów wyglądających jak oponki Michelin
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Myślicie, że takie pieluszki sprawdzą się przy podtrzymywaniu pieluch tetrowych? Bo te wkłady nie wiem czy się sprawdzą, a klasyczne pieluszki tetrowe już wyprasowane czekają w komodzie.
allegro.pl/zestaw-probny-bobolider-pielu...ady-i2948103849.html
Idę robić racuchy:) Mam nadzieję, że będą zjadliwe...K. jak wróci będzie głodny to wszystko zje
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A u mojego m prywatna firma... Jeden plus, ze go nie ywsla chyba w zadna delegacje w tym czasie
A to prawda, że ten urlop ojcowski mozna wykorzystac w ciągu 2 lat?
chiczi nie martw sie... moj młody tez jest wielki, wiec obie będziemy miały małych Pudzianów wyglądających jak oponki Michelin
do 12 miesięcy od urodzenia się dziecka
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Kika wózeczki fajne, najbardziej mi się podoba ten Elipso Baby Active.
Myślicie, że takie pieluszki sprawdzą się przy podtrzymywaniu pieluch tetrowych? Bo te wkłady nie wiem czy się sprawdzą, a klasyczne pieluszki tetrowe już wyprasowane czekają w komodzie.
Idę robić racuchy:) Mam nadzieję, że będą zjadliwe...K. jak wróci będzie głodny to wszystko zje
A chcesz stosowac pieluchy tetrowe a nie pampersy? Ja to raczej nie bede sie bawic z pieluchami i wybiore normalne pampersy. Ale pwoiem ci ze nie widzialam, żeby ktoś stosował takie coś... Moze być fajne ale nie wiem,bo nikt z moich znajomych tego nie stosował.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kika wózeczki fajne, najbardziej mi się podoba ten Elipso Baby Active.
Agnieszka ten wózek to będzie cięższa sprawa niż i się wydawało
a na tych pieluszkach się nie znam
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Na to się Andzia_zg zanosi , ale Twój jest główkowo ułożony przynajmniej!