- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Andzia trzymaj się dziewczyno!!słodycze to samo zło
i masz rację mam duże szczęście jeśli chodzi o małża jest cudownym człowiekiem, i to on w naszym związku jest z tych bardziej wylewnych ja jestem bardziej powściągliwa
ojj ale dziś u mnie paskudna pogoda!!ciemno,wieje brrrrrr
Angnieszka odezwij się!!jak po tej glukozie
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Andzia napij sie kawki, bez szalenstw. Co ma byc to bedzie. Nie ma co przesadzac w jedna i w druga strone, a wypicie tego ulepka ptzreba potraktwac zadaniowo, na raty, ale da sie. Koniecznie z cytrynka.
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
Beata 26 napisał:
Laski ja od rana (od 10) wcinam mandarynki, myślicie, że można przedawkować mandarynki?
a nie mówiłam Wam jeszcze, ale w Holandii nie ma czegoś takiego jak becikowe!!! wcale, a wcale! to tak żebyście doceniły te marne 1000 tysiąc złotych (powinnam teraz jakiś order od Państwa dostać, że je tak wspieram w tych jego marnych zasadach funkcjonowania ).
Glukozy nie zrobię sobie prywatnie, bo tu nie ma prywatnych lekarzy (są jakieś prywatne kliniki plastyczne, etc. ale nie takie miejsca gdzie można zwykłą glukozę zbadać, ;; muszę pomyśleć jak tu naściemniać, żeby jednak mi w szpitalu zrobili.. ale coś wymyślę..)
JESZCZE 11 DNI DO USG!!! to 264 godziny!!!!
Beata ja tam nie wiem jaki jego socjal w Holandii, ale podejrzewam, ze suma summarum matka ma wieksza opieke panstwa i wsparcie niz u nas???? Poza tym pewnie sa tam wyzsze zarobki.
192 euro co trzy miesiace szal cial;)
A zarobki, tak wyzsze ( ja nie pracuje, tylko moj igor, ja koncze szkole) ale i wydatki wyzsze - nie chce juz tej rozmowy zaczynac, bo czesto ja prowadzilam z osobami, ktore tu nie mieszkaly i tylko sie denerwowalam. Tego nigdy nie da sie sprawiedliwie przeliczyc;)
Co nie zmienia faktu, ze Polskie becikowe jest smiesZnie male i ze becikowe w Holandii powinno byc - bo jest w prawie kazdym cywilizowanym kraju!
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
My dziś z facetem pospaliśmy do 11.Potem zjedliśmy coniedzielną jajecznicę . Na 12.30 pojechaliśmy do kościoła.A potem na lody do galerii i przy okazji kupiliśmy prezent dla mojej kuzynki ,bo ma dziś imieniny
Na obiad sałatka grecka ,kurczak w cebuli i ziemniaki .
Dzidziuś od wczoraj jakiś taki ruchliwy Strasznie skacze .
Teraz oglądmy tv A potem jedziemy do kuzynki na imieniny
Ahhh znowu sobie pojem
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
aksa my z moim mężem wstaliśmy o 11:30 tylko dlatego,że koty przyszły się poprzytulać,nawet Jagódka się nie dobijała wcześniej o jedzenie to pewno spała razem z nami
andzia jak wysłać prywatną wiadomość???
My z moim mężem jesteśmy parą od Sylwestra,w tym roku minie 4lata,zaręczyliśmy się po niecałym roku 19.12.2009 zamieszkaliśmy razem 9.07.2010 a 14.04.2012 wzięliśmy ślub i już w miesiąc później zamieszkała u mnie Jagódka
Co do "żalu" za utraconą wolnością,to ja nie odczówam niczego takiego.My z mężem też mocno się zdążyliśmy wybawić,w każdy weekend spotykaliśmy się z przyjaciółmi,albo jeździliśmy spontanicznie na jakieś weekendowe eskapady.Ja marzyłam o dziecku już od dłuższego czasu,czekałam tylko,aż mój J też poczuje się gotowy i nareszczie się doczekałam
beata mój dobry znajomy mieszka w holandii i właśnie chwalą z żoną socjal.Ich syn urodził się w pl bo kobieta miała jakieś problemy w ciąży i w karaju czuła się bezpieczniej,ale chyba po pół roku On znowu wyjechał a zaraz za nim ona z dzieckiem.Powiedzieli,że nie ma sensu tu się męczyć i biedy klepać.
Mam też znajomą parę w Irlandii.Chłopak jest po podstawówce(nie skończył szkoły średniej bo się im córa urodziła i musiał do pracy iść na rodzinę zarobić),syn urodził się już za granicą i twierdzą,że raczej już tu nie wrócą bo tam im bardzo finansowo państwo pomaga,a tu dupa blada czekolada.
Ale prawda jest też taka,że sporo ludzi zza granicy wraca,bo wygodnie to się w pojedynkę tam mieszka.Wynajmuję się mieszkanie w kilka osób to nie wychodzi aż tak drogo,je się cokolwiek bo po co gotować więc i kasy na przyjemności jest więcej
Wku*wiłam się strasznie bo moim dziołchom coś wypadło i jednak nie idziemy do kina aż mi się normalnie na płacz zbiera....
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Przepraszam za opóźnienia w relacji z glukozy, ale poza tym miałam jeszcze inne badania robione i trochę mi krwi upuścili, jak wróciłam byłam tak słaba, że poszłam spać i dopiero wstałam.
Picie glukozy jak dla mnie pikuś, nie ma się co stresować. Wypić duszkiem i jest spoko, wcisnęłam sobie połowę cytryny i dopiero jak skończyłam pić, poczułam, że to faktycznie słodkie było. Ale gorzej z wynikami:/ trzeba będzie przejść na dietkę Żadnych mandarynek, ciasteczek, śmietany i innych. Ale czego się dla maleństwa nie robi:) W piątek wyniki zobaczy lekarz to się dowiem co i jak dokładnie.
Uciekam od Was pod kołderkę, bo zimno mi jakoś
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
192 euro co trzy miesiace szal cial;)
A zarobki, tak wyzsze ( ja nie pracuje, tylko moj igor, ja koncze szkole) ale i wydatki wyzsze - nie chce juz tej rozmowy zaczynac, bo czesto ja prowadzilam z osobami, ktore tu nie mieszkaly i tylko sie denerwowalam. Tego nigdy nie da sie sprawiedliwie przeliczyc;)
Co nie zmienia faktu, ze Polskie becikowe jest smiesZnie male i ze becikowe w Holandii powinno byc - bo jest w prawie kazdym cywilizowanym kraju!
W Anglii, jeśli zaszłaś w ciążę, a nie byłaś nigdzie wówczas zatrudniona, możesz zapomnieć o zasiłku dla matek. Jest też inny - taki, że nie pracowałaś w tym momencie, ale masz przepracowane tyle i tyle. Żeby dostać inne zasiłki, to już wcześniej trzeba dostawać inne - np. dodatki na mieszkanie, czy zapomogę dla szukających pracy (tylko, jeśli się nie ma pracującego partnera), więc nie jest kolorowo. To, co dostaje każda mama, to raptem kilkadziesiąt pensów (!) na tydzień, więc sorry... niby państwo opiekuńcze A ja mam pecha, bo mój facet pracuje, ja nie mogłam na początku ciąży, bo źle przechodziłam pierwsze miesiące, a akurat bylam na etapie szukania innej pracy, gdy się dowiedziałam, że moje słonko w drodze. Więc uff... w Polsce jakoś chyba inaczej - rodzina, przyjaciele, mama, bab cia, siostry, a tutaj? Sam orzesz.
Ps. Mój synek już któryś dzień z rzędu praktycznie nie daje znaku, raz za czas coś pobulgocze, a tak, to cisza. Nie lubię tak
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Świetny pomysł z listą numerów.Andzia_zg zaraz wyślę na priv swój nr.
Ela fantastyczna fryzurka. Rewelacyjna. Ja to lubię loki, koki i proste. Moje włosy do wszystkiego się nadają. A ślubną fryzurkę miałam w stylu vintage. Lata wojenne. Była mega zadowolona.
Powiem Wam szczerze, że zaglądałam do was i Was podczytywałam. Ale nie miałam czasu napisać.Weekend z mamą i braćmi przeleciał bardzo szybko.Miło spędziliśmy czas. Jestem dumna z mamy, że jest taka dzielna i tak się mobilizuje. Trochę najmłodszy brat mnie martwi. Zrobił się flegmatyczny i cichy. Muszę go jakoś rozruszać.
A tak u Nas ok. Zośka szaleje w brzuszku. I nastraja mnie to mega pozytywnie.
Dziewczyny od jutra w Lidlu są za ok. 25zł 3 pary bodziaków z dł. rękawkiem. W rozmiarach od 50-70. W 3 kolorach. Na pewno kupię ukradkiem jedne.Choć R nie pozwala mi...
No uciekam. Całuję w brzusie
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- lenusia7
- Gość