- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Wlasnie wrociłam ze szpitala wkurwiona i ogłupiona - w nocy próbowałam dodzwonić się na oddział, bo tak to robią problemy. Po ok. 8 telefonach zasnęłam ubrana, nikt nie odbierał.
Rano się zerwałam, przyszli elektrycy, wyłączyli prąd, neta więc szlag trafił, nawet wam nie mogłam odpisać, pojechałam do szpitala, czekałam 2,5h bo tyle ludzi, pod ktg malemu wyszło dość chyba wysokie tętno, bo skoki ze 150 na ponad 170, ale ich to nie ruszyło, skurczów brak, ruchow dziecka też. Położna siedziala ze mna i trzymała mi ręce na brzuchu - tez nie czuła.
Dali ktg do skonsultowania lekarzow- którego nawet nie zobaczyłam, odesłał mnhe do domu, bo jutro o 15mam wizytę tak czy siak i jutro mam się konsultować.
Reasumując, chyba ok. Poludnia poczułam slaby ruch malego, potem nic, tętno ma wysokie, a oni mi każą czekać do jutra. Chyba ocipieję do tego czasv.
Ps. Nie dostałam smsa Kika - przepraszam, bo bym zaraz odpisała.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- alebazi1986
- Wylogowany
- gaworzenie
- kocham cię córeczko
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
OffcaWreszcie jesteś Eh mogli Cię do jutra zatrzymać i poobserwować,zbadać a tak to się będziesz martwić...
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie wiem.. lekarz się pod tym podpisał, że mogę iść do domu i kazał iść jutro na wizytę.
Nawiasem, brzuch mi się obniżył - mogę rękę włożyć pomiędzy biust i brzuch.
- alebazi1986
- Wylogowany
- gaworzenie
- kocham cię córeczko
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do ruchów, ja się serio staram nie stresować, bo moje dziecko nigdy nie było bardzo aktywne, może z całej ciąży 4 razy, ale każda by chyba zwariowała, gdyby nie czuła ruchów całą noc, cały dzien i jeszcze musiała czekać
- alebazi1986
- Wylogowany
- gaworzenie
- kocham cię córeczko
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej!
Wlasnie wrociłam ze szpitala wkurwiona i ogłupiona - w nocy próbowałam dodzwonić się na oddział, bo tak to robią problemy. Po ok. 8 telefonach zasnęłam ubrana, nikt nie odbierał.
Rano się zerwałam, przyszli elektrycy, wyłączyli prąd, neta więc szlag trafił, nawet wam nie mogłam odpisać, pojechałam do szpitala, czekałam 2,5h bo tyle ludzi, pod ktg malemu wyszło dość chyba wysokie tętno, bo skoki ze 150 na ponad 170, ale ich to nie ruszyło, skurczów brak, ruchow dziecka też. Położna siedziala ze mna i trzymała mi ręce na brzuchu - tez nie czuła.
Dali ktg do skonsultowania lekarzow- którego nawet nie zobaczyłam, odesłał mnhe do domu, bo jutro o 15mam wizytę tak czy siak i jutro mam się konsultować.
Reasumując, chyba ok. Poludnia poczułam slaby ruch malego, potem nic, tętno ma wysokie, a oni mi każą czekać do jutra. Chyba ocipieję do tego czasv.
Ps. Nie dostałam smsa Kika - przepraszam, bo bym zaraz odpisała.
matko święta, osiwiałabym chyba...
no ale dobrze że się odezwałaś, my już cc obstawiałyśmy, moja mała też się słabo rusza, tłumaczę to tym, że ma mało miejsca, zresztą ginka tak to tłumaczyła, no ale u Ciebie dochodzi jeszcze problem z pępowiną i tym tętnem.. może lepiej tej melisy nie pij, po prostu połóż się i wyluzuj, u mnie przytulanki z R. działają pobudzająco na malutką.. no a jak Twój men??
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- alebazi1986
- Wylogowany
- gaworzenie
- kocham cię córeczko
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lenusia - Ciebie przynajmniej przytrzymali, poobserwowali. Pomyśl, gdyb Cię odesłali do domu wtedy.. masakra jakaś.. a tr skoki tętna, to wieloma rzeczami mogą być powodowane, a tętno podwyższone to nawet naszym zdenerwowaniem. Przynajmniej tak sie staram uspokajać. U Ciebie też porodu nie widać, co?
alebazi - otóż, otóż. Jak wszystko ok, to i tak samo czekanie na akcję jest stresujące, a co dopiero, gdy coś wydaje się być nie tak.
DOMINICZKA - ucałuj swojego "klocuszka" od ciotek forumowych. Czekam na relacje z porodu pełna podziwu, że urodziłaś sn
- Zimucha
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham Cię córeczko [*] Piotruś jest już z nami :)
A u mnie chyba rozwarcie postępuje, bo pojawił się śluz podbarwiony niteczkami krwi. Skurczów brak.
Depeche ja też w życiu czopa nie widziałam i na pewno go już nie mam . Dla mnie to jak UFO
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
Kurde ale bym coś ugotowala teraz
- Panika992
- Wylogowany
- rozmowna
Offca dobrze, że się odezwałaś, bo się martwiłyśmy. Nie denerwuj się za bardzo, to szkodzi Twojemu maluszkowi. Ja rozumiem, że to Cię niepokoi. Powiedz może lekarzowi, że pewniej byś się czuła na obserwacji w szpitalu. Może powinni Was monitorować stale?
Alebazi nie martw się. Obfita wydzielina to norma, nie ma powodu do niepokoju. Ja już tak mam grubo ponad tydzień. A do tego ponad 2tyg chodzę bez czopa.
Sylwia super, że na wizycie jest wszystko ok. To nie waży dużo, ale może faktycznie będzie Ci łatwiej urodzić.
Ja cierpię za wczoraj, mam kosmiczne zakwasy pleców, ud i łydek;/ Ale chyba coś to dało, ponieważ miałam na wkładce czerwone "niteczki" krwi. Dosłownie jak kawałeczki nitki. Po cichu liczę, że zaczyna się coś dziać, w końcu szyjka się otwiera. W końcu mały do 1:30 w nocy szalał jak głupi i wpychał się centralnie w kanał, ból jak nie wiem co. Wcześniej bolało tylko jak stałam lub chodziłam, a teraz na leżąco... Zobaczymy w końcu dziś idę na wizytę.
Miłego dnia brzuszki