BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #559539 przez offca87
Nawiasem, jak urodziła się moja siostra, miałam 6 lat i czułam głębokie rozczarowanie, bo chciałam miec starszego brata i wydawało mi się całkiem logiczne, żed jakpogadam z mamą, to będzie brat. Starszy :d wywiozłam Bachę w wózku nad rzekę, sąsiadce się wydawało to podejrzane, dała znać rodzicom. Jak Baś bbyła starsza i chciala ze mną wszędzie łazić, wieszałam ją na szelkach od ogrodniczek na płocie i zwiewalamz ogrodka, zanim ktoś zaalarmowany jej rykiem zdjął ją z płotu :D:D

Ot, siostrzane uczucia. Teraz bym się za nią dała pokroić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #559546 przez Unbreakable
Hej Brzuchole ;)

Bardzo się cieszymy, że wizyty pozytywne, a Beata idzie szybciutko na kanapę i spędza spokojny dzień, żeby Synusia nie denerwować. Na twardy brzuch mi pomaga czasami ciepły prysznic, ale pewnie każdy ma swoje sposoby.

Patrycja, Gosia, agentki... Ciekawa jestem reakcji Waszych rodziców ;P matko dzieci mają pomysły ;)
Jak dobrze, że ja byłam grzecznym dzieckiem ;P Moja siostra urodziła się jak miałam 11 lat i czasami mama prosiła mnie żeby Ją uśpiła. Wkładałam jej wtedy delikatnie palce do oczek żeby je zamknęła i działało ;P nie mogła ich otworzyć i zasypiała, ale ten patent nie działał długo, bo później się wkurzała i wrzeszczała.

Wczoraj czytałam coś na temat ustawy o macierzyńskim i miałam w nocy sen :D Musiałam oddać zasiłek macierzyński bo wprowadzona została ustawa, że należy się on matkom, które urodziły dziecko o wadze powyżej 2,6 kg a Lenka ważyła 2,5 kg. Ja już lepiej nie będę nic czytała;)

Gosiu odstaw już samochód... pogoda nie sprzyja, a i dzieciaczki czasami poruszą się tak, że zaboli i w czasie jazdy może być problem. Uważaj na siebie i Zosieńkę.

11 lata 10 miesiąc temu #559550 przez Kinga2424
patrycja85 napisał:

jak tak piszecie ze się Wasze maleństwa nie ruszają przez jakiś czas to się zastanawiam bo mój mały nie ma takich dni. chyba odkąd go wyczułam to się nie zdarzyło. wręcz zastanawiamy się czy dać mu na drugie WIERCIPIĘT:)))

dziewczyny które mają już dzieci-myślałyście o tym żeby kupić dla dzieci jakiś prezent i przy powrocie ze szpitala wręczyć dziecku mówiąc ze to od nowego braciszka czy siostrzyczki? czytałam ze psychologicznie to fajny ruch bo wtedy dziecko od razu fajnie się nastawia do nowego członka rodziny i nie jest zazdrosne. mój kuzyn wypróbował to u siebie i jego synek mając już 6 lat nadal dumnie pokazuje swój prezent który dostał od siostry Oliwki:) tak mi się przypomniało bo ja jak mi przywiezli młodszego brata ze szpitala (miałam 3 lata) weszłam do łóżeczka i tak go ciągnęłam za rękę żeby się ze mną bawił że wyrwałam mu ją ze stawu i musieli jechać z nim na pogotowie. no bo bawić się nie chciał....:)))

Moja Córeczka też cały czas się kręci i nazywamy ją SZURU- BURU:)

A co do tego stawy... Mój tatuś uczył mnie obsługi kołyski. Jak mama przywiozła braciszka, to tak na nim testowałam obsługę kołyski, że biedny z niej wypadł. Ale na szczęście nic się nie stało:)

11 lata 10 miesiąc temu #559554 przez Kinga2424
Beata 26 napisał:

Hey laski albo jeszcze snie albo nie wiem co, ale wydaje mi sie, ze cala noc i teraz mam twardy brzuch - bez przerwy. Z kazda wizyta w toalecie w nocy byl twardy i odkad nie spie tez jest twardy. Troche mnie to niepokoi.

Co mi moje lekarki polecAcie. ? Nospa+ magnez?

Jak mi nie przejdzie to chyba zadzwonie do poloznej..

Ja niestety też cały czas mam twardy brzuszek. Od grudnia lekarz kazał mi brać 3x nospa i 3x magnez. Wczoraj na wizycie zwiększył mi dawkę do 4x nospa:(

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #559562 przez patrycja85
Vernix-dzięki za linka:) jak mały będzie we mnie to sama sobie współczuję, ale podobno B był bardzo grzecznym dzieckiem więc liczę że to się zrównoważy:) a jeśli chodzi o Twojego męża to zaufaj jego przeczuciom-mi się w ciąży zawaliła intuicja, za to u B się pojawiła i się sprawdza:) moze u Was też tak jest?:) a urodzić 4,2 kg dziecko naturalnie to mega wyzwanie;)

kinga-wiercipięt i szuru-buru:)

offca, unbreakable-też miałyście głupie pomysły:) ale mnie to przynamniej wiek usprawiedliwia-miałam 3 lata jak mi przywieźli brata ale wy byłyście te starsze, mądrzejsze:)))

unbreakable-właśnie się biorę za ustawę o macierzyńskim:)

prawda jest taka że kocham moje rodzeństwo tak ze nie wyobrazam sobie ze można bardziej i jak mama mi mówi ze swoje dziecko będę kochała mocniej to nie wierzę ze można, ale się okaże:)))

andzi dzis nie ma? ma wizyte czy co? bo chyba jakby urodziła to by znalazła sposób żeby uaktualnić listę porodów nie?:)))

11 lata 10 miesiąc temu #559575 przez Kinga2424
Dziewczyny, a o co chodzi z tą ustawą o macierzyńskim? Zmieniło się znów coś?

11 lata 10 miesiąc temu #559583 przez Lafi
Kinga raczej nic ;(

Moja mama ostanio wypaliła, zebym pogadała z lekarzem zaby tak zrobic aby ciaze przenosic przecierz to nie taka różnica 2 a 15 ona ze mna miała termin na 26.12 a urodziła mnie 17.01 normalnie rozwala mnie jej podejscie,

11 lata 10 miesiąc temu #559590 przez Kinga2424
Szkoda, bo już mi się nadzieja narodziła w serduszku:( To wszystko to jedno wielki koło fortuny...
Masakra

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #559599 przez vernix
Też myślałam przed chwilą o Andzi. Sorry Ania, ale poowiem Ci gdzie-gdy robiłam siusiu:) :P :lol:

Andzia, haaalooo, rodzisz??

Patrycja mas z rację z tą intuicją. U mnie też szwankuje,a do tego doszło w ciąży jakieś dziwne niezdecydowanie. Mam nadzieję, że to minie po porodzie. Jaki on by nie był.
Mój D. powtarza, że inaczej być chyba nie może z cc. Sam urodził się w ten sposób, a posturę ma raczej "zbitą" ale nie grubaśną :cheer: więc Heniuś się w niego wdał z wagą. Zobaczymy 22.02 na ostatniej wizycie:)

11 lata 10 miesiąc temu #559608 przez mamcia2013
Hej laski , ale jesteście aparatki :D :D ja mam starszą siostrę więc nie robiłam jej tortur! :P ale ona nieraz mnie trzasła jak spałam. :)

Gosia Ty uważaj na siebie i Zosieńkę!!

Super że po wizytach wszystko w porządku :) ja na swoją muszę czekać do 22 lutego...

A jak już piszecie o intuicji facetów to chyba zacznę wierzyć w to co mój T mówi :D bo on cały czas twierdzi że jak się zacznie to ja piernę i mały wyskoczy :D haha sam nie wierzy w to co mówi :cheer: :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #559611 przez Depeche
Hej
Jeeeessssssu jak mnie boli glowa, zasypiam. Siedze w pidzamie, pije kawe, dopiero co poscielilam. Nie moge oddychac. Ku.wa jak ja nienawidze sie tak czuc! Zero energii, zero! Zaczynam nadrabiac moje ranne ptaszki.

11 lata 10 miesiąc temu #559616 przez Depeche
offca87 napisał:

andzia_zg napisał:

Offca w tym wywiadzie to Ty? macie zespół? grasz na skrzypcach? bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam...

No ja, ja :D zdredowany łeb. Grałam w tym zespole, potem w innym, jako muzyk sesyjny także, bo gram na różnych instrumentach. A teraz przerwa na bobasa, a co dalej - zobaczymy ;) może się zbiorę w sobie i rozwalę brytyjską scenę muzyczną? ;):d

jak bedziesz slawna to zalatw mi randke z Gahanem z DM, tylko tak w miare szybko, bo sie chlopina cos postarzal i nie chcilabym sie zawiesc :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #559623 przez Depeche
patrycja85 napisał:

cześć cioteczki

super że na wizytach ok!

jak tak piszecie ze się Wasze maleństwa nie ruszają przez jakiś czas to się zastanawiam bo mój mały nie ma takich dni. chyba odkąd go wyczułam to się nie zdarzyło. wręcz zastanawiamy się czy dać mu na drugie WIERCIPIĘT:)))

Aga-złóżcie bo i łóżeczko i materac musi się przewietrzyć kilka dni.

Paulina77-powodzenia dziś

dziewczyny które mają już dzieci-myślałyście o tym żeby kupić dla dzieci jakiś prezent i przy powrocie ze szpitala wręczyć dziecku mówiąc ze to od nowego braciszka czy siostrzyczki? czytałam ze psychologicznie to fajny ruch bo wtedy dziecko od razu fajnie się nastawia do nowego członka rodziny i nie jest zazdrosne. mój kuzyn wypróbował to u siebie i jego synek mając już 6 lat nadal dumnie pokazuje swój prezent który dostał od siostry Oliwki:) tak mi się przypomniało bo ja jak mi przywiezli młodszego brata ze szpitala (miałam 3 lata) weszłam do łóżeczka i tak go ciągnęłam za rękę żeby się ze mną bawił że wyrwałam mu ją ze stawu i musieli jechać z nim na pogotowie. no bo bawić się nie chciał....:)))

która ma dziś wizytę?

miłego dnia

Tak, ja mysle zeby jej kupic taka kuchnie do gotowania, bo sie bawi czesto w piknik, tylko nie wiem gdzie ja postawie ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #559627 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #559628 przez andzia_zg
Dzień doberek :-)
W końcu nadrobiłam co napisałyście :-) Ach Wy "sadystki" - tak się znęcać nad rodzeństwem :P

Lafi zobaczysz, że bedziesz zadowolona z wózka- każdy z moich znajomych kto ma Tako jest mega zadowolony :-)

Kinga superowo, że z Twoją księżniczką wszytsko ok na wizycie :-) Teraz tylko czekać az się pojawi na swiecie :-)

Beata odpocznij sobie. Ja też wczoraj w nocy całą noc się meczyłam z twardniejącym brzuchem... a potem przeszło...

Gosia uważaj na drodze. Dobrze, że nic się nie stało, bo u nas tak jak u Was zasypało i wczoraj było mega lodowisko na drodze. Jak jechałam po mężą to też jechałam ostrożnie, bo TIR-y stały na srodku i nie mogły jechać a osobówki tańczyły w kółko. Ja mam to szczęście, że jak 2 lata temu była taka masakryczna zima i full śniegu to się nauczyłam jeździć w takich warunkach, bo codziennie musiałam dojeżdżac prawie 30km do pracy. Duzo mi to dało, bo tak jak wczoraj inne auta boksowały,to ja sobie spokojnie obok nich przejechałam i jechałam dalej.

Kurde zapomniałam co która z was napisała :huh:

A ja dziś pózniej na forum,bo znów miałam dupowata nockę i tak porządnie zasnęłam dopiero po 7 rano i wstałam dopiero o 10 :huh: Tak mnie wczoraj zaczęły wieczorem bolec pachwiny, że nie mogłam sie obrócic z boku na bok. Kryzys miałam po północy jak chciałam iść do kibelka a nie mogłam zrobić kroku bo tak bolało. Więc dość długo zeszło mi by dojść do kibelka na siusiu. Kroczek i postój... nad ranem ból pachwin trochę ustał ale od 4:30 już nie spałam. Zasnęłam dopiero ok 7:30...

Nie martwcie się - jakbym urodziła na pewno bym wam wysłała sms-ka :-) Tak samo by było jakbym wylądowała w szpitalu :-)

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka