BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #441143 przez lenusia7
u mnie w miare cieplo, jakas jestem dzisaj taka leniwa wiec od 18 leze juz wykapciana troszke czytalam a teraz ogladam tv popijajac goraca czekolade :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #441345 przez Lafi
Witam mamusie z rana:) ale u mnie paskudna pogoda a wczoraj było tak slicznie.
Dziś to najlepiej z łożka nie wychodzić, dobrze zęchoczirz odiad mam z głowy, mięcho tylko zrobie, reszte mam.
miłej niedzieli

12 lata 2 miesiąc temu #441382 przez KAMI
dzień dobry
mamuśki bardzo prosimy o poświęcenie nam sekundy i zagłosowanie na fotkę Maksia
oczywiście liczymy, że będziemy mogli się zrewanżować

pl.lennylamb.com/user/show_photo/5413

12 lata 2 miesiąc temu #441433 przez AniaCzajka
Hej dziewczynki u mnie dziś zimniasto byłam z mężem w kościele to zmarzłam okropnie, dobrze ze jak wróciliśmy to mężulek rozpalił w piecu i cieplutko jest. Teraz obiad dziś serwujemy pomidorową z makaronem, pulpety z sosem grzybowym i ziemniaki:) Franusiowi chyba będzie smakowało:) Miłej niedzieli Kochane:)

12 lata 2 miesiąc temu #441459 przez lenusia7
dziewczynki POMOCY !!!!!nie spałam cała noc po lewej stronie wybija mi się ząb madrosci towarzyszy temu okropny bol ktory ciezko zniesc... cala twarz mam opuchniętą czy moge brac jakies leki przeciwbólowe ????macie jakies domowe sposoby :(

12 lata 2 miesiąc temu #441474 przez vernix
lenusia7 napisał:

dziewczynki POMOCY !!!!!nie spałam cała noc po lewej stronie wybija mi się ząb madrosci towarzyszy temu okropny bol ktory ciezko zniesc... cala twarz mam opuchniętą czy moge brac jakies leki przeciwbólowe ????macie jakies domowe sposoby :(

[/i]

Leniusia przykro mi, że boli Cię ząb, pół twarzy i dziąsła..Może zrób okład z lodu owiniętego w chusteczkę, możesz też wziąć paracetamol.

parenting.pl/portal/paracetamol-w-ciazy

No i pamiętaj, że kobieta w ciąży jest uprawniona do darmowej wizyty u dentysty. Warto skorzystać. Pozdrawiam ciepło!

12 lata 2 miesiąc temu #441510 przez koticz
Co za paskudny dzień:( Cały czas leże w łóżku i wstaję tylko do lodówki:) brrrr

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #441511 przez AniaCzajka
a ja biegam siku cały czas chyba sobie pęcherz przeziębiłam i tez czesto biegam do lodówki bo mam wiellllllllkiego głoda:)

12 lata 2 miesiąc temu #441654 przez patrycja85
hej dziewczyny
nie było mnie kilka dni-w zasadzie miałam je wyjęte z życia:) nawet was nie czytałam. ostro się uczyłam. jutro mam egzamin. jestem załamana, materia nie-do-ogarnięcia:) ale chyba pójdę. może się uda jakimś cudem i będzie z głowy. dlatego jeśli znajdziecie jutro chwilę to poproszę o trzymanie kciuków:) od 13:) plis;))))
dobrej nocy cioteczki:)

12 lata 2 miesiąc temu #441655 przez sylwka727
AniaCzajka napisał:

a ja biegam siku cały czas chyba sobie pęcherz przeziębiłam i tez czesto biegam do lodówki bo mam wiellllllllkiego głoda:)

Hehe ja też dziś latam do lodówki bo mój mężuś ma wielkiego głoda :blink: i ma zachcianki na słodkie czasami mi się wydaje że to on jest w ciązy :lol:

A ja dzis miałam gorączkę ponad 37 :dry: ale w ciągu kilku godzin spadła do 36.6 więc nie jest źle i jeszcze gardełko trochę boli ogólnie to taka niemrawa jestem ale u mnie to nie nowość

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #441703 przez aksa
hej dziewczyny

lenusia może zadzwon do dentysty i zapytaj co masz robić, bo chyba jakiś cud domowych metod nie ma na taki ból ;/

sylwka ja jak tak patrze chwilami na mojego m to też się śmieje, że to on w ciąży jest i ma zachcianki :laugh:

patrycja powodzenia na egzaminie oby się udało!! będę trzymać kciuki!!

ja mam jutro wizytę u gina już nie mogę się doczekać ale staram się nie nakręcać bo wiadomo ile myśli się kłębi w głowie..

u nas też dzis po prostu paskudny dzień!zimno deszcz ciemno brrrr, ale ogólnie dzień szybko zleciał najpierw przyjechali moi dziadkowie na obiad, pozniej pojechaliśmy na kawę do teściów, a wieczorem koleżanki wpadły to się piwka z moim m napiły :)

kolorowych snów kochane! buziaki

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #441749 przez Lafi
Dobry dzień
Patrycja trzymam mocno.

Sylwka nie daj się chorobie.
lenusia znam ten ból masakra, ale za to jaka będziesz mądra:) ale zadzwoń gdzieś po co masz się męczyć.

Jutro przyjeżdzają właściciele domu, trza mi troche ogarnąć, mieszkają w Niemczech i pojawiają się rzadko, a mieszkałam(ja na górze) z ich mama ale w tym roku nagle zmarła, szkoda kobitki bo była taka że z nią konie można kraść było no i zawsze było z kim pogadac..

miłego dzionka

12 lata 2 miesiąc temu #441769 przez lenusia7
Uciekam do dentysty bo dzis wygladam jeszcze gorzej... potwor atakuje... rumianek, paracetamol, masc rozgrzewajaca i inne nie pomogły... milego dnia paa

12 lata 2 miesiąc temu #441822 przez Gosia27
Dzień babeczki,
3mam kciuki za egzaminy, wizyty i żeby mądrości...od czwartku nie pisałam bo nawet czasu nie miałam. Byłam u mamy, po trzeba było wszytsko w urzędach po śmierci taty pozałatwiać i cały piętak jak nie ZUS to PZU tak się nalatałam, a przecież miałam leżeć po tej amniopunkcji. Wieczorem w piątek czułam jak mnie w środku na dole brzucha piecze, do tego czułam jak wargi sromowe ciągną w dół, do tego zauważyłam plamienia i dziś mam wizytę...byłam już z robić mocz i morfologię...jestem strasznie niespokojna, bo już nie wiem co myśleć. W sobotę miałam strasznego doła, ciągle płakać mi się chciało, aż w końcu wybuchałam płacze widząc szczęśliwą rodzinę tuż po chrzcie córeczki, to nie zazdrość tylko taki żal mnie przytłoczył...do tego mój m wyjechał na 3 dniową imprezę firmową,miał mnie odebrać wczoraj z Opola i tak wyszło, że wracałam sama 5,5h pociągiem do Jeleniej Góry, strasznie na niego naryczałam<załamka> Wizytę mam o 15:30 i chyba do tego czasu oszaleję, zabrałam się za pranie, bo u Nas dziś szaro, buro i ponuru. Strasznie wieje, jest zimno i co chwila pada blee :( mam strasznie wisielczy humor <bezradny> Miłego dzionka kochane

12 lata 2 miesiąc temu #441823 przez vernix
Leniusia dobrze, że idziesz do dentysty. Na pewno Ci ulży w bólu, czego bardzo Ci życzę. Napisz po wizycie co Ci zrobiono :)

Patrycja oczywiście, będę trzymała kciuki za Twój egzamin. Dasz sobie radę!Także daj znać jak poszło :)

Aksa
także trzymam kciuki za Twoją wizytę i za Twoje maleństwo. Na pewno, będzie wszystko ok. Opisz nam koniecznie jak było.

Życzę Wam Drogie Ciężaróweczki dobrego dnia i udanego nowego tygodnia :)

Ja wracam do łóżka, bo dopadło mnie lekkie przeziębienie-drapie gardło, mam trochę kataru. Wypiłam herbatę z cytryną i miodem, rozważam płukanie gardła wodą z solą.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka