BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #559797 przez Unbreakable
Nooo i znalazłaś Patrycja bratnią duszę na CC ;) Zdacie mi relację, jako doświadczone mamusie;)

Kuuuurcze... Mała ma gotowy swój pokoik, ale chciałam Ją przez pierwsze tygodnie mieć przy sobie w sypialni. Znalazłam coś takiego, żeby nie zajmowało dużo miejsca
allegro.pl/mothercare-kosz-mojzesza-mis-extra-i3005582341.html
i normalnie mój mężol się stawia że nie, bo wygląda jak "wanienka na stelażu do której ktoś wrzucił materac" ehhhh chłopy :/

Dziewczyny, te któe mają osobne pokoiki dla dzieciaczków, jak wy rozwiązujecie ten "problem" pierwszych dni/ tygodni?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #559808 przez koticz
Hej pipki!!!

Ja dziś się mega wyspałam!!!Udało mi się zasnąć już o 1:30 czyli całe 30min wcześniej niż zwykle i spałam do 6(siku) a potem od razu zasnęłam i spałam do 8(tabletka i siku) no a potem jeszcze przysypiałam ale już na zasadzie drzemek i zwlekłam się o 10:30 :)

Kika masakra z Twoimi świrami!!!Nie wytrzymałabym bez zjebania ich!!!Dobrze,że mu nie powiedzieli,że już Wam się znudził i,że do do domu dziecka chcecie oddać!Pocieszające,że już jest duży więc może nie wziął tego tak do siebie,ale przy okazji jakoś nawiń do tematu i zapewnij go,że nie musi się wyprowadzać!Starzy a głupi

vernix z tego co wyczytałam w necie to dziecko bardziej dziedziczy po mamie wagę niż po tacie,wiadomo,że to nie ma reguły,a u was to juz w ogóle nic nie wiadomo bo Ty suchar byłaś ;)

U mnie w nocy jakiś pijak na klatce spał i coś tam pod nosem wyzywał,jak ja tego nie cierpię!!!Słyszałam potem jak go sąsiad nad ranem wyganiał ;)

My dziś będziemy jeść makaron z truskawkami :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #559815 przez koticz
Unbreakable napisał:

Nooo i znalazłaś Patrycja bratnią duszę na CC ;) Zdacie mi relację, jako doświadczone mamusie;)

Kuuuurcze... Mała ma gotowy swój pokoik, ale chciałam Ją przez pierwsze tygodnie mieć przy sobie w sypialni. Znalazłam coś takiego, żeby nie zajmowało dużo miejsca
i normalnie mój mężol się stawia że nie, bo wygląda jak "wanienka na stelażu do której ktoś wrzucił materac" ehhhh chłopy :/

Dziewczyny, te któe mają osobne pokoiki dla dzieciaczków, jak wy rozwiązujecie ten "problem" pierwszych dni/ tygodni?

Ja zakupiłam mały narożnik
www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&tbo...ndsp=27&tx=137&ty=89
coś tego typu i to ja będę spała u Jagody w pokoju,dopóki będę ją w nocy karmić.
Jak jest złożony to nie zajmuje za dużo miejsca,a po rozłożeniu może mieć albo 140 albo 170.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #559821 przez Waszka87
Unbreakable napisał:

My mamy właśnie kosz, dodawalam kiedyś zdjęcie i myślę ze 2 miesiące mały będzie w nim spal z nami a w ciągu dnia u siebie w łóżeczku w pokoju

Ooooo proszę tutaj link do naszego pokazywarka.pl/0xuqph/

11 lata 10 miesiąc temu #559822 przez Agnieszka86
Unbreakable napisał:

Rewelacyjny:) Strasznie mi się podoba :) Myślałam o takim koszu dla małej na początku, ale stwierdziłam, że i tak będzie mieszkać z nami w sypiali, więc szkoda kasy wydawać, na kilka miesięcy, bo potem i tak łóżeczko trzeba będzie kupić.

11 lata 10 miesiąc temu #559840 przez Unbreakable
Śliczny Waszka ten Wasz kosz, ale z tego co oglądałam, to zupełnie inna liga ;)W sensie wygląda dużo ładniej i porządniej o tych, które ja oglądałam.

U mnie spanie u Małej nie przejdzie, bo bez sensu jest dla mnie kupować coś do spania na 2 czy 3 miesiące, bo i tak nie mam później miejsca żeby to gdzieś w domu spożytkować, a w Lenkowie nie ma zbyt wiele miejsca. Poza tym mój mąż ma obsesję na punkcie tego, że mąż i żona mają spać razem ;) zresztą ja też nie wyobrażam sobie takiej sypialnianej rozłąki ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #559850 przez andzia_zg
Waszka jestem wprost zauroczona Twoim pokoikiem :-) za każdym razem jak pokazujesz jakieś zdjęcie to nie mogę się napatrzeć :lol: strasznie mi sie podoba :lol:

A u mnie łóżeczko stoi w sypialni, bo niestety nie mam osobnego pokoiku dla małego.

chiczi bardzo ładny, kształtny brzuszek :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #559857 przez Waszka87
Dzięki to i tak stare foto i pusto było wtedy

Ten kosz to najnizsza liga, ma ponad 40lat tylko zostal odtluszczony i pomalowany farba z atestem, ten ochraniacz i kieszeń z serduszkiem sa ze szmateksu za 10zl ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #559869 przez Unbreakable
Właśnie takie rzeczy są Waszka warte najwięcej, i moim zdaniem są najpiękniejsze. Są solidne,bo kiedyś rzeczy robiło się "na lata" a oprócz tego mają swój urok i duszę ;) Śliczny jest.
No nic, przystępuję do namawiania męża i tłumaczenia, że wanienka to jednak nie to samo ;)

11 lata 10 miesiąc temu #559873 przez Waszka87
Trzymam kciuki. Ten kosz śliczny co pokazałaś. Przekonaj go bo to dobra i przydatna sprawa

11 lata 10 miesiąc temu #559884 przez Kinga2424
Waszka87 napisał:

Dziewczyny, te któe mają osobne pokoiki dla dzieciaczków, jak wy rozwiązujecie ten "problem" pierwszych dni/ tygodni?[/quote]
My mamy właśnie kosz, dodawalam kiedyś zdjęcie i myślę ze 2 miesiące mały będzie w nim spal z nami a w ciągu dnia u siebie w łóżeczku w pokoju

Ooooo proszę tutaj link do naszego pokazywarka.pl/0xuqph/ [/quote]

Prześliczny pokoik:)

11 lata 10 miesiąc temu #559885 przez koticz
Unbreakable napisał:

Śliczny Waszka ten Wasz kosz, ale z tego co oglądałam, to zupełnie inna liga ;)W sensie wygląda dużo ładniej i porządniej o tych, które ja oglądałam.

U mnie spanie u Małej nie przejdzie, bo bez sensu jest dla mnie kupować coś do spania na 2 czy 3 miesiące, bo i tak nie mam później miejsca żeby to gdzieś w domu spożytkować, a w Lenkowie nie ma zbyt wiele miejsca. Poza tym mój mąż ma obsesję na punkcie tego, że mąż i żona mają spać razem ;) zresztą ja też nie wyobrażam sobie takiej sypialnianej rozłąki ;)

Noooo właśnie my mamy małe mieszkanie (36m2) ale jest mega ustawne.W życiu by mikt nie powiedział ile miejsca da się w nim zagospodarować!!!U Jagody w pokoju stoi duża narożna szafa,komoda,ten narożnik,łóżeczko i wózek a i tak jest jeszcze miejsce ;)

My uznaliśmy,że bez sensu jest kupować np kosz dla małej,żeby spała w dużym pokoju bo za 3miesiąće i tak nie będzie nikt z niego korzystać,a na narożniku ona kiedyś będzie spać jak już wyrośnie z łóżeczka.

No i nie wiem jakbyśmy rozwiązali tę sytuację gdybym była w Waszej sytuacji.Mój mąż pracuje w nocy więc ja i tak śpię sama więc dla mnie nie ma różnicy czy u małej będę spać czy mała u nas ;) my śpimy razem tylko w weekendy no i te parę godzin po jego powrocie ;)

A nie wejdzie wam do sypialni łóżeczko?Żebyście nie musieli niczego kupować?

11 lata 10 miesiąc temu #559891 przez Depeche
a oto moje cichobiegi, pierwsze jakie znalazlam... nawet mi sie nie chce po sklepach biegac

Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #559899 przez Unbreakable
Raczej w sypialni ciężko, bo kupiliśmy większe, niż standardowe łóżeczko , z którego później robi się łóżko, dla dzieciaczka, który wyrośnie z łóżeczka ;) No nic , damy radę ;)

11 lata 10 miesiąc temu #559901 przez koticz
depeche wiem co czujesz.My sie wybieramy w sobote do Leroy Merlin i jak pomyślę ile nam zejdzie to już zmęczona jestem :dry:
Musimy kupić wykładzinę dywanową,wykładzinę pcv i meble kuchenne,tak,że cały sklep zbiegamy za tym,a wieczorkiem jeszcze idziemy na kolacyjkę walentynkową :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka