BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #921056 przez martadiana
Witajcie!

Ja juz po wizycie :D nosze dziewczynke pod sercem tak sie ciesze ze az plakalam ze szczescia dzisiaj !! :D ale najwazniejsze ze zdrowa serduszko pyka jak trzeba i reszta tez jest w normie wiec kamien z serca :D:D nie moglam sie na nia napatrzec i sie tak z niej na smialam ze szok paluszki wszystkie do buzi pchala hehe no nie moga moja kochana ksiezniczka :D a przy badaniu tak mnie kopala ze szok lekarka sie dziwila bo jest mala wazy 250g i mowila ze w normie ale sie dziwila ze tak kopie hehe pozniej wrzuce zdjecie mojej malej :)

Mon.tresor nie wiem jak u mnie z gruczolami czy mi wycielia ale brodawke mialam przesuwana to ciekawe okaze sie przy porodzie..

mama89muminka fajnie ze do nas wrocilas po dluuugiej przerwie ;))

Asienka no skoro o siersc pieska chodzi to zrobilas bardzo dobrze

Monika nie martw sie moja mala tez jest malutka ;) i tez zalezy ktora z nas jest w ktorym tygodniu .. a co do koszuli to fioletowa ;))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #921057 przez martadiana
kasiah06 01.01.2015 chłopiec
ninoczka 04.01.2015 chlopiec chlopiec
chasiami 08.01.2015 dziewczynka
Asieńka*87 08.01.2015 chłopiec
Dosia_Malina 09.01.2015 dziewczynka
kelis3 10.01.2015 chłopiec
Mon.tresor 10.01.2015
ulka1983 13.01.2015
e_wka2 14.01.2015
agat 14.01.2015 dziewczynka
Stokrotka34 17.01.2014
Martadiana 17.01.2015 dziewczynka
studentkaae 19.01.2015 chłopiec
młodamama 21.01.2015
ela85 22.01.2015 chłopiec
Martynika 22.01.2015
anna90 23.01.2015 dziewczynka
mama89muminka 25.01.2015
Monika_1985 25.01.2015 chłopiec
maja001 27.01.2015
luska14.02.2015 chłopiec chłopiec

dolaczam plec :):)

10 lata 4 miesiąc temu #921058 przez mama89muminka
no i jestesmy znow. miro chodzi do przedszkola od prawie mieciaca i tak mu sie spodobalo, ze wcale nie chce wracac do domu... a ile to placzu bylo pierwsze 2 tygodnie ze go tam zostawiaja.

odpisze od konca bo tak mi wygodniej na tel.

ela rowniez witam i gartuluje ruchow! jakie wrazenia? :)

kasiah mam nadzieje ze wszystkie badania beda dobre, trzymam kciuki

mon.tresor 35cm? jak to nawet mozliwe? :D moze im cos sprzet sie zepsul? :p

stokrotka powodzenia u dentysty :) ja mam wizyte na czwartek, dla mnie to ogromny stres

10 lata 4 miesiąc temu #921060 przez mama89muminka
martadiana aleeee super, gratki :kiss: no i ciesze sie ze corcia zdrowa :)

mnie sie tak marzy dziewczynka dla odmiany ale z drugiej strony bylo by taniej miec drugiego chlopca... najwazniejsze dlamnie to zeby zdrowe bylo i duzo grzeczniejsze niz miro :p

10 lata 4 miesiąc temu #921078 przez maja001
O jak sie rozpisałyście
Ja troszkę postaram się odpisać, ale jak mały sie obudzi to na resztę odpisze pózniej.
Asieńka ja na dwór zamierzam kupic krem na każdą pogode z seri Nivea baby
Mon tresor Tyle, ze wit K starcza w organizmie dzizi na 2 tyg, pózniej do skaczenia 3 miesiaca maleństw trzeba ja uzupełnać przy karmieniu piersia. Ja pytałam o to pediatrę{ bo tez myslałam, ze to co podaja w szpitalu wystarcza w zupełności}
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Monika koszula normalna tylko głeboko rozpinana, żeby do piersi bylo sie łatwo dostać.

I koncze bo dziecko mi wstało, reszta póżniej

10 lata 4 miesiąc temu #921083 przez ela85
Mamamuminka to takie niesamowite uczucie, jak to poczułam to od razu później do męża mówiłam , że poczułam maluszka :laugh: , kiedyś już coś takiego miałam ale to był tylko raz i nie byłam pewna czy to to właśnie. Teraz już jestem pewna że nasz bąbel daje o sobie znać ;)
Martadina super, gratuluję córeczki i tego, że u niej wszystko ok!

10 lata 4 miesiąc temu #921109 przez Asieńka*87
Dzieki dziewczyny za wsparcie :-)

Monika i mama89muminka alez wy drobniutkie jestescie :-) , zawsze chcialam taka byc a za to natura dala mi duzy biust (teraz jest ogromny) i szerokie biodra,

Mon.tresor twoj dzidzus tez spory, zobaczymy co to bedzie, bardzo chcialam rodzic naturalnie a jak bedzie taki kolos to nie da rady. Za tydzien bede miala polwkowe to lekarz wiecej cos powie i moze jakies dokladniejsze badania zleci.

Kasiah moze i cie pokluja ale za to bedziesz spokjniejsza a to jest bezcenne uczucie :-)

Ela gratuluje ruchow

10 lata 4 miesiąc temu #921113 przez mama89muminka
maja ale ci dobrze, twoj maluch jeszcze sypia w dzien - marzenie :D korzystaj z tego!

askienka ja bym nie powiedziala ze mam jakies bardzo male piersi, raczej przecietne (fakt faktem teraz ogromne). jedyne co mnie denerwuje to to ze ludzie mnie biora za 13 lat (to taka srednia opinii) i jak mnie widza z brzuchem to sie za glowe lapia...

mamusie, tez macie taki wilczy apetyt? przyszlam do domu i juz lodowke oproznilam :dry:

10 lata 4 miesiąc temu #921122 przez kasiah06
martadiana gratulacje córeczki :) super,że malutka zdrowa :)
mamamumika mój mąż też wygląda bardzo młodo,ostatnio jak kupował alkohol w Lidlu to pani go o dowód poprosiła bo nie wierzyła że jest pełnoletni a on już 31 wiosen przeżył ;) a co do apetytu to ja mam czasem takie dni że nic tylko myślę o żarełku, szczególnie teraz kiedy jestem na zwolnieniu ;)

10 lata 4 miesiąc temu #921141 przez ninoczka
Hejka ale sie rozpisalyscie
witaj mamomuminka
monika wydaje mi sie ze fioletowa koszula
agat fajnie ze sie ubawilas na weselu
martadiana gratuluje dziewczynki

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #921150 przez Stokrotka34
Kasiah moja czasami tak fajnie kladzie pyszczek na brzuszku:-)

Martadiana gratuluje zdrowej coreczki, dobrze ze jestes juz po wizycie i odetchnelas:-) !

Ela super ze czujesz ruchy:-)

Mamomuminkaja ciagke cos pidjadam :-) az sie martwie ile ja bede wazyc:-\

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #921203 przez Asieńka*87
Martadiana gratuluje zdrowej dziewczynki :-)

Mamamuminka ja tez czasami mam straszny apetyt i nie wierzylam w zachcianki dopuki i mnie nie dopadly :-). Dzis malam taka chcice na ciasto ze cala droge powrotna ze sklepu myslalam tylko o tym ciescie w torbie :-). Jak weszlam do domu to zanim zdjelam buty zjadlam polowe, masakra :-) a waga idzie w gore

10 lata 4 miesiąc temu #921209 przez maja001
No to pisze dalej, ale nie wiem ile dam rade, bo ziecko na dworze mam chwilowo z moja mamą
ela85 jeśli chodzi o szczepienie, to ja przy pierwszej ciąży miałam istny zawrót głowy i byłam zielona całkiem w tym temacie. Ale jak urodził sie mały porozmawiałam z kilkoma dość mądrymi ludzmi, poczytałam kilka mądrych artykułów i postanowiłam szczepic tylko podstawowymi szczepionkami i nie skojarzonymi, choc uważam że i te nie spełniają takiej roli do końca o jakiej sie mówi wszedzie. Jeśli chodzi o szczepionki skojarzone, to nie dośc że trzeba za nie zapłacic to na dodatek sa większym obciążeniem dla organizmu i tak dopiero co sie rozwijającego, jedyny plus to jedno ukłucie.A szczepionki dodatkowe to zdaniem wielu lekarzy z którymi rozmawiałam{ tyle że nie wszysscy lekarze o tym głośno mówią} są testpowane njako na naszych dzieciach i nie wiedomo jakie skutki moga one miec za kilka lat. Mam znajomą która pracje w służbie zdrowia ma córeczke 6 lat. jak mała szła do złobka zaszczepią ja pneumokoki bo tak chiał tatus dziecka choc znajoma była przeciwna, ale uległa} w krótkim czasie po szczepionce zdrowe do tąd dziecko zaczęło jej chorowac na alergie{ do dzis z nią jeżdzi do alergologa i pulmonologa- bo małej rzuciło sie na oskrzela} na początku znajoma nie wiedział skąd takie nagłe alergie, dopiero jeden z ardzo dobrych lekarzy zasugerował jej właśnie szczepionkę jako przyczynę. Sa dzici którym może nic nie być, albo byc coś ale za jakis dłuzszy czas a są i takie których organizm a szczepionke reaguje od razu. A o szczepionce na raka szyjki macicy{ o której niegdys było tak glośno nawet w telewizji a teraz ucichlo to juz w ogóle nie wspomnę} Jednak nie chiała bym sie tu wymądrzac, po prostu przedstwiłam swój pogląd i wielu lekarzy na szczepionki dodatkowe. A jak zapytałam pediatry oskarka czy szczepic na rotawirusy{ to bardzo stary i dobry lekarz w okolicy} to dostałam taka odpowiedz. Panjest matka i sama musi pani zadecydować czy szczepic czy nie, a firmyf armaceutyczne są po to by sprzedac to co naprodukowały, zeby ne stracić. Ta odpowiedz w zupełosci mi wystarczyła,
kasiah fajne, że pierwsze pieniążki z ZUS przyszły bez problemowo :) Teraz to azdy grosz się przyda.
ninoczka super wiadomości ze z dzidzia wszystko w porządku. A anemia sie nie przejmuj. Ja to chyba anemie mam jako chorobe ciążową , więc nie jestes sama.
ulka a moge zapytać, czemu dostałas skierowanie na badania prenatalne.W jaki sposób mozna takie skierowanie uzyskac na NFZ???
mamomuminka fajnie, że sie odezwałaś i pisz cześciej. I super, że Miro ma już najgorsze przeżycia przedszkolne za sobą teraz juz będzie tylko lepiej :)
Wrócił synek, więc znów musze konczyc. napisze pózniej

10 lata 4 miesiąc temu #921243 przez Stokrotka34

Moj brzuchol :-) sama sie zdziwilam jaki on wielki:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #921254 przez maja001
Asieńka fajnie, że po wizycie wszystko dobrze, oby tak do końca :) I nie martw sie terminem porodu i tak bedziesz na forum mama styczniowa nawet jak bys urodziła w grudni- nigdzie cie nie puścimy. ;)
agat super że wesele sie udało.Może jakies fotki z imprezki
martadiana Gratulacje córeczki :)
stokrotka śliczny brzuszek i jaki już duzy, u mnie prawie nie widac ze jesatem w ciąży, może powinnam sie martwic, ale lekarze nc nie mówią, więc sama już nie wiem.

A co u mnie. Dzis byłam u gina na NFZ, dostałam jakies globułki dopochwowe bo znów chyba jakas infekcja mnie bierze, czuje delikatne pieczenie. Smaruje clitrimazolum i jest lekka poprawa, ale jak nie przejdzie to wykupie te tabletki i nie będe sie męczyc z grzybem. Poza tym położna posłuchała dzis tetna dziecka i ladnie równo serduszko bije. Dostałam tez skierowanie na morfologie i mocz, więc choc ten wydatek mi odejdzie. A i zapisałam sie na usg prenatalne{ koszt {300zł} na 23 09, mysle że wówczas to na bank poznam płeć
Byłam tez u mojego pracodawcy po reszte kasy za zwolninie jaką miał mi wyplacić.Tym razem wszystko obeszło sie na szybko i na spokojnie, dał mi koncówke pieniędzy z zwolnienie i mało sie odzywał-ale moze tylko dlatego że byłam z małym, więc chiał sie jak najszybcije mnie pozbyć. Póżniej pojechałam do ZUS zawieść zwolnienie i sie dowiedziałam że kase otrzymam nie wczesniej jak ok 20 09, albo po 20 09, ale chociaz traz wiem na czym stoje. a za pieniązki które dostałam kupiłam dla maluszka troche kosmetyków, prześcieradło i proszek do prania jelp oraz Oskarkowi pake pampków i wszystko poszło. myslałam że zostanie mi jeszcze na podkłady dla mnie i podpaski poporodowe, oraz te majtezki siatkowe, ale przeliczyłam sie, bede musiała po woli uzupełniac braki z zasiłku. Może się dziwicie ze tak wczesnie kupuje takie rzezy, ale przeciez sie nie popsuja a wole kupic wczesniej niż póżniej wszystko na raz
Dobranoc

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia