BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560020 przez vernix
cd:)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560023 przez 25malinka
Ja po obiadku,mialam rybkę,ziemniaczki i surówkę z kapusty kiszonej z marchewka i cebulka,najedliśmy się z mężolkiem i poszlismy spac,potem wzielam sie trochę za sprzatanie po obiedzie i zeszło...

chiczi- ładny brzuszek i chyba Ci sie już obniżył

waszka- ten kosz to fajna sprawa,wogóle śliczny ten pokoik

depeche- fajne,butki do śmigania z wózkiem w sam raz

aksa- trzymam kciukasy za Was

kika- a ile przytyłaś z Dominikiem w ciąży i po jakim czasie udało Ci się to zrzucic????

Tak wogóle to ile kg mniej jest po porodzie zaraz???

11 lata 10 miesiąc temu #560036 przez Depeche
andzia_zg napisał:

kika1985 napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Czyli parówki na ciepło mozna? bo to akurat lubię...

A jak np zrobić rybę bez tłuszczu, czy na parze, gdy nie mam parowara? Sorki za banalne pytanie ale nigdy nie byłam dobra w kuchni i porostu nie wiem.

na parze, albo w folii w piekarniku... ale bez przypraw, nie wiem, nie wiem.

Ja pewnie bede nadrabiac drozdzowkami.

11 lata 10 miesiąc temu #560038 przez Depeche
Unbreakable napisał:

Ja Andzia rybę robię często na grillu elektrycznym, albo na takiej patelni grillowej.W ogóle nie daję tłuszczu. Jeśli rybka się nie nadaje do takiego przyrządzania to do folii gada i na 45 minut do piekarnika ;)
Ostatecznie pozostaje gotowanie na parze w wersji prozaicznej - garnek, sitko metalowe i pokrywka;) ale na szczęście dorobiłam się porządnego gara do gotowania na parze, bo to upierdliwe strasznie no i oczywiście para ucieka na wszystkie strony.

A właśnie, bo tak piszecie, że można gotowaną marchewkę jeść, a surówkę ze startej marchewki? Taką z jabłuszkiem startym i odrobinką cukru?...

nie mozna surowej ;-(

11 lata 10 miesiąc temu #560040 przez Depeche
25malinka napisał:

Ja po obiadu,mialam rybkę,ziemniaczki i surówkę z kapusty kiszonej z marchewka i cebulka,najedliśmy się z mężolkiem i poszlismy spac,potem wzielam sie trochę za sprzatanie po obiedzie i zeszło...

kika- a ile przytyłaś z Dominikiem w ciąży i po jakim czasie udało Ci się to zrzucic????

Dziecko, tyle samo lozysko plus ok 2 kg wody, cos kolo 9-10 kg

11 lata 10 miesiąc temu #560047 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #560054 przez ufolka
Dziewczyny co wam z tym jedzeniem.. no same sobie kłody pod nogi rzucacie hehe
można lekkostrawne, przyprawiać można ale leciutko, wiadomo, pieprzu ostrożnie, octu nie bardzo, słodycze ograniczyć, nabiał można ale powolutku i obserwować trzeba, to najważniejsze :) nawet taka gotowana marchewka może powodować ból brzucha, u mojej Amelki tak było, na pomidory miała uczulenie, ale potem już jadłam i wszystko okej było. Ogólnie to jest tak że można wszystko co nie wzdyma, nie jest ciężkostrawne, nie ostre przyprawy itd a podstawa to obserwowanie maluszka. Można gotowane, w wodzie i na parze, pieczone bez tłuszczu albo z małą ilościa, na pewno nie można smażonego.
Kurczaka można gotować, piec, ryby tak samo, w folię i sru do piekarnika, na rybkę co najwyżej troszkę masełka roślinnego. Kaczkę można, królika, cielęcinę, indyka, z wołowiną i wieprzowiną bym trochę poczekała.
Ja po urodzeniu swojej Fruzi to jadłam tylko kanapkę z dżemem i herbatę z mlekiem piłam hehe teraz nie będę już tak robić :P na samiutkim początku trzeba najbardziej uważać,a potem już powolutku można dietę rozszerzać :)

Malinka u mnie od razu 8 kg zleciało

11 lata 10 miesiąc temu #560058 przez vernix
Tak a propos diety...jesteśmy zwolnione z postu w Środę Popielcową jako ciężarne:) :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #560068 przez 25malinka
Depeche napisał:

25malinka napisał:

Ja po obiadu,mialam rybkę,ziemniaczki i surówkę z kapusty kiszonej z marchewka i cebulka,najedliśmy się z mężolkiem i poszlismy spac,potem wzielam sie trochę za sprzatanie po obiedzie i zeszło...

Dziecko, tyle samo lozysko plus ok 2 kg wody, cos kolo 9-10 kg

[/i]

Fajnie by było :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #560081 przez Depeche
Zjadłam jajka sadzone ze szczypiorkiem. Ja jakos w ciazy jestem anty mięsna, więc jakoś nie czuję dziś, że się z czymś ograniczam. Mala zjadła krupnik z kurczakiem ( no ona to na pewno jest zwolniona ), na drugie paluszki rybne i wszyscy są zadowoleni.

A co do tej diety matki karmiącej, to tak jak napisała Ufolka, początki są najgorsze, potem dziecka ukł pokarnowy się zmienia ( wyjątek moi bratankowie), a już jak wprowadza się im do diety inne produkty to sporo można jesc.

Moj maz wlasnie wlaczyl mi na TLC Porodówkę, kazałam mu natychmiast przełączyc.

11 lata 10 miesiąc temu #560086 przez Agnieszka86
Jak nam lekko będzie, jak stracimy 10 kg :)

Hurrra... mąż sam mówi, że łóżeczko złoży, chyba podziała jego wyobraźnia i zobaczył mnie skręcającą łóżeczko :X

Ja dietą się jakoś specjalnie nie przejmuję, bo w moim menu nie będzie dużej zmiany :)

11 lata 10 miesiąc temu #560095 przez Agnieszka86
Depeche napisał:

Zjadłam jajka sadzone ze szczypiorkiem. Ja jakos w ciazy jestem anty mięsna, więc jakoś nie czuję dziś, że się z czymś ograniczam. Mala zjadła krupnik z kurczakiem ( no ona to na pewno jest zwolniona ), na drugie paluszki rybne i wszyscy są zadowoleni.

A co do tej diety matki karmiącej, to tak jak napisała Ufolka, początki są najgorsze, potem dziecka ukł pokarnowy się zmienia ( wyjątek moi bratankowie), a już jak wprowadza się im do diety inne produkty to sporo można jesc.

Moj maz wlasnie wlaczyl mi na TLC Porodówkę, kazałam mu natychmiast przełączyc.

A bym tą porodówkę, chętnie obejrzała... tylko nigdy nie pamiętam kiedy to leci, a teraz K. ogląda biatlon czy coś, więc nie mam szans dorwać pilota :pinch:

11 lata 10 miesiąc temu #560102 przez 25malinka
Agnieszka86 napisał:

Hurrra... mąż sam mówi, że łóżeczko złoży, chyba podziała jego wyobraźnia i zobaczył mnie skręcającą łóżeczko :X

Ja dietą się jakoś specjalnie nie przejmuję, bo w moim menu nie będzie dużej zmiany :)

[/i]

No to fajnie,u mnie od dawna łóżeczko stoi już,najpierw mąż mówił,że jak przyjdzie to schowa się je i złoży przed porodem,ale jeszcze tego samego dnia jak przyszło i przyjechał z pracy po 22 to nie wytrzymał i wziął się za składanie :) :)

a co do tych kg to ciekawe ile jeszcze przybędzie,bo ja cały czas tyje jeszcze...

11 lata 10 miesiąc temu #560106 przez Depeche
Taaaa tam w wiekoszosci sa na haju, zrelaksowane, ale nie ogladam teraz takich rzeczy.

11 lata 10 miesiąc temu #560107 przez Depeche
25malinka napisał:

Agnieszka86 napisał:

[/i]

No to fajnie,u mnie od dawna łóżeczko stoi już,najpierw mąż mówił,że jak przyjdzie to schowa się je i złoży przed porodem,ale jeszcze tego samego dnia jak przyszło i przyjechał z pracy po 22 to nie wytrzymał i wziął się za składanie :) :)

a co do tych kg to ciekawe ile jeszcze przybędzie,bo ja cały czas tyje jeszcze...

Jej a u mnie zero weny, nie ma lozeczka, wozek gdzies w garazu, tylko sie opralam. Pelen luz!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka