BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #568771 przez Depeche
hoborr napisał:

A ja jestem po wizycie:)

Dostałam skierownia do szpitala. Właśnie ide myć głowę i się szykować.. CIśnienie u lekarza miałam 150/100 i jak mi nie spadnie to jutro cc. A akurat ma jutro gin mój dyżur więc się dobrze składa..

czyżbym miała zdobyć brąz????????

No dziewczynki nie czytam - bo wiadomo że nie nadrobie. Trzymajcie kciuki jutro :) jak tylko dam rade to wam napisze przez tel..

OOOO trzymam kciukasy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #568772 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #568774 przez Depeche
andzia_zg napisał:

xxElaElaEexx cos mi sie wydaje, że Ty troche za bardzo szalejesz... ciągle gdzies chodzisz, cos robisz, prasujesz itp. Powinnas sie bardziej oszczedzac, zrelaksowac a nie latac po sklepach. Martwie sie zebys tylko jakiegos grypska nie załapała przebywajac wśród takiej ilości ludzi...

Depeche czyli Kubus siedzi cichutko na tyleczku, jest grzeczny i postepuje wg wskazań mamusi i nie robi fikołków główką w dół...

no wlasnie tego mi nie powiedzial doslownie, ale tak mi sie wydaje skoro serce jest wysoko, a i nie wiem czy on jakis nieprzytomny czy ja, ale nic mi o ktg nie mowil

11 lata 10 miesiąc temu #568775 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #568776 przez koticz
Cześć lalki!!!

Jestem wykończona!!!Fachowcy siedzieli u nas od 9 do 17:30 zasyfili mi całe mieszkanie,i jutro też jeszcze przylezą coś dokańczać,tak,że nawet nie sprzątamy...

Młoda nam dziś zrobiła pogrom i o 15 wylądowaliśmy na IP.Skurcze miałam od rana a około 14-15 już co 5min i takie bolesne :( podczas skurczu bolały mnie krzyże i ból w podbrzuszu jak na okres tylko mocniejszy,masakra,aż mi łza z oka poleciała...
no ale w szpitalu zrobili mi ktg i wszystko ok,chciali zostawić mnie w szpitalu,ale,że mam blisko to pozwolili iść do domu...

Spadam już,mąż dziś został ze mną w domu.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #568777 przez kika1985
Depeche napisał:

andzia_zg napisał:

xxElaElaEexx cos mi sie wydaje, że Ty troche za bardzo szalejesz... ciągle gdzies chodzisz, cos robisz, prasujesz itp. Powinnas sie bardziej oszczedzac, zrelaksowac a nie latac po sklepach. Martwie sie zebys tylko jakiegos grypska nie załapała przebywajac wśród takiej ilości ludzi...

Depeche czyli Kubus siedzi cichutko na tyleczku, jest grzeczny i postepuje wg wskazań mamusi i nie robi fikołków główką w dół...

no wlasnie tego mi nie powiedzial doslownie, ale tak mi sie wydaje skoro serce jest wysoko, a i nie wiem czy on jakis nieprzytomny czy ja, ale nic mi o ktg nie mowil

może jeszcze za wcześnie, ja ostatnio na wizycie spytałam pielęgniarki o ktg to powiedziała ze u nas się robi na samej końcówce po 38 tygodniu

11 lata 10 miesiąc temu #568778 przez Depeche
kika1985 napisał:

podobiez zdarza sie, ze sie dziecko w ostatnim dniu obraca. ALe maly jest leniem, siedzi tak od poczatku , az lekarz dzis wszystkie usg ogladal, ze rzeczywiscie ani razu nie byl w innej pozycji, wiec zobaczymy, mysle, ze sa male szanse, ze fiknie. Pytalam go o ten zel ulatwiajacy porod, powiedzial, ze daje poslizg, a zawsze lepiej sie rodzi z niz bez ( jakbym ja nie wiedziala ) hahaha

11 lata 10 miesiąc temu #568779 przez kika1985
koticz napisał:

Cześć lalki!!!

Jestem wykończona!!!Fachowcy siedzieli u nas od 9 do 17:30 zasyfili mi całe mieszkanie,i jutro też jeszcze przylezą coś dokańczać,tak,że nawet nie sprzątamy...

Młoda nam dziś zrobiła pogrom i o 15 wylądowaliśmy na IP.Skurcze miałam od rana a około 14-15 już co 5min i takie bolesne :( podczas skurczu bolały mnie krzyże i ból w podbrzuszu jak na okres tylko mocniejszy,masakra,aż mi łza z oka poleciała...
no ale w szpitalu zrobili mi ktg i wszystko ok,chciali zostawić mnie w szpitalu,ale,że mam blisko to pozwolili iść do domu...

Spadam już,mąż dziś został ze mną w domu.

wooooooow
mala pcha się na świat

11 lata 10 miesiąc temu #568782 przez Depeche
kika1985 napisał:

Depeche napisał:

andzia_zg napisał:

może jeszcze za wcześnie, ja ostatnio na wizycie spytałam pielęgniarki o ktg to powiedziała ze u nas się robi na samej końcówce po 38 tygodniu

no wiec moze, a zobaczymy, zreszta jak bede miec skurcze to bede wiedziec, co jak co, ale to z pewnoscia poznam... ciezko zapomniec.

11 lata 10 miesiąc temu #568783 przez offca87
Panika - moje najdłuzsze ktg trwało 2h 10 min, bo mieli jakieś tam wątpiwości. Wtedy trzymają, aż się upewnią, że jest wszystko "g" :)

Waszka - ja już nawet nie pamiętam, ile razy się tutaj żaliłam na mojego faceta. Stara się - ok. Ale ile razy muszę poprosić o każdą pierdolę, to wiem tylko ja. I wiem, jak to frustruje, wqurwia nawet, jak sobie człowiek sam nie radzi ( a bo brzuch, a bo ból..), a tu taki czop domowy, nieogarnięty. Maleństwa się urodzą, to im zafundują szkołę życia. Jak napisala Depeche, dziecko ma obojga rodzicow i niech facet też poczuje. Nie czuje teraz, poczuje po porodzie, bo nie wolno nam wszystkiego wziac na siebie.
Co do kasy - chyba u każdej z nas krucho. u nas też. Jak widziałam mojego W., który potrafi na gacie dla siebie wydać 4x więcej, niż ja na moje ciuchy, a potem isć i dokupic sobie 2 zestawy lego, a ja siedzę i zliczam, czy starczy na rachunki, jak juz dokupimy konieczne rzeczy dla dziecka, stwierdziłajm - pieprzę. Teraz ja łażę i szaleję, a faktury i rachunki mu podrzucam. Jedzie z praqcy - smsem dostaje listę zakupów. I się powoli ogarnia. Zaczął poznawać ceny.

Ps. Ja torby do szpitala jeszcze nie spakowalam :D :P :silly: :side:

11 lata 10 miesiąc temu #568785 przez andzia_zg
kika1985 napisał:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #568790 przez andzia_zg
koticz startujesz po brąz? :P

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #568792 przez Agnieszka86
Koticz wow, Jogoda już na świat się wybiera :)

Andzia no to pięknie te nasze dzieciaczki z nami pogrywają!

Byłam właśnie z K. na spacerze, wyłaziłam się po śniegu ile miałam sił! Nic, że rwa kulszowa rwie, zatykało mi momentami dech, ale dałam radę.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #568794 przez 25malinka
A my z mężem właśnie zjedliśmy pizze, bo od dawna mi sie juz chciało więc zamówiłam,ale się najadłam,mała teraz fika w brzuchu jak nie wiem,brzuch mi się napina.
Napiera mi na pipkę..ałaaaa

11 lata 10 miesiąc temu #568798 przez Lafi
o Harbor trzymam kciuki :)

Koticz to juz pewnie długo nie potrwa, moze nie dotrwasz do jutra :)

A wiesci od Pauliny, chodzi opiekuje sie młodym, pogryziona, a pisała ze połzna jej mówiłą ze nakładki sa super z medeli najmniejszy rozmiar.

A ja zaraz bede jesc pizze :) juz idzie do mnie

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka