BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #582084 przez kika1985
ufolka baaaaaaaaaaaardzo mądrze napisałaś Agnieszce!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #582093 przez ufolka
Dziewczyny ja jutro do szpitala mam się kłaść, panika mnie ogarnia z tego względu, że Amelkę zostawię, bo nie wiem czy jak się położę to od razu mi coś dadzą żeby poszło ;/ pewnie jakieś badania itd, poprzednio 3 dni na łóżko czekałam bo tyle kobiet z ostrego dyżuru było !! jak teraz też tak będzie to chyba do drugiego szpitala ucieknę ;/ teraz pojadę do tego drugiego, niby tam są lepsze warunki itd no ale zobaczymy, dla mnie najważniejsze żeby okej było wszystko no i żeby szybko do domu iść.
Przeraża mnie ta rozłąka z małą, bo to pierwszy raz, normalnie siedzę i płaczę, sama nawet nie wiem po co :angry:
Gosia jak Ty myślisz i z tego co się orientujesz to zależy od lekarza?? czy oni muszą jakieś tam procedury mają że muszą potrzymać na patologii troszkę zanim wywołują?? u mnie już 41 tydzień się kończy, szyjkę mam miękką i rozwarcie jakieś tam, teraz tylko skurcze wystarczy żeby się pojawiły i hopla będzie nie? , myślisz że może szybko pójść?? sorki że zawracam Ci głowę, masz swoje problemy ale ja nie mogę przestać o tym myśleć ;/ poprzednio pod pompą leżałam, ale wtedy szyjka twarda była, skurczy nie było, no i rozwarcie stało, dopiero ruszyło jak mi masaż zrobiły dwa razy chyba no i wody przebiły, teraz już połowa drogi za mną co??

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #582105 przez Gosia27
Ufolka powiem Ci szczerze, że to wszytsko zalezy od szpitala.jakie mają przyjęte zasady. Obstawiam że jak jutro Cię przyjmą to w pt powinni cię prowokowac. Tak uważam. Ale sama wiesz jak jest...zlecą oxy, pojawią się skurcze i puszczą wody...ale to takie moje zdanie

11 lata 9 miesiąc temu #582127 przez ufolka
Gosia27 napisał:

Ufolka powiem Ci szczerze, że to wszytsko zalezy od szpitala.jakie mają przyjęte zasady. Obstawiam że jak jutro Cię przyjmą to w pt powinni cię prowokowac. Tak uważam. Ale sama wiesz jak jest...zlecą oxy, pojawią się skurcze i puszczą wody...ale to takie moje zdanie

rozumiem, dziękuje Ci :) to w pon wyjdę :)

11 lata 9 miesiąc temu #582139 przez Waszka87
hej brzuszki. ja wstalam dzisiaj przed 5 rano tzn obudzilam sie, później pospałam troche. mam dzisiaj jakoś dużo energii i poprałam pościel, koce wywalilam dywanu i poduchy na balkon. bede odkurzac i robic obiadek. piekna pogoda u mnie dzisiaj. milego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #582143 przez Gosia27
Napisałam sms-a do Malinki zobaczymy co odpisze.
A ja nadal w piżamie :P

11 lata 9 miesiąc temu #582145 przez Waszka87
Gosiaale Ci dobrze :) ja w niedziele zawsze do 13 chodze w piżamie. Mój Ł widze że już też się przejął i dba o mnie i chwali, wyręcza. Fajnie jest

11 lata 9 miesiąc temu #582155 przez Gosia27
odp: Malinka hej wczoraj pojechałam do szpitala i już raczej zostanę do porodu, tylko nie wiem kiedy będzie. Termin mam na dziś. Rozwarcia brak, skurcze pojawiają się co jakiś czas, ale mówią że za słabe.. 3majcie kciuki, pozdrawiam wszystkie dziewczyny

To 3mamy mocno kciuki

11 lata 9 miesiąc temu #582157 przez patrycja85
hej
dziewczyny które mają już dzidziusia albo Gosia jako położna-czy wasze dzieci tez miały na początku tyle śliny? nie to że się ślini-tzn nie ścieka mu po ryjku tylko ma pełno w buźce. w szpitalu mi powiedzieli że to normalne na początku bo się górne drogi oddechowe tak oczyszczają ale żeby tyle czasu już? dajcie znac bo sie zastanawiam czy nie wezwać jakiejś położnej albo coś.

unbreakable-trzymaj się tam, kciuki zaciśnięte

Aga-głowa do góry!!! podpisuję się pod tym co pisały dziewczyny:)

miłego dnia

11 lata 9 miesiąc temu #582161 przez Gosia27
Patrycja to normalne że się tak noworodki ślinią, wszystko im spływa z górnych dróg oddechowy a same nie potrafią sobie ich wyczyścić.

11 lata 9 miesiąc temu #582166 przez Depeche
ufolka napisał:

Dziewczyny ja jutro do szpitala mam się kłaść, panika mnie ogarnia z tego względu, że Amelkę zostawię, bo nie wiem czy jak się położę to od razu mi coś dadzą żeby poszło ;/ pewnie jakieś badania itd, poprzednio 3 dni na łóżko czekałam bo tyle kobiet z ostrego dyżuru było !! jak teraz też tak będzie to chyba do drugiego szpitala ucieknę ;/ teraz pojadę do tego drugiego, niby tam są lepsze warunki itd no ale zobaczymy, dla mnie najważniejsze żeby okej było wszystko no i żeby szybko do domu iść.
Przeraża mnie ta rozłąka z małą, bo to pierwszy raz, normalnie siedzę i płaczę, sama nawet nie wiem po co :angry:
Gosia jak Ty myślisz i z tego co się orientujesz to zależy od lekarza?? czy oni muszą jakieś tam procedury mają że muszą potrzymać na patologii troszkę zanim wywołują?? u mnie już 41 tydzień się kończy, szyjkę mam miękką i rozwarcie jakieś tam, teraz tylko skurcze wystarczy żeby się pojawiły i hopla będzie nie? , myślisz że może szybko pójść?? sorki że zawracam Ci głowę, masz swoje problemy ale ja nie mogę przestać o tym myśleć ;/ poprzednio pod pompą leżałam, ale wtedy szyjka twarda była, skurczy nie było, no i rozwarcie stało, dopiero ruszyło jak mi masaż zrobiły dwa razy chyba no i wody przebiły, teraz już połowa drogi za mną co??

powiedz moze lekarzowi , ze masz male dziecko i nie chcesz lezec w nieskonczonosc, jak trafisz na czlowieka to zrozumie... jak trafisz

11 lata 9 miesiąc temu #582168 przez Depeche
Malinka, oby szybko poszlo, bo pewnie idzie tam oci.iec w szpitalu.

Ja caly czas mam wrazenie, ze mi czaszke rozwali.

Ufolka , no to zobaczymy.

Unbreakable, trzymam kciuki tez,

11 lata 9 miesiąc temu #582172 przez patrycja85
Gosia-dzięki. ale mam go jakoś opukiwać czy coś?samo minie?bo oczywiście dziś nie spałam i tylko sprawdzałam czy się nie krztusi.

11 lata 9 miesiąc temu #582174 przez Depeche
patrycja85 napisał:

hej
dziewczyny które mają już dzidziusia albo Gosia jako położna-czy wasze dzieci tez miały na początku tyle śliny? nie to że się ślini-tzn nie ścieka mu po ryjku tylko ma pełno w buźce. w szpitalu mi powiedzieli że to normalne na początku bo się górne drogi oddechowe tak oczyszczają ale żeby tyle czasu już? dajcie znac bo sie zastanawiam czy nie wezwać jakiejś położnej albo coś.

unbreakable-trzymaj się tam, kciuki zaciśnięte

Aga-głowa do góry!!! podpisuję się pod tym co pisały dziewczyny:)

miłego dnia

kurcze, ja sobie nie przypominam, pamietam, ze bardzo kichala i jej psikalam w nosek, ale slina, nie pamietam.

11 lata 9 miesiąc temu #582175 przez wiewiorka
A tu Szymonek dziś z rana

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka