BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #458452 przez mamcia2013
Sylwia nie ma co się przejmować, ja nie potrafiłam u gina określic czy to ruchy czy nie. Dopiero mama moja mi powiedziała że to na pewno ruchy. Ale ja też przez rękę nie czuję, raz tylko jak patrzyłam na brzuszek to tak fajnie się ruszał na dole.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #458460 przez sylwia2
No niby tak ale wczesniej wydawało mi sie ze czasami dostałam takie mocniejsze kopniaczki a teraz tylko smyranie wiec głowka juz pracuje a do gin nie moge isc szybciej niz 6.11 bo juz ostatnio nie wytrzymałam i bylismy kilka dni szybciej i miał problem z moim L4 zeby wypisac wczesniej i prosił zeby przychodzic w okreslionych terminach.

12 lata 2 miesiąc temu #458465 przez mamcia2013
Sylwia uzbrój się w cierpliwość i zapytasz gina :) nie ma co się martwić na zapas.

12 lata 2 miesiąc temu #458468 przez sylwia2
No tak dzieki, jeszcze tydzien wiec trzeba sie przestawic i nie myslec( postaram sie)

12 lata 2 miesiąc temu #458470 przez chiczi
Gosiu, bardzo się cieszę, że wyniki dobre!!!!!!!
Pisałyście też o tych kłuciach- mnie też się zdarzają, lekarz powiedział, że powoli rozchodzą się kości spojenia łonowego i mogę odczuwać kłucia nawet w pochwie.
Mój Kropek bryka raczej w dole brzuszka, poniżej pępka :)

12 lata 2 miesiąc temu #458504 przez Agnieszka86
Lenusia, Mamcia dzięki za miłe słowa, brzuszek rośnie, a nim Zosieńka, albo raczej odwrotnie :lol:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458505 przez vernix
Cześć Dziewuszki i Brzuszki:)

Wczoraj mój Heniuś zaczął wieczorem tak wariować, że widać było pierwszy raz przez brzuch gdzie jest. Cudownie podskakiwał kilka razy, a mąż, który to widział i przyłożył rękę aż się wzruszył:)

Wczoraj też dzwoniła babcia mojego mężola. Powiedziała, że w ciągu 3 tygodni dowiedziała się, że zostanie potrójną prababcią. Kuzyn, jego siostra i my zostaniemy rodzicami w ciągu 4 miesięcy, licząc od marca.
Ale będzie wesoło :P

Agnieszka
śliczny domek zosieńkowy:)

Gosia życzę miłego pobytu u mamy, cieszcie się z tego, że córeczka i wnuczka rośnie :)

Beata może daj synusiowi też na mię Henryk, a angielskiej wersji byłby Henry :blink: :side:
A tak na poważnie, to życzę Wam powodzenia w wybieraniu..faktycznie macie twardy orzech do zgryzienia.

Sylwia może dzidziuś ułożył się wzdłuż Twojej miednicy, tuż nad spojeniem łonowym i go nie czujesz albo pod żebrami? Spokojnie,na pewno jest wszystko ok.

Dobrego, ciepłego dzionka Wam życzę, Waszym cudownym brzusiom: córeczkom i synusiom :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #458510 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny, jak tam wasze samopoczucie? ja jakoś dziś licho:( boli mnie głowa okropnie i chyba dziś bedzię dzień lenia i leżakowanie, Franuś bryka w brzuszku tylko to poprawia dzisiejszy nastrój:) bo mężuś w pracy a teściowa (ŚWIRKA) niestety w domu;/

MIŁEGO DNIA KOCHANE :)

12 lata 2 miesiąc temu #458534 przez kika1985
lenusia7 napisał:

Hej kobietki moje serce mowilo mi ze bedzie coreczka ... a tu dzis na usg synuś jak nic :D Najpierw sie poplakalam bo juz bylam nastawiona psychicznie na corcie ale teraz juz ok i ciesze sie bardzo :)))

leniusia nie martw się nastepna będzie córeczka:) buziaki dla was

12 lata 2 miesiąc temu #458538 przez Agnieszka86
AniaCzajka połóż się, "wsłuchaj się" we Frania, może ból głowy minie. Ja tak radzę sobie z bólem głowy i jak do tej pory ten sposób na mnie działa.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458541 przez andzia_zg
Dzień doberek :-)

Ale mnie orzeźwił poranny spacer do piekarni. Nos mi nieźle przymroziło. Tak mi sie dobrze leżało rano pod kołderką,że wstałam przed 9:00 W sumie to leżałabym dłuzej ale Wojtuś zaczął brykać i chyba dopominał się jedzonka, bo mimo, że zjadłam normalną porcję śniadania jak codzień to musiałam sobie jeszcze dorobić jeść.
Ale się rozpisałyście wczoraj wieczorem :silly: miałam sporo do nadrabiania :silly:

koticz pytasz jak dac samo zdjęcie bez aukcji allegro.Ja poprostu otwierałam sobie zdjęcie z aukcji, zapisywałam je na kompie a potem już samo zdjęcie dawałam na forum :-)

ElaElaE i Agnieszka ale macie fajniusie apartamenty :lol: Widzę, że wasze maluszki powiększyły już swoje mieszkanka z domków na wille :-) Fajowo :lol:

Gosia szczęśliwej podróży do mamy.Daj znać jak dojedziesz czy wszystko ok.

Sylwka727 powiem ci, że ja od początku ciąży nie wzięłam ani jednej tabletki przeciwbólowej czy nospy. Wolałam poleżeć zwinięta niz faszerować się lekami. Jakos uznałam, że lek to jest jednak zawsze lek i zawsze ma jakiś wpływ na organizm. Mam co prawda w domu nospe tak awaryjnie ale unikam tabletek jak tylko mogę.

chiczi własnie zastanawiałam sie czy to nie przypadkiem promieniuje od kości łonowej, bo pare dni temu bolała mnie właśnie kość łonowa, czyli znów się rozszerzałam. Dziś już lepiej.Tylko chwilami mnie lekko zakłuje.

vernix no to będziesz miała teraz sporą rodzinkę. Synuś będzie miał rówieśników i będzie miał się z kim bawić :lol:

Jeśli chodzi o ruchy to ja czuję albo w okolicy pępka albo na dole. Zalezy jak się ułoży :-)

Ja zaraz muszę sie wziąć za robotę, bo strasznie mi zimno i musze sie troche rozruszać. Robię dziś na obiad fasolkę po bretońsku, to będę miała obiad na 2 dni. Potem muszę się jakos zmusić do sprzątania (a z tym bedzie najtrudniej, bo strasznie mi się nie chce) Ale jak nie dziś to muszę zrobić to jutro. Dziś jeszcze popołudniu musze jechać autem z teściową kupić kwiaty na groby żeby nie niosła taki kawał doniczek w ręce więc dzionek zleci mi strasznie szybko.

Oczywiście komputer cały czas włączony więc będę tu obecna :-)

życzę miłego dzionka :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #458547 przez kika1985
andzia_zg napisał:

Dziewczyny mam pytanko.
Nie piszę, bo leże.Od godziny kłuje mnie w pochwie. Tak jakby mnie ktoś dźgał igłą. Brzuch mnie nie boli. Tylko ten ból w pochwie. Miała może któras z was takie coś?

andzia ja mam takie kłucia od 2 dni, jak noge chcę podnieść, jak wstaje z łózkai jak chodzę, też sie zastanawiałam czy to coś złego ale dzidzia kopie więc chyba dobrze B)

12 lata 2 miesiąc temu #458551 przez kika1985
gosia super!!!! gratuluję córeczki , zobaczysz wszystko będzie dobrze

12 lata 2 miesiąc temu #458560 przez kika1985
aksa super że u was wszystko ok :0 i synek jaki duży

ela fajny brzuchalek :)

mamcia ja różnie czuję ruchy, ale przeważnie bardzo nisko ale czasami też po bokach brzucha

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458565 przez kika1985
Agnieszka malutki masz brzuszek taki zgrabniutki:p

Ania poleż sobie i odpocznij, a teściową się nie przejmuj , wywieś kartkę na drzwi nie ma nikogo w domu :)

andzia pracowita z ciebie mróweczka:P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka