BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #581282 przez Waszka87
a to jaaaaaaaaaaaa :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #581287 przez Waszka87
i huśtawkaaa, mowie wam ten goferek dodał mi szczescia :) jestem taka hepi ze moge rodzic :)))
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #581289 przez Panika992
Mamcia to dlatego, że przyszła wiosna! Ja kocham słońce, ono dodaje mi energi i mogę góry przenosić;)
Poza tym, nie chcę iść w pn na oddział, wolę, żeby to samo się rozkręciło.
Waszka super fryzurka, a jaka uśmiechnięta;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #581295 przez Waszka87
na dobitke dla Was kochane :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #581305 przez Panika992
Ja chce takiego goooofra!!

11 lata 9 miesiąc temu #581325 przez patrycja85
jestem juz po zdjęciu szwów:) B został z małym i świetnie sobie poradzili-taaaka jestem dumna:)

unbreakable-zgodnie z obietnicą-miałam znieczulenie podpajęczynówkowe. samego znieczulenia w zasadzie nie poczułam. od razu przewracają na plecy i zakładają cewnik (przynajmniej u mnie tak było ale słyszałam też ze najpierw zakładają cewnik potem znieczulają). czułam takie ciepło w nogach i potem nie mogłam juz nimi ruszyć. tzn czułam je ale nie mogłam ruszyc. potem założyli ten parawan i zaczęli. samego nacięcia nie czułam. dopiero jak chcieli wyciągać małego to zaczeli szaprać. to nie boli ale czuć jak szarpią. a że mały jakoś nie chciał wyjść (mimo że jak mnie badali przed to położna mówiła że jest rozwarcie) to zaczli mi jakoś naiskać na żebra i to juz bolało. prosiłam nawet zeby zrobli przerwę bo nie mogłam złapać oddechu. ale jak wyciągnęli małego to już mi było wszystko jedno. i tak-zaczęli o 13.51, mały urodził się 14.03, a zszywać skończyli o 15. generalnie coś tam marudziła stażystka ze zawsze jej się jakieś utrudnienie trafi ale nie dopytywałam o co chodziło. potem to już sala pooperacyjna. młego wzieli na oddział bo stękał ale poobserwowali go i oddali:) dopóki podają przeciwbólowe w kroplówkach to nic nie boli:) mnie pioniowali po 8 godz. wyjęli cewnik i kazali wstać. trochę trwało zanim dotarłam z położną pod prysznic ale sama się umyłam i wróciłam na salę. potem to juz na zwykłej poporodowej.
generalnie to cc planowe jest duzo lepsze od takiego z zaskoczenia ale nie mozna lekceważyć bo to jednak operacja i nie ma co szarżować. i trudniej jest o pokarm. mimo wszystko cieszę się że to juz za mną. trzymam mocno kciuki!!! i jak będziesz miała wybór to chcij jak najszybciej wstać-ciezko jest ale im szybciej się wstanie tym szybciej się dojdzie do siebie.

11 lata 9 miesiąc temu #581341 przez wiewiorka
Patrycja czas zmienic suwaczek:).A na poporodowej jak było? dało się pospać?ile osób miałas na sali?

11 lata 9 miesiąc temu #581345 przez kika1985
ja byłam na krótkim sparecku i też mi lepiej

ale teraz za to Dominik mnie wnerwia :evil:

patrycja to szybko trwa wyciaganie maluszka , jak wam idzie dobrze?maly czesto sie budzi na karmienie??

offca dalej nic nie odpisala.....

11 lata 9 miesiąc temu #581357 przez patrycja85
wiewiórka-miałam miec salę jednoosobową ale okazała się potrzebna dla jakiejś laski więc miałam dwuosobową z łazienką. i lepiej na tym wyszłam. na tej jednoosobowej bym się zapłakała że mi te karmienie nie idzie, a tak ta dziewczyna która ze mną leżała wszystko mi pokazała, na spokojnie bez nerwów i nawet jak mój mały płakał to wstawała ze mną i mi pomagała. położne w tym szpitalu (karowa) to jakaś masakra...

kika-tak, wyciągają szybko. najdłuższej trwa zszywanie. poznajemy się z małym:) budzi się co 2-3 godz, je chwilę i zasypia przy cycku. ale je coraz dłuzej więc chyba idzie ku dobremu:)

chciałam kupić wagę żeby sprawdzać czy Ignaś przybiera ale na allegro 240 zł:)

11 lata 9 miesiąc temu #581370 przez aksa
Patrycja fajnie, że z Ignasiem się 'docieracie' :)

ale mnie plecy naku***ają dosłownie :cheer: :cheer: łłłłłłeeeeeee to nie mój dzień :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 9 miesiąc temu #581375 przez Lafi
Koticz pisała, mała zaczela ssac, z kapurkiem, jak nie starciła na wadze to jutro ich wypiszą.

Kika Seweryn mnie troszke olał i siedzi ciagle u dziadków, w sumie do mnie lepiej,

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #581387 przez Panika992
Lafi moze szyjkę Ci rozmasował?

Aksa teraz moje plecy też bolą...

11 lata 9 miesiąc temu #581414 przez 25malinka
Ten czop to chyba teraz nie dawno mi wyleciał dopiero,ale w kawałkach które były lekko brązowe i różowe,kurde nie wiem czy dzwonic do gina i mu powiedziec,ale i tak już zadnej wizyty nie mam tylko jak co to do szpitala w piatek

11 lata 9 miesiąc temu #581416 przez ufolka
Ja po wizycie, ktg okej, skurczy jako takich nie ma :angry: Jak nie urodzę to mam skierowanie do szpitala na 7, i teraz mam problem bo nie wiem do którego mam iść, bo 7 ostry dyżur jest w tym drugim w którym nie rodziłam.. a w tym pierwszym mam znajomą położną jako tako. Tak się zmachałam że szok ! Ale już się nie dołuję, już na spokojnie wszystko, pójdę do szpitala i na wywołanie się kładę, na patologii nie zamierzam leżeć :| wwalę się im na porodówkę na łóżko i będę mieć z bani :P niech mi podłączą oksytocynę, teraz mam i rozwarcie, szyjkę zgładzoną, to powinno szybko pójść, poprzednio niczego nie miałam :)

aaa mała moja heh mała, dobre sobie, waży 3800 g !!!!! prawie kg przybrała, a ze mnie 2 kg spadło :ohmy: jak to usłyszałam to aż mi łzy w oczach stanęły, bo Amelka miała 3850 i ledwo ledwo było, no ale lekarka mnie pocieszyła, od razu jak tylko zauważyła moją minę chyba bo się troszkę przestraszyła :P mówiła że jak pierwsze dziecko urodziłam naturalnie z taką wagą to teraz nie mogę nie urodzić.. i będzie lżej troszkę :) trzymam ją za słowo :)

idę chyba kwiatki posadzę :)

Panika tak doszłam do wniosku że nie ma co się przemęczać, narobisz się a i tak nic nie zrobisz ;/

11 lata 9 miesiąc temu #581435 przez Panika992
Malinka zadzwoń, powie Ci co i jak i będziesz spokojna.

Ufolka dobrze, że po wizycie ok. To mała już wcale nie taka mała.

Ja jutro idę do gina... ciekawe co mi powie...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka