BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921255 przez ela85
Stokrotka brzuszek naprawdę ładniutki i jak zgrabnie ci z taką piłeczką :)
Zastanawiam się dziewczyny czy nie zamówić wszystkich potrzebnych rzeczy dla mnie i dzidziusia, które mogę dostać w aptekach w aptece geminni. Jak patrzyłam na ich ceny to mają taniej niż w zwykłych aptekach , a i podobno jak zamówienie na 300 zl to przesyłka gratis. Czy może któraś z was korzystała z usług t?ej apteki?
Maja swoim postem o szczepionkach chyba utwierdziłaś mnie do tego o czym myślałam, zaszczepić standardowymi i nie skojarzonymi szczepionkami ;) Dzięki!
Maja ja też zamierzam kupować już takie akcesoria, a nawet ostatnio do męża mówiłam że jak będą promocje na pampersy to możemy kupować bo to się nie popsuje.
Dziewczyny ile już przytyłyście?Ja już mam jakieś 5 na plus, to chyba nie tak źle?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #921262 przez luska
jajku jaka produkcja

Ninoczka jeszcze trochę i będą chłopaki ci tak dawali w kość , że na serio rozgrywki piłki nożnej jak nic :P
U mnie na razie czułam raz jak sie jeden przekręcił i na razie cisza .......

Mastadiana po powiększeniu mogą karmić więc chyba po pomniejszeniu też , o ile usuwana była sam tkanka tłuszczowa bez żadnych gruczołów itd......

Mon.tresor ja jeszcze też nie miałam toxo...... znaczy nie miałam w tej ciąży ,

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Co do szczepionek zdania na ten temat są bardzo podzielona i jak każdy ja też mam swoje zdanie , ale nie jestem ich fanka , ani zagorzałą przeciwniczką

Asieńka to rozumiem całkowicie i popieram czemu się z pieskiem rozstałaś

Wow no to też "maluszek " duży , dobrze , że nie dałaś się spławić ,a tym bardziej , że płacisz za to.Nie rozumiem niektórych lekarzy , chyba mineli sie z powołaniem :( A co do terminu to też bym sie jakoś szczególnie nim nie przejmowała , bo dzieciaczki rożnie rosną , a to są tylko pomiary i statystyki , a tak jak już dziewczyn pisała te pierwsze usg do 13 tc są najbardziej wiarygodne

U mnie pogoda tez tak byle jaka........

Monika to maleńswo z ciebie :P a koszule fajne , właśnie fioletowa fajniutka muszę do zakładek dodać

Mamamuminak jejku ty też :)

Kasiah powtórki glukozy nie zazdroszczę , ale zawsze lepiej sprawdzić

Ela super że juz czujesz maluszka , gratuluje :)
Martadiana gratuluje dziewczynki :) :)

Stokrotka wow no widać , że dwójeczka , super :D

Ela ja nie korzystałam jak na razie z usług tej apteki

co do kg wychodzi na mojej wadze , że przytyłam kg który schudłam ........

10 lata 4 miesiąc temu #921264 przez ulka1983
hej powiem wam że skierowanie mi nic nie dało bo już nie mają miejsc i niestety muszę zrobić prywatnie bo nfz płaci tylko do 23tc :angry: ale umówiłam sie dzisiaj prywatnie i badanie jutro o 20 :blink: co to kasa robi :S
Natalka ( 6 lat ) znów dzisiaj mnie zapytała co będzie braciszek czy siostrzyczka ? to ja jej mówię że jeszcze nie wiem a ona mi odpaliła że nie ważne czy brat czy siostra ważne zeby było zdrowe :woohoo: dzieci są mądrzejsze niż niejedni dorośli :laugh:

Maja od lekarza jak ci wypisze tylko się spiesz ;) a mój mi wypisał bo on nie ma dobrego sprzętu w gabinecie żeby ocenić czy z dzidzią wszystko ok pierwsze robiłam na nfz a drugie niestety prywatnie zrobię szkoda że nie zadzwoniłam wcześniej ale bez skierowania w ciemno się rejestrować też nie bardzo B)

Martadina gratuluję dziewczynki :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #921265 przez Stokrotka34
Luska to Ty pieknie trzymasz fason:-)

Ja chyba sporo przytylam jakies 7 kg bedzie:-\

Maja wielkosc brzuszka o niczym nie swiadczy:-) a wg mnie mniejsze sa wygodniejsze i zgrabniejsze wiec sie nie martw:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #921268 przez ninoczka
No stokrotka ladny brzuszek.Chyba ja mam teraz taki -bo chyba mialam mniejszy jak wtedy wstawialam zdjecie. A ile przytylas do tej pory?Ja myslalam ze duuuzo a wyszlo ze 2kg.
Ciesze sie ze wizyty u was dziewczyny okej i ze kolejne dni u nas mijaja pomyslnie.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #921278 przez martadiana
Dziekuje za gratulacje :) jutro zapisze sie na 2D jeszcze zeby dokladnie wszystko sprawdzili wage itp bo juz usg wiecej nie bede miala wiec sama sie umawiam na te 2 D i bedzie mi lepiej heh

Stokrotka matko kochana jaki masz brzuch jak do porodu ale sliczny jest !! tylko zdziwilam sie ze taki duzyy :) ale wkoncu masz dwojke brzdacow :D

Maja kochana nie martw sie tym u mnie tez nie bylo prawie nic widac a teraz mnie juz po malu wysadza niektorym brzuch wychodzi dopiero w 7 miesiacu ;)

Ela ja ci powiem szczerze ze nie wiem ile przytylam ide 1 pazdziernika do poloznej to mnie zwazy.. ale cos czuje ze sporo miesiac temu bylo +3,5 to teraz juz pewne z 7/8kg jest na +...

10 lata 4 miesiąc temu #921282 przez ninoczka
A tak przegladam ta apteke gemini i sie zastanawiam co trza kupic?co jest potrzebne?
1.wkladki laktacyjne?jakiej firmy?
2.silikonowe nakladki na piersi czy sutki?

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #921289 przez Stokrotka34
Ninoczka jakies 7 kg, wychodzi na to ze taki skonik ze mnie:-\ ale ja man duzy brzuch nawet jak w ciazy nie jestem:-)

Ulka no to powodzenia jutro na badaniach:-) !

Dziewczyny ja musze chyba podgonic z zakupami bo jak was czytam to ja w lesie:-\

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #921293 przez Monika_1985
Jestem tak zmęczona, że nie mam siły za bardzo pisać bo już tylko ziewam ale chciałam napisać, że polecam aptekę gemini i śmiało można u nich robić zakupy. Jutro nadrobię a teraz padam już do łóżka..

10 lata 4 miesiąc temu #921316 przez Asieńka*87
Stokrotka sliczny ten twoj brzuszek i widzac ze blizniaki, zazdroszcze, ale jeszcze troszke i moj tez podrosnie, uwielbiam duze brzuszki

Maja wcale sie nie dziwie ze juz robisz takie zakupy, ja tez o tym myslalam, przeciez musimy to sobie jakos rozplanowac a nie tak wszystko na raz ood koniec,
Dzieki za propozycje tej apteki, zobacze co t za jedna bo tez wlasnie chcialam zamowic.

Ulka jak patrze co wy macie z tym zusem to jakis koszmar, wspolczuje tekich przezyc, niby cos ci sie nalerzy ale jednak nie da sie z tego skorzystac, terminy dlugie itp,

Jesli chodzi o wage to ja zamilkne, i chyba musze bardziej ja kontrolowac, az nie napisze ile bo sie zawstydzilam :blush:

10 lata 4 miesiąc temu #921340 przez agat
Hej dziewczyny :) Jakoś ostatnio jestem w niedoczasie :/

Mam zdjęcie brzucha :)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #921346 przez studentkaae
hejka :)

o jacie Dziewczynki, ale z Was niektórych drobinki... ja to 169 cm mam.

Stokrotka - ale ładny brzusio duży, ale taki zgrabniutki, fajny :) no, ale przecież Ty tam dwójeczkę musisz zmieścić :)

Agat - oo, kolejny ładny brzusio :) fajnie, że już jesteś :)

MamaMuminka - witaj znowu wśród nas Kochana :)

Martadiana - hahahhaha, i co mówiłam, że dziewczynka bedzie i co, ico?? się sprawdziło :) gratuluję :kiss: :kiss:

Ula - powodzenia na badaniach!

a co do wagi to ja tak ze 3,5 kg przytyłam, ale mnie to nie pociesza, bo i tak pod koniec sie tyje najbardziej przecież...

ejj, bo ja wpadnę w kompleksy przy tych Waszych zakupach. ciuszki to coś tam już mam, chyba by nawet starczyło, może jeszcze kilka jakichś ładnych sztuk tak na wyjście dokupię, ale te sprawy kosmetyczno - higieniczne dla mnie i Małego to nawet nie są ruszone... :unsure: :unsure: ale to chyba w październiku dopiero, bo teraz finansowo to juz nie podołam raczej.

aa, wczoraj sie dowiedziałam, ze pierwsze zajęcia w szkole rodzenia mamy 19 września, więc szykujcie się na sobotnią relację :) Monika - porównamy info, oczywiście, że tak :)

10 lata 4 miesiąc temu #921392 przez mama89muminka
dzien dobry dziewczynki

ale sie rozpisalyscie, przepraszam, ale odpisze zbow tylko na ostatnie posty bo na telefonie nie jest tak latwo nadrobic tyle zaleglosci (a chyba nadrabiacie braki na lipcowkach 2012 bo tam cisza ostatnio panuje :p )

stokrotka nie przejmuj sie zakupami - ja jeszcze nic nie mam. tyle co mi siostra kupila taki ladny komplecik i.na tym koniec.a no i wozek kupilismy blizniaczy dla naszej dwojki za 40e. nie stresuj, mamy czas

askienka oj tam, oj tam, przeciez teraz nam dozwolone tyc ;)

agat piekny brzuszek :)

studentkaae ale malutko przybralas, pewnie brzusio tez nie duzy? ja nie pamietam czy zaczelm bardziej tyc pod koniec. ale jak tak to w tej ciazy bede miala chyba ze 20 na plusie :dry:

10 lata 4 miesiąc temu #921395 przez luska
witam z rana

Stokrotka ja zaczynam się martwic tym , ze nie tyje , chociaż mam niby jeszcze czas .U lekarza na wadze wyszło mi 2kg więcej niż w domu na wadzę , ale byłam w pełni ubrana i miałam na nogach trampki które sam chyba z kilogram ważą .........
W domu mi wychodzi rano 54,7 a u lekarz ostatnio 56, 7??ale jakoś wieżę swojej .
buszek też mój nie porywa a w sumie już 17 tydzień zaczynam się martwic , bo jest mały .........

Ninoczka wkładki na pewno sie przydadzą , a do firmy to sama musisz sprawdzić które ci najbardziej będą odpowiadać.mi jak na razie żadne jakoś super ekstra nie przypadły do gustu , ale ja ogólnie wkładek laktacyjnych nie lubię , ale nosić trzeba , chyba z babydream były takie znośne jak dla mnie.

Silikonowe nakładki?? Chodzi ci o e kapturki do karmienia ??

Agat śliczny brzusio :)

ide chyba też strzele sobie focię :P

10 lata 4 miesiąc temu #921418 przez agat
Ja przytyłam 2 kg, z Adasiem na tym etapie było już 5.

Co do wkładek laktacyjnych i nakładek silikonowych to w poprzedniej ciąży kupiłam paczkę wkładek Tomee Tippee i później połowę oddałam koleżance (połowę jeszcze mam). W ogóle nie były mi potrzebne (choć karmiłam przez 7 miesięcy). Nakładki silikonowe też miałam i też leżały :P Także radze nie kupować od razu wielkich paczek i pudełek, da się kupić pojedyńcze sztuki, także w szpitalnych paczkach coś na pewno będzie. Bo można zostać z nieruszoną paczką tak jak ja :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia