BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #921419 przez luska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #921444 przez mama89muminka
wedlug mnie tez te.nakladki nie koniecznie musza sie przydac, u mnie znow bylo tak ze planowalam karmic conajmniej rok, a karmilam 2 miesiace, bo Miro mial zrosniete wiezadelko i nie mogl ssac piersi.nawet plany co do karmienia czasem nie wypalaja.

luska malutki masz brzuszek, ale taki uroczy :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #921463 przez martadiana
Agat sliczny brzuszek taki malutki hehe :):)

Studentkae no mowilas ;)ale ja tez bylam pewna na 90 % i jak ktos mi gadal ze chlopak to sie smialam i mowilam ze dziewczynka bedzie i tak i tak ale tak szczerze mowiac jak sie polozylam wczoraj na tym usg to juz nie ochodzilo mnie czy chlopczyk czy dziewczynka tylko zeby bylo zdrowe jak ryba i tak bylo :)

Luska u ciebie ten brzusio rzeczywiscie malusi ale jestem pewna ze jeszcze z 2-3 tygodnie i cie wywali dlatego smaruj sie !!

Dziewczyny te ktore juz sa mamami czy to prawda ze jak sie karmi piersia to sie szybciej schudnie po ciazy ?

10 lata 4 miesiąc temu #921469 przez mama89muminka
matadiana a kto tak powiedzial, ze szybciej sie schudnie? :D jak mowilam ja karmilam tylko 2miesiace, a zrzucilam cale sadlo bardzo szybko, z kolei moja znajoma w kwietniu rodzila blizniaki i do tej pory ma brzuszek - karmi w dalszym ciagu. mysle ze to bardziej zalezy od predyspozycjo do chudniecua i od zaangazowania - ja przy mironie robilam wszystko, czuwalam itd, nie mialam czasu zjesc, czy isc sie wysikac, wiec pewnie dlatego, a ta znajoma wymienia sie z mezem, troche on jej pomaga jak by nie bylo.

10 lata 4 miesiąc temu #921475 przez ninoczka
luska ladny maly brzusio-ale juz nie dlugo ;)
agat no brzuszek niezlya
a to ze szpitala cos sie dostaje?

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #921492 przez Stokrotka34
Luśka ładny brzuszek i się nic nie martw mi lekarz powiedział, ze do 18 tygodnia wcale nie trzeba tyć :-) ja Ci powiem że w 18 tyg byłam jakieś 3,5 kg na plusie a przez ostatnie 2 tyg przytyłam dwa kg :-)

Agat ładny brzuszek :-) zgrabniutki !

Może ktoś jeszcze się pochwali !!! :-D

Martadiana ale ja już doszłam do wniosku, że październik zrobię miesiącem zakupów, bo teraz jeszcze zbieram na łóżeczka :-) już mam 700 zł jeszcze tylko jakieś 400 :-) chyba żę doradzicie mi coś tańszego ??

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #921505 przez mama89muminka
stokrotka a jakie ty chcesz te lozeczka? najtaniej to chyba jedynie ikea (dobrym rozwiazaniem jest miec karte ikea family) albo kupic uzywane. my mamy jrszcze po mironie, a kupoealismy mu uzywane - skakal po nim, bog wie co on tam wyprawial, a lozeczko w dalszym ciagu stoi prawie jak nowe. no i licz sie z tym ze za dwa lata i tak bedziesz musiala zmieniac lozeczko na wirksze...

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921510 przez chasiami
luśka brzuszek ładny ale nie chcę cie straszyc :P i tak będziesz miała większy od nas :)
agat śliczny masz ten brzuszek, ale teraz serio to moj mi sie wydaje kolos.

Stokrotka zazdroszne tych planów u nas to czekamy na 5 października, aż będzie po weselu od brata (bo jakby nagle trzeba było rodzicom pomóc finansowo, bo jak wiadomo to są koszty.

A co do łóżeczek dla bliźniąt - to znajoma ma coś podobnego do tego łóżeczka, też niedawno urodziła,
allegro.pl/lozeczko-dla-blizniakow-kompl...ace-i4531255570.html

Ja karmiłam z "wielkim bólem" 4 miesiące, w zasadzie 4 miesiąc to była walka o podtrzymanie pokarmu, ale totalna porażka, Alicja przesypiała całe noce i pokarm zaczął mi się wytracać. Oprócz tego pierwszy raz w życiu się spotkałam, zeby pokarm matki był gorszy od mm - ale tak było w moim przypadku. Alicja miała wysypki (mimo mojej rygorystycznej diety uzgodnionej z lekarzem, praktycznie nic nie mogłam jesc) a pozatym miała wieczne zaparcia :(
Aż boje sie co będzie teraz, a baaardzo bym chciala karmic - po pierwsze ekonomiczne, po drugie ten "catering" 24 h jest ciepły i szybko go można "dostarczyc" :)

10 lata 4 miesiąc temu #921520 przez ninoczka
Jesli chodzi o lozczka ja kupilam 2 uzywane.Tylko materacyki nowe i posciele kupie.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #921527 przez Stokrotka34
Ja myślałam o tym łóżeczku

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/

Oczywiście razy dwa i do tego dwa materace no więc trochę wyjdzie - tylko martwi mnie że nie ma wyciąganych szczebelków tylko cały bok - myślicie że tak jest gorzej?

Chasiami fajne jest to co kupiła Twoja znajoma tylko nie wiem na jak długo ono wystarczy ?
Muszę coś planować i zbierać bo mam więcej kredytów niż to możliwe :-)
Normalnie myślę że z ubezpieczenia bym cos miała ale w tym przypadku większość pójdzie na wózek :-)

Ninoczka TY już dużo rzeczy masz :-D

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #921532 przez mama89muminka
chasiami widze ze ty tez po karmiebiowych przejsciach. niestety to nie jest takie latwe jak sie wydaje, ja obwinialam sama siebie. ze dziecka nie moge wykarmic, a dopiero jak mial 6 miesiecy zauwazyli to wiazadelko :dry:

10 lata 4 miesiąc temu #921538 przez martadiana
mama89muminka z koleznka rozmawilam tylko ona jest otyla i mowila ze nie zauwazyla kiedy jej 20 kg spadlo wiec dlatego pytam was mamusiek jak u was bylo ;))

stokrotka no u ciebie drozszy wydatek ja juz mam lozeczko od kolezanki i materac razem z tym tyle ze te lozeczko drewniane i zastanwiam sie nad pomalowaniem go np na bialo :P a co do cen to chyba w ikei tanie sa lozeczka ja tez mam te od kolezanki z ikei..

ja musze popatrzec z ubranek co juz mam co dokupic bo wczoraj mi koleznka juz dala cala torbe rozowych ciuszkow :P i musze wkoncu zastanowic sie nad imieniem wkoncu plec juz znam ;) od poczatka za mna chodzi imie Wiktoria ale musze popatrzec w necie co jeszcze jest :D

10 lata 4 miesiąc temu #921553 przez kasiah06
stokrotka śliczną masz piłeczkę :) i też podoba mi się to samo łóżeczko, które Tobie :)
maja pewno, że trzeba już pomału robić zakupy bo wiadomo jak to z kasą a poza tym im będzie większy brzuszek tym mniej sił :) Nie zazdroszczę infekcji, mam nadzieję, że szybko odpuści... ale fajnie, że posłuchałaś bicia serducha :)
ela o tej aptece nic nie wiem niestety :( a co do kg to ja też mam coś ok 5 na plusie,dokładnie dowiem się w poniedziałek na wizycie :)
ulka powodzenia na badaniu :) i mądra ta Twoja córeczka :)
ninoczka ja myślę, że te nakładki na sutki kupię sobie na sztuki tzn. jedną parę na początek, a wkładek to jakieś najmniejsze opakowanie
agat ładny ten Twój brzusio :) mój wielkościowo jest podobny ;) i dołączam do pytania ninoczki: dostaniemy jakieś paczki ze szpitala ?
luśka maleńki masz brzucholek, ale ładniutki i nie martw się ja też miałam taki mały do 20 tygodnia, że każdy mówił, że niemożliwe że jestem w ciąży ;)
martadiana ja też słyszałam, że jak się karmi piersią to dziecko "wyciąga" i trzeba przestrzegać diety dlatego szybciej się chudnie,no ale zobaczymy jak to będzie ...

a ja dziś jadę po ciuszki dla małego do koleżanki i już nie mogę się doczekać :silly:

10 lata 4 miesiąc temu #921587 przez Asieńka*87
agat fany brzusio

luska nie martw sie ze brzuszek za mały, jeszcze ma czas żeby urosnąć :) a teraz bardzo ładny jest, zgrabniutki taki

a to moje łóżeczko, materacyk kupowaliśmy osobno
allegro.pl/lozeczko-klups-safari-zyrafka...gpk-i4535770388.html
i do kompletu mamy już krzesełko do karmienia
www.pieluchowo.com/krzeselko-do-karmieni...ri-zyrafa-2-w-1.html
ostatnio jak byliśmy w polsce to dziadziuś sypnął kasą to poszaleliśmy troszkę

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921588 przez Asieńka*87
mój brzucholek
i mój synuś zdjęcie 3d

Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia