BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #568516 przez andzia_zg
Kinga fajnie, że na KTG wszystko ok :-) Nie ma skurczów to może załapiesz się na roczny macierzyński :lol:

Ja własnie zrobiłam zapiekanke. Ciekawe jaka będzie w smaku, bo podobnie jak Wy albo przesole albo przepieprzę :P

Zmykam na razie z forum. Zjem, zrobię coś z twarzą i jak wróci mąż to pojadę na KTG. Do potem laseczki :-)

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #568519 przez Lafi
Oj Waszka nie smuć sie, szkoda tylko maluszka i ciebie,

Paulina pisałą ze nie umie sie pozbierac, małego jej dokarmili bo ma jeszcze mało pokarmu, a i mamy trzymac kckiuki zeby nie zemdlała.

Normalnie szczyt szcztów, dzis odzyskałam moja pościel, śmerdzi fajkami masakrycznie, brak poszewki na podusie i baldachimu nie da sie rozmonowac, kuzwa niewiem czy to kombinierkami spieli, masakra. juz nikomu nic nie porzycze, sprzedam rzeczy po małej przynajmniej kasa z tego bedzie.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #568523 przez sami86
hej, jestem tu nowa, czasami was podczytuje i postanowiłam się dołączyć :laugh:
Mam na imię Marta i mam 26 lat, z mężem spodziewamy się córeczki Kingi, która ma się urodzić 18.03.2013 aczkolwiek lekarz na ostatnim badaniu powiedział, że urodzę za 2-3 tygodnie, więc czekamy........
Mam do was pytanie, bo odebrałam dzisiaj wynik na paciorkowca i wyszedł pozytywny a liczność koloni ++. Dzwoniłam do lekarza, ale kazał się nie przejmować i powiedział tylko, że podadzą mi antybiotyk przy porodzie. Któraś z was ma to świństwo, jak to wygląda u was?
Jak dodaje się suwaczek???

11 lata 10 miesiąc temu #568526 przez Lafi
a ja przesoliłam marchewke; ide trochee kosci rozprostowac.

Sami miło powitac, jago badania nie miałam, ale po przy czy po porodznie podaja maluszkowi antybiotyk i jest wszystystko ok, laski ci to wytłumacza bo bardziej sa oblatane :)

11 lata 10 miesiąc temu #568527 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #568533 przez Panika992
Hej Sami. Ja paciorkowca nie mam, ale gin mowil, ze tego nie lecza. Przed porodem sn dostaniesz antybiotyk i to wystarczy.
Moj gin tez mowi, ze urodze wczesniej i co... nadal czekam a termin juz na przyszly piatek.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #568534 przez andzia_zg
sami86 napisał:

Mam na imię Marta i mam 26 lat, z mężem spodziewamy się córeczki Kingi, która ma się urodzić 18.03.2013 aczkolwiek lekarz na ostatnim badaniu powiedział, że urodzę za 2-3 tygodnie, więc czekamy........
Mam do was pytanie, bo odebrałam dzisiaj wynik na paciorkowca i wyszedł pozytywny a liczność koloni ++. Dzwoniłam do lekarza, ale kazał się nie przejmować i powiedział tylko, że podadzą mi antybiotyk przy porodzie. Któraś z was ma to świństwo, jak to wygląda u was?

Witaj ja forum :-) Super, że do nas dołączyłaś :-)

Juz piszę Ci jak dodać suwaczek :-)

1. skonfiguruj sobie suwaczek
2. Skopiuj sobie kod suwaczka
3. Wejdź w "Twoj profil"
4. Po lewej stronie wybierz "Twoj profil"
5. Na samym dole jest okienko "podpis" Tam wklej kod suwaczka i naciśnij "dalej" i gotowe :-)

A to instrukcja obrazkowa:

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #568536 przez sami86
andzia_zg dzięki, udało się :)

11 lata 10 miesiąc temu #568538 przez andzia_zg
sami86 jesli chodzi o paciorkowca to sa 2 sposoby. albo przed porodem lekarze podaja mamusi antybiotyki zeby wyleczyc ja do czasu porodu, albo poprostu dostaje sie antybiotyk dopiero przy porodzie.
Nic strasznego,więc nie masz powodów do obaw :-) Duzo osób ma paciorkowca.

Ok. zmykam zjesc i lece na KTG. Potem sie odezwe.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #568542 przez ufolka
andzia_zg napisał:

sami86 napisał:

Witaj ja forum :-) Super, że do nas dołączyłaś :-)

Juz piszę Ci jak dodać suwaczek :-)

1. skonfiguruj sobie suwaczek
2. Skopiuj sobie kod suwaczka
3. Wejdź w "Twoj profil"
4. Po lewej stronie wybierz "Twoj profil"
5. Na samym dole jest okienko "podpis" Tam wklej kod suwaczka i naciśnij "dalej" i gotowe :-)

A to instrukcja obrazkowa:

łał Ania jesteś wieelka :D

jej zapomniałam napisać że fajnie że po ktg okej, szkoda Aga że skurczy nie było i na porodówkę nie pojechałaś, pewnie jesteś tak samo rozczarowana jak ja byłam :angry: ale najważniejsze że z maluszkiem okej :)

Hej Sami :) nie wierz lekarzowi z tym porodem, oni normalnie specjalnie nam tak wmawiają żebyśmy się nakręcały hehe z paciorkowcem nie pomogę, wiem to samo co i Ty, ale nie mam, na pewno któraś z dziewczyn pomoże :) bardzo ładne imię Kinga :) skąd jesteś? :)

11 lata 10 miesiąc temu #568552 przez sami86
ufolka napisał:

Hej Sami :) nie wierz lekarzowi z tym porodem, oni normalnie specjalnie nam tak wmawiają żebyśmy się nakręcały hehe z paciorkowcem nie pomogę, wiem to samo co i Ty, ale nie mam, na pewno któraś z dziewczyn pomoże :) bardzo ładne imię Kinga :) skąd jesteś? :)[/quote]

Jestem z Koszalina, jest któraś z tych okolic???
Fajnie by było wytrzymać z porodem do 18.03 wtedy załapałabym się na ten roczny urlop, ale z drugiej strony już bym chciała tulić swoje maleństwo.
Miałam dzisiaj robić gulasz na obiad, ale tak się zdenerwowałam tym wynikiem, że już nic mi się nie chce, może jutro zrobię :angry:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #568557 przez vernix
Kika teraz wiadomo dlaczego Dominik był taki złośliwy wobec Ciebie-zaczynała mu się choroba.. Dobrze, że już jest lepiej.

AniaCzajka przytulny macie kącik dla Franusia. Ładną wybraliście szafkę i koszyki. Uwielbiam koszyki!! mam ich mnóstwo:)

Sami witaj w naszym klubie:) jak już nas podczytywałaś wcześniej, to wiesz czego mniej więcej możesz się tutaj spodziewać.
Tak jak pisały Dziewczyny, nie przejmuj się za bardzo paciorkowcem, mnóstwo kobiet go ma, najważniejsze,że jesteś go świadoma, tego, iż istnieje.
Sami -jestem ze Słupska:)

Agnieszka nic, a nic Zosia nie chce się pojawić?? skurcze masz malusie...Ale nosisz Uparciuszkę, a tak na nią czekasz!!!

Waszka jak tam samopoczucie? coś lepiej?

Właśnie zmykam i wyruszam po wyniki z Coombsa, HIV, krwi i moczu. Ciekawa jestem co wyszło, bo tych ostatnich dwóch badań nie miałam robionych od grudnia.

11 lata 10 miesiąc temu #568580 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #568592 przez ufolka
Ja jestem z Podlasia, z okolic Białegostoku :)

Kika ja obstawiam grzyby.. wypij może sobie jakąś herbatę ziołową na trawienie, ja pije czasami, a grzybów to jeść nie mogę bo potem od razu żołądek mnie boli i jest mi niedobrze ;/ a bardzo lubię, ale najem się za rok :P

ja robię schab pod pierzynką, i surówkę z marchewki z pomarańczą, ciekawe jak mi wyjdzie surówka :D jedliśmy na walentynkowej kolacji i była super, więc spróbuję zrobić :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #568594 przez hoborr
A ja jestem po wizycie:)

Dostałam skierownia do szpitala. Właśnie ide myć głowę i się szykować.. CIśnienie u lekarza miałam 150/100 i jak mi nie spadnie to jutro cc. A akurat ma jutro gin mój dyżur więc się dobrze składa..

czyżbym miała zdobyć brąz????????

No dziewczynki nie czytam - bo wiadomo że nie nadrobie. Trzymajcie kciuki jutro :) jak tylko dam rade to wam napisze przez tel..

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka