BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #465934 przez Agnieszka86
mamcia własnie usiadłam przed kompem i miałam pisać, że cisza na forum... ale dzisiaj czas wizyt, więc można wybaczyć :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #465950 przez kika1985
no no naprawdę cisza :)

ciekawe jak andzia na wizycie:)

12 lata 2 miesiąc temu #465958 przez Agnieszka86
Kika Andzia z tego co pamiętam miała na 18:) Może ogląda właśnie Wojtusia:) Szkoda, że Ty dzisiaj nie mogłaś zobaczyć maluszka:(

Gosia daj znać jak tam po tej kontroli na oddziale??

12 lata 2 miesiąc temu #465966 przez koticz
Czytałam właśnie o umiejscowieniu łożyska,bo wy piszecie,że macie na tylniej ścianie,a wiem,że ja mam na przedniej i się zdziwiłam,że sie żaden lekarz nie zainteresował ty,ale spoko wszystko oko.Łożysko może być i na przedniej i na tylniej ścianie macicy i jest to prawidłowe jeśli jest wysoko i nie zasłania ujścia do szyjki macicy,a już się zestresowałam.

Zrobiliśmy sobie popołudniu drzemkę z mężolem i kocurkami,cała rodzinka spała:)

Powinnam się za prasowanie zabrać ale mi się nie chce,może jutro się wieczorem chwyce...nie cierpie tego robić,a teraz mi się jeszcze nazbierało baaaaardzo dużo :(

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #465975 przez sylwka727
Ja tylko na chwilkę wpadłam bo jestem wyczerpana i głowa boli :( jestem dzis rozczarowana wizytą ginka przychodzi zawsze między 13.30 a 14 a dziś przyszła o 15 bo miała cc i o 16 musiała wyjść na godzinę bo też miała następne cc i wizyta trwała z 5 minut badanie na fotelu (wszystko jest ok) probrała posiew pokazała mi tylko że z dzieckiem jest ok serduszko bije i znów była ułożona tak że nie było widać że na pewno dziewczynka wypisała L4 i skierowania i tyle :dry: . Ale umówiłam sie z nią na poniedziałek na 18 prywatnie do niej na połówkowe usg 3d więc wszystkiego dowiem się w poniedziałek

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #465982 przez Agnieszka86
Sylwka oj to szkoda, że wizyta taka na szybko odbyta, no ale trudno tak też się zdarza... Przynajmniej w poniedziałek spokojnie pooglądasz małą:) Kolejna wizyta z dzisiaj przesunęła się na poniedziałek... :dry:

Koticz ja też mam nową porcję prania do prasowania, ale dzisiaj odpuszczam, bo boli mnie kręgosłup :dry:

Patrycja fajnie, że będzie miejsce na książki:) Ja zaczynam mieć z tym problem... ale niestety drugiego regału nie mam jak na razie gdzie upchnąć :dry:

Byłam dzisiaj w Biedronie, kupiłam sobie książkę "sekretny język kwiatów", czytała któraś?

12 lata 2 miesiąc temu #465990 przez andzia_zg
Cześć laseczki :-)

Ja już po wizycie :-) Mąż sobie pooglądał Wojtusia z każdej strony.Tak idealnie było widać pisiorka, że nie ma możliwości pomyłki :-)
Wojtuś dziś był spokojny,leżał sobie i coś przeżuwał, a potem oczywiście założył noge na głowę i odpoczywał. Dzisiaj miałam robioną 2 część połówkowego. Kość nosowa itp - wszystko ok :-) Badanie na fotelu - tez wszystko super :-)
Na następną wizytę 10.12 mam zrobić obciążenie glukozą no i standardowo mocz i morfologie,a na wizycie w styczniu - to już będzie 31 tydzień jeszcze raz bede miala wszystko porządnie mierzone,waga itp a potem to juz przygotowanie do porodu :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #466016 przez katarzyna1702
Super Aneczko że Wojtuś zdrowiutki ;)
Sylwia to faktycznie idzie się wkurzyć za to w poniedziałek zobaczysz wszyściutko dobrze że z Malutka wszystko oki ;)
Mój Wiktorek dziś spokojny czeka pewnie do Barw szczęścia wtedy to szaleje ;0

12 lata 2 miesiąc temu #466021 przez Agnieszka86
Andzia super, że u Wojtusia wszystko ok, żyje sobie na luzie w Twoim brzuszku:) A mąż jak zareagował na widok maluszka, wzruszył się, czy jak? Mój mąż nie był ze mną jeszcze na USG, jutro też nie da rady:(

12 lata 2 miesiąc temu #466053 przez Depeche
Unbreakable napisał:

Chłopcy:

patrycja85 (Ignaś)
lenusia (Dawid)
mamcia (Dorian)
Lusiaczek
AniaCzajka (Franuś)
andzia_zg (Wojtuś)
Katarzyna1702 (Wiktorek)
Vernix (Henio)
Beata26
Aksa
Sylwia2( Tymuś)
Depeche (Jakub)

Dziewczynki:

Agnieszka86 (Zosia)
Gosia27 (Zosia)
Kika1985
Sylwka727(Julia?Julita?)
Unbreakable (Lena)

No i wiadomo, syn .Kolejny chlopak na tym forum ;-)
Jestem jeszcze w szoku, bo przez pierwsze kilkanascie minut bylo, ze dziewczynka, ale mial zlaczone nogi, na koniec sie odwrocil no i jajka plus fiucik. Podobno na 100%. Wszystko w porządku. Reszte odczytam jutro, dzis mam chyba dosc wrazen kobiety.

12 lata 2 miesiąc temu #466055 przez kika1985
andzia super że z Wojtusiem wszystko ok a jak reakcja męża?

sylwia ty też nie wiesz na 100% czy to dziewczynka coś pechowy ten dzień dla nas ale dobrze że wszystko ok i serduszka posłuchalas dzidzi ;)

12 lata 2 miesiąc temu #466061 przez kika1985
depeche u ciebie też chłopak ? kurcze ale jaja same chłopaki na forum na prawdę te euro miało duże znaczenie

12 lata 2 miesiąc temu #466064 przez Depeche
Tak ,na 100% podobno

12 lata 2 miesiąc temu #466067 przez kika1985
no to mamy wysyp chłopaków kurcze ciekawe czy i u mnie się nic nie zmieniło :/

12 lata 2 miesiąc temu #466069 przez koticz
aga andzia wpadła jak po ogień i już jej nie ma czyli pewno z mężolem świętują :P super,że dziećmi wszystko ok.

Ale ten czas szybko leci już 6miesiąc to już rach ciach i będziemy z maluszkami,w tym roku to już ostatnie święta tylko we dwoje,w sensie że ostatnie święta kiedy dzieci nie ma bo wiadomo,że jest cała masa rodziny itp.Ale koszyczki z jajeczkami to już w gondolce u dzieci w nóżkach do Kościoła zawieziemy:)

Zegarek to dobry pomysł na prezent,my z moim w zeszłym roku moim rodzicom na rocznicę kupiliśmy takie na rękę ten sam model tylko wiadomo damsą i męską wersję.Mój tata uwielbia zegarki i takie wiszące i takie na rękę(u moich rodziców nawet w łazięce wisi) po kilka w jedny pomieszczeniu :woohoo: tak,że z nim nigdy nie ma problemu jeśli chodzi o prezent.

Moja mama także miała 50 w tym roku i bardzo chciałam jej kupić taki srebrny sekretnik.To taki wisior w którym można nosić zdjęcie,a na allegro to już ze zdjęcia robią grawer w środku,nic z tego nie wyszło,bo mama kategorycznie zabroniła kupować czegokolwiek :( a z nią nie ma żartów więc ograniczyliśmy się do kwiatów które są mamy miłością.Mama mówi,że to nie ma co świętować,że się ma już pół wieku :silly: no i że "mamy na co wydawać"

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka