BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #458217 przez lenusia7
Gosia Gratuluje corci :* modlilam sie o Twoja perelke wszystko bedzie dobrze . bardzo sie ciesze głowka do gory.
Sylwka daj Lenka po ciotce z forum :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458251 przez koticz
:kiss: Gosiu no to kamień z serca.Myślę,że najgorsze za Wami,teraz już napewno będzie tylko lepiej.Dziewczynki są "silniejsze" od chłopców.Bardzo,bardzo się cieszę :kiss:

Dodo dla Dorianka to super zdrobnienie!!!

Beata już to mówiłam ale imię Samuel to naprawde super imię,natomiast Oliwier mnie się nie podoba kompletnie(ale to tylko moje zdanie!!!) Julek też sweet.Macie większe pole do popisu bo jesteście"mieszaną"parą i w dodatku mieszkacie za granicą.

vernix ostra ta Twoja świrka.Mały Damianek,mam nadzieję,że się nie odważy tak mówić!Moja świrka też wyskoczyła z imieniem.Jak wyszliśmy z gabinetu to od razu z mężem dzwoniliśmy do naszych matek powiedzień im jaka płeć i w ogóle,to moja mama powiedziała,że bardzo się cieszy,że będzie mieć kolejną wnusie(teraz ma 1wnuczkę i 3wnuków) to Jagoda będzie 2,natomiast świrka wyskoczyła:"to cudownie!Paulinka jej DAMY na imię!" myślę,że jej się tylko wyrwało bo nigdy więcej nie podjęła tematu.A naszego imienia nie komentuje.Mój tata powiedział,że jemu się ni podoba i że ładniejsze jest Lilianna(też je braliśmy pod uwagę) ale tak to już jest,że nie wszystkim się dogodzi.

Kupiłam dziś body w kwiatusie i na allegro jeszcze dres dla małej
allegro.pl/dresik-adidas-dla-dziewczynki-i2740558120.html
andzia jak to robiłaś,że samo zdjęcie z aukcji zamieszczałaś?
Nie chcę Cie straszyć ale jeśli jutro będzie cię kłuć albo to się jeszcze powtórzy to zgłoś się do lekarza,mnie też tak kuło i to jakaś infekcja była(w naszym odmiennym stanie o nią nie trudno) a infekcja pochwy negatywnie wpływa na kondycje szyjki macicy

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #458254 przez Agnieszka86
Gosia HURRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAA......... wszystkie czekałyśmy na dobre wiadomości i nadeszły:) No i jeszcze córcia, może tez Zosia:) Ale fajnie, cieszę się bardzo!!!! Świętujcie dzisiaj z mężem :lol:

Andzia ja miałam takie kłucia, pytałam lekarza powiedział, że ok, że tak może być. Potem mi to przeszło, a teraz też tak mam, boli mnie pochwa, chociaż bardziej jakby wargi sromowe kiedy się ruszam po dłuższym bezruchu, np w nocy, bardzo to nie przyjemne, ale takie "uroki":) Przy badaniu zawsze wszystko ok, pomimo tych dolegliwości. Nie martw się :)

Dobra ja już wykąpana i zaraz wskakujemy z mężem pod kołderkę :lol: więc dobrej nocy, pogłaszczcie brzuszki od cioci Agi :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #458266 przez xxElaElaEeexx
A to domek , a raczej duży dom mojego maleństwa :laugh:
Równe 100cm obwodu :silly:
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #458317 przez sylwia2
sliczny i dosc spory brzuszek ale na fotkach zawsze wieksze wychodza :laugh: przynajmniej u mnie

12 lata 2 miesiąc temu #458322 przez xxElaElaEeexx
Sylwia Masz rację :) W rzeczywistości wydaje się mniejszy :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #458325 przez mamcia2013
Gosia kochana jak się cieszę :) super wiadomość! :kiss: :kiss: teraz to już musi być dobrze.

Andzia jak boli to odpoczywaj :)

Aksa mój Dorianek waży jeszcze więcej od Twojego bo ponad 500 gr i też się pytałam gina czy to nie za dużo, ale mnie uspokoił :) Super że Twój bobas już też spory i zdrowy.

Ela ale wielki i fajny domek :)

Koticz Paulinka to piękne imię :P ja mam tak na imię. :D

Miłego i spokojnego snu kobitki :silly:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458327 przez koticz
Ja też mam taki duży brzunio,teraz to już będą nam rosły w oczach :) fajnie jak jeszcze widać,że dzidziuś jest pod pępkiem:)
Moja mała cały dzień spała a teraz dokazuje:)

mamcia imię bardzo ładne,ale 1-nie jest na J, 2-jak byłam smarkata to znałam jedną Paulinę i komuś się skojarzyło imię Paulina-Kał-Lina i brechtaliśmy,że ma na imie kupa ryby ;) wiem,wiem żałosne natomiast po tylu latach cały czas pamiętam jak nas to "strasznie bawiło" jak miałam lat 10 i cały czas mam to w głowie:)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #458334 przez Beata 26
xxElaElaEeexx napisał:

Sylwia Masz rację :) W rzeczywistości wydaje się mniejszy :silly:

:) innej perspektywy wydaje się mniejszy, ale przecież zdjęcia nie kłamią aż tak;) śliczny masz ten brzusio, taki idealny kształt ;)

12 lata 2 miesiąc temu #458339 przez Beata 26
Koticz - jest dokładnie odwrotnie, mieszana para - każdy uważa inne imiona za ładne - mieszkanie za granicą - musimy myśleć o tym czy holendrzy dadzą radę wymówić dane imię, nie mają przecież "ś" , oni nawet g czytają jak h -> np. moja siostra jest dla nich Achata, a nie Agata,
wiem, że na imieniu Antoś - języki sobie połamią i prędzej wymyślą sobie swój własny skrót,a tego też nie chcę. Znowu wiele osób mówi, że Samuel tak bardzo biblijnie. Taka prosta sprawa, a tyle trudu ;) to wszystko przez to, że chcemy wszystko robić idealnie :) no i imię na całe życie, więc ważna decyzja. dzięki za wszystkie opinie dot. imion, są dla mnie mega cenne.

12 lata 2 miesiąc temu #458341 przez Beata 26
a w ogóle to zjadłam właśnie 3 ! kanapki i zaraz umrę - nie wiem co mnie napadło hihi
zbieram się do łóżka, bo energia już na minusie, poniedziałki zawsze trudne.;) miłej nocki mamcie

12 lata 2 miesiąc temu #458344 przez xxElaElaEeexx
Beata To dobrze ,że tyle zjadłaś niech idzie dzidziusiowi na zdrowie :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458345 przez sylwka727
Gosia uff ale mi ulżyło tak się cieszę z tych dobrych nowin no i gratuluję córeczki i dziewczynki na ogół są silniejsze i mają większą siłę walki w sobie jak coś się dzieje :kiss: :kiss: Wiadomo że trzeba badać dalej i wykluczać dalsze choroby tak jak teraz

Aksa cieszę się że Twój "Byk" zdrowy :lol:

Andzia też tak czasem mam że kilka razy mnie zakłuje

Ela ładny brzuszek ugłaskaj:kiss:

Lenusia bardzo poważnie rozważam Lenkę :lol:

Tu wam wklejam co na lutówkach dziewczyna napisała:

niestety informacje o braku przeciwskazan do prania no-spy w ciazy nie sa prawdziwe. jest to lek nagminnie przepisywany przez lekarzy bez informacji o jego negatywnych skutkach na plod. branie no-spy ot tak, zeby tylko zlagodzic bol towarzyszacy rozciaganiu sie macicy (co jest absolutnie normalne, prawidlowe), to duza lekkomyslnosc. niestety moze sie to przyczynic do pozniejszego nieprawidlowego napiecia miesniowego u dzieci (zwykle obnizonego), a nawet rozszczepow. znajoma farmaceutka niestety miala racje. jestem neurologopeda i w swojej pracy wielokrotnie spotykam dzieci, ktorych problemy z napieciem, mowa, jedzieniem i polykaniem sa zwiazane z braniem no-spy w okresie ciazy .
tez mialam drobne bole i plamienia - lekaz kazal mi brac no-spe "na wszelki wypadek" - nie bralam. wam tez radze siegac po jakiekolwiek leki tylko wtedy, jesli skutki uboczne to "mniejsze zlo" w przypadku np. zbyt przedwczesnego porodu itp. pozdrawiam!

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #458346 przez mamcia2013
Koticz hahaha dobre skojarzenie dla Paulinki :) zostawcie Jagoda bo jak dla mnie to jest piękne imię. Pierwszy wybór najlepszy. Ja mając 17 lat zawsze mówiłam że będę miała syna Doriana i córkę Laurę i w końcu wróciliśmy do Dorianka :)

Becia Samuel też mi się podoba, no i jeszcze kiedyś myślałam o imieniu Emanuel :)

Dziewczyny a w jakim miejscu czujecie ruchy?? Czy w całym brzuszku? Bo ja jak na razie cały czas czuję pukanie, drganie itp pod pępkiem, a na usg właśnie pod pępkiem miał rączki Dorianek.

12 lata 2 miesiąc temu #458357 przez sylwka727
Mamcia Ja czasami czuję małą koło pępka a czasami w dole brzucha

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka