BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #568316 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Panika992 napisał:

Andzia ja z kolei nie mam apetytu od 3 dni. Jem jak zaczyna burczec w brzuchu i to niewielkie ilosci. Najgorzej mam z rana, bo trzeba sie zmusic do sniadania
Co te hormony robia z nami. Wczoraj tryskalam energia, czulam sie jak mlody bog, a dzis jakis dol... nastroj do dupy, taka bez sil jestem. Chcialabym juz tulic Olka, a czuje, ze moze jednak bede musiala czekac na niego jeszcze dlugo...

Ty masz najgorzej z rana a ja popołudniu. rano zjem 4 kromki i jestem głodna,a popołudniu mi sie nie chce jeść, na kolacje też wciskam w siebie. Jedyne co bym mogła jeść ciągle to wafle ryzowe. Mąż sie wkurza, że jem paczkę dziennie. Na piko sobie nie żałuje ale mi wafle wypomina... wredota...

oo ja mam dokladnie to samo, wczoraj jadlam tarta marchewke na kolacje, bo doslownie na nic nie mialam ochoty. Dzis wyjelam piers z kurczaka, ale nie wiem czy bedzie mi sie chcialo po wizycie jeszcze cos robic. M. odkurza, zabieramy deywany do pralni po drodze i musze znalezc jakas ekipe do wyprania sofy w naszym pokoju, bo mala ma nowa. W weekend jade po lozeczko. Mam nadzieje,ze mloda nie odwali histerii.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #568317 przez andzia_zg
aksa napisała:

aaaa ja dziś mam pierwsze ktg! jestem ciekawa jak to wygląda!

Podepną Ci do brzucha takie kabelki i będziesz sobie lezała tak pół godz, a maszyna będzie mierzyła w tym czasie tętno dziecka i skurcze. Dodatkowo dostaniesz do ręki takie coś co wygląda jak długopis z guziczkiem i jak poczujesz, że maleństwo się rusza to masz wcisnąć guziczek.
A na która masz KTG? Daj znać co ci wyszło.

AniaCzajka ładniutki brzusio i ślicznie zrobiłas kącik dla Franka. Bardzo przytulny :-) a jesli chodzi o bodziaki to tez mam te ze smerfem :lol: Daj znac jak po wizycie :-) Na która masz?

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #568319 przez AniaCzajka
Waszka87 napisał:

Aniu ślicznie, ładne kolorki i tak milutko. chcialabym juz miec lozeczko a stoi tylko pusta kolyska

Twój maluszek w kołysce trochę sobie pośpi a łóżeczko napewno niedługo się pojawi, nie martw się bo jak się martwimy to nasze maluchy się denerwują.

11 lata 10 miesiąc temu #568323 przez Unbreakable
No pięknie. Napisałam mega długiego posta i się nie dodał ;)

Ehhh

Dotyczył Waszki... Puenta była taka, żebyś się Dziewczyno nie przejmowała.
Prosisz o poodkurzanie, znam to. Ja proszę o umycie brodzika bo bardzo przeszkadza mi w tym brzuch i co? i jest brudny już ponad tydzień. Wczoraj sam zauważył, że przegina, przeprosił i wiem, że dziś to zrobi... Faceci po prostu mają większy próg akceptacji syfu, jak to mówi moja mama ;) Porozmawiaj i na pewno Ci pomoże.
A kasa hmmm... myślisz, ze jest teraz na forum osoba, która powie "moja sytuacja jest super"? nie sądzę;) jest do kupienia tyle rzeczy, że nie sposób to ogarnąć... Jeśli jest taka osoba to zazdroszczę i gratuluję ;)
Łóżeczkiem się nie martw, masz koszyk, przecież Maleństwo ma gdzie spać. Na początku ten cały komplet pościeli chyba też nie jest potrzebny. Ogarniecie temat ;) tylko spokojnie porozmawiajcie.
Te 200 zł już niestety musisz przeznaczyć na straty, ale porozmawiaj z mężem, że się starasz oszczędzać, ze dziś trudno utrzymać dom, że musicie zacisnąć pasa. Zabawki mojego męża też są drogie, ale widzę, że coraz częściej potrafi z nich zrezygnować... ale tylko dlatego że dużo o tym rozmawialiśmy, że liczymy i na przyjemności idą "nadwyżki". Jesli ich nie ma - trudno. Porozmawiajcie spokojnie. Pamiętaj, że teraz wszystko Cie przeraża, bo to zupełnie nowa sytuacja, emocje, hormony. Ja też się boję jak to będzie, każda z nas pewnie się boi ;) Głowa do góry Waszka ;)

11 lata 10 miesiąc temu #568324 przez Panika992
andzia_zg napisał:

aksa napisała:

aaaa ja dziś mam pierwsze ktg! jestem ciekawa jak to wygląda!

Podepną Ci do brzucha takie kabelki i będziesz sobie lezała tak pół godz, a maszyna będzie mierzyła w tym czasie tętno dziecka i skurcze. Dodatkowo dostaniesz do ręki takie coś co wygląda jak długopis z guziczkiem i jak poczujesz, że maleństwo się rusza to masz wcisnąć guziczek.
A na która masz KTG? Daj znać co ci wyszło.

U mnie KTG trwa 45min, a i tak jak mnie podłączali, to leżałam koło 1h, aż tyłek bolał;p

11 lata 10 miesiąc temu #568327 przez aksa
łoo takiego posta wyskrobałam i coś się zamuliło i zdechło

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Waszka ściskam mocno!!

sorka musiałam to z siebie wyrzucić bo nie mam komu..

aleeee mam fante w puszce! :S

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #568331 przez Depeche
Waszka87 napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

powiem Ci tak, jako bardziej doswiadczona mama, dziecko ma oboje rodzicow, oboje sie nim opiekuja , wiec nie rob tego bledu co poniektore kobiety ( ja tu bron Boze nie do was towarzyszki moje) , ze wydaje im sie , ze one wszystko musza. Urodzisz, ogarniesz sie, zostaw chlopa z butelka i z dzieckiem i wyjdz na zakupy. Na mnie co poniektore kolezanki czasem patrzaly jak na wariatke, ale ja potrzebowalam zlapac oddech, ale jak mala skonczyla rok i wyjechalam zagranice na szkolenie, nie balam sie o dziecko, bo oprocz chu.owego zestawiania kolorow moj maz potrafi zrobic kolo niego wszystko. Wie, iel co kosztuje, kupowal pampersy, prawie zawsze jezdzil ze mna po duze zakupy sloiczkowe, jak mala zaczynaja jesc normalne rzeczy i widzial ile to kosztuje. On raczej nigdy nie szalal z kasa tak na boku, ale wie, ze pierwsze jest dziecko i ja mam na niektore rzeczy wlasnie wywalone. Niech sie poczuje jak ojciec, chociaz same wiecie, ze w zw. z tym, ze pracuje u tausia, ktory robi co chce, wolalabym aby mial wiecej samozaparcia ( ale , wszystko z czasem , juz ja ich k. naucze ). Nie Ty sie martw, bo tobie zapewne jakby co siostra pomoze, tylko on ma sie martwic, bo zalozyl rodzine. Nie wiem co my baby w sobie mamy, ze bierzemy na swoja glowe az tyle ( ja tez chodze i jecze, ze musze znalezc dobrze platna prace, bo kredy , bo sramto). Waszka glowa do gory! Zadbaj teraz o siebie i tyle, reszta sie zobaczy. Toz te chlopy sa z Marsa.

11 lata 10 miesiąc temu #568332 przez AniaCzajka
ja na ktg leżałam tez prawie godzinę a pod koniec to myślałam że się zsikam bo tak mi mały po pęcherzu skakał;/

a to strażnik wózka Franka:)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #568333 przez andzia_zg

Panika prawie godz KTG? Długo...

Mi tez coś dziś szwankuje na maksa forum... jak chce coś dodać to się zawiesza itp... :angry:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #568337 przez Depeche
AniaCzajka napisał:

ochraniacz z lumpa za całe 5zł i bodziaki z biedrony

sliczne te body, kiedy kupilas? Ja jakos nie mam blisko Biedrony ;-(

Ciekawe jak z jakoscia bedzie.

11 lata 10 miesiąc temu #568340 przez aksa
na ktg idę tak na 16.30 dzięki andzia za wyjaśnienie!! :kiss: u mnie ktg trwa 30min

AniaCzajka super brzusio i kącik Franka jak ładnie już urządzony!!

a bodziaki ze smerfem z biedry mam i ja!!! mój tato kupił a jaki dumny był :lol: jak maluszki do nich dorosną to koniecznie musimy fotki powstawiać!! :lol: będą wyglądać boskooo

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #568342 przez Depeche
Aksa wlasnie machnelas 1001 posta!

11 lata 10 miesiąc temu #568343 przez vernix
Depeche napisał:
powiem Ci tak, jako bardziej doswiadczona mama, dziecko ma oboje rodzicow, oboje sie nim opiekuja , wiec nie rob tego bledu co poniektore kobiety ( ja tu bron Boze nie do was towarzyszki moje) , ze wydaje im sie , ze one wszystko musza. Urodzisz, ogarniesz sie, zostaw chlopa z butelka i z dzieckiem i wyjdz na zakupy. Na mnie co poniektore kolezanki czasem patrzaly jak na wariatke, ale ja potrzebowalam zlapac oddech, ale jak mala skonczyla rok i wyjechalam zagranice na szkolenie, nie balam sie o dziecko, bo oprocz chu.owego zestawiania kolorow moj maz potrafi zrobic kolo niego wszystko. Wie, iel co kosztuje, kupowal pampersy, prawie zawsze jezdzil ze mna po duze zakupy sloiczkowe, jak mala zaczynaja jesc normalne rzeczy i widzial ile to kosztuje. On raczej nigdy nie szalal z kasa tak na boku, ale wie, ze pierwsze jest dziecko i ja mam na niektore rzeczy wlasnie wywalone. Niech sie poczuje jak ojciec, chociaz same wiecie, ze w zw. z tym, ze pracuje u tausia, ktory robi co chce, wolalabym aby mial wiecej samozaparcia ( ale , wszystko z czasem , juz ja ich k. naucze ). Nie Ty sie martw, bo tobie zapewne jakby co siostra pomoze, tylko on ma sie martwic, bo zalozyl rodzine. Nie wiem co my baby w sobie mamy, ze bierzemy na swoja glowe az tyle ( ja tez chodze i jecze, ze musze znalezc dobrze platna prace, bo kredy , bo sramto). Waszka glowa do gory! Zadbaj teraz o siebie i tyle, reszta sie zobaczy. Toz te chlopy sa z Marsa.[/quote]

Depeche
kocham Cię za ten post! jesteś WIELKA:):)
Niech przeczytają go wszystkie nasze Laski- SWIĘTA PRAWDA!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #568346 przez Waszka87
chyba sie powiesze albo zatruje, mam dosc a on caly czas dzwoni i mowi: co smucisz sie? myslisz? itp qrwa nie chodze uchachawa i ciesze sie z tego ze mamy długi.
ale powiedzialam mu zeby nie wybieral 200 a 400zl bo potrzebuje zrobic zakupy i ...uj

11 lata 10 miesiąc temu #568352 przez Depeche
Waszka87 napisał:

chyba sie powiesze albo zatruje, mam dosc a on caly czas dzwoni i mowi: co smucisz sie? myslisz? itp qrwa nie chodze uchachawa i ciesze sie z tego ze mamy długi.
ale powiedzialam mu zeby nie wybieral 200 a 400zl bo potrzebuje zrobic zakupy i ...uj

i do tego masz zwyklego przedporodowego dola, Waszka wez sie w garsc, bo cie starsza depechowa ciocia kopnie w tylek, a latwe to nie bedzie :laugh: :laugh: :laugh:

Ide sie malowac, a Ty masz sie wziac w garsc! Juz raz dwa trzy

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka