BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #921963 przez martadiana
Monika ja coreczke bede miec nie synka hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #921972 przez ulka1983
Asia śliczny synuś :)

Ela ładny brzuś :)

Mamuśka mi gin robi co wizytę i do tego 2 prenatalne miałam :) ja się rozstepami nie przejmuję :P

Montresor tak sporo ciuszków będę miała ale kupię małej coś nowego i na pewno kołyskę :) u nas szkoła rodzenia jest za darmo a u was nie ?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
to fachowiec z ciebie :)

Molnia fajny zakup :)

Agat jeszcze ja :laugh: już dopisuję

kasiah06 01.01.2015 chłopiec
ninoczka 04.01.2015 chlopiec chlopiec
chasiami 08.01.2015 dziewczynka
Asieńka*87 08.01.2015 chłopiec
Dosia_Malina 09.01.2015 dziewczynka
kelis3 10.01.2015 chłopiec
Mon.tresor 10.01.2015
ulka1983 13.01.2015 dziewczynka :)
e_wka2 14.01.2015
agat 14.01.2015 dziewczynka
Stokrotka34 17.01.2014
Martadiana 17.01.2015 dziewczynka
studentkaae 19.01.2015 chłopiec
młodamama 21.01.2015
ela85 22.01.2015 chłopiec
Martynika 22.01.2015
anna90 23.01.2015 dziewczynka
mama89muminka 25.01.2015
Monika_1985 25.01.2015 chłopiec
maja001 27.01.2015
luska14.02.2015 chłopiec chłopiec

ej jak wy tych chłopów robiłyście B)

10 lata 4 miesiąc temu #921978 przez Asieńka*87
www.google.pl/search?q=kolyska+fisher+pr...12430115%3B224%3B224

co o tym myślicie? znajoma chce sprzedać i mam dylemat

10 lata 4 miesiąc temu #921991 przez anna90
A ja musze sie pochwalic bo wlasnie prawdopodobnie pierwszy raz poczulam ruchy malej. Tak mi sie przynajmniej wydaje bo pierwszy raz takie cos czulam :) .

Moja kochana coreczka :*

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921992 przez ela85
Witam dopiero teraz, bo stronka nie chciała się załadować.
Mamuśka witaj, ja usg miałam już 3 razy. Pierwsze to w 7 tyg w Nl- potwierdzenie ciąży, 2 -gie w 10 tyg- pierwsza wizyta w Pl i 3 w 13 tyg ciązy genetyczne a za tydzień mam połówkowe.
Ulka gratuluję córci. Powiem ci szczeże, że mi najbardziej spodobały się właśnie z paradyża.
Martadina zdrówka życzę, ja non stop mam kater ale chyba alergiczny. Z tego co gdzieś czytałam to u dzieci zaraz po urodeniu zbędne jest używanie szalika lub apaszki, dopiero od momentu dobrze widocznej szyjki, ja kaftaników nie kupuję, bo bratowa i siostra mówiły, że się podwijają, zamiast będę używała bodów.
Dosia Malina ja też nie czuję maluszka codziennie, choć każdego dnia kładę rękę na brzuch.
Anna gratuluję ruchów, na pewno to było to!
Asieńka fajna ta kołyska.
Monika koszyla fajna.
Podziękowania: ulka1983, anna90

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921993 przez kasiah06
asieńka piękna mamusia i dzidziuś :) a ten zestawik z żyrafkami super jest :) co do tej kołyski to mi się bardzo podoba i myślę,że będzie przydatna a jak cena okazyjna to ja bym brała
ela zgrabniutki brzusio :)
martadiana wszystkie imiona są ładne-trudny wybór :) ale mi podoba się najbardziej Wiktoria,a Oliwkę mam chrześniaczkę i super z niej dziewczynka :cheer: a jak Ty się czujesz?choróbsko odpuściło? może jakiś wirus Cię dopadł :(
ninoczka nie przejmuj się moja wiedza też jest na poziomie zerowym, dobrze, że mamy tu doświadczone mamusie, które dzielą się z nami swoją cenną wiedzą :cheer:
montresor GRATULUJĘ synka :) Moja glukoza też była profilaktycznie,ale nic się nie martw na pewno dasz radę :)
mamuśka witaj :) ja płeć poznałam wstępnie już w 12 tyg, a w 16 gin potwierdziła synka na 100% :cheer: a co do usg to ja mam co wizytę robione
studentka ciuszków dostaliśmy całe mnóstwo od wczoraj je segreguję i piorę ale wcale mnie to nie męczy tylko mordka mi się cieszy tym bardziej że odziedziczyliśmy też bujaczkę, fotelik samochodowy i chodzik ;) dzięki za ten artykuł o wyprawce, fajny jest i na pewno się przyda
monika ładna koszulina no i praktyczna co ważne
anna gratuluję pierwszych ruchów :) boskie uczucie,prawda?
ulka GRATULUJĘ córeczki :) a wiesz, że myślałam tak samo jak ty, że przed owu jest dziewczynka, a po chłopiec :P ten ZUS nas wykończy- brak słów na nich :angry: a ułożeniem malutkiej się nie przejmuj bo jeszcze pewno nie raz się przekręci ;)

a co do tej nieszczęsnej glukozy to u nas przyjmują ciężarne ale termin jest na ...listopad :ohmy: tak mnie to zmotywowało, że zrobiłam dzisiaj 3 podejście do tego świństwa i udało się :laugh: wzięłam ze sobą męża i poszłam, poprosiłam żeby pani w labo rozrobiła mi to w mniejszej ilości wody, wcisnęłam cytrynkę i czekałam na leżąco w samochodzie z włączoną klimą i mężusiem obok. Najgorzej było jak mijała ta nieszczęsna godzina (po której 2 razy zwymiotowałam) ale dałam radę i baaardzo się cieszę. Ogólnie polecam patent z leżeniem gdyby któraś z Was miała jakiś problem (choć nie życzę i tak jak już pisałam myślę, że wyczerpałam limit dziwnych zdarzeń glukozowych dla styczniówek ;) ) Teraz tylko drżę o wynik,żeby był w normie...
Podziękowania: ulka1983, anna90

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921998 przez ela85
Kasiah dobrze, że udało ci się to wypić, a wynik na pewno będzie ok.
Ninoczka a gdzie się podziałaś? Bo od rana cię nie widać. Co do ręczników do szpitala dla dziecka to myślę, że z jeden nie zaszkodzi, bo przecież po porodzie napewno trochę myją dziciaczka, więc on i tak po użyciu będzie do prania a wrazie coś na zmianę ktoś ci dowiezie.
Podziękowania: kasiah06

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #922013 przez Mon.tresor
To jeszcze ja przepiszę z moim chłopcem:

kasiah06 01.01.2015 chłopiec
ninoczka 04.01.2015 chlopiec chlopiec
chasiami 08.01.2015 dziewczynka
Asieńka*87 08.01.2015 chłopiec
Dosia_Malina 09.01.2015 dziewczynka
kelis3 10.01.2015 chłopiec
Mon.tresor 10.01.2015 chłopiec
ulka1983 13.01.2015 dziewczynka :)
e_wka2 14.01.2015
agat 14.01.2015 dziewczynka
Stokrotka34 17.01.2014
Martadiana 17.01.2015 dziewczynka
studentkaae 19.01.2015 chłopiec
młodamama 21.01.2015
ela85 22.01.2015 chłopiec
Martynika 22.01.2015
anna90 23.01.2015 dziewczynka
mama89muminka 25.01.2015
Monika_1985 25.01.2015 chłopiec
maja001 27.01.2015
luska14.02.2015 chłopiec chłopiec

Dzięki dziewczyny za gratulacje :)
Jak znajdę gdzieś darmową to moze też pójdę :D
Póki co mam szkołę robienia na drutach, jutro dzień pierwszy :D

Asieńka - może zależy od regionu, no i to było parę lat temu, jeszcze przed kryzysem, teraz może się pozmieniało. W każdym razie oni dostali od groma tych wszystkich dupereli. Co do kołyski, na pewno bardzo efektowna, ale mój brat spał w takiej głębszej, bardziej... typowo kołyskowej. To jest do spania czy bardziej jako leżaczek?

Agat - ja mam dla odmiany dużo ubranek i wszyscy mi mówią żebym przystopowała. Co do kołyski, podobno świetna opcja, sama się zastanawiam czy nie kupić jakiejś, ale to w sumie kolejny wydatek...

Ulka - prawdę mówiąc tyle widziałam płatnych szkół rodzenia, że nawet nie wiedziałam że są bezpłatne, haha :D No i ja niczego nie udaję. Ja po prostu traktuję go bardziej jak ... znajomego, który niewiele dla mnie znaczy.

Ania - Gratulacje! :D

Kasiah - wiem, wiem... wszystkie mamy profilaktycznie. Twój opis zdecydowanie przydatny, szkoda tylko że ja nie będę miała się gdzie położyć :( Może poproszę pielęgniarki żeby mi pozwoliły ewentualnie gdzieś się położyć, albo mamę wyciągnę ze sobą... zobaczymy :)

Byłam dziś w centrum... miałam załatwiać telefon służbowy, ale że był real to wpadłam po śledzika (jedyna ryba która mi smakuje w ciąży :D )... a że w realu jest dział dziecięcy to musiałam wdepnąć. I co? I mialam nic nie kupować, a nabrałam pół koszyka rzeczy, które po chwili metodycznie poodkładałam. Ale żeby się pocieszyć wzięłam parę par skarpetek. Niebieskich! Więc w ogóle już humor mam cudowny :D

Tak patrzę na tę listę i mamy jedenastu chłopców, sześć dziewcząt i 5 nieznanych... Czyli są jeszcze szanse że się nam wszystko ładnie wyrówna :D

10 lata 4 miesiąc temu #922020 przez anna90
Dzieki dziewczyny. No uczucie nie do opisania ale niedosyt czuje :P

10 lata 4 miesiąc temu #922021 przez maja001
Witajcie kochane
W koncu do was dotarłam po wielu przejściach i tyle naprodukowaliście ze na wszystko to rady nie am odpisać, choc bym najbardziej chiała. Ale od początku, wzoraj napisałam się wieczorkiem i mialam już wysyąłc a moje kochane dzicko wyaczylo mi komputer, zesłościłam się jak nie wiem, ale cóż zaczełam od nowa pisanie, doszłam do połowy i znów pstryk i synek w śmiech a moja kolejna wiadomość poszła w las... I w koncu odechiało mi sie już pisać 3 raz od nowa.Tak to jest wesoło z maluchem w domu. Dzis gdy mały spał postanowiłam was nadrobić, i tu znów klapa, na forum dostac ssie nie mogłam, wyskakiwał mi jakis dziwny komunikat i znów nie miałam jak z wami popisać. Teraz usiadłam, ale nie mam pojęcia a jak długo, bo mały na dworze, więć tylko nadsłuchuje cz ynie będzie za chwile płakał, ale puki moge i go nie ma to piszę ile sie da.
martadiana mi najbardziej z imion które wymieniłas podonba sie Wiktoria, Nikola tez moze być. Imie Oliwia nigdy mi sie nie podobało, ale oczywiście to kwestia gustu. Zreszta z czasem gust tez się zmienia, kiedys nie dała bym na imie córce Lena, a teraz mi sie podoba.. I życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Asieńka przeciez imiona Alan i oliwier to dość popularne imiona w Europie, więc nie wiem czemu twój mąż sie uparł na typowo Niemieckie. Kołyska ładna.
ninoczka Wszystko co wczoraj ci napisałam dziś napisała Ela Jeśli chodzi o piersi to najwazniejsze aby ich nie przeziebić, bo wówczas zapalenie piersi murowane a co za tym idzie gorączka 40C i straszny ból, plus oczywiście antybiotyk. Ja podgrzewałam pieluchę, przed karmieniem, zeby mleczko szybciej leciało dzidzi. nakladki na sutki, zawsze moze ktos dokupic już po porodzie w kazdej aptece, potzebne są wówczs jak ma sie małe brodawki i zidzi nie umie ich chwycic, albo jak są bardzo popekane i bolesne, żeby mniej bolało, choc nie kaze dziecko umie przez nie ssać. Herbatka laktacyjna po porodzie dopiero, na przybycie pokarmu w razie problemu z nim. Nie warto wczesniej jej kupować, bo nektóre kobiety mają go tyle, ze by pół oddziału wykarmiły :P U mnie jednak ona w ogóle sie nie sprawdziła, teraz zastosowała bym raczej sok z jabłek, podobnież przynosi na laktacje o wiele lepszy skutek. Jeśli chodzi o rzeczy do szpitala, to ja zajrzałam z cielkawości na strone szpitala w którym zamierzam rodzić{ i juz raz rodziłąm} i faktycznie nie ma rzadnych info. co nalezy zabrać. Myśle jednak że do większości szpitali w Pl zabiera sie prócz ubranek dla dzidzi, recznik, płyn do kąpieli,pieluchy, chusteczki, krem na pupe przeciw odparzenia, becik, kocyk i rzeczy dla sebie podkłady, podpaski poporodowe, majteczki siatkowe, ja miałam także tantum rose i oscenisept do gojenia ran i na pepuszek dla malca{ świetny preparat}Przybory toaletowe, klapki, dla siebie szlafrok, koszule nocna 3,A smoczek dla maluszka i tym razem zabiore tez własną butelke dla malca i laktator
MontresorGRATULUJE SYNKA

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mamuśka2222WITAJ Fajnie, ze zdecydowałaś sie do nas dołączyć. :) Ja tez mam prawie 20tc a płci na razie nie znam. Ja chodze prywatnie i a NFZ. Prywatnie usg mam a każdej wizycie, na NFZ miałąm tylko raz.
Ula a Tobie GRATULUJE córeczki
agat ja tez am ten problem, gdzie ja wszystkich połoze spac w jednym pokoju, a ze nie mam włąsnego domu i kilku pokoi to wiadomo jak będzie ciasno. ja zaczynam dochodzic do wniosku, że na pozcatku dzidzi po prostu będzie spała w wózku, oskarek nadal w łóżeczku, my na wersalce a póżniej się zobaczy.
kasiah świedna wiadomość, że tym razem badanie na glukoze sie udalo i już jestes po. A wynik nie bedzie zły, bedziemy trzymac kciuki zeby był dobry.

A co u mnie.Dziś zagoniłam męża żeby połozył mi płytki w kuchni, bo już nie mogę patrzrec na tę pochlapana ściane nad kuchenką gazowa i teraz mam istny bajzer w kuchni i kupe sprzątania, a to jeszcze nie koniec, bo jutro ma dopiero skonczyc.Prócz bólu kręgosłupa na dole, zwłaszcza z lewej strony to czuje się w miare ok. A jeszcze walcze z grzybica ale dzis wykupiłam receptę{ dostałam PIMAFICUM} plus laktowaginal zostawiłam prawie 100ł w aptece, ale mam nadzieje że grzybka pozbęde sie na długo
A i mam dylemat, a mianowicie chodzi o to, że jak wam pisałam chodze do 2 lekarzy Prywatnie, ten lekarz wypisuje mi zwolnienie, mam tam usg co wizyte no i zawsze inne podejście do pacjentek, zawsze tez mogę do niego zadzwnic w razie czego i na NFZ, lekarz mało przystępny, robi co swoje, szybko, nie robi usg za to za darmo i mam darmowe wszystkie badania i blisko bo przyjmuje w mojej miejscowości. I ten lekarz prywatny pracuje w jednym szpitalu, a ten na NFZ jest za to ordynatorem w drugim szpitalu i teraz nie wiem w którym szpitalu było by lepiej rodzic???Synka rodziłam w tym pierwszym, gdzie chodzialm prywatnie, oczywiście standard szpitala ok, po remoncie, miałam 1 osobowa salę, ale opieka pielegniarska do d...Ten drugi szpital mniejszy jest, sale malutkie dwu, trzy osobowe, ale słyszałam że za to opieka pielegnarska dobra i miła, no i lekarz do którego chodze jest ordynatorem.I mam mętlik w głowie teraz.
Podziękowania: ulka1983, kasiah06

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #922022 przez ninoczka
O boze od wczoraj nie moglam sie dostac na forum jakis error mi wyskakiwal i normalnie taka wkurzona bylam dzisiaj caly dzien ze szok.Ale juz jest okej.Ale oczywiscie mam niezle zaleglosci wiec odpisuje powoli.
Montresor gratuluje chlopca i ciesze sie ze sie tak cieszysz.
Ulka gratuluje dziewczynki i zycze udanego przegladania strychu
Witaj mamuska222 ja o plci dowiedzialam sie w 21 tyg

[/url]
Podziękowania: ulka1983

10 lata 4 miesiąc temu #922023 przez anna90
Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z Was kupowala lozeczko z materacem i zestawem poscieli na allegro ?

10 lata 4 miesiąc temu #922029 przez ninoczka
Widze tez ze zakupy sie rozkrecaja.Dobrze.Patrzylam tak na nasza liste i troche wiecej chlopcow ale ogolnie lista fajnie wyglada.Tylko ze ja to chyba jednak Grudzien zachacze bo moj gin mowil ze tak 36 tydzien bylby najlepszy.

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #922032 przez martadiana
ela dzieki z rade :P
kasiah niby troche puszcza ale momentami czuje sie masakrycznie nie wiem czy mnie gorzej nie rozlozy.. :/
ninoczka a ty bedziesz miala cesarke ?

kurcze dziewczyny spotkalam dzis kolezanke na spacerze i si pyta mnie co bede miec a ja ze dziewczynke a ona mnie pyta czy powiedzieli na 100% a ja ze mi powiedzieli na 90% a ona o to ciekawe jeszcze moze siusak urosnie ! i sie zmartwialam myslicie ze to mozliwe ? zapisalam sie na nastepne usg na 1 pazdziernika tyle ze nie w szpitalu tylko w przychodni i zobacze co mi tam powiedza o plci...

a co do imienia to moj wczoraj powiedzial ze Nikola najbardziej mu sie podoba a przed spanie mnie pyta a czy Kornelia ladnie wiec juz sama nie wiem co wybrac

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #922035 przez ninoczka
martadiana ja jak mialam teraz robione usg to pytalam czy to juz na 100% czy jeszcze moze cos sie zmienic to odp byla ze nie.ze juz beda chlopaki.wiec na pewno bedziesz miala dziewuszke.A co do cesarki to tak mam miec.Bo jestem po operacji kregoslupa.Mam jeszcze 1 przepukline.I ze to za duzy nacisk na kregoslup.I ostatnio mialam poprzeczne ulozenie i tez ze jak sie nic nie zmieni to i tk bylaby cesarka.

[/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia