BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #458359 przez sylwia2
Ja czuje po prawej stronie od pępka na długosc palca w. niżej tez jakos poł palca wskazujacego ( tak mniej wiecej)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #458363 przez lenusia7
Ja czuje ruchy bardzo nisko

12 lata 2 miesiąc temu #458368 przez sylwka727
Dobra mamuśki ja już chyba padam oczki przemęczone ok lapka i od płakania więc uciekam spać, Pa pa miłej nocki :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #458370 przez lenusia7
Dobranoc sylwus i Lenus :D :***** Muah wyspijcie sie dziewczynki

12 lata 2 miesiąc temu #458372 przez Beata 26
Ja tez czuje niemal zawsze w dole brzucha, czasem bardzo nisko, czasem blizej pepka. Lekarz powoedzial, ze synus jeszcze nisko siedzi i ze to ok na ten tydzien ciazy, potem bedzie musial zmienic pozycje na glowka w dol i wtedy beda nas kopac w zebra ale to jeszcze chwilka ;)

12 lata 2 miesiąc temu #458375 przez sylwia2
dobranoc słodkich snów :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #458379 przez koticz
Ja też czuję dość nisko,pod pępkiem.Raz jak siedziałam zgięta przed kompem to poczułam aż koło mostka,ale to wynikało z mojego ułożenia.
Śpijcie smacznie "inkubatorki" oby żadnych koszmarów w nocy nie było:)
Ja jeszcze oporządze kocury (napełnie miski i ogarnę kuwete) i zalegne z książką pod koudrą.
Czarno widzę tą zimę,u nas jest ze 2st a ja już musiałam dziś założyć ocieplacze pod spodnie plus zimowe trapery,czapa i rękawice.Krążenie chyba kiepskie bo wiecznie mi zimno,zawsze preferowałam ciepło ale teraz to jakaś przesada,najchętniej to bym całe dnie w wannie siedziała a ciepła woda też nie wskazana...

Ja też nie mam jakoś przekonania to no-spy,ale ogólnie boje się tabletek i sen z powiek spędza mi to że tyle się ich w ciąży bierze...
Od mojego mężola z pracy dwóch kolegów też się spodziewa dzieci na początku przyszłego roku.I jedna z tych ciężarnych żon coś majstrowała przy kontakcie i prąd ją trzepnął,oczywiście pojechali do szpitala i na szczęście wszystko z nią i synkiem(!) dobrze,ale co strachu podżyli to ich.Tak,że oszczędzajcie się dziewczynki!!!

Spokojnej nocy,do usłyszenia jutro!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #458384 przez Agnieszka86
Witajcie mamusie i brzusie :)

Ja już nie śpię, obudziłam się razem z mężem i poczułam takiego mega głoda, że nie dało się nie zjeść śniadania:)

Ja ruchy czuję coraz wyżej, dzisiaj jak leżałam po przebudzeniu, mała szalała już powyżej pępka i bardzo mocno dawała o sobie znać, można bez wysiłku poczuć ją przez brzuch:) Chociaż jak mąż położył dłoń, na brzuchu to się mała cwaniara uspokooiła :silly: Ale fajnie, teraz na prawdę czuję, że jest w brzuszku:) A tak swoją drogą czytałam gdzieś, że dzieciaczki już w naszych brzuchach uczą się rytmu dnia, więc jak my wstajemy wcześnie to one też podobnie będą się budzić, wiec spać dziewczyny, spać jak najdłużej! Ja też wyłączam komputer i spróbuję jeszcze pospać.

12 lata 2 miesiąc temu #458385 przez Gosia27
Dzień dobry
Agnieszka86 myślałam, że to ja dziś tak ranny ptaszek a tu miłe zaskoczenie. Ja już po śniadaniu.Spakowana. I w drogę do mamy. mróz srogi za oknem, ale jestem dobrze przygotowana.

Co do ruchów to czuję pod pępkiem i raz z lewej strony a raz z prawej. Wczoraj wieczorem jak się położyliśmy to dawała mocno znać. Solidne kopy to były i aż mój Rafał się wzdrygnął jak poczuł :laugh: dziś z rana też już się odzywa.Jest mi dużo lżej na sercu.

Odezwę się kochane już od mamy.Mam nadzieję, że będę miała na to czas. Choć w piątek jedziemy do teściów.... :silly:
Buźki w brzuszki i dla Was :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #458407 przez mamcia2013
Dzień dobry mamcie :)

Widzę że ranne ptaszki już nie śpią. Mnie też kuzyn o 7 obudził, zabrał mojego Tomka na robotę i tak juz nie śpię.

A ja właśnie czuję w dole cały czas synusia. najbardziej pod pępkiem. dlatego pytam bo myślałam że w całym brzuszku powinien hasać :)

Miłego dnia KOchane :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #458410 przez Agnieszka86
Z dalszego spania, jednak nic nie wyszło...
Gosia fajnie, jak człowiek siada przed komputerem po 6 rano, a tam po drugiej stronie też ktoś jest:) Spokojnej drogi, odezwij się jak dotrzesz.

Pogoda u mnie dzisiaj fajna, śnieg jeszcze leży, jest biało, ale niebo jest błękitne i słoneczko się pokazuje.

Wrzucam zdjęcie zrobione wczoraj wieczorem:) Zosia i ja:) (okulary zakładam tylko to czytania i komputera-zdjęcie zrobione akurat po czytaniu :) )
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #458411 przez mamcia2013
Gosia uważaj na siebie w drodze :)

Koticz mężol musi lepiej grzać :P wtedy będzie Ci ciepło.

12 lata 2 miesiąc temu #458433 przez lenusia7
Agnieszka świetny juz duzy domeczek dla serdunia :* Piekne oczyska

12 lata 2 miesiąc temu #458438 przez mamcia2013
Aga słodki brzunio :)

12 lata 2 miesiąc temu #458443 przez sylwia2
Witam dziewczyny mnie juz zbudzili bo robią w bloku nawa instalacje elektryczną i teraz własnie chłopaki demoluja mi przedpokój.Jak tak was czytam i piszecie że wasze ruchy są juz wyczuwalne pod ręka to jestem przerażona bo ja mam bardzo delikatne smyrania i to nie caly czas tylko czasami, wczoraj wydawało mi sie ze prawie wogóle nic nie czuje,bardzo to było delikatne takie gilgotanie od środka.teraz tez czuje gilgotanie ale po lewej od pepka. :( ale czy to są ruchy nie wiem. :unsure: :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka