BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #920840 przez studentkaae
bry :)

Martadiana - to trzymam kciuki, żeby już dzis Ci się udało załapać na to usg i żebyś się w końcu dowiedziała kogo pod sercem nosisz :)

Ula - ale wstydzioszek z tego Twojego Maluszka, nie chce się do końca ujawnić... może o jednak dziewczynka? :) choć życzę Ci chłopca do kompletu :)

Chasiami - hmm, może to faktycznie jakiś nerwoból, ja miałam coś podobnego tylko raz i więcej się nie powtórzyło.

koszule? o kurcze, muszę sie wziąć tez i za takie zakupy... bo faktycznie różnie bywa.

jasne Dziewczyny, w połowie września najprawdopodobniej zaczynamy te zajęcia w szkole rodzenia to będę Wam na bieżąco relacjonować czego nas tam nauczyli :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #920860 przez agat

Stokrotka34 napisał: A gdzie Agat sie zapodzial?

Jestem już :) W weekend byłam na weselu na drugim końcu Polski, wczoraj wieczorem wróciliśmy. Trochę zajmie zanim Was ogarnę :)

10 lata 4 miesiąc temu #920891 przez Stokrotka34
Agat fajnie ze sie znalazlas:-)

Mamamuminka dobrze ze wrocilas:-)

Asienka przeciez Twojemu psiakowi krzywda u rodzicow sie nie stanie:-) i bedziesz go mogla odwiedzac. Welkie to Twoje malenstwo:-)
Ja mysle ze tez urodze w grudniu:-)

Czy u Was tez jest tak koszmarnie dolujaca pogoda?

Mon.tresor a Ty czego chcesz w zwiazku z tym chlopakiem??

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #920911 przez mama89muminka
asienka tez mam problem z ubraniami, ja nie jestem zwolenniczka duzej garderoby, tak wiec zostalam tylko z jedna para spodni ciaziwych i 2 cieplejszymi bluzkami. ale to twoje dziecie jest wielkie, zycze zeby porod odbyl sie bez komplikacji, jak tak dalej bedzie roslo.

studentkaae wow - szkola rodzenia, super sprawa. osobiscie nie mialam okazji uczeszczac, ale slyszalam same pozytywne opinie :)

agat i jak po weselu? dalas rade wybawic sie z brzuszkiem?

stokrotka u nas pogoda w kratke, juz nie wiem jak sie na dwor ubierac, a co dopiero ubrac mojego szkraba, zebys ie nie zaziebil..

10 lata 4 miesiąc temu #920933 przez chasiami
agat a jaką miałaś kreacje na wesele? :) pochwal się zdjęciami :)
studentka koleżanki chodziły i były zadowolone, a ja nie byłam ani razu ze względu na zagrożoną ciąże, ale też sobie dałam rady :)
asienka ja kupiłam spodnie H&M mama czarne, nie mają tego passa ciążowego, ale mają gumki po boczkach, ale jest jeden plus ze nawet po ciąży bd mogła je użyc :) 79 zł zapłaciłam :)

10 lata 4 miesiąc temu #920946 przez Monika_1985
Kurcze a ja nie mam ani jednej koszuli nocnej. Na dodatek nie robią ich dla ciężarnych/karmiących w moim rozmiarze. Szukałam już nawet na ebayu. Potrzebuję rozmiar 34 (angielska 6) lub xs i na razie znalazłam tylko tę allegro.pl/debiut-koszula-do-karmienia-i...-xs-i4532054305.html Jaki kolor wziąć dla bladej blondynki? Fioletowy czy morelowy? ;)

Ninoczka no to wszystko dobrze tylko musisz dbać o siebie :). Często masz te wizyty. Zazdroszczę! :)

Chasiami to w 1wszej ciąży niezłą apteczkę miałaś w domu ;).

Ulka hehe, co za tajemnicza osóbka tam w Tobie siedzi. Kiedy masz następną wizytę, może wtedy się pochwali? :)

Martadiana czekam na wieści :)

Asieńka wydaje mi się, że wszystko zależy jak kto się ubierał przed ciążą. Sportowe rzeczy są mi na przykład jeszcze dobre. Ale bluzki, które były o odpowiedniej długości teraz podnoszą mi się na brzuchu i nie ma szans. ;) Jakbym miała chodzić teraz do pracy to nie miałabym za bardzo w czym. Co do psiaka to najważniejsze, że ma dobrą opiekę. Ja mając równie dużego psa doskonale wiem o czym piszesz. Mały pies mały kłopot, duży pies duży kłopot. Duży pies i kot wielkości małego psa to horror. :silly: Kłaki są wszędzie i nie jest to żadna przesada. A gruntowne sprzątanie, które raczej ludzie robią raz w tygodniu ja mam codziennie. Łącznie z odkurzaniem krzeseł i narożnika. Biorąc pod uwagę, że chodziłam do pracy, wychodziłam z psem na spacery, sprzątałam w domu i robiłam to co każda z nas to już teraz nieraz śpiewałam sobie "Do zajechania jeden krok" :lol: Dlatego zaopatrzyłam się w roombę, zmywarkę i planuję kupić robot kuchenny. Z dzieckiem na pewno nie że nie będzie lekko, będzie zakurwś*** ciężko więc nie dziwię się Twojej decyzji. Ja spróbuję, ale czy nie wyląduję w wariatkowie to nie wiem, będę zdawać relację :cheer:

Studentka my też wybieramy się do szkoły rodzenia, ale dopiero od października więc będziemy mogły później porównać wiadomości :)

Mamomuminka miło mi, że mogę się z Tobą przywitać :).

Ogromniaste te Wasze "maluszki". Coś czuję, że my przy Was wypadniemy blado. ;)

10 lata 4 miesiąc temu #920953 przez Stokrotka34
Wg mnie fioletowa:-) a Ty taka drobna jestes?

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #920957 przez agat
Wesele udane, wybawiliśmy się :) Starałam się oszczędzać, a i tak pół niedzieli przeleżałam, bo brzuch mnie ciągnął :/ Na szczęście już jest ok :)

10 lata 4 miesiąc temu #920966 przez mama89muminka
chasiami ja u nas szuukalam tego h&m mama ale nie ma, a u nas sie dosc oplaca bo na euro nie wychodzi tak drogo, inne sklepy to drozyzna.

monika witaj :) ja tez mam rozmiar 34, wiec dobrze znam ten problem. wedlug mnie fiolet ladny

agat super, ze sie weselicho udalo. szkoda tylko ze niedziele przelezalas. ale coz zrobic, taki urok ciazy, ze zawsze cos boli...

no nic, ja zmykam na zakupy i po mironka do przedszkola, mimo ze mi sie z domu nie chce wychodzic :unsure:

10 lata 4 miesiąc temu #920978 przez Monika_1985
Dzięki dziewczyny, to kliknę fioletową. :)

Stokrotka, no niestety, aż 152 cm wzrostu i 42 kg wagi przed ciążą, teraz dobiłam do 46 kg i już jest mi powoli ciężko. Normalnie noszę rzeczy xxs (32), ewentualnie dziecięce na lat 11/12 :laugh: Naprawdę wolałabym być standardową s/m bo to bardzo ułatwia zakupy. Poza tym mi się bardziej podobają kobiety z biodrami i cycem niż takie pierdoły jak ja. No ale co zrobić..

Agat najważniejsze, że weekend zaliczony do udanych :). A brzunio się musiał zregenerować. Ile te nasze mięśnie, skóra i ścięgna muszą przejść przez te kilka miesięcy.

Mamo muminka a dużo przytyłaś w poprzedniej ciąży? Jestem ciekawa co mnie może spotkać.

10 lata 4 miesiąc temu #920986 przez mama89muminka
monika nie przejmuj sie wzrostem, ja nawet 150cm nie mam... a w poprzedniej ciazy przed pirodem mialam 10 na plusie, teraz w 19tc mam +7, wiec sie troche obawiam bo juz jest sporo jak na polmetek, tym bardziej ze przed ciaza mialam niedowage.

ja juz po zakupach, teraz smigam po mojego robala. do pozniej - nie rozpiszcie sie za bardzo ;)

10 lata 4 miesiąc temu #920998 przez Stokrotka34
Monika, Mamamuminka to faktycznie drobne jestescie, chociaz ja do wielkoludow tez sie nie zaliczam ze swoim 157 wzrostu, u mnie troche gorzej z waga, jakos tak po 30 mi sie troszke przytylo:-\

Mamomuminka obiecuje byc grzeczna bo lece do dentysty;-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 4 miesiąc temu #921012 przez Mon.tresor
Asieńka, rzeczywiście, wyglądają dosyć spektakularnie... Ale są dosyć bolesne. Najgorzej, jak oberwę w pęcherz, muszę nosić wkładki w majtkach, bo parę razy jak dostałam od małego, to prawie zrobiłam siusiu :(
Ja jako nastolatka też uważałam że szczepienia są mega ważne. Pierwsze wątpliwości zasiała u mnie pani w liceum, parę dobrych lat temu i uwierz mi, dopiero parę dni temu się utwierdziłam że szczepienia to bezsens, po tej akcji z bratem.
Co do pieska... prawdę mówiąc, nie wiem jak to z psem jest. Moja macocha jak rodziła miała w domu kota, kot jest nadal, domowy, niewychodzący (więc czystszy niż pies), ale kłaki też zawsze były wszędzie, łącznie z jedzeniem. Moja mama jak rodziła miała w domu kota wychodzącego (podobnie jak teraz ja) i po prostu się do niego za bardzo nie zbliżała, a brat i tak nigdy na podłodze nie był kładziony, no i kotka właściwie w domu tylko jadła i siedziała w koszyku swoim i spała... Ale nie wiem. W sumie, pies wychodzi na spacer, trzeba go kąpać żeby był czysty... jeszcze duża i długowłosa rasa... nie wiem co o tym myśleć. W sumie, twoja decyzja ;)
A co do porodu - nie przejmuj się wcześniejszym terminem. Z tego co wiem od rodziny i lekarzy i w ogóle, najbardziej prawdopodobny termin porodu to ten pierwszy z USG. Może się zdarzyć że pod koniec ciąży maluch przestanie ci tak rosnąć, moja macocha miała termin na 10 października, na połówkowym przesuneli jej na 2-tydzień września, bo podobno moja siostra tak rosła, że już w drugim tygodniu września miała się rodzić, a urodziła się 1 października i to wcale nie tak duża jak podejrzewali (miało być prawie 4kg, urodziła się 2,8kg). Więc bez nerwów. Mi przesuwają termin co wizytę więc sobie odpuściłam i wiem że pewnie w styczniu urodzę i starczy ;)

Stokrotka - u nas w szcz też paskudnie. A co do chłopaka... nie wiem. Nie wiem, absolutnie nie mam pojęcia. Jestem trochę przerażona tym co się dzieje, bo wygląda tak, jakby "dojrzał' do bycia ojcem, a ja się boję jak nie wiem i nie wiem na czym stoję. Zaczęłam sobie układać życie bez niego, a teraz co? A jak się znów rozmyśli? Na razie chyba pozwolę żeby się działo jak chce i zobaczę co dalej.

Co do wielkości maluchów... mi lekarka na pogotowiu powiedziała że mały ma podobno 35cm... A to było dwa tygodnie temu i jestem lekko skonfundowana do teraz. Ale na pogotowiu, to nie wiem, zobaczymy co będzie dalej. Jutro wam dam znać ;)

Ale mam urwanie głowy znów. Szef dzwoni, ludzie nie odbierają a jakby tego było mało, to jeszcze kot mi się pochorował i muszę się nim trochę zająć... :unsure:

10 lata 4 miesiąc temu #921036 przez kasiah06
stokrotka ja się czasem martwię jak dam radę z 1 dzieciątkiem i psiakiem, więc nie dziwię się, że Ty obawiasz się z dwójką...ale myślę, że nasze psiaki pokochają maluchy tak jak i my i instynktownie nie będą sprawiały problemów :) a Twoja też przytula Ci się do brzuszka? bo mój tak czasem robi i strasznie mnie to rozczula :)
ninoczka super że z dzieciaczkami OK :) odpoczywaj póki możesz ;) a moja gin w razie bóli też mi kazała no spe 3 razy dziennie więc chyba nie masz się czym martwić
chasiami współczuję bólu, mam nadzieję, że już się nie powtórzy, może to faktycznie jakiś nerwoból jak pisała luśka
ulka no nieźle albo synek albo córka innej opcji nie ma ;)
martadiana co do operacji i karmienia to niestety nie pomogę bonie wiem, ale powiem Ci, że mi też piersi nie rosną tzn powiększyły się zaraz na początku i od tej pory nic...
montresor ale szaleje to Twoje maleństwo ;) mój też kopie i się kotłuje w brzuszku, ale na razie to przyjemne uczucie, aż ostatnio sobie myślałam, że będzie mi tego brakowało :)
asieńka rośnie ten Twój maluch ;) ja też słyszałam żeby trzymać się zawsze pierwszego tp bo potem to już dzidzia rośnie swoim tempem.A co do Twojego psiaka, to tak jak już pisałam rozumiem , że są różne sytuacje w życiu, a piesek u rodziców będzie miał na pewno dobrze i krzywda mu się nie stanie :)
monika mamamuminka ale jesteście drobniutkie,ja może też nie jestem ogromna 169 i rozmiar 36/38 ale zawsze podobały mi się właśnie takie filigranowe kobietki :)

A co do mojej nieszczęsnej glukozy to moja gin zadecydowała , że pomimo iż wynik po godzinie był dobry to ona chce to sprawdzić bardziej szczegółowo, więc da mi w poniedziałek na wizycie skierowanie do poradni diabetologicznej i będę musiała się kuć glukometrem żeby na pewno wykluczyć cukrzycę :dry: mam tylko nadzieje że załatwię to u nas w poradni i nie będę musiała jeździć do Bydgoszczy. Trochę jestem przerażona, no ale czego się nie zrobi dla maluszka...

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921044 przez ela85
Witam w piękny słoneczny wtorek :)
Gratuluję dziewczyny ruchów!!! Wczoraj wieczorem jak sobie leżałam na lewym boczku, poczułam kilka razy takie jakby uderzenia ze środka i przy tym takie jak bulgotania i tak pomyślałam, że chyba dzidzie poczułam porządnie.
Mon.tresor
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asieńka no to fajnie że już taki spory maluszek.
Martadina czekamy na wieści. Moja siostra po porodzie dostała zastoju w piersi i miała usuwany guzek z tego powodu, teraz co roku musi u onkologa mieć kontrolę.Powiedział jej ostatnio że gdyby urodziła jeszcze dziecko to tą piersiąna pewno nie będzie mogła karmić, i wtedy z niej ściągać i to mleko wylewać a karmić drugą lub od razu butlą.
Kasiah to w sumie dobrze że twoja gin nie machnęła na to badanie ręką i chce się upewnić czy na pewno nie masz cukrzycy, a glukometrem na pewno łatwiej pójdzie niż jak miałabyś pić jeszcze raz ;)
Mamomuminka witaj :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia