BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921812 przez studentkaae
Luśka - jaki ty masz malutki brzusio? to gdzie Ty te swoje maleństwa tam chowasz? :)

Asieńka - śliczna fotka 3d, będzie pamiątka :)

Kasiah - i jak ciuszki?? pewnie buźka Ci się śmiała, oglądając te cuda nie?

Ela - Twój brzusio też słodki już :)

Martadiana - mi z tych imion co podałaś to Wiktoria sie najbardziej podoba :) aa, zdrówka, lecz sie babcinymi sposobami :kiss:

Ula - nooooo, jednak kolejna królewna będzie :) tak myślałam :) moja teoria sie sprawdza, że jak Maleństwo długo nie chce sie pokazać to zazwyczaj wychodzi na to, że to jest dziewczynka :) gratki :) przynamniej ciuszków masz pewnie sporo po dziewczynkach to ekonomiczniej będzie :)

Mon.tresor - wow, gratuluję synusia :)

patrzcie, fajny artykuł o wyprawce znalazłam: www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/no...wka-dla-dziecka.aspx

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #921838 przez Mamuśka 2222
dziewczyny,a ile razy mialyscie robione usg bo ja 2 razy w 7tyg,i w 13 tyg moj lekarz nie jest za robieniem usg. a w poprzedniej ciazy to co m-c mialam robione?a jak jest u was?

10 lata 4 miesiąc temu #921875 przez Stokrotka34

Mon.tresor napisał: Stokrotka - łał, ale duży! :D :D Ale ślicznie wygląda :) Co do twojego pytania - nie wiem czego chcę. Boję się wracać do niego, boję się że wszystko znów stracę i że znów się rozmyśli. Z jednej strony chciałabym żeby mój maluch miał tatę i mamę razem, obok, a z drugiej... nie wiem, jestem w kropce.

Mon.tresor ja uważam (ale to moje zdanie) że w życiu nic na silę i dzieci muszą mieć rodziców. którzy są ze sobą nie tylko ze względu na nie ale także dla siebie.
Gratuluję synka!!

Martadiana ja mam podobne typy jak Ninoczka czyli Wiktoria i Oliwia :-)

Asienka dla mnie i Alan i Oliwer bardzo ładne, te niemieckie już mniej mi się podobają ale to może kwestia osłuchania :-)

Studentka fajny ten artykuł:-)

Ulka gratuluje córeczki :-)!!!

Mamuśka witaj !!może na najbliższym badaniu poznasz w okolicach właśnie 20 tyg:-) bo w 13 tyg. to jeszcze nic pewnego :-) zresztą ja też jeszcze na 100% nic nie wiem :-) ale ja się tym bardzo nie martwię jakoś:-D

Ja mam USG co miesiąc ale w ciąży bliźniaczej chyba tak trzeba:-) ale mój lekarz też nie lubi rozwlekać sie z tym USG to badanie a nie oglądanie - takie ma do tego podejście

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #921877 przez agat
Nie mogę za wami nadążyć dziewczyny ostatnio :P
Któras pytała o paczki ze szpitala. U mnie w mieście (i z tego co wiem po forach w bardzo wielu miastach) dostaje się paczki z próbkami kosmetyków i akcesoriów dla mamy i dziecka. U mnie dostaje się dwie.
Tutaj trochę info:
testujmamo.bloog.pl/id,331984441,title,N...smoybbtticaid=61362c
W środku są próbki kosmetyków, kilka pieluch, gazety dla mamy, próbki wkładek laktacyjnych, smoczek, itp. Przy odbiorze paczki wypełniamy ankiety i później producenci wysyłają nam jeszcze np deserki, słoiczki i informacje o rozszerzaniu diety. Fajna sprawa. Ja np do tej pory mam mini sudocrem z tej paczki, nie musiałam sama kupować.

10 lata 3 miesiąc temu #921886 przez ulka1983
Dobra biorę się za nadrabianie :S

Ela ładne płytki wybrałaś i widzę że Paradyż ma ładne kolekcje może wybiorę coś dla siebie :) ładny brzuszek :)

dziewczyny co do snów to zawsze twierdziłam ze spełniają się na odwrót i znów sie spełniło ;) ( śniło mi się ze lekarz na usg zrobił mi zdjęcia dzidzi i były jajeczka bardzo widoczne :laugh: a będzie w rzeczywistości dziewczynka :silly: )

Montresor możesz zdradzić co to za praca w domu ?

co do wit D to moim dziewczynkom sie strasznie po niej ulewało i dopiero przy Natalce się skapnęłam że to od tego :unsure:

waasze wyprawki już prawie gotowe a ja w lesie B)

Asieńka mój mąż też nie rozumie co to hormony ;) a pieskiem sie nie martw u rodziców będzie miał dobrze :) mi też usg przyspieszyło date porodu na 8 01 ale mam nadzieję że urodzę w styczniu nie ważne którego ;)

Montresor dlaczego zrezygnowałaś ze szkoły rodzenia ? przecież są też dla samych mam organizowane spotkania :) mi wczoraj pani zaproponowała czy bym nie chciała chodzić do szkoły rodzenia bo duzo się zmieniło od mojego ostatniego porodu i z chęcią bym poszła ale z moim menem będzie ciężko a dojeżdżać bym musiała ok 40 km :(
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
gratuluje synusia :kiss:

koszule do karmienia są teraz fajne z odpinanymi guziczkami po stronach piersi więc wygodne :) a wkładek laktacyjnych używałam i dosyć sporo mi na początku szło zanim się laktacja unormowała

ja tez będę szczepić podstawowymi szczepionkami dziewczyny tak szczepiłam i było ok :)

mamamuminka fajnie ze jesteś z powrotem z nami :)

Martadiana szkoda że nie oddałaś mi tego nadmiaru piersi ;) z chęcią bym przyjęła :laugh: zdrówka życzę :kiss:

Kasia i co z badaniami możesz zrobić na miejscu ?

dziewczyny ja przytyłam już
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
a i chyba wam nie mówiłam zus mnie kontroluje u lekarza i chce moją dokumentację medyczną :S no i moja pannica jest ułóżona pośladkowo :whistle:

Agat śliczny brzuszek taki okrąglutki :)

Luśka gdzie te bliźniaki chowasz :laugh: mały masz brzusio

Mamuśka witaj :)
muszę obiadek zrobić dokończę później ;)

10 lata 3 miesiąc temu #921904 przez anna90
Martadiana gratuluje dziewczynki super ze chcialas corcie i bedziesz tak miala.

Ula ale numer trzecia cora, super gratuluje.

Mamuska witaj, ja plec poznalam w 16 tyg i 4 dniu, a usg mam na kazdej wizycie.

Asia ja cie rozumiem z zakupami, sama za 2 tyg wybieram sie na weekend do pl i zamierzam zrobic juz praktycznie cale zakupy.

Moja kochana coreczka :*

10 lata 3 miesiąc temu #921915 przez Dosia_Malina
Dziewczynki, Sliczne brzusie:)
Martadiana gratuluje dziewczynki
Montresor gratuluje chłopca
Mamuśka 2222 witaj, ja miałam usg 4 razy ( 5 i6 tydzien, 12 i teraz w 20:)

co do wagi ja przytyłam już 12 kg i widzę, że będę forumową rekordzistką;p

Mam do Was pytanko o ruchy dziecka, orientujecie się jak często powinny być, bo miałam już takie fajne bąbelkowanie kilka razy dziennie, a dziś cisza?
kojarzy mi się, że jak już się pojawią powinny być codziennie? i już się martwię oczywiście:(

10 lata 3 miesiąc temu #921917 przez Mon.tresor
Cześć Mamuśka! Ja poznałam wczoraj płeć, jestem straszsnie szczęśliwa bo będę miała synka :) Co do wagi, przytyłam 3 kg, ale ja w ogóle grubiutka byłam, więc lekarz nie marudzi na mnie za bardzo :) Co do USG, ja miałam w 1 trymestrze aż cztery, wynikało to jednak z tego że dwa razy byłam prywatnie, a dwa razy w różnych przychodniach. W drugim już za to tylko dwa, z czego jedno w szpitalu jak się zatrułam, a drugie wczoraj, gdzie dowiedziałam się jaka płeć :)

Ulka, gratulacje trzeciej dziewczynki! Masz szczęście, większość rzeczy pewnie masz już i nie musisz nic nowego kupować :) :) Moja przyjaciółka to Maja, polecam imię :D

Martadiana - dzięki! Jestem okropnie, obrzydliwie wręcz szczęśliwa :D No i przeczucie miałam, to kolejny powód do zadowolenia, że miałam rację :D :D
Proponuję stary, sprawdzony sposób na twoje dolegliwości - rosołek. Długo gotowany, aromatyczny, bez kostek rosołowych i zaraz ci przejdzie i przeziębienie i biegunka. A na następny dzień na rosołku krupniczek i po biegunce nie będzie śladu.

studentka - Dzięki. I fajny ten twój artykuł, choć się nieźle się zdziwiłam widząc osiem podstron :D Na pewno się przyda, bo ja z nazewnictwa ubrankowego to nic prawie nie kojarzę :D :D

Stokrotka - też mam takie zdanie. Problem polega na tym, że jeśli chodzi już o same uczucia moje, względem niego, to nie chcę nawet o nich myśleć. Nie chcę w sobie nic rozpalać, bo wiem, że mogę na razie bardzo cierpieć, a on powiedział mi że mnie nie zostawił dlatego że mnie nie kochał, bo wcale tak nie było... ale że mnie kocha też nie powiedział.
W każdym razie dzięki za gratulacje.

Agat, dzięki za linka. Widziałam, że podobne paczki dostała moja macocha (wejherowo) i moja mama (szczecin)... Jestem niemal pewna że w szpitalu w którym ja chcę rodzić też coś takiego będzie... ale i tak to co my dostajemy, a to co dostała kuzynka rodząc w niemczech, to głowa mała. Ona dostała trzy pełne paczki pieluch (każda innej firmy) ileś tam ubranek, kosmetyków... ogółem, dodatkową, wielką torbę jej chłop niósł, plus paczki pieluch. Ale na tamtym etapie się nie interesowałam, więc nie wiem co dokładnie.

Ulka - zrezygnowałam głównie ze względów finansowych, nie koniecznie dlatego, że jestem sama. Jestem odważna, nie boję się wystąpić gdzieś solo :) Choć może pójdę, zobaczę jeszcze, chwila czasu jeszcze jest :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja praca w domu polega na zarządzaniu firmą internetową :) Powiem ci że myślałam że fajna, lekka praca ... i guzik prawda :D :D Zdarzają się dni, że o 7 siadam do kompa i odchodzę od niego na dobre dopiero koło 22-23. Ale dziś np. zaczęłam o 9, a o 13 było już po wszystkim.

Dosia - co do ruchów, na późniejszym etapie czujesz rzeczywiście co dziennie, ale na samym początku ja czułam raz na dwa trzy dni, bywały dni przerwy. Nie przejmuj się i rozluźnij, stres dodatkowo sprawia że lekko ci się mięśnie spinają, a jak powiedziała pani doktor na pogotowiu, to zwykle sprawia że ruchy są mniej wyczuwalne :)
Podziękowania: martadiana

10 lata 3 miesiąc temu #921927 przez martadiana
studenka super storna juz se zrobilam liste hehe
mamuska ja mialam 2 razy dopochwowe w 5 i w 8 tyg i 2 razy prenetalne w 12 tyg i 20tyg
dosia malina u mnie przed wczoraj mala kopala jak szalona wczoraj znowu nic a dzisiaj juz od rana sie rozpycha ze mnie az boli ..

dziewcznyny brakuje tu jakis ubranek jeszcze czy nie bo nie wiem sama pisalyscie kiedys swoje listy a juz nie moge ich znalesc..

Body na krotki rekaw po 3 szt roz 52 i 56
Body na dlugi rekaw 3 szt roz 52 i 4 szt 56
Bluzeczki kaftaniki 2-3 szt roz 52 i 56
Pajacyki z dlugim rekawem rozpianane z przodu 2 szt roz 52 i 4 szt roz 56
Polspiochy 3 szt roz 56
Skarpetki kilka par
Sweterek lub bluza 2 szt roz 56
2 czapeczki cieplejsze i 2 normalne po kapieli
Kombinezon 0-3 miesiecy
Lapki rekawiczki 2-3 sztuki
Chustka/szalik pod szyję 2 szt
Śliniaki
Sukienka 1 roz 56

10 lata 3 miesiąc temu #921944 przez Monika_1985
Nie wiem czy się nie powtórzę bo odczytuje Wasze posty i myślę co bym chciała napisać a potem brakuje mi czasu i nic nie napiszę albo mało i nie wiem co już napisałam a czego nie.

Chciałam przede wszystkim pogratulować Montresor syna, Ulce córeczki i Martadiana Tobie synka :).

Martadiana malutkie te ciuszki, ja mam tylko 56 i 62. Mniejszych nie kupowałam bo to raczej na wcześniaki rozmiary.

My wybieramy się na darmową szkołę rodzenia. Głównie dlatego się zdecydowaliśmy, tzn. ja bo mąż został przymuszony :D

Byłam dziś na zakupach w tesco i kupiłam koszulę nocną rozpinaną u góry za 60 zł. Później wrzucę zdjęcie :).

10 lata 3 miesiąc temu #921945 przez anna90
Aaa Montresor Tobie oczywiscie gratuluje synka !

Moja kochana coreczka :*

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #921947 przez Mamuśka 2222
Boże dziewczyny ale ogarniacie to forum,jesteście tak zorganizowane w odpisywaniu a ja :huh: ze zdziwieniem patrze jakie tu już znajomości...ale oczywiscie super :cheer:

dosia-malina 12 kg to sporo ale na koniec moze zwolnisz...ja w pierwszej 23 kg...rozstepy na nogach udach,pupie całaj i boczki odziwo na brzuchu nie mam...ale nie musze sie martwic pewnie w tej ciąży sie dorobie :blush:

dziekuje wszystkim za mile przywitanie ;)

10 lata 3 miesiąc temu #921953 przez Monika_1985
Mamuśka 222 miło, że do nas dołączyłaś :). Zaraz się połapiesz co się dzieje :D

Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #921955 przez Asieńka*87
hej dziewczyny :)

ulka gratuluje 100% dziewczynki, cieszymy sie razem z tobą!

mamuśka nie przejmuj sie swoją wagą mi przybło znacznie wiecej, płeć dzidzi poznałam w 19 tygodniu a usg mam przy każdej wizyciebo wcześniej robiłam prywatnie a teraz mam wykupiony taki pakiet że choćbym miała wizyty co tydzień to zawsze będzie usg, lubię podglądac moje maleństwo :) w sumie było tego 6 razy i w pon będzie następne

martadiana współczuję wirusa, jakieś paskudztwo ci sie przyplątało życzę powrotu do zdrowia

dosia malina widze że nie tylko ja tak dużo tyję :) na razie bardzo sie tym nie przejmuję, po wszystkim dziewczyny bierzemy sie za siebie ;)
ruchy na początku faktycznie są raczej mało regularne, ale później to prawie cały czas czuję z małymi przerwami, aż sie obawiam co będzie jak ten mój synuś tak całymi dniami nie będzie spał

fajne te paczki dla mam w szpitalu, zawsze lepiej niż nic, mon.tresor nie słyszałam żeby w Niemczech były takie paki, ale to może od regionu i szpitala zależy, sąsiadka dostała niedawno butelkę, smoczek i parę próbek ale jeszcze dopytam i napiszę późnie

studentkaae fajna to strona o wyprawce, przyda się

10 lata 3 miesiąc temu #921960 przez agat
kasiah06 01.01.2015 chłopiec
ninoczka 04.01.2015 chlopiec chlopiec
chasiami 08.01.2015 dziewczynka
Asieńka*87 08.01.2015 chłopiec
Dosia_Malina 09.01.2015 dziewczynka
kelis3 10.01.2015 chłopiec
Mon.tresor 10.01.2015
ulka1983 13.01.2015
e_wka2 14.01.2015
agat 14.01.2015 dziewczynka
Stokrotka34 17.01.2014
Martadiana 17.01.2015 dziewczynka
studentkaae 19.01.2015 chłopiec
młodamama 21.01.2015
ela85 22.01.2015 chłopiec
Martynika 22.01.2015
anna90 23.01.2015 dziewczynka
mama89muminka 25.01.2015
Monika_1985 25.01.2015 chłopiec
maja001 27.01.2015
luska14.02.2015 chłopiec chłopiec

To chyba ostatnia wersja naszej listy, zobaczcie czy coś trzeba uaktualnić :)

Martadiana ja miałam więcej ciuszków, tzn body i pajacyków - one szły najbardziej. Najwyżej będziesz częściej prała ;)
Ja szczerze powiedziawszy wyprawką się jeszcze nie zajmuję, no ale ja połowę rzeczy mam po Adasiu, więc nie zaczynam od zera. Obecnie szukam na tablicy i allegro używanej kołyski, bo mała będzie na początku w niej spała, żebyśmy mogli się wszyscy razem w sypialni zmieścić.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia