BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #538821 przez mamcia2013
Hej Wam :)

Kika samopoczucie lepiej, miło że pytasz :) a co do wózka to moja kuzynka ma ten coletto (troszkę inny model) i nie poleca go! Robi się rozchwiany i był już na gwarancje dawany. Jakies linki tam siadają czy coś...

A ja na porodówkę sama się zawiozę jeśli mój nie zda prawka w lutym :D a co! zostawię furę pod szpitalem i po porodzie wrócę do chałupy :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #538834 przez mamcia2013
Ufolka mleko tak jak i rennie pomaga mi tylko na chwilę :angry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #538837 przez vernix
Witajcie znowu Brzuszki-Mamuśki:)

Spałam 2, 5 godziny, normalnie powtórka z rozrywki z I trymestru...:)Ale przynajmniej lepiej się czuję, a mały ma czkawkę-czuję miarowe puknięcia od 3 min.:)

Andzia coś Cię bierze? jakieś przeziębienie? No nie..herbata z cytryną i pod koc, proszę się ładnie położyć:)

Agnieszka
to jest wielorazowe pieluszkowanie tak? coś podobnego do wkładów bambusowych?
Kiedyś nawet nad nimi myślałam, ale na checiach i analizie pt. będę masakrycznie zmęczona stanęło.
Bardziej myślałam o Naturalnej Higienie Niemowląt. W sumie to pieluszkowanie też wchodzi w jego zakres.Jednak wprowadzę to pomału w 4-5 miesiącu życia Henia, kiedy dobrze się poznamy:) Będę reagowała, gdy będzie chciał zrobić kupkę i wtedy odpowiednio go przytrzymując chcę go wysadzać do... miseczki będzie się prężył, będzie czerwony i gdy zdążę:)). Zobaczymy czy się uda.
Ponoć doskonale się to sprawdza i nie ma problemu później z nocnikowaniem i wysadzaniem, bo dziecko już wie jak reagować.
parenting.pl/doradca-ds-naturalnej-higie...o-macierzynstwa.html

Kika pierwszy wózek jest spoko, podoba mi się.

Mamcia moja kumpela, która przez całą ciążę czuła się super, też się sama zawiozła na porodówkę. Chłopa nie było w domu, dojechał do szpitala, a ta w skurczach trwających co 7 min. wsiadła i pojechała 25 km do szpitala:)

Paulina to normalne wahania nastroju. Ja też tak mam: czasami cała jestem w skowronkach, że niedługo poród, maluszek będzie z nami, a za parę chwil czy godzin dół: że nie dam rady, że nie będę wiedziała co robić etc.
Pocieszam Cię choć trochę-będzie WSZYSTKO dobrze:)

Patrycja no ładnie Cię te nerki wykańczają, tak ciśnienie Ci podnoszą. Niedobre! Mierz je sobie te 4 razy dziennie, dbaj o siebie, pij dużo..
Pisz, jak się czujesz:)

Ja na trochę spadam, bo od 16 chodzą po kolędzie. W domu tylko ja i teść:) Poczekam sobie na pewno i zmówię za Was zdrowaśkę.
Trzymajcie się Brzuchatki!

11 lata 11 miesiąc temu #538841 przez koticz
mamcia2013 napisał:

Hej Wam :)

Kika samopoczucie lepiej, miło że pytasz :) a co do wózka to moja kuzynka ma ten coletto (troszkę inny model) i nie poleca go! Robi się rozchwiany i był już na gwarancje dawany. Jakies linki tam siadają czy coś...

A ja na porodówkę sama się zawiozę jeśli mój nie zda prawka w lutym :D a co! zostawię furę pod szpitalem i po porodzie wrócę do chałupy :silly:

mamcia jeśli mam być szczera to pierwsza negatywna opinia na temat tego wózka,jaką słyszę.Twoja siostra pewnie ma coletto matteo?Ja właśnie ten zamówiłam więc i tak już dupa zbita,ale mam nadzieję,że będę zadowolona :)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu #538854 przez patrycja85
unbreakable- mi do kinder bueno doszły jeszcze kinderki (te takie małe batoniki::)) i to od razu te duże opakowania:)

vernix-dzięki:) będę mierzyć i jak będzie wysokie to wbiję się w sr do mojej lekarki;) przygotuj zeszyt z religii:)

mamcia-ma zgagę podobno dobre są jeszcze migdały ale nie wiem w jakiej formie bo mi póki co rennie pomaga

miałam iść na zajecia ale w sumie się trochę wystraszylam i lepiej zostane. ten pomiar ciśnienia rozbił mi dzień ale już się biorę za siebie i siadam do nauki:)

11 lata 11 miesiąc temu #538860 przez mamcia2013
Vernix więc jak będę dobrze się czuła to sama śmignę :D

Koticz nie siostra a kuzynka :) szczerze to nie wiem co to za model, z przodu ma podwójne kółka, byłam u niej we wtorek i naprawdę ten wózek jest strasznie rozchwiany. Ona jak i jej mąż nie polecali mi go (bo też mi się podoba). Może trafili na jakiś wybryk fabryczny :) mam nadzieję że ja ze swojego będe zadowolona.

Patrycja nie próbowałam jeszcze migdałów bo zawsze jak jestem w sklepie to o nich zapominam ;)

11 lata 11 miesiąc temu #538867 przez vernix
Patrycja co do Kinder Bueno, to powiem Ci,że tydzień temu wbiłam się z meżolem, moim tatą i teściem na "sępa" za 12 opakowań tych batoników:):)

Nie pytaj kto to zjadł :lol: :cheer:
Powodzenia z nauką, pogłaszcz ode mnie i Henia przyszłego adwokata :laugh:

PS Nie mam zeszytu, ale za to zaśpiewam kolędę:) :P

11 lata 11 miesiąc temu #538869 przez kika1985
oo koticz a jaki kolorek wybraliscie? wię że jest funkcjonalny , fajna sprawa ta obrotowa gondola, tylko wlaśnie nie do konca mi sie podoba ta spacerówka, może to dlatego ze widziałam ją tylko w katalogu bo facetowi nie chcialo sie iść na zaplecze szukać spacerówki żebvy nam pokazac, w rzeczywistości może wygląda inaczej, a masz może już wózek ???

jeszcze ten mi się spodobal ale tego w sklepie nie było

dino.sklep.pl/nowy/wozek-wielofunkcyjny-...-gratis-p-15060.html

11 lata 11 miesiąc temu #538872 przez kika1985
Depeche napisał:

www.ceneo.pl/2677171

a ja mam taki turkusowy

o też fajny

mi się dalej podoba ten Graco no ale ceny tych co dawałam linki są dużo niższe więc chyba Graco odpada

11 lata 11 miesiąc temu #538875 przez kika1985
eh z tymi wózkami, ogarnęło mnie szaleństwo :lol: :lol: :lol:

mamcia dobrze że już lepiej się czujesz, a do porodu to lepiej zawołaj kogoś znajomego żeby cię zawiózł bo nie chciałabym się z toba spotkać na skrzyżowaniu gdyby właśnie złapał cię skurcz :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #538891 przez Gosia27
Aksa lekarze zawsze sprawdzają przepływy przez duże naczynia. I na tych pomiarach się opierają. Zobaczysz co Ci powie lekarz w wt. 3mam mocno kciuki
Vernix ja też teraz tyle spałam. Aż w szoku jestem bo od jakiegoś czasu czasem zdarza mi się przysnąć, ale aż na tyle??? :cheer:
5 poczków już wsunęłam, ale mezol robi mi już latte i po proszę o kolejnego. Choć trochę jestem nie zadowolona z tego jak mi wyszły no ale pierwszy raz robiłam :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #538896 przez Agnieszka86
Co do pieluszkowania to zobaczę jak mi to będzie szło. Ale bardzo chcę używać pampersów tylko na noc, no i na jakieś wyjścia póki Zosia będzie mała. Bratanica tak funkcjonowała dość długo:)

Racuchy wyszły pyszne! Aż się skusiłam i spróbowałam... mniam! Ciekawe co K. powie-zaraz ma być w domu:)

11 lata 11 miesiąc temu #538900 przez aksa
Gosiu dzięki za wyjaśnienia :kiss: ojj ale masz pączkowy dzień!! dziś sama mam smaka na takiego domowego pączusia :lol:

ja troche ogarnęłam mieszkanie, wykąpałam się zjadłam kanapkę i będę malować pazurki bo dziś idę na spotkanie z ludzmi z klasy z liceum :lol: nie widziałam się z nimi z rok czasu to się zdziwią jak mnie zobaczą :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 11 miesiąc temu #538902 przez Agnieszka86
aksa napisał:

Gosiu dzięki za wyjaśnienia :kiss: ojj ale masz pączkowy dzień!! dziś sama mam smaka na takiego domowego pączusia :lol:

ja troche ogarnęłam mieszkanie, wykąpałam się zjadłam kanapkę i będę malować pazurki bo dziś idę na spotkanie z ludzmi z klasy z liceum :lol: nie widziałam się z nimi z rok czasu to się zdziwią jak mnie zobaczą :silly:

No to idź zrób się na bóstwo:) Albo raczej 2 bóstwa :blink: Fajnie, że się tak spotykacie, ja liceum skończyłam 8 lat temu i ani jednego spotkania nie udało się zorganizować :(

11 lata 11 miesiąc temu #538905 przez Gosia27
My jutro wieczorem wychodzimy na karnawałowe spotkanie z pracy R. Więc też się ładnie zrobię ;) Boshheeeeee objedzona jestem jak dziki bąk. A mała się nieźle wypycha.Ja nie wiem jak ona mi się mieści przy tak małym obw brzucha...dobrze że nie atakuje moich żeber za to lewą pachwinę uwielbia

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka