BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #465670 przez Agnieszka86
Koticz trzymam kciukasy za dobre wyniki glukozowe:) Fajnie, że planujesz taką zmianę, pokaż nam się jak już nowy fryz zawita na glowie:) Ja dzisiaj na obiad mam zupę jarzynową z rwanymi kluseczkami i kotlet drobiowy z ziemniaczkami i sałatką z pomidora:) Drugie danie jest tylko dla męża, bo ja od początku ciąży nie toleruje ziemniaków(?!) Dla mnie będzie kasza gryczana z kotleciakiem:)

Mamcia fajny domeczek:)

Patrycja Ja też wampirzą sagę pochłonęłam:) Oczywiście, że "Jeździec miedziany" im się spodoba:) Najlepiej, żeby w pobliżu był mąż... przynajmniej mi on był wtedy bardo potrzebny, ale i tak nic z tego nie mogło być, bo mieliśmy zakaz :lol: :silly:
Dobry ten Twój mąż-"Ignaś będzie przez to dziwny":) uśmiałam się

Lenusia masakra, omdlenia to rozumiem, bo regularnie tak mam, ale te wymioty to skąd się wzięły??? Biedulo, odpoczywaj i wracaj do sił!!! :kiss: dzięki za rogalikową recenzję.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #465671 przez aksa
a ja dziś jakoś nawet czuję,że coś mi się chce;p

koleżance włosy będę farbować bo wczoraj już mi się nie chciało, i chce upiec jeszcze coś jak murzynek tylko przekładany dzemem i polany czekoladą:)

zupa jarzynowa już się gotuje, aa i przeszyłam sobie guziki w płaszczu zimowym!na szczęście sporo miejsca się zrobiło więc na razie mam w czym chodzić

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #465677 przez koticz
Dziś na obiad pizza,już zamówiona :laugh: i problem z głowy

Ja też uważam,że włosy rzecz "nabyta" i odrosną:)Chciałabym dłuuuugie takie po pas tylko mi się czekać nie chce,aż urosną :laugh: może z córką razem bedziemy chodować,ona przynajmniej do komunii a ja...zobaczymy :laugh:
Moja fryzjerka jest też moją najlepszą przyjaciółką,tak,że o ciąży już jej mówić nie musze :laugh: ona też już się doczekać nie może bo będzie chrzestną małej :)
Jak teraz licze to farbowałam włosy jak byłam jakoś w 7tyg.jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży :dry: myślę,że farbowanie w ciąży jest jak najbardziej wskazane i tak czujemy sie raczej mało atrakcyjnie wiec dodatkowo wyglądajac jak pół dupy zza krzaka mogłoby spowodować deprechę :huh: zadowolona mama to zadowolony dzidziuś!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #465678 przez aksa
takie pytanie... dziewczyny wierzycie w znaczenie imion??

12 lata 2 miesiąc temu #465684 przez Gosia27
Aksa ja tak ;) mam na imię Małgorzata z gr. perła i mój ukochany tato tak mówił,moja perełka :P a Zofia z łac.to Sophia czyli mądrość :)czyli coś w tym jest.

Mój placek jabłkowy już w piekarniku, 2 automaty prania wyprane, na sałatkę gyros już też mam wszystko przygotowane. Na obiad odmroziłam schabowe, tylko obiorę z parę ziemniaków i sałatkę wezmę mamy ze słoika.

Koticz mnie tak się chce pizzy ale po tej rewolucji żołądkowej odpuszczę ją sobie :dry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #465685 przez koticz
Imię Kostek też mi się podoba,ale Ignaś chyba jednak lepsze.Oskar też ładne:)
Wyniki odebrałam już sobie sprawdziłam i łapię się w normie,zobaczymy jeszcze co powie ginka w poniedziałek.Na czczo mam85 a po 2h 145.Cukrzyca ciążowa jest od 200 więc luzik,kamcor z serca:)

Nie zastanawiałam się jeszcze nad znaczeniem imion,natomiast wierzę w znaki zodiaku :P

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #465687 przez xxElaElaEeexx
Aksa Ja również wierzę :) "Ewelina- jest osobą o niełatwym charakterze. Jest zdecydowana, pracowita, nieco chmurna, zazdrosna, ale posiadająca bogactwo czułości i miłości." Skopiowałam pierwszy lepszy tekst z neta i wszystko to się zgadza :laugh: Więc coś w tym jest ;)

koticz Cieszę się ,że masz dobre wyniki !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #465695 przez andzia_zg
xxElaElaEeexx ja też mam naturalne loki i nie mogę zaszaleć z fryzurkami :dry: Kiedyś (tzn jak mialam 18 lat) to miałam takie superowe loczki,nie musialam uzywac ani pianek ani środków do loków.Potem cos mi się zrąbało z włosami i przez parę lat mialam ogromny problem bo mialam mega siano na głowie i żaden fryzjer nie potrafił mnie dobrze ściąć, a loki zniknęły. Nie pomagały pianki itp. Prostowac włosów nie mogę, bo mam strasznie mało włosów i jak wyprostuje to wyglądam jakby mnie krowa liznęła. Każdy mówi,że wygladam wtedy masakrycznie. Kitek tez nie moge nosić, bo mam mega odstające radary :dry: Ostatnio znalazłam w miarę fajnego fryzjera, który jak mnie ściął to od razu mi wróciły loki. Aż byłam w szoku. Co prawda nie takie loki jak kiedyś ale jednak są loki. Z lokami chociaz nie mam takiej podłużnej twarzy i nie widac odstających uszu.
Miałam zapuszczac włosy żeby móc też w domu sobie spinać jak będę coś robiłaprzy maluszku ale dłuższe zaczynaja mi się badziewnie układać więc chyba znów zetnę krótko. Najwyżej Wojtuś będzie miał matkę owieczkę hihi :P

No i oczywiście jeszcze nigdy nie farbowałam włosów :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #465696 przez kika1985
koticz mega zmiana będzie, nie boisz się/ ja nie lubię zmian w fryzurze bo nie zawsze jest tak jak to sobie wyobrażam :P

mamcia sliczny brzuszek:P

12 lata 2 miesiąc temu #465698 przez kika1985
AniaCzajka napisał:

Hej dziewczyny jak myślicie można malować w włosy w ciąży, bo ja już sama nie wiem ;/ a moja glowa zaczyna przypominać palete malarza takie mam już odrosty;/

Ania jak najbardziej można, nie wierz w zabobony ze to dzidzi szkodzi, tylko jak będziesz u fryzjera to powiedz o ciąży a na pwno nic wam nie będzie i tak dlugo wytrzymałaś bez malowania, ja chodze co miesiąc na odrosty, a tera się ograniczam i chodze co dwa B)

12 lata 2 miesiąc temu #465705 przez kika1985
leniusia biadactwo, kurcze nie wybieraj się w takie długie trasy sama, zawsze kogoś poproś zeby cię zawiózł albo bierz taxi bo to naprawdę niebezpieczne te omdlenia

u mnie dziś na obiad kotlety mielone i marchewka z groszkiem:P

12 lata 2 miesiąc temu #465707 przez koticz
kika nosiłam już i boba i asymetrie krótką i długie do pasa też miałam jako nastolatka.Brąz będę mieć po raz pierwszy i troszkę się boję bo jestem bledziuch,ale kiedyś miałam takie ogniście rude i dobrze wyglądałam tylko szybko bardzo się kolor zmył i już nie robię,no i loki zawsze były moim marzeniem,ale trwała strasznie mi włosy pali a nie za bardzo skręca ;)

12 lata 2 miesiąc temu #465709 przez kika1985
ohh wypisz wymaluj cala ja :P

Znaczenie imienia Karolina

Karolina ciągle pragnie dojść do sedna sprawy. Jest bardzo dociekliwa. Nie potrafi jednak pracować systematycznie. Karolina jest osobą miłą, zmysłową, trochę tajemniczą i pełną majestatu. Gdy otaczana jest przez adoratorów czuje się w swoim żywiole. W miłości raczej niestała, w małżeństwie konkretna i nie przewrotna. Kocha swoja rodzinę, ale nie przywiązuje zbyt dużej wagi do ogniska domowego. Posiada niezwykłe zdolności organizatorskie.

12 lata 2 miesiąc temu #465713 przez xxElaElaEeexx
andzia Ja to zawsze miałam super loki normalnie sprężynki takie :laugh: A od kiedy rozjaśniam ,to już niestety nie mam sprężynek ,ale takie słabe loczki :laugh: Ale w sumie mi nie szkoda ,bo naturalny kolor włosów mam ciemny, a w takich jaśniutkich włosach o wiele lepiej się czuję :laugh:

Po lewej jak wyglądałam wcześniej a po prawej jak obecnie
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #465714 przez aksa
no właśnie sprawdza się :laugh: i to też daje nam do myślenia przy wyborze imienia ranyyyy już mi się to śni po nocach

chyba za dużo myślę :dry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka